Protozoare

Protozoare - regnul Protista

Protozoare - regnul Protista
Protozoarele sunt cele mai mici animale de pe pământ : fărâme microscopice de viaţă, compuse fiecare dintr-o singură celulă ce conţine toate mecanismele supravieţuirii independente.
Aceste organisme au fost probabil primele forme de animale apărute
pe pământ, de aceea sunt cunoscute sub numele de “primele animale” sau protozoare. Majoritatea sunt organisme microscopice cu diametrul mai mic de un milimetru, invizibile cu ochiul liber.

Fiecare este, în esenţă, o picătură de citoplasmă gelatinoasă, închisă într-o membrană care permite intrarea şi ieşirea substanţelor chimice simple, în timp ce reţin înăuntru proteinele complexe. Citoplasma însăşi conţine o varietate de structuri responsabile pentru prelucrarea substanţelor nutritive şi controlul conţinutului de apă, şi un nucleu care acţionează asemenea unui creier, coordonând activităţile celulei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 7371
Materia: Biologie

Protozoare, amfibieni

O dată cu multilateralitatea ei, celula protozoarelor a păstrat şi capacitatea de a fi nemuritoare, capacitate pe care celula metazoarelor a pierdut-o prin specializarea ei unilaterală. Protozoarele nu-şi sfârşesc viaţa prin moarte (în afara catului în care pier prin moarte violentă) ci prin diviziunea repetată care dă naştere la indivizi noi.
Rădăcinile regnului animal pornesc din cel vegetal, deoarece animalele monocelulare au provenit din plante monocelulare.

Alte referate despre: referat despre sol bacterii protozoare amfibieni si degradarea solului, protozoare amfibieni clopotel ro, protozoare

Regnul Protista-eurcariotele

Unele flagelate coloniale traiesc in apele dulci. De exemplu, Codonosiga si Proterospongia ale caror colonii sunt formate din indivizi flagelati, la exterior, cu rol in miscare si indivizi neflagelati, la interior, cu rol in nutritie. A. Giardia; B. Proterospongia: 1 - Indivizi flagelati 2 - Indivizi neflagelati.

Alte referate despre: regnul protista eurcariotele, regnul protista-eurcariotele, regnul protista

Clasificarea lumii vii

- Fam. crucifere : varza, rapiţa, ridichea, muştarul, traista-ciobanului, micşuneaua;
- Fam. ranunculacee : piciorul-cocoşului, bujorul;
- Fam. umbelifere : morcovul, pătrunjelul, păstârnacul;
- Fam. lamiacee : urzica, salvia, busuiocul, levănţica;
- Fam. solanacee : cartoful, pătlăgeaua-roşie, ardeiul;
- Fam. chenopodiacee : spanacul, sfecla de zahăr;
- Fam. fagacee : stejarul, fagul, castanul;

Alte referate despre: clasificarea lumii vii, clasificarea lumii vii in cele 5 regnuri, clasificarea lumii vii in 5 regnuri

Clasificarea lumii vii

IV. Regnul PLANTAE
- Briofite (muşchi) : Sphagnum; Polytrichum communae; Marcantia polymorpha;
- Pteridofite (ferigi) :
- Licopodiate : Lycopodium clavatum;
- Equisetate : Equisetum arvense;
- Filicate : Dryopteris filix-mas;
- Alte ferigi : Polydium vulgare, Phylitis scolopendrium,
Pteridium aquilinium;
- Gimnosperme :
- Cicadale : Cycas revoluta;
- Ginkgoale : Ginkgo biloba;
- Conifere : Abies alba; Pinus sylvestris; Larix decidua; Taxus baccata; Juniperus communis; Sequoia gigantea;

Alte referate despre: clasificarea lumii vii in cele cinci regnuri, clasificarea lumii vii eseu, clasificarea lumii vii eseu la biologie

Increngatura celenterate

Sunt animale exclusiv acvatice, fixate sau libere, cu corp saculiform majoritatea populează apele marine şi foarte puţine trăiesc în apele dulci;- formele fixate se numesc polipi iar cele libere, în majoritate cu aspect de umbrelă, sunt numite meduze;- digestia este intra celulară, ca la protozoare şi spongieri, dar apare şi digestia extracelulară, în cavitatea gastrică;- peretele corpului este format din două straturi de celule: unul extern, ectodermul şi altul intern, endodermul, între ele găsindu-se o masă gelatinoasă, mai mult sau mai puţin groasă, fără structură celulară (anhistă) numită mezoglee;-se înmulţesc asexuat (prin înmugurire) şi sexuat, existând la multe specii o metageneză;-apar celulele epiteriale (care urmeaza sa formeze pielea), mioepiteriale(care urmeaza sa formeze muschii) si nervoase (care vor forma creierul).

Alte referate despre: increngatura celenterate, increngatura celenteratelor, increngatura celenteratele

Viermi-Naegleria fowleri si Viermii cu carlig

Din punct de vedere al dezvoltarii si al complexitatii, parazitii se impart in trei mari categorii: protozoare, sporozoare si helmiti (viermi ). Protozoarele si sporozoarele sunt organisme unicelulare, acestea din urma fiind strict intracelulare, iar helmitii sunt organisme complexe , unii dintre ei chiar cu sexe separate.

Alte referate despre: naegleria fowleri, viermii plati, viermii

Bioluminiscenta - celule emitatoare de lumina

În octombrie 1492, seara, marinarii lui Cristofor Columb au observat focul tremurând pe faţa apei asemenea unui imens dans de lumini.Marinarii au rămas cu convingerea că era vorba de focurile Infernului. Încă din Antichitate Plinius cel Bătrân explica fenomenul pe seama ciocnirii dintre valuri si corpul unor vieţuitoare.

Alte referate despre: referat dioda emitatoare de lumina, bioluminiscenta celulelor, aplicatii de emitatoare lumina

Surse de poluare a apei

3.după modul de producere a poluării:
a.naturală;
b.artificială (antropică). Poluarea artificială cuprinde: poluarea urbană, industrială, agricolă, radioactivă şi termică.

Alte referate despre: surse de poluare a apei, sursele de poluare a apei, surse de poluare a apei si modul de dispersie

Invelisul corpului uman - pielea

Exista doua tipuri de keratina: keratina moale, sintetizata si prezenta in epiderm si in teaca externa a firului de par, si keratina tare prezenta in unghii si in corticala firului de par.Procesul de keratinogeneza incepe din celulele stratului bazal, dar se desavarseste in stratul cornos constituind maturizarea cornoasa in care componentele citoplasmice sunt degradate intr-o masa amorfa inconjurata de o membrana impermeabila, complex care reprezinta tocmai celula cornoasa.

Alte referate despre: pielea a corpului uman, pielea corpului uman, scheletul corpului uman

Cresterea, multiplicarea si supravietuirea microorganismelor

Pentru cultivarea microorganismelor pe medii de cultura este foarte
importanta dinamica multiplicarii celulare si stabilirea duratei de
generatie.Durata de generatie este perioada de timp necesara ca o
celula sa se divida si implicit sa duca la dublarea populatiei din
care face prte.In cultivarea microorganismelor pe mediile de
cultura,in vase de cultura obisnuite se urmareste curba de crestere a
acestora.Prin aceasta curba de crestere se determina evolutia
populatiei microbiene in conditii de laborator in culturi asincrone.

Alte referate despre: cresterea multiplicarea si supravietuirea microorganismelor, multiplicarea si supravietuirea microorganismelor, cresterea si supravietuirea microorganismelor in produsele alimentare

Afectiunile maduvei spinarii

MIELITE ACUTE
1. MIELITA ACUTĂ TRANSVERSĂ
- Debutul este acut / subacut prin:
- rahialgii, dureri în centură, disurie, febră moderată
- suferinţă medulară (1-3 zile): para-/tetraplegie, tulburări de sensibilitate cu limită, tulburări sfincteriene şi trofice.

Alte referate despre: afectiunile maduvei spinarii, functiile maduvei spinarii, substanta cenusie a maduvei spinarii

Agresivitatea canina - cauze si remedii

SNC este responsabil mai ales de comportamentul de scurta durata (locomotie, aparare) iar sistemul hormonal este responsabil pentru comportamentul de lunga durata (reproductie, ingrijirea progeniturii.
Declansarea comportamentului presupune in toate cazurile o motivatie, o trebuinta, atitudine a subiectului, care sa determine aparitia activitatii psihice, ce mediaza actiunile comportamentale. Motivatia antreneaza elemente cognitive, perceptive sau atitudini, justificand manifestarile comportamentale ale individului, ca raspuns la situatiile problematice aparute in mediul intern sau extern.

Alte referate despre: agresivitatea canina, factori care influenteaza agresivitatea canina, agresivitatea cauze si remedii

Petrolul

Petrolul
In natura petrolul se acumuleaza in roci poroase strabatute de pisuri, numite roci- colectoare sau roci- magazii. Acestea pot fi gresii, nisipuri, calcare, dolomite, s.a. De obicei in rocile- magazii petrolull se gaseste in asociatie cu cu gazele naturale. Geneza petrolului nu este definitiv stabilita. Exista doua teorii: organica si anorganica.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrolul si carbunii

Bolile miocardului

Cauze infecţioase. Numeroase bacterii, virusuri, rickettsii, micoplasme, micoze, protozoare şi helmintiaze por produce leziuni inflamatorii miocardice. În zona temperată, streptococul beta-hemolitic determină peste 50% din totalul miocarditelor acute.

Alte referate despre: bolile miocardului, bolile sistemului digestiv, bolile ochiului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK