Psihologie pastorala

Psihologie pastorala - relatii extraconjugale - infidelitatea

Legatura trupeasca in care nu se cuvine sa se urmareasca desfatarea, trebuie sa-si gaseasca locul firesc in cadrul mai larg al iubirii, pe care sotii o au unul pentru altul, infaptuind pe plan trupesc o unire asemanatoare celei pe care potrivit cuvantului Scripturii, ei devin un singur trup si un singur duh.

Iar Sf. Vasile al Anciriei spunea „atunci cand partea rationala a sufletului este prima care tine sufletele sub domnia ei, unindu-le printr-o legatura intemeiata e firesc sa fie si o unire legiuta a trupurilor in care locuiesc ele, dar atunci cand sufletele urmaresc intai altceva, iar trupurile cauta numai placerea pentru ele atunci se unesc doua suflete numai pentru a le pune in slujba patimii care le framanta, iar faptul ca sunt tarate in viiile trupului fac nelegiuta unirea trupeasca“.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 156
Materia: Religie

Relatiile dintre familiile Draganescu, Maxentiu si Rim - Concert din muzica de Bach

Scriitoarea urmareste conflictele si tragediile din trei familii
inrudite: Rim, Maxentiu si Draganescu. Personajele romanului sunt
grupate in trei nuclee a caror existenta autoarea o urmareste cu
deosebita atentie: familia doctorului Rim, familia printului Maxentiu
si familia Elenei Draganescu-Halippa. Existenta cuplului este legata
in buna masura de câte un personaj care intervine in mod decisiv pe de
o parte in definrea profilului moral al celorlalte personaje, iar pe
de alta parte in destinul lor.

Alte referate despre: cuplu draganescu si elena din concert din muzica de bach, doctorul rim-concert din muzica de bach, care sunt familiile in concert de muzica de bach

Concert din muzica de Bach - teme fundamentale din roman boala si moartea

Tema o constituie concertul din muzica de Bach, proiectat in casele Elenei Draganescu si care in mai mica sau mai mare masura polarizeza interesul celorlalte personaje. Serata muzicala este mereu amanata din diverse motive. Concertul va fi condus de un celebru muzician , pe nume Victor Marcian si evenimentul artistic va polariza atentia intregii lumi mondene a capitalei.

Alte referate despre: concert din muzica de bach teme, concert din muzica de bach comparatie cu alte romane, concert din muzica de bach

Concert din muzica de Bach - Hortensia Benges

Din analiza profunda si multilaterala a unei lumi pestrite care graviteaza in jurul concertului pregatiti cu minutiozitate si emotie de Elena Draganescu, sau care populeaza elegantul sanatoriu al doctorului Walter, loc de insanatosire si de odihna pentru lumea aeasa si avuta a Bucurestilor dupa primul razboi mondial, Hortensia Papadat Bengescu a fixat artistic, pentru prima data in literatura româna , in forme proprii, originale, psihologia individualizata a unei lumi investita cu puterea banului, dar si cu forta distrugatoare a acestuia. E vorba nu numai de snobismul rau ascuns sau de puritatea morala indoielnica a acelora pe care capitalismul ii goneste din fata caminului patriarhal si idilic, ca Lenora Halippa, Elena Draganescu ori Mika-Le, ci si de proaspetii imbogatiti, pe cai mai mult sau mai putin oneste, ca Maxentiu, doctorul Rim sau proprietarul sanatoriului, Walter.
Autoarea ...

Alte referate despre: concert din muzica de bach hortensia papadat bengescu, concert din muzica de bach - hortensia papadat bengescu, concert din muzica de bach hortensia papadat-bengescu

Psihologie diferentiala - macrotipologie si microtipologie

CONOTAŢII ISTORICE. Toate mitologiile, legendele şi religiile au creat forme diferite de rezolvare a înţelegerii condiţiei umane şi a condiţiilor existenţiale faste şi nefaste. S-a conturat în acest fel ideea de determinism şi cerinţele căutării cauzalităţii implicate şi fenomenelor precise în lumea vieţii şi a diversităţii ei. Filozofii greci (dar şi cei ai Orientului îndepărtat) au făcut o largă ofertă privind problemele cosmologice, ontologice şi epistemologice ca factori determinanţi ai acestei probleme. Romanii au preluat raţionalismul şi determinismul implicat în mentalitatea Eladei. După cucerirea şi a acestei zone a Europei, romanii au creat un imperiu ce treptat a fost influenţat de ceea ce a dat filosofia antică grecească. Iar după căderea Imperiului Roman s-a constituit treptat o nouă optică ce a acceptat şi implicat latent şi filosofia grecească şi romană (mai ales aportul retoric al ultimei). Apoi explozia extinderii creştinismului ...

Alte referate despre: psihologie diferentiala, referate psihologie, psihologie

Psihologie diferentiala - curs

Acest om al secolului XX, în finalul acestuia a făcut paşii cei mai importanţi de progres, mai curat din toate punctele de vedere. Acest om a creat progresul şi programul deschis pentru viitor, dar va trebui să cunoască toate fibrele şi caracteristicile, posibilităţile şi barajele interioare, fragilităţile şi forţele de creaţie umane. Psihologia diferenţială devine în aceste condiţii o ofertă ştiinţifică importantă de referinţe la dezvoltarea seculară umană implicată în marele Univers, inclusiv cel creat de inteligenţa şi creativitatea umană ca replică la universul, Cosmosul real, construit de marea sete umană de pătrundere în dramatismul temporal, spaţial şi existenţial cu bizara lui strălucire efemeră şi cu nenumăratele sale necunoscute.

Alte referate despre: psihologie judiciara curs, psihologie inversa curs, fundamentele psihologiei- curs anul 1 psihopedagogie

Introducere in psihologie - Asumptiile perspectivei behavioriste respectiv cognitive

Această perspectivă (behavioristă), are totuşi mari lipsuri prin faptul că goleşte comportamentul, conduita omului de ceea ce este esenţial şi specific fiinţei sale, activitatea mentală şi procesele psihice.

Alte referate despre: introducere in psihologie procesele cognitive, introducere in psihologie relatia cognitie-emotie, introducere in psihologie

Victima si victimologia - psihologie judiciara

Victima si victimologia - psihologie judiciara.E. A. Fattah consideră că victimologia are ca obiect elaborarea printr-un studiu aprofundat al victimei, al unui ansamblu de reguli generale, de principii comune şi de un alt tip de cunoştinţe, putând contribui la dezvoltarea, evoluţia şi progresul fenomenului criminal, al procesului criminogen, a personalităţii şi caracterului periculos al delincventului.

Alte referate despre: victima si victimologia - psihologie judiciar, psihologie judiciara, referate psihologie judiciara

Lectii si convorbiri despre estetica, psihologie si credinta religioasa

Un om va face totul pentru nu a fi târât în foc. Nu e vorba de
inductie. E doar spaima. Aeasta este parte din substanta credintei si
motivul pentru care în constroversele religioase nu întâlnim acea
forma de controversa în care unul este sigur de acest lucru, iar
celalalt zice: "Ei bine, e posibil".

Alte referate despre: lectii si convorbiri despre estetica, psihologie si credinta, educatia estetica psihologie

Psihologie sociala aplicata

2.Perceptia, prezentarea celorlalti
Teorii ale atribuirii – dupa Anderson (1988) T atribuirii este cea mai imporatanta realizare din psihologia sociala.Definire: process de estimare la nivelul constiintei commune, a cauzelor comportamnetului propriu si al celorlalti. Teoria cu privire la modul in careoamenii explica comportamnetul celorlalti, prin atribuirea acestuia unor dispozitii interne sau unor situatii externe.

Alte referate despre: psihologie sociala aplicata, referat psihologie sociala aplicata, referate psihologie sociala aplicata

Psihologie juridica

Aceasta disciplina psihologica ajuta la intelegerea omului, subliniind faptul ca, in viata psihica aplicarea legilor compatibilitatii mecanice sau a relatiilor simpliste, biunivoce, constituie o eroare. Aceasta deoarece comportamentul uman - atat cel conformist, cat si cel deviant - nu poate fi inteles si explicat, din perspectiva psihologica, decat in termeni probabilistici. Din punctul de vedere al psihologiei juridice, acceptarea rationalitatii totale a actiunilor umane este de neconceput.

Alte referate despre: psihologie juridica, psihologie juridica referat, psihologie juridica notiuni

Psihologie

Psihologie
Se impune deci cu necesitate ca organul de urmarire penala sa utilizeze in mod competent arma psihologica,apreciata de criminalisti drept una din cele mai redutabile la indemana anchetatorului.In ascultarea invinuitului sau inculaptului se recomanda folosirea anumitor tactici si tehnici de interogare a caror vinovatie este demonstrata sau aproape sigura.

Alte referate despre: referat psihologie, referate psihologie facultate, referate la psihologie

Pe teme de psihologie - Memoria

Referindu-ne la felurile memoriei, deosebim mai intai, dupa prezenta sau absenta gandirii, memoria (de fapt memorarea) logica si memoria (memorarea) mecanica - aceasta din urma folosita de copiii mai mici si de unii elevi numiti "tocilari". Memoria mecanica admite invatarea "pe de rost", fara intelegerea sensului celor memorate, in timp ce memoria logica presupune sistematizare, impartirea materialului de memorat pe secvente, pe probleme, introducerea de reguli in efectuarea repetitiilor, patrunderea sensului, a legaturilor cauzale din acel material.

Alte referate despre: referat psihologie memoria, referate psihologie memoria, psihologie memoria

Psihologie eclativa - dialectica

Personalitatea de grup e o sintagmă frumoasă dar tristă pentru că ea suscită fără să convingă interesul general. Impedimentul a devenit (raliat) cu timpul atu.
Bourdeau afirmă că-n evoluţia societăţii Habitus-ul reflectă principiul transformării raporturilor de forţe în raporturi de semnificaţie (legitime).
Voinţa socială - pentru Ferdinand Tonnies - se explică prin Gemeinschaft - Comunitatea (Voinţa Organică - Fiecare apare de la Sine) şi Gesselschaft - Societatea (Voinţa Reflexivă - Fiecare se afirmă pentru Sine).
A defini societatea ca un ansamblu de sisteme de relaţii impune - după Alain Touraine - excluderea posibilităţii ca ea să fie considerată produs al unei idei / intenţii / valori. Panteismul stipulează un Dumnezeu meta-scient iar deismul promovează raţiunea meta-ectenică. Pavel - constata Jean Delumeau - este apostolul păgânilor. Cu el începe prin renunţarea ...

Alte referate despre: model caiet practica psihologie, referat la psihologie, studiu de caz psihologie
Referate afisate : 14
Medie note: 8.36 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles