Provenienta monedei

Provenienta monedei

Provenienta monedei
Moneda are un rol semnificativ in viata economica si sociala. Evolutia monedei, de la concret la abstract, demonstreaza valabilitatea celor doua acceptiuni date monedei, calitatea sa de marfa si de creanta.
Provenienta monedei

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 471
Materia: Economie

Aurul si moneda

Strălucirea, inalterabilitatea, maleabilitatea şi divizibilitatea au conferit nobleţe aurului, atrăgând astfel atenţia omului din cele mai vechi timpuri şi secole de-a rândul a adunat în sclipirea sa visele omenirii.
Însuşi numele său- “aurum”- de provenienţă latină, de unde şi simbolul “Au” recunoscut în toată lumea, era asociat zeiţei Aurora, la romani zeiţa dimineţilor însorite. Cu numele născut din mitologie, aurul şi-a creat apoi propria sa mitologie.

Alte referate despre: aurul si moneda, studiu monografic la moneda si credit - aurul si moneda, aurul moneda de schimb religie

Moneda euro

Moneda euro
Trebuie să promoveze utilizarea eficientă a sistemelor de plată şi să contribuie la activitatea autorităţilor naţionale cu atribuţii în supervizarea instituţiilor de creditare şi în asigurarea stabilităţii sistemului financiar. Băncile centrale din statele neparticipante la zona Euro au un statut special ce le permite a avea o politică monetară naţională, fără a avea dreptul de a se implica în deciziile de politică monetară comunitară sau punerea lor în practică pentru zona Euro.

Moneda euro
Banca Centrală Europeană (BCE) şi băncile centrale naţionale sînt pe deplin independente faţă de instituţiile politice şi private ale statelor membre, precum şi faţă de cele comunitare. BCE raportează Consiliului European şi Parlamentului European despre activităţile sale. Parlamentul poate chiar să invite membri ai Comitetului Executiv să dea explicaţii asupra deciziilor de politică monetară ale BCE.

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Moneda Unica Europeana:EURO

-Banda fosforescenta:bancnota are pe revers un element tiparit cu vopsea fosforescenta .Astfel,cand rotiti bancnota in lumina puternica aceasta banda straluceste puternic.Proprietati ultra-violete:expusa la lumina UV hartia nu devina fluorescanta.Pe aversul bancnotei,steagul Uniunii Europene si semnatura Presedintelui BCE se modifica din albastru in verde fluorescent si stelele de pe steag trec de la galben la portocaliu fluorescent.Pe revers harta Europei,podul si valoarea apar cu galben fluorescent.
-Diverse:Designul bancnotei de 10 Euro reprezinta arhitectura romanica.Bancnota de 10 Euro este rosie si masoara 127 mm pe 67 mm.

Alte referate despre: moneda unica europeana euro, moneda unica europeana euro referat, referate moneda unica europeana euro

Moneda

Moneda
Caracteristica monedei : “a spart” trocul. Apare o monedă marfă care se situează între cele două interfeţe ale trocului .Moneda are următoarele avantaje: este conservabilă, divizibilă, conferă încredere, are o valoare de întrebuinţare.

Alte referate despre: moneda si credit, moneda unica europeana, moneda

Viitorul monedei

Evolutia monedei a continuat, astfel ca in prezent s-a ajuns la aparitia banilor de cont sau scripturali. Banii de tip scriptural reprezinta inscrisuri in conturi bancare ale sumelor de bani care circula de la un proprietar la altul prin intermediul inregistrarilor contabile.

Alte referate despre: viitorul monedei unice europene, viitorul monedei referat, viitorul monedei

Sistemul Bancar European in conditiile monedei unice

Studiul lui Dermine evidenţiază cele mai importante restricţii ca fiind următoarele: controlul ratei dobậnzii, controlul capitalului, reglementări în ceea ce priveşte participarea băncilor la activităţi de intermediere de valori mobiliare prin intermediul burselor de valori, restricţii privind înfiinţarea de sucursale în străinătate, resticţii privind intrarea băncilor noi pe piaţă, plafonarea creditelor, cerinţe obligatorii privind investiţiile, restricţii în domeniul asigurărilor.

Cea mai aplicată restricţie era cea care viza controlul ratei dobanzii aplicată în toate ţările analizate cu excepţia Olandei şi Marii Britanii. Controlul fluxurilor de capital era practicat de majoritatea ţărilor europene ( printre care cele mai semnificative precum Franţa, Italia, Spania, Irlanda) liberalizarea capitalului fiind efectivă doar în Germania, Luxemburg, Olanda şi Marea Britanie.

Alte referate despre: sistemul bancar european in conditiile monedei unice, sistemul bancar in conditiile monedei unice euro, sistemul banca in conditiile monedei unice euro

Moneda euro

De la aceasta data toate preturile, facturile, cecurile, contabilitatea, platile si salariile agentilor economici si populatiei au fost denominate si a inceput decontarea in euro. Aceasta a durat timp de sase luni dupa care euro a ajuns singurul mijloc de plata in tarile care l-au adoptat.

Introducerea monedei EURO de la 1 ianuarie 1999 a fost precedata de adoptarea Regulamentului 1103/97, prin care s-au prevazut dispozitiile referitoare la inlocuirea vechii monede commune ECU cu EURO.
- de la 1 ianuarie 1999, toate referirile la ECU, utilizate in contracte si alte instrumente juridice, au fost inlocuite cu EURO, utilizandu-se pentru conversie raportul 1/1 (1 ECU =1 EURO);

Alte referate despre: moneda euro istoric, moneda euro in romania, referate moneda euro

Euro versus dolar pe piata valutara internationala - Analiza evolutiei si performantele euro

Uniunea Monetara este presupusa a fi irevocabila, dar acest lucru nu poate fi adevarat in conditiile unei crize economice violente.
Factorul de revenire. Monedele moderne difera de marile monede ale trecutului care erau in aur si argint. Aceste monede ar fi inregistrat o valoare de revenire daca statul decadea. Acest lucru nu este valabil pentru banii de hârtie. Pâna la aparitia dolarului nu s-a inregistrat nici o moneda care sa câstige o semnificatie internationala.

Alte referate despre: euro versus dolar pe piata valutara internationala, razboiul euro vs dolar pe piata valutara internationala, analiza comparativa euro-dolar pe piata financiara internationala

Moneda si cedit - Convertibilitatea monedei nationale si a monedelor internationale

In contextul actual sporeste rolul bancii de emisiune, in primul rand in sistemul economiei monetare, intrucat nu poate fi conceputa existenta unui stat si a unei economii nationale fara o unitate a sa caracteristica prin stabilitate si fara o banca de emisiune cu o statornica preocupare de inbunatatire a climatului monetar national.
Sistemul monetar a evoluat permanent, perfectionarea lui parcurgand cronologic faza formelor primitive a monedelor matalice, apoi cea superioara a biletelor de banca si a cecului, culminand cu faza actuala a monedei electronice.

Alte referate despre: convertibilitatea monedei nationale, convertibilitatea monedei nationale referat, convertibilitatea monedei

Moneda unica europeana

2.Finantele publice- deficitul bugetar nu trebuia sa fie mai mare de
3% din PIB al fiecarei tari; datoria publica nu trebuia sa depaseasca
60%din PIB.

Alte referate despre: euro moneda unica europeana, moneda unica europeana referat, referat moneda unica europeana

Provenienta (originea) religiilor

Sufletele dupa moartea trupului se pot reîncarna în alt trup, de unde rezulta asemanarea dintre copii si parinti, credinta întâlnita în clanuri primitive. Se spune ca omul atribuindu-si un suflet, a dorit ca si lucrurile din natura sa fie înzestrate cu spiritele unele rele, iar altele bune. Acestea la rândul lor influenteaza viata omului, astfel ca omul este obligat sa între în legatura cu ele, pentru a câstiga ajutorul, sau protectia celor bune si a se apara de cele rele. Acestea au si determinat aparitia religiei, - sustin animistii. Nu putem da crezare acestei ipoteze din câteva motive:

Alte referate despre: originea religiilor, problemele originea religiilor, originea si evolutia limbii romane

MONEDA

• divizibilitatea asigurata prin numarul de unitati monetare ale bacnotelor sau fractiuni monetare ale divizionarelor si prin transele de moneda transferabile cu instrumente de plata;
• identificarea consta in posibilitatea recunoasterii rapide si corecte a valorii suportilor monetari (bacnote, cecuri, carduri);
• uniformitatea implica ca toti suportii monetari sa fie similari ca forma, particularitati definitorii, indifferent de institutia financiara care ii emite.

Alte referate despre: cererea si oferta de moneda, referat moneda si credit, moneda unica

Organizarea monetara

Moneda divizionara fiind confectionata din Ag, bronz, etc. acestei perioade ii este specifica baterea libera a monedei, adica posesorii de aur se prezentau la monetarie si il preschimbau in monede de aur.

Ca urmare a faptului ca productia de aur a inceput sa scada pe cand comertul a cunoscut o dezvoltare puternica, moneda aflata in circulatie aparea ca o frana in dezvoltarea comertului, drept pentru care bancile au inceput sa emita moneda intr-o cantitate mai mare fata de stocul de aur. Acesta a fost motivul pentru care s-a trecut la un alt sistem bazat tot pe aur, dar care presupune lipsa monedei de aur din circulatie.

Alte referate despre: organizarea monetara, politica monetara si organizarea monetara, organizarea monetara curs moneda

Moneda - credit

In Romania bimetalismul a fost adoptat in 1867 la crearea sistemului monetar national. Raportul legal intre cele doua metale a fost fixat la 14.38 kg. argint = 1 kg. aur. Dificultatile in functionare, imposibilitatea mentinerii in timp a raportului fix intre valorile de piata ale celor doua monede etalon si necesitatea intaririi monedei nationale au dus la inlocuirea bimetalismului in monometalismul aur.

Alte referate despre: moneda-credit-banci, moneda credit, moneda credit banci

Coloniile grecesti

In decursul primei jumatati a mileniului I i.Hr., Grecia arhaica inaugureaza istoria propriu-zisa a Europei, iar prin rolul ei de �civilizatie - model� pune bazele civilizatiei actuale. Grecia arhaica se refera atat la cetatile Greciei peninsulare si ale insulelor din Marea Egee, cat si la cele din Anatolia (Ionia). Adoptarea scrierii alfabetice a facut posibila conservarea documentelor de arhiva. Succesiunea Jocurilor Olimpice, ce a servit drept cronologie, incepea la 776 i.Hr. Totodata, este perioada reluarii contactelor cu civilizatiile Orientului si a introducerii monedei ca mijlocitor comercial. Lumea greceasca a sec. X -VIII I. Hr.,desi o lume de navigatori, ramane limitata la aria egeeana, fiind precedata de migratia in Anatolia provocata de invazia dorienilor (sec. XII - XI) .

Alte referate despre: coloniile grecesti, coloniile grecesti din dobrogea, coloniile grecesti de la marea neagra

Combustibili

Combustibili
Sulful participa cu o pondere de 0,1 – 7 %, in compozitia diferitilor combusitbili solizi. In combusitbil , sulful se gaseste sub trei forme: in combinati organice (sulf organic), sub forma de sulfuiri metalice, in combinati anorganice oxigenate (de exemplu,sulfati). In procesul de ardere intervin numai sulful organic si cel piritic. Cu toate ca la arderea sulfului se degajeaza o mare cantitate de caldura, acest element este daunator in procesul de ardere a combustibilior, deoarece SO2 format corodeaza patile metalice ale
focarului si are actiune poluanta (fiind un component al ploilor acide). Pe langa acesta, sulful necesita pentru aprindere o temperatura mare (500 – 600 C).

Alte referate despre: combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica, problema combustibililor in republica moldova
Referate afisate : 17
Medie note: 8.68 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles