Psihologia creativitatii

Psihologia creativitatii

Psihologia creativitatii
Cu siguranţă avem nevoie de imagini noi, pozitive asupra viitorului lumii, imagini care să reprezinte ţinte către care ne îndreptăm. De altfel, aceste imagini ale viitorului nu sunt necesare doar fiecărui individ, ci şi comunităţii.

Una dintre cele mai puternice descătuşări a energiei creative, a realizărilor neaşteptate şi a autorealizării pare a fi capacitatea de a face o pasiune pentru propria imagine asupra viitorului, adică pentru „visul ”pe care fiecare îl avem în copilărie.

În căutarea propriei identităţi
Care este relaţia dintre imaginea viitorului şi stabilirea propriei identităţi?Ce înseamnă această durabilitate a ideii-ţel în evoluţia individului?Mulţi oameni nu visează, nu îşi imaginează ce vor fi în viitor, ce vor face, ce piedici ar putea avea. Alţii îşi imaginează viitorul, dar nu cred că ceea ce au visat în copilărie se va realiza şi ca urmare renunţă.

Aceştia nu îşi valorizează ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1395
Materia: Psihologie

Psihologia romaneasca

Înainte de a deveni o ştiinţă autonomă, psihologia a făcut parte integrantă din filosofie, activitatea psihică fiind obiect al acesteia. Constituirea psihologiei ca ştiinţă independentă, cu caracter experimental, a fost pregătită, pe de o parte, de filosofia empiristă iar pe de altă parte, de succesele obtinute de ştiinţele naturii - îndeosebi de fizică şi fiziologie, prin utilizarea experimentului ca metodă de cercetare, fapt care a influenţat introducerea experimentului şi în cercetarea fenomenelor psihice.

Alte referate despre: psihologia romaneasca, psihologia romaneasca la inceputul sec al xix, etnogeneza romaneasca

Psihologia multimilor

Pe tot parcursul lucrarii autorul îsi sustine afirmatiile prin exemple
din istoria omenirii, prin fapte concrete, plauzibile, ceea ce face
aceasta carte accesibila chiar si cititorilor ce nu au o baza de
notiuni de psihologie sau sociologie. Cartea se adreseaza asadar
tuturor celor care vor sa ajunga la esenta marilor framântari sociale
din orice loc si epoca. Pe lânga faptul ca este accesibila, cartea se
remarca si prin actualitate, în sensul ca ofera raspuns si la
întrebari legate de fenomene sociale specifice epocii contemporane.
Spre exemplu, "reusita" reclamelor comerciale atât de intens
practicate în zilele noastre îsi gaseste o explicatie deosebit de
logica în faptul ca afirmarea repetata a unor texte simple, duce în
final la contagiune si la implementarea ideii în inconstient. Dupa o
vreme, uitând cine este de fapt autorul acestei idei ajungem sa o
credem. Tot prin contagiune se transmit si tulburarile cerebrale,
explicându-se ...

Alte referate despre: psihologia multimilor, psihologia multimilor download, gustave le bon psihologia multimilor

Ce este psihologia transpersonala

Astfel, psihologia transpersonala este cel mai bine definita ca o psihologie a sanatatii si potentialitatilor umane.
Pentru aceasta orientare psihologica, personalitatea umana nu este un scop in sine, ci o parte a fiintei umane care permite manifestarea Sinelui, un intermediar intre spirit si lume. Cu alte cuvinte, personalitatea este cea care mediaza intre personal si transpersonal. Eul obisnuit, format prin interactiunea cu elementele sociale si culturale reprezinta pentru psihologia transpersonala doar o manifestare a "ceva" mult mai larg si profund, care constituie de fapt esenta fiintei umane.

Alte referate despre: ce este psihologia transpersonala, ce este psihologia, psihologia transpersonala

Psihologia reconfortarii

( suport pentru secvenţe ale unor tehnici de intervenţie psihoterapeutică (cognitiv comportamentale şi psihodinamice) prin crearea condiţiilor favorabile uneori indispensabile - situaţia anxiogenă simulată e tratată iconic 35 de secunde.
Materialismul verbal şi elaborările clientului pasibile de-a fi reţinute / ancorate şi-n discursul corpului unde ritualizarea formulelor de inducţie respectiv situaţia de învăţare plasează antrenorul şi antrenatul mai ales într-o poziţie de transfer non-psihanalitic dar pedagogic solicitând partea cuvenită din amorsamentul transferenţei psihoterapeutice. Se revendică în practica preventivă, de ameliorare a unor disfuncţii sau terapeutică la cea de suport pentru unele secvenţe ale investigaţiei psihologice.
cantonament de recrutare a efectelor benefice ale stării de relaxare şi ranforsarea via formule intenţionale, organo-specifice, IMA şi abreacţiile autogene.

Alte referate despre: psihologia educatiei, psihologia varstelor, psihologia educatiei referat

Psihologia creativitatii

Cercetarile au dovedit incredibila importanta a capacitatii de a te indragosti "de ceva", de o idee sau de imaginea viitorului. Aceasta imagine sau idee reprezinta un tel ce pare a se impune "ca de la sine". Si daca persista in ani, asigura dezvoltarea unei structuri creative de personalitate. Imaginea viitorului poate actiona ca o forta magnetica ce ne ordoneaza actiunile, ne da energia si curajul de a avea initiative, ne ofera solutii si ne conduce catre succes. Capacitatea de a te proiecta in viitor, adica de a visa si de a face planuri, capacitatea de a fi curios si de a te mira sunt calitati importante ale fiintei umane.

Alte referate despre: psihologia creativitatii, psihologia creativitatii referat, psihologia creativitatii de mihaela roco

Psihologia varstelor

Majoritatea autorilor sunt de parere ca zestrea ereditara se manifesta la om pe doua planuri: unul in determinarea unor trasaturi generale ale speciei, cum ar fi structura anatomofiziologica a organismului, pozitia bipeda, etc., iar celalalt in determinarea unor particularitati individuale cum ar fi caracteristicile anatomofiziologice ( culoarea pielii, a ochilor, a pielii, etc. ), amprentele digitale, grupa sanguina, etc.

Alte referate despre: referat psihologia varstelor, referate psihologia varstelor, psihologia varstelor referat

Psihologia educatiei

1.2. PRIORITĂTI ALE STUDIULUI PSIHOLOGIEI EDUCATIEI
Urmărind optimizarea instruirii si educatiei, psihologia educatiei este o ramură aplicativă a psihologiei, pe lângă multe altele cum ar fi: psihologia muncii, psihologia medicală, psihologia judiciară, psihologia sportului, etc.

Alte referate despre: referat psihologia educatiei, referate psihologia educatiei, psihologia educatiei referate

Stimularea creativitatii la varsta prescolara

In acelasi sens, atmosfera sau climatul psihosocial in care isi desfasoara activitatea copilul constituie aspectul hotarator.Rolul unui climat caracterizat prin deschidere si stil relaxat de creatie, prin asigurarea libertatii de afirmare si expresie independenta, prin recunoasterea si aprecierea pozitiva ca si prin incurajarea si promovarea efortului creativ pot participa in mod decisiv la dezvoltarea creativitatii copiilor.

Atmosfera stimulativa pentru creativitate presupune si o activizare specifica a copiilor prin angajarea lor in efortul de prelucrare si reorganizare a datelor degenerarea a unor sisteme sau configuratii noi prin asigurarea unui dinamism intelectual si afectiv opus orcaror tendinte spre inertie si platitudine

Dezvoltarea capacitatii de actiune, imbogatirea experientei senzoriale ca si evolutia intregului plan al cunoasterii pot oferi elemente care sa concure la acea expansiune subiectiva specifica si la acea independenta actionala pe care ...

Alte referate despre: stimularea creativitatii la varsta prescolara, educarea creativitatii la varsta prescolara, dezvoltarea creativitatii la varsta prescolara

Psihologia romaneasca interbelica

Adevaratul întemeietor al psihologiei experimentale din România, deci
nu numai precursor ca Gruber si Vaschide, nici ctitor în toata puterea
cuvântului, ca Radulescu-Motru, a fost Fl. Stefanescu-Goanga
(1881-1958), doctor în filozofie tot de la Leipzig cu teza "Cercetari
experimentale cu privire la tonalitatea afectiva a culorilor",
sustinuta în 1911 la W.Wundt (unde lucrase cinci ani). Goanga a ocupat
apoi catedra de psihologie de la Universitatea din Cluj în 1919, pe
lânga care a înfiintat, în 1921, un laborator, transformat, în 1922,
în celebrul "Institut de psihologie experimentala, comparata si
aplicata". Abia de la aceasta data începe în chip neîndoielnic o noua
perioada, cea experimentalista, în psihologia româneasca. La 1
noiembrie 1921 Institutul obtine un local. Problema cea mai dificila a
fost cea a selectionarii si pregatirii personalului. Munca de
pregatire a primelor cadre, alese dintre studentii capabili si
pasionati ...

Alte referate despre: democratia romaneasca interbelica, proza romaneasca interbelica, democratia romaneasca interbelica eseu

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana
Conflictele constituie o componentă naturală inevitabilă a vieţii sociale a fiecăruia dintre noi. Cei mai mulţi oameni consideră conflictele ca fiind ciocniri distructive , ireconciliabile, în urma cărora unii cîştigă în defavoarea altora dar preocuparea de tip ştiinţific privind căile de a face faţă conflictelor a dus la dezvoltarea unor modele şi strategii de abordare eficientă şi constructivă a conflictelor.
Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana

Alte referate despre: problematica conflictului in familie in psihologia contemporana, www referate ro problematica conflictului in familie, rolul familiei in societatea contemporana

Psihologia educatiei - delimitari conceptuale

Delimitari conceptuale
Educatia
"Fenomen social de dezvoltare, formare, constituire a oamenilor ca
subiecti ai actiunii, cunoasterii si valorilor, prin comunicare si exercitiu, prin
modelarea comportamentului lor si integrarea in activitate si relatiile sociale" ;"Dictionar de Psihologie"-Paul Popescu Neveanu

Alte referate despre: sistemul stiintelor educatiei delimitari conceptuale in educatie, delimitari conceptuale psihologia etica, studiu de caz psihologia educatiei

Psihologia medicala

Intern -cinvingerea unei personae ca poate influenta sau cotrola evenimentele prin care trece.Extern-convingerea unei persoane ca puterea proprie are influenta minima sau deloc asupra evenimentelor, acestea datorandu-se destinului, norocului, ghinionului sau altora. Robustetea reprezinta rezistenta psihica la stres, persoana respectiva se presupune ca are loc de control intern, se implica in activitati considerand ca toate acestea au o semnificatie si percepe schimbarile ca pe ceva normal.

Alte referate despre: relatia dintre psihologia medicala si stiintele sociale, psihologia medicala, metodele folosite in psihologie si psihologia medicala

Factorii psihologici implicati in stimularea creativitatii manageriale

Obsesia activitatilor contra cronometru;Prejudecata raritatii indivizilor superior dotati;Supraestimarea aparentelor.Blocajele intelectuale,atitudinale,motivationale(Cosmovici,1996)
Rigiditatea algoritmilor anteriori:se refera la situatia in care suntem obisnuiti sa aplicam intr-un anumit caz un algoritm,si,desi nu pare a se potrivi,straduim in a-l aplica si sa nu incercam altceva.

Alte referate despre: dezvoltarea si stimularea creativitatii manageriale, factorii psihologici implicati in activitatea sportiva, factorii psihologici implicati in activitatea creativa

Psihologia in era informatiei

2. se vor dezvolta noi procese şi activităţi, cum ar fi provocarea şi schimbarea relaţiilor iniţiale existente între subiecţi şi context.

Alte referate despre: psihologia in era informatiei, referat psihologia in era informatiei, refert despre psihologia in era informatiei

Psihologia reclamei

Se apreciază că învăţarea stă la baza mecanismului perceptual şi motivaţional al consumatorului de a cumpăra sau nu un anumit produs/serviciu [9, p. 93]. Aproape toate manifestările comportamentale ale omului sunt rezultat al învăţării. Aşa cum el învaţă să meargă, să vorbească, să evite focul etc., tot aşa, prin experienţă, consumatorul învaţă cum să cumpere şi să consume produse şi servicii.

Alte referate despre: psihologia reclamei, referat psihologia reclamei, psihologia reclamei si a consumatorului

Psihologia martorului si a marturiei judiciare

In cadrul complexului proces de al memoriei sunt implicate si
asociatiile de idei, adica asociatia prin asemanare, prin contrast si
prin contiguitate spatiala sau temporara.

Alte referate despre: referat psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologia martorului minor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles