Protozoare parameciul

Protozoare - regnul Protista

Protozoare - regnul Protista
Protozoarele sunt cele mai mici animale de pe pământ : fărâme microscopice de viaţă, compuse fiecare dintr-o singură celulă ce conţine toate mecanismele supravieţuirii independente.
Aceste organisme au fost probabil primele forme de animale apărute
pe pământ, de aceea sunt cunoscute sub numele de “primele animale” sau protozoare. Majoritatea sunt organisme microscopice cu diametrul mai mic de un milimetru, invizibile cu ochiul liber.

Fiecare este, în esenţă, o picătură de citoplasmă gelatinoasă, închisă într-o membrană care permite intrarea şi ieşirea substanţelor chimice simple, în timp ce reţin înăuntru proteinele complexe. Citoplasma însăşi conţine o varietate de structuri responsabile pentru prelucrarea substanţelor nutritive şi controlul conţinutului de apă, şi un nucleu care acţionează asemenea unui creier, coordonând activităţile celulei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 7358
Materia: Biologie

Protozoare, amfibieni

Celula protozoarului trebuie să facă faţă multiplelor probleme puse de mediul înconjurător, în timp ce celula organismului unui animal multicelular nu are de îndeplinit decât un număr restrâns de funcţii speciale, restul acestora fiind preluate de alte celule, la rândul lor specializate în anumite direcţii.

Alte referate despre: referat despre sol bacterii protozoare amfibieni si degradarea solului, protozoare amfibieni clopotel ro, protozoare

Regnul Protista-eurcariotele

a. Flagelate (Euglenophyta)
Flagelatele sunt organisme unicelulare si coloniale care prezinta intotdeauna un nucleu bine individualizat. Caracteristic acestui grup este si prezenta in stadiul vegetativ a flagelului, care serveste drept organ locomotor. Reprezentantul tipic al flagelatelor este euglena verde (Euglena viridis).

Alte referate despre: regnul protista eurcariotele, regnul protista-eurcariotele, regnul protista

Clasificarea lumii vii

IV.Regnul PLANTAE
Briofite (muşchi) : Sphagnum; Polytrichum communae; Marcantia polymorpha; Pteridofite (ferigi) : Licopodiate : Lycopodium clavatum; Equisetate : Equisetum arvense; Filicate : Dryopteris filix-mas;

Alte referate despre: clasificarea lumii vii, clasificarea lumii vii in cele 5 regnuri, clasificarea lumii vii in 5 regnuri

Clasificarea lumii vii

IV. Regnul PLANTAE
- Briofite (muşchi) : Sphagnum; Polytrichum communae; Marcantia polymorpha;
- Pteridofite (ferigi) :
- Licopodiate : Lycopodium clavatum;
- Equisetate : Equisetum arvense;
- Filicate : Dryopteris filix-mas;
- Alte ferigi : Polydium vulgare, Phylitis scolopendrium,
Pteridium aquilinium;
- Gimnosperme :
- Cicadale : Cycas revoluta;
- Ginkgoale : Ginkgo biloba;
- Conifere : Abies alba; Pinus sylvestris; Larix decidua; Taxus baccata; Juniperus communis; Sequoia gigantea;

Alte referate despre: clasificarea lumii vii in cele cinci regnuri, clasificarea lumii vii eseu, clasificarea lumii vii eseu la biologie

Increngatura celenterate

Sunt animale exclusiv acvatice, fixate sau libere, cu corp saculiform majoritatea populează apele marine şi foarte puţine trăiesc în apele dulci;- formele fixate se numesc polipi iar cele libere, în majoritate cu aspect de umbrelă, sunt numite meduze;- digestia este intra celulară, ca la protozoare şi spongieri, dar apare şi digestia extracelulară, în cavitatea gastrică;- peretele corpului este format din două straturi de celule: unul extern, ectodermul şi altul intern, endodermul, între ele găsindu-se o masă gelatinoasă, mai mult sau mai puţin groasă, fără structură celulară (anhistă) numită mezoglee;-se înmulţesc asexuat (prin înmugurire) şi sexuat, existând la multe specii o metageneză;-apar celulele epiteriale (care urmeaza sa formeze pielea), mioepiteriale(care urmeaza sa formeze muschii) si nervoase (care vor forma creierul).

Alte referate despre: increngatura celenterate, increngatura celenteratelor, increngatura celenteratele

Viermi-Naegleria fowleri si Viermii cu carlig

Boala se caracterizeaza prin dureri puternice de cap, tulburari de miros si gust, voma, febra mare, rigiditatea cefei, stare confuza, fotofobie si in final coma. Evolutia bolii e de scurta durata dar diagnosticul poate fi usurat de informarea doctorului despre faptul ca pacientul inoata in bazine incalzite.

Alte referate despre: naegleria fowleri, viermii plati, viermii

Albina in lumea insectelor

Albinele în lumea insectelor
Insectele constituie un grup zoologic imens pe care naturaliştii îl apreciază la mai mult de un milion de specii, din care în jur de opt sute de mii sunt descrise, inventariate, clasificate şi conservate în colecţii, ca aceea a Muzeului naţional de istorie naturală din Paris.
Este deci, de departe grupul zoologic cel mai numeros, atâta timp cât numărul total de specii animale vii, cunoscute până acum, de la protozoare până la mamifere este evaluat la un milion.

Alte referate despre: in lumea insectelor, curiozitati din lumea insectelor, lumea insectelor

Bioluminiscenta - celule emitatoare de lumina

Prima explicaţie ştiinţifică a bioluminiscenţei a fost elaborată de fizicianul Robert Boyle. Introducând sub un recipient un cotlet de viţel alterat care în întuneric degaja lumina a remarcat că stralucirea scade progresiv. Când aerul era lăsat să pătrundă sub recipient, lumina îşi recăpăta intensitatea. Se demonstra astfel că bioluminiscenţa este în strânsă legatură cu reacţiile chimice care încetează în absenţa oxigenului şi că orice superstiţie legată de acest fenomen nu-şi găsea justificarea.

Abia în 1885 zoologul francez Raphael Dubois a descoperit cele două substanţe din corpul plantelor şi animalelor care dau naştere la lumina printr-o reacţie chimică. Aceste substanţe sunt luciferina si oxiluciferina.

Definiţie
Bioluminiscenţa este procesul biologic de producere a luminii de către organismele ...

Alte referate despre: referat dioda emitatoare de lumina, bioluminiscenta celulelor, aplicatii de emitatoare lumina

Locomotia

Locomoţia este unul din atributele esenţiale ale oricărui animal; dacă se mişcă, este viu. Unele animale abia dacă fac mai mult decât atât, dar altele au exploatat mecanismele locomoţiei pentru a atinge performanţe fenomenale de viteză, agilitate, rezistenţă şi de eficienţă plină de graţie.Dacă atingem unul dintre tentaculele ca nişte petale ale unui dediţel de mare, el se contractă. Un receptor încastrat în pielea sa generează un mic semnal electric, care trece cu mare viteză printr-o reţea de celule nervoase pentru a declanşa o reacţie într-o fibră musculoasă. Fibra se contractă, îndepărtând tentaculul de stimulul supărător. După câteva secunde fibra se relaxează, iar tentaculul revine la poziţia sa normală.

Alte referate despre: locomotia la animale, locomotia, locomotia in mediul acvatic

Invelisul corpului uman - pielea

Stratul mucos al lui Malpighi reprezinta portiunea cea mai groasa a epidermului si prezinta mai multe straturi de celule aranjate in mozaic. Pe masura ce se indeparteaza de stratul bazal din care se nasc celulele, acestea se turtesc, pe masura ce se deplaseaza pe axul orizontal nucleul acestor celule pare palid si voluminos, iar citoplasma ecozinofila. In aceasta zona apar unele spatii prin care se misca limfa si in care se observa puntile de unire, "spini", constituite de expansiuni citoplasmice cu rolul de a grupa fibrele, care intaresc coeziunea intre celule.

Alte referate despre: pielea a corpului uman, pielea corpului uman, scheletul corpului uman

Geneza mediului inconjurator

In ziua a patra Dumnezeu binecuvanteaza tot ce e luminos pe cer.In era mezozoica apar dinozaurii (reptile mari care apoi dispar). Moise nu spune nimic despre aceasta. Era peste puterea lui de a intelege ceea ce nu a vazut niciodata. De aceea, el in ziua a treia nu mentioneaza aparitia animalelor - ca elemente de fauna - asa cum in era Paleozoica sunt amintite aparitia reptilelor primitive. Abia in ziua a cincea (era Neozoica) se se mentioneaza in Biblie aparitia primelor animale; stiintific se stie ca in era Neozoica apar mamifere placentare (tetrapode evoluate).

Alte referate despre: geneza mediului inconjurator, poluarea mediului inconjurator, conservarea mediului inconjurator

Agresivitatea canina - cauze si remedii

SNC este responsabil mai ales de comportamentul de scurta durata (locomotie, aparare) iar sistemul hormonal este responsabil pentru comportamentul de lunga durata (reproductie, ingrijirea progeniturii.
Declansarea comportamentului presupune in toate cazurile o motivatie, o trebuinta, atitudine a subiectului, care sa determine aparitia activitatii psihice, ce mediaza actiunile comportamentale. Motivatia antreneaza elemente cognitive, perceptive sau atitudini, justificand manifestarile comportamentale ale individului, ca raspuns la situatiile problematice aparute in mediul intern sau extern.

Alte referate despre: agresivitatea canina, factori care influenteaza agresivitatea canina, agresivitatea cauze si remedii

Petrolul

Petrolul
In natura petrolul se acumuleaza in roci poroase strabatute de pisuri, numite roci- colectoare sau roci- magazii. Acestea pot fi gresii, nisipuri, calcare, dolomite, s.a. De obicei in rocile- magazii petrolull se gaseste in asociatie cu cu gazele naturale. Geneza petrolului nu este definitiv stabilita. Exista doua teorii: organica si anorganica.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrolul si carbunii

Ascaridioza pasarilor

Manifestarea clinica a ascaridiozei este in functie de intensitatea infestaiei, varsta pasarilor si anotimpul respectiv.
Manifestarile sunt mai expresive, cu evolutie grava la tineretul aviar. La 8-14 zile perioadei de incubatie se constata adinamie neta, abatere, lipsa voiciunii, apetitul modificat, afectarea progresiva a starii generale tradusa prin slabire, scaderea productiei de oua, parezia gusii, diaree, atitudini anormale. Evoluand cronic, in faza avansata se constata pareze, pseudoparalizia aripilor, pica apoi casexie si mortalitate ridicata, in cazul neinterventiei medicamentoase.
Gainile adulte, adica peste 6-7 luni, pot sa manifeste semne clinice in special in timpul toamnei si iernii. In asemenea cazuri, randamentul in crestere scade mult, apetitul devine capricios. Este posibil sa apara in gospodaria respectiva si cazuri de moarte, in numar redus (1-3%), cu un ritm foarte neregulat.
La puicute si pasari ouatoare caracteristica este scaderea productiei de oua la varsta ...

Alte referate despre: ascaridioza pasarilor, importanta pasarilor migratoare, importanta pasarilor migratoare din moldova
Referate afisate : 15
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK