Proverbe despre prietenie

Prietenie - maxime si cugetari

”Prietenul la nevoie se cunoaste,deci ajuta-l cand are greutati,aceasta inseamna jertfa cateodata,inseamna sa renunti la ceva valoros in beneficiul lui.Poate esti nevoit sa renunti la o calatorie in strainatate pentru a-ti ajuta prietenul si pentru ai fii aproape cand are nevoie de tine.”
“Accepta-l pe prietenul tau asa cum este.Probabil ca,la fel ca si el,ai obiceiuri sau defecte care il enerveaza.Dar nu va intrerupe relatia voastra din aceasta cauza daca e un prieten adevarat.”
“Daca greseste fata de tine,fii gata sa ierti,daca tu gresesti fii gata sa-i ceri iertare.Astfel,prietenia voastra va inainta perfect.”
“Daca ai succese mai mari decat el,nu te considera superior,mai degraba incurajeaza-l,iar daca are realizari mai mari ca tine nu-l invidia si bucura-te impreuna cu el.”
“E bine sa ai in vedere ca daca ai o relatie de prietenie cu o persoana de sex opus,te poti astepta ca prietenia voastra sa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 8073
Materia: Diverse

Arta ceaiului

El se angajeaza la unul dintre magazinele universale din New York.
Afacerile cu ceai;In 1890 Tomas Lipton incepe afacerile cu ceai . Timpul pentru start a fost ales nu intimplator: cafeaua, unica bautura concurenra a ceaiului, era deficitara din cauza raspindirii Ceylon a unei boli a frunzei de cafea. Preturile pentru pamint au cazut, si Tom, mintind concurentii ca pleaca in Australia ca sa deschida alte magazine, s-a deplasat in taina in Ceylon, unde a cumparat 5 plantatii de ceai cu o suprafata totala de 5500 ari.

Lipton a cucerit piata conform tuturor regulilor artei militare. El a prefacut plantatiile sale in adevarate poligoane unde testa inovatiile tehnice a acelei perioade, urmarind un scop clar: ceaiul trebuia sa aiba un pret accesibil, dar sa fie in acelasi timp calitativ. ,, De pe plantatii - direct in ceasca " era sloganul publicitar lipit de Lipton pe autobuze si in trenuri.

Alte referate despre: arta ceaiului, arta ceaiului la englezi, arta serviri ceaiului

Prietenia

In cadrul tezaurului de gandire si intelepciune care a fost gandirea
filozofica a Greciei antice gasim explicit formulata teza potrivit
careia prietenia reprezinta un important criteriu de apreciere a
valorii sociale a omului.O aflam de la Democrit care spunea ca :" Nu
merita sa traiasca cine nu are macar un singur prieten"adica nu ai
dreptul la viata daca nimeni n-a recunoscut in tine o valoare
sociala,un aliat posibil pe drumul adesea lung si anevoios catre
realizarea telurilor vietii.Tot in antichitate a aparut si primul imn
al prieteniei.Este vorba de prietenia dintre Ahile si Patrocle,eroii
Iliadei,cunoscuta capodopera a lui Homer.Cand Patrocle moare in
lupta,ucis de Agamemnon,Ahile il plange sincer,cu o sfasietoare
durere.In aceste momente de dramatice zbuciumari
sufletesti,adresandu-se mamei sale zeita Thetis el marturiseste ca
si-a iubit prietenul ca pe sine insusi.

Alte referate despre: prietenia, prietenia referat, prietenia adevarata

Proverbe

Proverbul -este o invatatura trasa dintr-o intamplare; -el are un anumit sens care te ajuta sa intelegi unele lucruri

Alte referate despre: proverbe si zicatori despre respectul fata de parinti, proverbe despre munca, proverbe si zicatori

Prietenia adevarata

Aici se ridică o întrebare mai grea dacă uneori trebuie să preferăm prietenii demni de prietenie, celor vechi. Prietenilor noi însă, dacă ne fac să sperăm, întocmai ca plantele neînşelătoare, că vor da rod, nu trebuie să fie respinse nici ele, totuşi cele vechi trebuie să-şi păstreze averea.

Alte referate despre: despre prietenia adevarata, prietenia adevarata compunere, ce este prietenia adevarata

Grai valah

Prin elogiul adus limbii, poetul isi exprima admiratia pentru puterea de a rezista a poporului roman – demn si mandru – in fata vitregiilor istoriei. Coordonata geografica a limbii reliefata prin intermediul unor imagini concrete precum: “plaiuri” ; “munti de sare” ; “paraie” ; “coclaur” – care tin de orizontalitate – este completata de o alta, ce tine de verticalitate: “din fund ofteaza stramosii de aur” si “de piscul tau (…) se-mbina / Pale de aur si limbi de lumina”.

Alte referate despre: grai valah, grai valah de vasile voiculescu, grai valah rezumat

Prietenia

- Adevărata prietenie e aceea cu care mori, sau pentru care primeşti să mori.
- Legea unei plăceri, pe care un prieten o poate face altuia, este că unul uită numaidecât c-a dat şi celălalt îşi aminteşte totdeauna c-a primit.

Alte referate despre: prietenia eseu, prietenia dintre mihai eminescu si ion creanga, referat prietenia

Vasile Voiculescu - Sonetul CLXVII(13)

Poezia a fost scrisă, conform datării, pe 10 ianuarie, 1955. Ulterior, a fost înclusă în culegerea postumă Ultimele sonete închipuite ale lui Shakespeare în traducere imaginară de Vasile Voiculescu", care a văzut lumea tiparului în 1964.

Făcând parte din volumul Ultimele sonete închipuite ale lui Shakespeare în traducere imaginară de Vasile Voiculescu", sonetul CLXVII(13) este o expresie a sentimentului iubirii. Avându-şi izvorul în prietenie, iubirea înaltă şi-adâncă" (epitete), năvalnică simţire" (metaforă), cântată de autor în acest sonet, devine transfigurare: Se prefăcu deodată coliba în palat, / Iar casnicele scule, în zâne ca-n magie".

Alte referate despre: vasile voiculescu sonetul clxvii, vasile voiculescu sonetul clxvii 13 comentariu, vasile voiculescu - sonetul clxvii 13

Ion Neculce

Ultim mare cronicar al Moldovei, Neculce (1672-1745) continua scrierile lui Miron Costin ducând evenimentele până în anul 1743. Caracterizat de George Ivascu drept un "ins malitios, vindicativ, subiectiv, bârfitor si pamfletar" (cf. Crăciun, Gh., Istoria didactică a literaturii române, Ed. Magister/ Aula, Bucuresti, 1997, p.65), cronicarul moldovean îsi alcătuieste scrierea într-un stil unic încărcat de "complexitatea pamfletară făcută din ciudă si vaiete, din colorare si încărcătură..." (cf. Călinescu, Istoria literaturii române de la origini..., Bucuresti, Ed. Minerva, 1982, p.25, preluat de Crăciun, op. cit., p. 65); dornic să-si completeze informatia si să ofere "cetitorului" cele mai potrivite instrumente de întelegere corectă a textului, dar si să completeze cronicile înaintasilor, Neculce are fericita inspiratie să aseze ...

Alte referate despre: ion neculce, ion neculce o sama de cuvinte, o sama de cuvinte de ion neculce

Substantivul - locutiuni substantivale

COMPLEMENT CIRCUMSTANTIAL(cu prepozitii specifice)►verb,adjectiv,adverb,interjecti
-DE MOD (cum?) Ex: Preda materia conform planificarii.
-DE CAUZA (din ce cauza?) Ex: A alunecat din cauza ierbii.
-DE LOC (in locul cui?) Ex: Stai locului pana termin curatenia.

Alte referate despre: substantivul locutiuni substantivale, sunt substantivul locutiuni substantivale, substantivul locutiunile substantivale

Mara - rezumat

Mara - rezumat - Ioan Slavici s-a nascut la 18 ianuarie 1848 in comuna Siria de langa Arad. Student urmeaza Dreptul ca stiinta la Budapesta si Viena. Presedinte al Societatii Studentilor Romani „Romania Juna”din Viena il cunoaste pe Mihai Eminescu, de care va ramane legat pe viata printr-o sincera prietenie.Intre 1872-1881 este coleg de redactie la ziarul „Timpul” cu Eminescu si Caragiale. In anul 1882 aste ales membru corespondent al academiei „Sectia Istorica”.Mara - rezumat

Alte referate despre: mara rezumat, mara, rezumat mara

Pescarusul Jonathan - Richard Davis

Era dimineaţă şi un soare proaspăt strălucea în aur peste clipocitul mării domole. La o milă de ţărm o barcă de pescari legase prietenie cu apa, iar chemarea pentru organizarea de dimineaţă a stolului în scopul obţinerii hranei plutea în aer pînă cînd a apărut un stol de o mie de pescăruşi care, prin şiretlicuri şi încăierări, încercau să obţină fărîmiturile de hrană. Începea o nouă zi plină de griji.

Alte referate despre: pescarusul jonathan livingstone de richard bach rezumat, pescarusul jonathan livingstone rezumat, pescarusul jonathan

Joc si joaca

Jocul este o dimensiune fundamentala omului indiferent de varsta, caci jocul cultiva imaginatia,spiritul de competitie,de prietenie si intrajutorare, dar,fara indoiala si inteligenta.El il transporta pe participantul la joc, prin forta gandirii , pe alte teritorii si timpuri necunoscute de noi,indiferent de felul acestuia:ritualic, erotic de carti, de lumini, electronic etc.

Alte referate despre: joc si joaca, joc si joaca eseu, eseu joc si joaca

Amintiri din copilarie-(sursele umorului)

Principalele categorii ale umorului sînt: umor de situa(ie (izvorît din fapte, situa(ii, întîmplări: prinderea muştelor cu ceaslovul, molipsirea de rîie de la caprele Irinucăi, aplicarea poştei la tălpi, bătaia dintre Mogorogea şi Pavăl, întîmplarea de la scăldat, vînzarea pupăzei etc); umor de caracter (izvorît din felul de a fi al unor personaje: Mogorogea, moş Chiorpec, Trăsnea, popa Buligă - zis şi Ciucălău etc); umor de limbaj (izvorît din folosirea de locu(iuni, zicători şi proverbe, menite a provoca rîsul: "îs mai aproape din(ii decît părin(ii", "se (ine ca rîia de om", "au tunat şi i-au adunat", "milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima"; ori expresii ca: "va-i nevoie", "calea - valea", "bine - rău").

Alte referate despre: amintiri din copilarie sursele umorului, plan de lectie amintiri din copilarie sursele umorului, amintiri din copilarie sursele comicului

Moara cu noroc

II. Portretul scriitorului
Asezat alãturi de Eminescu, Creangã, Caragiale, scriitori cu stil fascinant, mari creatori de limbã, Ioan Slavici, cu limbajul lui sobru, meticulos, poate sã parã un autor din altã clasã valoricã. În realitate el este un întemeietor ca si ceilalti trei, prin opera lui pãtrunzând în literatura românã filonul popular al povestirii si universul satului românesc transilvãnean. El a creat în epica româneascã nuvela si romanul de tip realist si, mai ales, a adus analiza psihologicã a sufletului individual, dar si colectiv, element definitoriu al prozei moderne.

Alte referate despre: moara cu noroc, moara cu noroc rezumat, rezumat moara cu noroc
Referate afisate : 15
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK