Psihologie diferentiala

Psihologie diferentiala - macrotipologie si microtipologie

Domeniul psihologiei diferenţiale este de mare interes şi se conturează ca o preocupare de prim ordin în numeroase reviste medicale şi farmaceutice, în literatură şi dramaturgie, în istoria ideilor, în estetică şi critică literară, în indexarea de biografii celebre în domeniul judiciar, în psihologie, etc., lărgindu-se aplicabilitatea. Interesul este legat de presiunea ideii de diversitate implicată în mentalitatea ştiinţifică a secolului XX, dată cu o rejecţie intelectuală pronunţată faţă de reducţionismul simplificator.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 910kb
Downloads: 13
Materia: Psihologie

Psihologie diferentiala - curs

Sub această stare de interes s-au dezvoltat psihologia vârstelor, psihodiagnoza, psihologia muncii şi industrială, aceea legată de inteligenţa artificială şi capacităţile perceptibile de a fi folosite, psihologia artei, psihologia judiciară, economică, a sportului, psihologia socială şi psihologia pedagogică, medicală şi evident psihologia diferenţială.

Alte referate despre: psihologie diferentiala, psihologie judiciara curs, psihologie inversa curs

Psihologie diferentiala - macrotipologie si microtipologie

Domeniul psihologiei diferenţiale este de mare interes şi se conturează ca o preocupare de prim ordin în numeroase reviste medicale şi farmaceutice, în literatură şi dramaturgie, în istoria ideilor, în estetică şi critică literară, în indexarea de biografii celebre în domeniul judiciar, în psihologie, etc., lărgindu-se aplicabilitatea. Interesul este legat de presiunea ideii de diversitate implicată în mentalitatea ştiinţifică a secolului XX, dată cu o rejecţie intelectuală pronunţată faţă de reducţionismul simplificator.

Alte referate despre: referate psihologie, psihologie, referat psihologie

Psihologie developmentala

Violenţa se converteşte treptat în lege şi averea în cunoaştere. Ellen Kay numea veacul XX Secolul Copilului. Piéron observa că în momentul naşterii fiecare dintre noi reprezintă un candidat la umanitate şi ca atare o potenţialitate care va urca treptele umanizării doar sub acţiunea sinergică a factorilor educativi. Vârsta copilăriei este incontestabil mai lungă la om decât la orice altă specie

Alte referate despre: referate psihologie facultate, psihologie judiciara, referate la psihologie

Psihologie sociala aplicata

– teorii psihodinamice. Reprezentant: Freud, Jung, Adler, Fromm, Sullivan. Concepte de baza:factorii inconstienti, influente din copilarie, Structura psihicului. Explicarea viselor. Lapsusuri si acte ratate. Accentul este pus pe individ. Rezultate – explicarea agresivitatii, prejudecatilor.Sociabilitaea. In present are un impact minor.

Alte referate despre: psihologie sociala aplicata, referat psihologie sociala aplicata, referate psihologie sociala aplicata

Drama psihologiei

Drama psihologiei
Când psihologia a fost considerată ca făcând totuşi parte din rândul ştiinţelor s-a afirmat despre ea că ar fi o „ştiinţă hibrid". Este de neînţeles cum doi autori americani (Frank B. McMahon şi Judith W. McMahon) care au publicat o lucrare voluminoasă referitoare la problematica psihologici au păstrat titlul de „Psihologia — o ştiinţă hibrid" chiar şi la o a cincea ediţie apărută relativ recent (în 1986).

Alte referate despre: drama psihologiei -vasile pavelcu, drama psihologiei, drama psihologiei pavelcu

Obiectul psihologiei

Viata psihica interioara. Introspectionismul; psihanaliza. Comportamentul behaviorismul; Conduita/activitatea; Psihologia conduitei; Omul; Concret; Psihologia umanista

Alte referate despre: obiectul psihologiei, obiectul psihologiei modalitati si dificultati de abordare, obiectul psihologiei educatiei

Psihologie - sinteze pentru Bac

-INTEROCEPTIVE(senzatii care ne furnizeaza informatii despre mediul interior,al nostru):-Senzatii organice(se modifica ceva in structura chimica a organizmului), senzatii de durere(se produc leziuni ale organelor corpului).

Perceptiile=procese psihice senzoriale complexe care reflecta insusiri concrete si unitare ale obiectelor si fenomenelor realitatii sub forma imaginilor primare, in conditiile actiunii directe a stimulilor asupra analizatorilor.
Fazele procesului perceptiv:
-detectia („-ceva este”)
-discriminarea(„-acel ceva este un caine”)
-identificarea(„-cainele este un dalmatian”)
-interpretarea(„-cainele dalmatian este al prietenului meu George si m-a muscat acum un an cand am fost in vizita la el”)

Alte referate despre: psihologie sinteze pentru bac, psihologie - sinteze pentru bac, bac psihologie sinteze

Psihologie economica - Beneficiile metodei si cautarea ajutorului

Primul studiu:
Se refera la importanta sustinerii intr-o situatie anterioara alegerii, intr-o situatie data, care are un cadru minim social si institutional. In primul rand situatia este studiata din punct de vedereal implicarii oamenilor in alegerea investitiilor pe care le fac. Alegerea unei strategii de investitii si a unui portofoliu reprezinta un prototip al deciziei individuale in sfera economica.

Alte referate despre: beneficiile metodei si cautarea ajutorului, psihologie economica, psihologie economica referat

Momente cruciale in aparitia si dezvoltarea psihologiei

Definirea psihologiei ca stiinta pare a fi destul de simpla. Psihologia este stiinta care se ocupa cu descrierea si explicarea fenomenelor si insusirilor psihice verificabile (A. Cosmovici).Dar simplitatea este aparenta, deoarece e foarte greu de lamurit ce se intelege prin fenomen psihic si mai ales ce este un fenomen psihic. Viata psihica este inca un mister pe care filosofii il discuta de milenii. Dar nici in ce priveste manifestarile ei nu exista un acord. Inca si astazi obiectul psihologiei este subiect de controverse.

Alte referate despre: momente cruciale in aparitia psihologiei, aparitia si dezvoltarea psihologiei, dezvoltarea psihologiei arabe

Obiectul psihologiei - dificultati de abordare

O alta categorie de factori este de ordin gnoseologic ,fiind legata de avatarurile reflectiilor teoretice si ale investigatiilor empirice:
a)existenta unor scoli psihologice ,orientari si conceptii care intalnesc contradictii externe.

Alte referate despre: obiectul psihologiei - dificultati de abordare, obiectul psihologiei dificultati, obiectul psihologiei-modalitati si dificultati de abordare

Psihologie si pseudopsihologie

Psihologie si pseudopsihologie
Alaturi de psihologia simtului comun si psihologia stiintifica o a treia arie de preocupari care incearca sa descrie, sa explice si sa faca predictii este pseudopsihologia. Pseudopsihologie este un sistem nonstiintific care numai aparent este similar cu psihologia, deci nu are baza stiintifica. Descrierile, explicatiile si predictiile lor nu pot fi testate, fie – atunci cand sunt testate – se dovedesc nefundamentate.

Alte referate despre: model caiet practica psihologie, referat la psihologie, studiu de caz psihologie

Psihologie si Pseudopsihologi

Psihologie si Pseudopsihologi
1.PROGRESUL CERCETARII IN PSIHOLOGIE.
Scopul cercetarii psihologice este sa intelegem de ce, adica sa explicam, pe aceasta baza ajungand la predictii.La momentul ideal, psihologii realizeaza acest lucru prin dezvoltarea unei teorii psihologice. Desi vom reveni, o teorie este un set de principii explicative utilizate pentru a da sens si a integra o suma de rezultate empirice. Se mai utilizeaza termeni ca model, analiza, perspectiva, abordare si chiar ipoteza.

Alte referate despre: psihologie referate, psihologie referat, referat psihologie gandirea

Pe teme de psihologie - Memoria

Amintirile sunt manifestari ale memoriei insotite de constiinta timpului, a faptului ca se face apel la trecut. De aceea, reperele temporare (...la data de...,...in anul...,... din perioada...,...din timpul cand am fost...etc.) nu lipsesc.

Alte referate despre: referat psihologie memoria, referate psihologie memoria, psihologie memoria

Metode de cercetare in psihologie

Metoda analizei produselor activitatii
Potentele,fortele psihice ale omului,insusirile si capacitatile lui se exteriorizeaza nu doar in conduite motorii ,verbale sau expressive,ci si in produsele activitatii sale.Putem considera ca in compunerile,desenele,creatiile literare realizate de un individ,in modul de formulare si de rezolvare a unor problem,in constructiile tehnice etc,se obiectiveaza,se "materializeaza" diversele sale disponibilitati psihice.

Metoda psihometrica
Aceasta grupa de metode vizeaza,dupa cum reiese si din denumirea lor,masurarea capacitatilor psihice ale individului in vederea stabilirii nivelului lor de dezvoltare.Cea mai cunoscuta metoda este metoda testelor psihologice.

Alte referate despre: metode de cercetare in psihologie, proiect de cercetare in psihologie, metode si tehnici de cercetare in psihologie

Psihologie holistica

Principiul Determinismului. Nu există libertate faţă de sine - condamnarea la electivitate. Cauzele sunt complexe / finale / probabiliste (hazardul nu elimină ci autentifică determinismul în punctele de maximă convergenţă). Asemănarea produce asociaţia după care abia uneori se conştientizează etionomul. Legile psihologice după Pradines sunt de funcţionare / compoziţie / dezvoltare

Alte referate despre: psihologie holistica, psihologie holistica wiki, psihologie holistica wikipedia

Psihologie eclativa - dialectica

Personalitatea de grup e o sintagmă frumoasă dar tristă pentru că ea suscită fără să convingă interesul general. Impedimentul a devenit (raliat) cu timpul atu.
Bourdeau afirmă că-n evoluţia societăţii Habitus-ul reflectă principiul transformării raporturilor de forţe în raporturi de semnificaţie (legitime).
Voinţa socială - pentru Ferdinand Tonnies - se explică prin Gemeinschaft - Comunitatea (Voinţa Organică - Fiecare apare de la Sine) şi Gesselschaft - Societatea (Voinţa Reflexivă - Fiecare se afirmă pentru Sine).
A defini societatea ca un ansamblu de sisteme de relaţii impune - după Alain Touraine - excluderea posibilităţii ca ea să fie considerată produs al unei idei / intenţii / valori. Panteismul stipulează un Dumnezeu meta-scient iar deismul promovează raţiunea meta-ectenică. Pavel - constata Jean Delumeau - este apostolul păgânilor. Cu el începe prin renunţarea ...

Alte referate despre: metodele psihologiei, gandirea referat psihologie, referate ro psihologie

Dimensiuni in psihologia muzicii

Avem acum in fata o carte de zile mari, o carte despre om si tainele lui cum nu s-a mai scris pina acum in acest spatiu cultural si spiritual romanesc. Si eu, si ceilalti colegi psihologi care scriem carti de psihologie, va trebui sa adoptam de azi inainte standarde mai ridicate, privind calitatea stiintifica si lingvistica a textelor elaborate.

Alte referate despre: dimensiunile psihologice ale muzicii, psihologia muzicii, dimensiuni psihologice ale muzicii

Psihicul - caracteristici

Acest lucru a fost demonstrat de catre Bexton Heron si Scott, in 1954,
in laboratorul lui Hebb,prin intermediul experimentelor de izolare si
privare senzoriala. Subiectilor li s-a cerut sa nu faca nimic, ci sa
stea culcati confortabil pe un divan, intr-o cameraincare s-a
interrupt orice contact sensorial cu realitatea inconjuratoare. Dupa
20 de ore de absenta a contactului cu lumea exterioara, erau
tulburati, nefiind capabili sa gandeasca si sa se comporte normal ca
rezultat al acestui experiment subiecti prezentau tulburari
emotionale, scaderea performantelor intelectuale si aparitia
halucinatiilor.

Alte referate despre: caracteristicile psihicului uman, psihicul si caracteristicile acestuia, psihicul si caracteristicile sale

Lectii si convorbiri despre estetica, psihologie si credinta religioasa

Un om va face totul pentru nu a fi târât în foc. Nu e vorba de
inductie. E doar spaima. Aeasta este parte din substanta credintei si
motivul pentru care în constroversele religioase nu întâlnim acea
forma de controversa în care unul este sigur de acest lucru, iar
celalalt zice: "Ei bine, e posibil".

Alte referate despre: lectii si convorbiri despre estetica, educatia estetica psihologie, psihologie si credinta

Psihologie pastorala - relatii extraconjugale - infidelitatea

In adancul sufletului toate fiintele umane cred in „marea iubire“: sa se iubeasca si sa se uneasca printr-o deplina fidelitate pentru eternitate. Cei care se hotarasc sa traiasca impreuna prin casatorie o fac cu intentia si certitudinea de a ramane fideli partenerului, de a se angaja pentru totdeauna.Casatoria, din punct de vedere istoric a aparut acum 4 000 ani cand oamenii traiau in cete, barbatii impartind frateste femeile si toate celelalte bunuri, iar din punct de vedere religios casatoria a fost randuita de Dumnezeu ca institutie familiala, ca celula a societatii fiind cea mai elementara forma de organizare, ca o prima scoala a instruirii umane, ca o forta motivata, casatoria fiind o expresie suprema a iubirii si scop al procreerii.

Alte referate despre: relatii extraconjugale psihologie, relatii extraconjugale, psihologie pastorala

Victima si victimologia - psihologie judiciara

Victima si victimologia - psihologie judiciara.Obiectul de studiu. Potrivit lui G. Gulotta victimologia asigură studiul victimei unui delict, al personalităţii sale, al caracteristicilor biologice, psihologice, morale şi socio-culturale, al relaţiilor sale cu delincventul şi al rolului pe care l-a jucat în geneza delictului. Ea relevă cauzalitatea şi efectele agresiunii asupra victimei, ordinea în care se produc actele agresionale şi limita reducerii acestora, respectiv actele agresionale cu un conţinut clar: lezarea intereselor unei victime identificate sau care se va individualiza în perioada producerii actului agresional prin legătura de cauzalitate şi efectul victimal.

Alte referate despre: victima si victimologia - psihologie judiciar, referate psihologie judiciara, referat psihologie judiciara

Psihologie

Analizand teoretic personalitatea anchetatorului,acesta se contureaza pe anumite coordonate caracteristice si psiho comportamentale vizand:tenacitatea,echlibru psihic,simtul moral,spirit de observatie,rabdare,onestitate,sint justitiar,echilibru emotional,autocontrol,mobilitatea proceselor nervoase superioare si rigurozitatea judecatilor si rationamentelor.

Alte referate despre: gandirea psihologie, atentia psihologie, licenta psihologie
Referate afisate : 23
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles