Provincii din franta

Franta

Inconjurata de-a lungul coastelor ( pe o lungime de 3200 km) de mare, dar si de munti, Franta ajunge sa atinga 5 frontiere naturale pentru a-si realiza unitatea geografica.Nici o tara europeana nu are provincii mediteraneene, atlantice, renane sau flamande, insa in trecut hexagonul francez a fost supus la schimbari considerabile, in cauze structurale, incetand sa fie o metropola in Europa de un puternic inmperiu colonial.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 5973
Materia: Geografie

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Natura
Cea mai mare tara (ca suprafata) din Europa Occidentala, cu 2 fatade maritime (Oceanul Atlantic si marile adiacente in V si Marea Mediterana in SE) Franta are un relief variat: in SE, intre lacul Geneva si Marea Mediterana, Alpii Francezi, cu vai adanci si relief glaciar tipic (ghetari, vai, custuri, lacuri), cu altitudinea sub 3000 m in Alpii Maritimi si peste 4000 m in Alpii Savoiei; in SV, la granita cu Spania, muntii Pirinei, semeti si ei, iar in E muntii mai scunzi si mai vechi, Jura si Vosges; acestora li se adauga regiuni colinare si podisuri – Ardenii in NE, Masivul Armorican in NV, Masivul Central dominat de inaltimi vulcanice, in partea central-sudica – precum si bazine si culoare depresionare (bazinul Parisului, al Acvitaniei, culoarul Rhonului, campia Alsaciei) si campii litorale.
Clima este temperata in cea mai mare parte a teritoriului, cu nuante oceanice tipice in V si tot mai estompate catre E. Doar in S, catre Marea Mediterana, ...

Alte referate despre: muntele sf mihail franta, viata sfantului mihail, vara sfantului mihail comentariu

Franta

Republica Franceza. Stat in V Europei. Suprafata este de 551 500 km2. Populatia este de 57 206 000 loc. (104 loc./km2) Capitala este la Paris (9 319 000 loc. Aglomeratia urbana)

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Franta - o tara prospera

Franta este o tara prospera si are o suprafata de 544.965km patrati, iar Franta cuprinde o populatie de 58.040 loc. Capitala este Pris ,limba vorbita este franceza.Moneda Frantei este francul.

Alte referate despre: referate franta o tara prospera, franta o tara prospera, franta o tara prospera-in franceza

Franta

Suprafata Frantei este de 551 500 km2.Populatia este foarte mare fata de cea a Romaniei, Franta avand 57.206.000 mil. de locuitori, natalitatea este de 13,3%. Mortalitatea este de 9,2‰, iar populatia urbana reprezinta 74 %.
Parisul a fost ocupat de un trib galic până când au ajuns aici romanii în 53 i.Hr.

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Franta Republique francaise

Franta Republique francaise - Situata in Europa Occidentala, Franta are o suprafata de 547.026 km, respectiv 551.602 km inluzand si insula Corsica si o populatie de58.400.000 de locuitori.Franta Republique francaise

Alte referate despre: republique francaise, la republique francaise referate ro, la republique francaise referate

Franta

Cannes - orasul starurilor, faimos datorita Festivalului International de Film, constituie o destinatie exceptionala propunandu-va: promenada Croisette, "Le Suquet" - vechiul oras, insulele Lerin.
Pentru multi , Cannes este alcatuit doar dintr-o strada , La Croisette , strada ce merge de-a lungul coastei si este despartita de insule , palmieri si flori. Canne a devenit popular fata de Marii Duci Rusi (se zice ca a fost consumat mai mult caviar aici decat in toata Moscova).

Chamonix cea mai cunoscuta statiune din Franta, situata la poalele varfului Mont Blanc , un oras cosmopolitan care a devenit statiune de schi . Supranumita „capitala alpinismului”, statiunea are multe magazine si numeroase baruri si restaurante. In apropiere se afla statiunea Argentiere care asigura accesul facil la partiile de schi din masivul Grands Montets si la ghetarii pe care se poate schia.

Alte referate despre: monumente din franta in franceza, totul despre franta, referat despre franta in limba franceza

Franta

Imigranti (6,3% din populatia tarii), intre care 22% portughezi, 20% algerieni, 14% spanioli, 13% italieni, 8% marocani, tunisieni, iugoslavi, turci, senegalezi, malieni (1990). Cele mai mari densitati ale populatiei se inregistreaza in reg. parizianã (890 loc./km2, 2% din suprafata Frantei, 19% din populatia tarii), in reg. Nord-Pas de Calais (320 loc./Km2), Marseille-Nice (290 loc./Km2), Lyon-St. Etienne (280 loc./km2), in Alsacia (196 loc./km2). Valori mult sub media pe tara se intalnesc in Auvergne si Franche-Comté (50-70 loc./km2), in Champagne-Ardenne (52 loc./km2), in reg. Limousin (43 loc./km2), in insula Corsica (30 loc./km2). Culte: catolicism 90%, protestantism, islamism iudaism.

Alte referate despre: prezentare power point franta, referat despre franta in franceza, despre franta in franceza

Sarbatori in Franta

Anniversaire de marriage
L’anniversaire de marriage se fête encore beacoup en famille: moces d’argent (25 ans), de perle (30 ans), de rubis (35 ani), d émeraude (40 ans, de vermeil (45 ans), d’or (50 ans), de diamant (60 ans)… et on peut continuer…

Alte referate despre: sarbatori in franta, sarbatorile in franta, sarbatori din franta

Turnul Eiffel

Echipamentele furnizate de compania americana Otis ce ajungeau la nivelul 2 erau compuse dintr-o cabina cu doua punti, montata pe o banda rulanta inclinata si trasa de un cablu actionat de un piston hidraulic. Liftul de pe latura de sud

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

France

0x08 graphic

0x08 graphic
France (in French, République Française), country in western Europe,
bounded on the north by the English Channel, the Strait of Dover, and
the North Sea (which separate it from Great Britain); on the
north-east by Belgium, Luxembourg, and Germany; on the east by
Germany, Switzerland, and Italy; on the south-east by the
Mediterranean Sea; on the south by Spain; and on the west by the Bay
of Biscay (an arm of the Atlantic Ocean). France is approximately
hexagonal in shape, with an extreme length from north to south of
about 965 km (600 mi) and a maximum width of about 935 km (580 mi).
The capital and largest city is Paris. The republic of France includes
ten overseas possessions. These include the overseas departments of
French Guiana, in South America; Martinique and Guadeloupe, in the
Caribbean; and Réunion, in the Indian Ocean. Territorial
collectivities and dependencies include ...

Alte referate despre: referate franceza, referat franceza, paris referat in limba franceza

L 'ecole en France

Quand j'avais 2 ans 1/2 je suis allé pour la première fois à l'école, ,j'étais en maternelle. On commence à apprendre les couleurs primaires (jaune,rouge,bleu,noir et le blanc), on apprend les chiffres et l'alphabet.

Alte referate despre: l ecole en france, ecole en france, l ecole en france referat

Formarea Frantei

Sub conducerea regelui Ludovic al VII-lea (1108-37), baronii de pe domeniu au fost "imblanziti" iar oamenilor de conditie umila, loiali regelui le-au fost oferite functii politice importante in stat. Conducatorul acestora era Suger, staret de la St. Denis, celebru si pentru manastirea sa, prima construita in stil gotic.

Alte referate despre: formarea frantei, formarea frantei rezumat, despre formarea frantei

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Sud Romania si regiunea Midi Pirinei Franta

Midi-Pyrénées (Pirineii de Sud) este una dintre cele 26 regiuni ale Franţei. Capitala regiunii este oraşul Toulouse iar regiunea cuprinde 8 departamente. Ariège, Aveyron, Gers, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Lot, Tarn, Tarn-et-Garonne. Regiunea este cea mai mare regiune franceză metropolitană, mai mare decât Olanda sau Danemarca. Situată la frontiera de sud, se învecinează cu Spania şi micul Principat Andorra.
Suprafaţa este de 45.348 km², cu o populaţie totală în 2005 de 2.731.000 loc, ocupând locul 8 în Franţa.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Monumente istorice in Franta

Bazilica Sacre Coeur din Paris este situata in Piata St.Pierre, in varful colinei Montmartre.A fost construita de arhitectul Paul Abadie dar a fost preluata constructia de alti sase arhitecti pana ce cladirea a fost finalizata.Sacre Coeur a fost conceputa ca un monument public in memoria francezilor care si-au pierdut viata in razboiul franco-prusac.Bazilica are o forma de cruce greaca cu partu domi iar interiorul are un stil romano bizantin cu mozaicuri reprezentandu-l pe Iisus rastignit.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monumente istorice in franta in limba franceza

Iluminismul in Franta

Iluminismul a aparut in secolul 17 in Anglia constituindu-se intr-o miscare de idei care se opunea ideologiei de tip feudal. Evenimentul care marcheaza inceputul acestui curent este revolutia burgheza din Anglia(1688). “Actul de nastere” al iluminsmului poate fi considerat votarea de catre parlamentul englez a “ Declaratie Drepturilor Omului”.Iluminismul in Franta

Alte referate despre: iluminismul in franta, iluminismul din franta, iluminismul in franta referat

Franta napoleoniana

Franta napoleoniana - Timp de aproape 20 ani (1795-1815), Franţa a cunoscut „pecetea” personalităţii lui Napoleon Bonaparte. Afirmat în timpul Revoluţiei ca un militar de excepţie, acesta a urcat rapid în ierarhia militară şi politică, devenind general, prim-consul (1799-1804) şi apoi împărat (1804-1815).Franta napoleoniana

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Franta

Franta are o larga iesire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana. Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri, joase si nisipoaase.

In afara de limitele maritime, Franta are si opt vecini terestri: Luxemburg (N-E), Germania si Elvetia ( E ), Italia si Monaco ( S-E ),Marea Mediterana, Spania si Andora ( S ), Oceanul Atlantic ( V ). Frantei ii apartine si insula Corsica din Marea Mediterana.

Relieful Frantei este dezvoltat pe structuri hercinice ( unde exista podisuri, munti, josi- care sunt erodati- si campii) si alpine (Alpii si Pirineii). Treapta podisurilor si campiilor –situata in jumatatea nordica a Frantei - cuprinde, printre altele: Masivul Central (Massif Central) cu inltimi vulcanice ( Puy de Sancy –1.886 m, Plomb du Cantal –1.858 m, Puy de Dome- 1.485 m), inconjurat de suprafete mai joase, sub 1.000 m, larg valurite (Marche, Limou-sin) si continuate spre S-E de culmile Cevennes ( altitudine maxima 1.702 m ce domina valea ...

Alte referate despre: referate franta, referat in franceza despre franta, franta medievala
Referate afisate : 18
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK