Psihologia creativitatii mihaela roco

Psihologia creativitatii

Psihologia creativitatii
Cu siguranţă avem nevoie de imagini noi, pozitive asupra viitorului lumii, imagini care să reprezinte ţinte către care ne îndreptăm. De altfel, aceste imagini ale viitorului nu sunt necesare doar fiecărui individ, ci şi comunităţii.

Una dintre cele mai puternice descătuşări a energiei creative, a realizărilor neaşteptate şi a autorealizării pare a fi capacitatea de a face o pasiune pentru propria imagine asupra viitorului, adică pentru „visul ”pe care fiecare îl avem în copilărie.

În căutarea propriei identităţi
Care este relaţia dintre imaginea viitorului şi stabilirea propriei identităţi?Ce înseamnă această durabilitate a ideii-ţel în evoluţia individului?Mulţi oameni nu visează, nu îşi imaginează ce vor fi în viitor, ce vor face, ce piedici ar putea avea. Alţii îşi imaginează viitorul, dar nu cred că ceea ce au visat în copilărie se va realiza şi ca urmare renunţă.

Aceştia nu îşi valorizează ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1392
Materia: Psihologie

Psihologia romaneasca

Înainte de a deveni o ştiinţă autonomă, psihologia a făcut parte integrantă din filosofie, activitatea psihică fiind obiect al acesteia. Constituirea psihologiei ca ştiinţă independentă, cu caracter experimental, a fost pregătită, pe de o parte, de filosofia empiristă iar pe de altă parte, de succesele obtinute de ştiinţele naturii - îndeosebi de fizică şi fiziologie, prin utilizarea experimentului ca metodă de cercetare, fapt care a influenţat introducerea experimentului şi în cercetarea fenomenelor psihice.

Alte referate despre: psihologia romaneasca, psihologia romaneasca la inceputul sec al xix, etnogeneza romaneasca

Psihologia multimilor

specialisti din domeniu. Le Bon se inspira totusi din lucrarile lui
Tarde si Sighele. Însa, dupa cum

Alte referate despre: psihologia multimilor, psihologia multimilor download, gustave le bon psihologia multimilor

Ce este psihologia transpersonala

Psihologia transpersonala are doua obiective esentiale:
I.Intelegerea experientelor transpersonale, temporare, a nivelurilor si formelor/starilor de constienta accesibile omului.
II.Studiul si intelegerea dezvoltarii transpersonale a individului; a modificarilor permanente ale structurilor psihice si spirituale.

Alte referate despre: ce este psihologia transpersonala, ce este psihologia, psihologia transpersonala

Psihologia reconfortarii

Structura Meeting de Antrenament în TR cere prin preliminarii orale :
identificarea problemei
Se vor evita termenii de specialitate sau nosologici în formularea problemei şi în prezentarea ei clientului. A nu se uita de natura auto-confirmativă a unui diagnostic sau de faptul că persoana are tendinţa de-a se conforma expectanţelor induse de acesta.
stabilirea obiectivelor terapeutice
Expectanţele trebuie să fie pozitive însă ponderate căci metoda însăşi este una adjuvantă. Obiectivele terapeutice decurg din acuzele pe care le prezintă clientul. Esenţial rămâne să provocăm subiectul în identificarea unui alt mod de-a fi.
obţinerea contractului terapeutic
Când clientul nu realizează sau urmează prescripţiile comportamentale privind serialul House-Training se poate reprezenta modalitatea inconştientă de sabotare a procesului terapeutic aşa cum observă Stewart.
identificarea modului în care persoana preferă ...

Alte referate despre: psihologia educatiei, psihologia varstelor, psihologia educatiei referat

Psihologia creativitatii

Intrebat ce profesie il intereseaza, raspunde constant ca-si va urma tatal, chirurg de renume. La testul de creativitate care prezenta ca stimul o succesiune de cercuri, el deseneaza de fiecare data note muzicale, instrumente, caricaturi ale Beatles-ilor,etc. Era clar ca muzica era viata lui, chiar atunci cand afirma cu strasnicie ca va deveni chirurg.

Alte referate despre: psihologia creativitatii, psihologia creativitatii referat, psihologia creativitatii de mihaela roco

Psihologia varstelor

Dezvoltarea psihica este rezultatul interactiunii factorilor externi si interni.Cei externi sunt constituiti din totalitatea actiunilor si influentelor ce se exercita din exterior asupra formarii si dezvoltarii personalitatii umane. Acestia sunt mediul si educatia. Factorii interni sunt constituiti din totalitatea conditiilor care mijlocesc si favorizeaza dezvoltarea psihica, conditii care pot fi de natura biologica, ereditara si psihosociala. Toate aceste influente exercitate asupra personalitatii umane pot fi grupate prin raportare la trei notiuni de baza: ereditatea, mediul, educatia.

Alte referate despre: referat psihologia varstelor, referate psihologia varstelor, psihologia varstelor referat

Psihologia educatiei

Comportamentul grupează ansamblul reactiilor si actiunilor ce pot fi
observate în exterior. El este oglinda vietii psihice, latura manifestă extrinsecă a acesteia. Între activitatea internă, subiectivă (viata psihică) si activitatea externă, observabilă sunt raporturi de interactiune, interdependentă si interconditionare reciprocă. Ele formează activitatea psiho-comportamentală ce se întemeiază pe experienta acumulată de subiect si este conditionată de resursele,
posibilitătile si caracteristicile acestuia.

Alte referate despre: referat psihologia educatiei, referate psihologia educatiei, psihologia educatiei referate

Stimularea creativitatii la varsta prescolara

De aceea , nu putem face abstractie de una din dimensiunile esentiale pentru intreaga dezvoltare si afirmare a personalitatii –creativitatea .

Din aceasta perspectiva , subliniem ca profilul psihologic al varstei prescolaritatii cuprinde multiple premise favorizante pentru cultivarea si stimularea potentialului creativ. Avem in vedere dinamismul , impetuozitatea si expresivitatea proprii acestei varste , acel freamat permanent sau acea vibratie si efervescenta launtrica ce confera copiilor note specifice de dinamism creativ , disponibilitati de exteriorizare spontana si autoexpresie insufletita , analoage oricarui élan creator .

Stimularea creativitatii este un demers socio-educational complex ,ce cuprinde simultan fenomenele de activizare ( incitare si sustinere ) antrenare ,cultivare si dezvoltare prin actualizarea virtualititatilor creative , pentru accederea lor de la posibil la real , prin afirmarea efectiva .

Este necesar sa avem in vedere intregul ...

Alte referate despre: stimularea creativitatii la varsta prescolara, educarea creativitatii la varsta prescolara, dezvoltarea creativitatii la varsta prescolara

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana

Problematica conflictului in familie,in psihologia contemporana
Aceste noi modele prezintă procesul rezolvării conflictelor nu ca pe un cîmp de bătălie, ci mai curînd cape o şansă de a învăţa lucruri noi, de a ne dezvolta responsabilitatea şi de a rezolva conflictele prin colaborare.[25.p141]

Alte referate despre: problematica conflictului in familie in psihologia contemporana, www referate ro problematica conflictului in familie, rolul familiei in societatea contemporana

Psihologia educatiei - delimitari conceptuale

Functiile educatiei:
1. Educatia vehiculeaza experienta sociala fiind in acest context angajata in formarea personalitatii complex dezvoltate.
2.Educatia are o functie cognitiv-informationala vehiculand informatii din toate domeniile.
3. Educatia are functii formative privind conduitele de rol si totodata de statut.
4. Educatia are functii economice - exista nu numai costuri si amortizari ale costurilor de educatie ci si beneficii pe ansamblul progresului social prin educatie:
-prin invatarea de tehnici si tehnologii moderne are loc cresterea productivitatii
-printr-o orientare si selectie profesionala a tinerilor si prin reconversie profesionala creste cota de beneficii adaugand productivitatii un spor (ce reprezinta cunostintele mai bogate , inteligenta si aptitudinile inorporate in munca)

Alte referate despre: sistemul stiintelor educatiei delimitari conceptuale in educatie, delimitari conceptuale psihologia etica, studiu de caz psihologia educatiei

Factorii psihologici implicati in stimularea creativitatii manageriale

Conformismul:se refera la dorinta oamenilor ca toti cetatenii sa se poata sa gandeasca la fel.Cei cu idei si comportamente neobisnuite sunt dezaprobati si priviti cu suspiciune,atitudine care ii descurajeaza si implicit ii inhiba atitudinele creative;Influenta nefasta a prejudecatilor existente la un moment dat in societate;

Alte referate despre: dezvoltarea si stimularea creativitatii manageriale, factorii psihologici implicati in activitatea sportiva, factorii psihologici implicati in activitatea creativa

Dimensiuni in psihologia muzicii

De ce omul cinta? De ce omul compune muzica? si Ce se intimpla cu el atunci cind cinta sau compune muzica? - iata intrebarile pe care si le-a pus autorul si a caror dezlegare le-a cautat incheind aliante cu toate stiintele ce au un cuvint de spus in aceasta privinta, incepind cu fiziologia, traversind intregul spatiu al stiintelor psihologice si terminind cu filozofia.

Alte referate despre: dimensiunile psihologice ale muzicii, psihologia muzicii, dimensiuni psihologice ale muzicii

Psihologia copilului cu dificultati de invatare - deficit de atentie

Semnificaţia sintagmei dificultăţide învăţare este prezentă (în plan teoretic) adesea contradictoriu şi confuz, ca atare legătura cu practica este destul de dificilă.Conceptul de dificultăţi de învăţare este cunoscut mai ales ca dificultăţi şcolare şi anume ca „dificultăţi care le întâmpină unii elevi în asimilarea cunoştinţelor, în formarea competenţelor” (Mircea Stefan, Lexicon pedagogic, p.90, 2006, Aramis, Bucureşti). De obicei, dificultăţile de învăţare apar de timpuriu, în însuşirea cititului (dislexie), a scrisului (disgrfie), şi duc la manifestări de anxietate, neâncredere în sine, pierderea motivaţiei învăţării.

Alte referate despre: psihologia copilului cu dificultati de invatare - deficit de atentie, psihologia copilului cu dificultati de invatare, referat psihologia copilului cu dificultati de invatare

Psihologia reclamei

Astfel percepţia poare fi definită ca procesul de luare la cunoştinţă a mediului ambiant de către simţuri [14, p. 102]. Cu referire la acesta psihologul Sperling spunea: „Ceea ce noi percepem la un moment dat va depinde nu numai de natura stimulului real, ci şi de fundalul sau cadrul în care el există – de experienţele noastre senzoriale anterioare, de sentimentele noastre în acel moment, în general de prejudecăţile, dorinţele, atitudinile şi ţelurile noastre” [2, p. 127].

Alte referate despre: psihologia reclamei, referat psihologia reclamei, psihologia reclamei si a consumatorului

Psihologia martorului si a marturiei judiciare

Distanta in timp de la savarsirea faptelor si pana la judecarea lor,
aduce in prim plan - in ceea ce priveste psihologia martorului - un
alt proces psihic important: memoria si calitatile sale. Calitatea
depozitiei martorului depinde in mare masura de modul in care
functioneaza acest proces.

Alte referate despre: referat psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologia martorului minor

Managementul creativitatii si inovarii

Personalul nou angajat poate sa cunoasca modalitati alternative de utilizare a tehnologiilor folosite de furnizori sau concurenti. De asemenea, oamenii obisnuiti din organizatie care se expun ei insisi la informatiile dinafara constituie surse valabile de noi idei. Acesti oameni pot juca un rol particular important in stimularea creativitatii si inovatiei in cercetare si dezvoltarea laboratoarelor.

Alte referate despre: managementul creativitatii si al inovarii in organizatia sustenabila, managementul creativitatii, managementul crecetarii si inovarii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles