Publicitatea si promovarea

Publicitatea

Publicitatea poate împiedica buna funcţionare a jocului concurenţei: Publicitatea înşelătoare sau mincinoasă poate induce consumatorii în eroare cu privire la calităţile produselor sau serviciilor oferite de diferiţi vânzători sau prestatori de servicii.

Publicitatea poate influenţa negativ tipul nostru de consum:
~ ne poate provoca să consumăm mai mult decât avem nevoie;
~ poate încuraja adoptarea unor comportamente care nu sunt compatibile cu dezvoltarea sustenabilă, prin promovarea produselor producătoare de
deşeuri sau prin promovarea produselor ori serviciilor dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Acţiunile de publicitate trebuie să se conformeze unor cerinţe specifice :decenţa: mesajele publicitare să nu conţină afirmaţii scrise/orale/reprezentări vizuale ce pot încălca principiile morale ale societăţii;loialitatea: se va urmări prin acţiunile publicitare consolidarea încrederii publicului consumator prin conţinutul mesajului publicitar;veridicitatea: ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 261kb
Downloads: 17
Materia: Publicitate-PR

Manipularea prin publicitate

In mod sigur, aceasta prima cerinta va fi refuzata, din cauza ca este mult prea mare. Dupa acest refuz, cererea va fi micsorata la cea de-a doua, cea reala. Statistic, aceasta din urma are 95% sanse de a fi acordata. Acest lucru se intampla deoarece normele culturale dicteaza ca in schimbul unei concesii, trebuie sa faci o alta concesie.

Alte referate despre: manipularea prin publicitate, manipularea in publicitate, referat manipularea prin publicitate

Campanie marketing si publicitate

Mulţi dintre cei sub 40 de ani pot fi încadraţi la conducători, principalul lor atribut fiind puterea de muncă, aceştia au iniţiative în dezvoltarea unor mici afaceri sau pleacă peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Generaţia tânără sau chiar foarte tânără (sub 20 de ani) produce „nou-veniţii” deoarece mulţi caută autorealizarea plecând în oraşele mari la studii.

Având în vedere criteriile de segmentare a populaţiei arătate mai sus şi, mai ales, accesul oamenilor la informaţie, voi arăta în cele ce urmează, două abordări diferite de promovare a produsului vopsea.

De ce am ales acest produs? Prin contact direct cu oamenii de acolo am observat că ei folosesc vopseluri in cantitaţi mari, mai exact aproape toate suprafeţele din lemn si metal sunt vopsite iar culorile alese sunt diversificate. De asemenea, procesul de vopsire se repetă aproape anual în majoritatea gospodăriilor.

Alte referate despre: campanie marketing si publicitate, marketing si publicitate, campanie marketing direct

Totul despre publicitate

În zonele în care funcţionează, publicitatea acţionează în sensul simplificării alegerii făcute de consumatori în favoare produsului – cu condiţia ca şi conţinutul publicităţii să fie potrivit mărcii şi consumatorului în lumea reală. În această afirmaţie găsim implicit câteva principii de bază despre natura şi procesul publicităţii.

Alte referate despre: publicitate, publicitatea, despre publicitate

Lobby - publicitate, reclama, relatii publice

Pentru a avea succes ^n lobby, este necesar de avea r[bdarea s[
asculi, abilitatea s[ comunici mesaje complexe coroborate cu
determinare `i consisten[.

Alte referate despre: raporturile dintre publicitate si relatii publice, publicitate si relatii publice, publicitatea si relatiile publice

Stereotipurile in publicitate - hazard sau manipulare constienta?

Analiza de imagini vizează atât aspectul fizic (descriere, suport, cadru, cadraj, unghi de fotografiere, compoziţia imaginii, cromatica, etc.), cât şi conţinutul simbolic (care trimite la simbolul paradisului pierdut – pentru Marlboro, şi la stereotipul eroului civilizator – pentru Benetton). Consider că prin lucrarea de faţă am reuşit să argumentez empiric, suficient de clar, faptul că cei care construiesc publicitatea folosesc din plin stereotipurile pentru a ne influenţa comportamentele, atestând astfel omniprezenţa lor în viaţa noastră de zi cu zi.

I. STEREOTIPURILE ŞI IMAGINAŢIA

Stereotipurile constituie elemente omniprezente în viaţa noastră, reprezentând tema predilectă a celor mai multe lucrări de psihologie socială (şi nu numai). Mai mult chiar, nu putem vorbi de psihologie socială fără a vorbi de stereotipuri. Tocmai datorită acestui fapt nu voi insista foarte mult asupra definiţiilor existente sau asupra dezbaterii originii lor considerând ...

Alte referate despre: publicitatea mijloc de manipulare licenta, stereotipurile in publicitate, publicitatea informare sau manipulare

Publicitatea

De asemenea, ea trebuie sa decida in problema impactului mijlocului publicitar, adica in ceea cepriveste valoarea calitativa a expunerii la un mesaj transmis printr-un anumit mijloc de cominicare. Spre exemplu, pentru produsele care au nevoie de prezentare, mesajele transmise la televiziune ar putea avea un imact mai mare decat cele transmise la radio, deoarece televiziunea foloseste atat sunetul cat si imaginea.Aceeasi reclama aparuta intr-un ziar national poate fi mai credibila daca ar aparea intr-o gazeta locala.

Sa presupunem ca produsul unei firme ar beneficia de cerere din partea unui numar de 1 milion de consumatori. Firma isi propune ca, prin publicitate, sa comunice cu 700 000 dintre ei (70% din 1 000 000). Deoarece un consumator obisnuit urmeaza sa fie expus de trei ori la aceeasi reclama, inseamna ca trebuie contractate 2 100 000 de expuneri (700 000*3).

Alte referate despre: publicitatea unui produs, publicitatea referat, publicitatea pe internet

Comportamentul consumatorului

Comportamentul consumatorului - La mijlocul anilor 60 studierea comportamentului consumatorului devine un domeniu distinct al cercetării de marketing ,întrucât în acest moment adoptarea opţiunii impune înţelegerea mecanismului complex de transformare a nevoi în cerere de mărfuri şi servicii.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat, referat comportamentul consumatorului

Publicitate pe internet

Publicitate pe internet
Marketing sau publicitate?
Există o diferenţă esenţială între conceptele de marketing şi publicitate. Nu există publicitate gratuită pe Internet. Este adevărat, multe situri (în special motoarele de căutare mai populare) vând spaţii din paginile lor unor firme care îşi afişează mici reclame. Dar acestea nu se pot compara cu spoturile publicitare de la TV sau radio. De fapt, etica iniţială a Internetului exclude şi chiar condamnă utilizarea mesajelor comerciale. Scopul primordial al Internetului este schimbul de informaţii. Acesta este principalul obiectiv al utilizatorilor Internetului... şi aceasta este şi modalitatea prin care vă veţi atrage viitorii clienţi.

Alte referate despre: publicitate pe internet, publicitatea prin internet, publicitate prin internet

Promovarea turistica

Transmiterea permanenta pe diverse cai a unor meseje destinate informarii clientilor potentiali asupra produselor turistice si actiunii de sprijinire si influentare a procesului de vanzare, cu intentia de a dezvolta o atitudine pozitiva fata de produs si firma , respectiv de a provoca modificari favorabile in mentalitatea si si obiceiurile de cumparare si consum ale acestora ,reprezinta promovarea turistica ( Mariana Bucur –Sabo , Marketing turistic, Universitatea „Spiru Haret „, Institutul de invatamant si cercetare „ M. Manolescu”, Iasi .1994).

Alte referate despre: promovarea turistica, promovarea turistica referat, referat promovarea turistica

Rolul mass mediei in promovarea turistica a 2 zone cu potential turistic diferentiat

Importanţa “portretizării” unei zone cu funcţie turistică în mass-media naţională, reiese din imagini ce pot capta atenţia publicului larg, cel ce adoptă decizii la nivel naţional şi locuitorii spaţiului respectiv. În cazul de faţă cele 2 zone precum, Valea Prahovei şi Cheile Bicazului determinate de resursele naturale şi rolul bioclimatic, datorită încadrării spaţiale în aria montană, a investiţiilor interprinse în toate serviciile de care depind un turism montan (crearea structurilor de cazare şi alimentaţie, a structurilor de distracţie şi agrement, ş.a.) reprezintă elemente principale prin care se fac cunoscute cele 2 zone atât pe plan intern cât şi extern indiferent de sezon. Oamenii construiesc imagini ale locurilor, hărţi conform informaţiilor pe care le primesc din variate surse. O informaţie precisă are ca rezultat percepţii mai exacte.

Alte referate despre: importanta mass mediei in promovarea produselor, rolul mass-mediei in promovarea, rolul mass mediei in societate

Publicitatea

Publicitatea o putem defini ca fiind orice forma platita de prezentare si promovare impersonala a ideilor , bunurilor sau serviciilor prin mijloace de informare in masa (ziare,reviste,programe de radio si TV) de catre un sponsor bine precizat. Multe organizatii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele insele, la produsele si serviciile lor sau la modul lor de comportament, cu scopul de a determina un raspuns din pertea acestuia.

Raspunsul poate fi de natura perceptuala: de exemplu, consumatorul isi formeaza anumite pareri in legatura cu un produs sau o marca, ori acestea pot fi schimbate de catre reclama.El poate fi de natura comportamentala: de exemplu, consumatorul cumpara produsul sau sporeste cantitatea cumparata.

La publicitate nu apeleaza numai firme, ci si organizatii cu scop nelucrativ si institutii sociale, cum ar fi institutiile filantropice,muzeele si organizatii religioase care-si promoveaza cauza in in randul unui public ...

Alte referate despre: publicitatea comerciala, publicitatea imobiliara referat, publicitatea pe piata unica europeana

Promovarea bunurilor si serviciilor

Comunicarea permanentă între ofertanţi şi consumatori, care de regulă sunt despărţiţi spaţial şi temporar, este o necesitate, deoarece o informare corectă şi promptă stimulează cererea, o orientează către anumite produse şi influenţează consumul raţional, provoacă modificări în mentalităţile şi atitudinile posibililor cumpărători, ceea ce se va reflecta în creşterea volumului de bunuri vândute şi pe această bază a profitului, ca unic scop al producătorului.

Alte referate despre: promovarea bunurilor si serviciilor, promovarea bunurilor si serviciilor referat, bibliografie pentru promovarea bunurilor si serviciilor in marketing

Publicitatea

Firmele nu trebuie sa se limiteze la a oferi bunuri sau servicii de calitate. Ele trebuie sa-i informeze pe consumatori in legatura cu avantajele in constiinta fiecaruia. Pentru aceasta, este necesar ca firmele sa utilizeze in mod corespunzator instrumentele de promovare in masa ale publicitatii, promovarii vanzarilor si relatiilor publice.

Publicitatea o putem defini ca fiind orice forma platita de prezentare si promovare impersonala a ideilor , bunurilor sau serviciilor prin mijloace de informare in masa (ziare,reviste,programe de radio si TV) de catre un sponsor bine precizat.

Alte referate despre: publicitatea politica, publicitatea in turism, publicitatea ca manipulare

Promovarea produselor,strategia de comunicare si promovare

Chiar si in acest caz, informarea poate lua destul de mult timp. Sa presupunem ca intr-un oras se deschide un nou restaurant care doreste sa atraga clientela. Acesta nu este cunoscut de localnici. Numarul locuitorilor este de 100.000, iar din acestia sa presupunem ca 20.000 ar putea fi interesati sa ia masa la restaurantul respectiv. Conducerea si-ar putea propune sa informeze 50% din totalul locuitorilor orasului despre existenta restaurantului.

Alte referate despre: promovarea produselor farmaceutice-strategia de comunicare, politica de comunicare si promovare in cadru companiei danone, politica de comunicare si promovare in turism

Reguli privind executia unei operatiuni de promovarea vanzarilor

C.Avantajul oferit consumatorului trebuie sa fie perceput imediat:
- oferta promotionala va fi clar formulata, astfel consumatorul sa inteleaga imediat despre ce este vorba;
- evitarea unei ambiguitati in formularea ofertei, mai ales atunci cand este vorba de o operatiune de reducere de pret;
- se recomanda utilizarea unor formule care sa puna in valoare oferta.

Alte referate despre: reguli privind operatiunile de casa, studiu de caz privind promovarea vanzarilor, reguli privind reguli operatiuni de casa

Mixul promotional ppt

Relatiile publice includ planificarea, organizarea si controlul tuturor actiunilor desfasurate de o intreprindere pentru a atinge obiectivele de comunicare stabilite si pentru a dezvolta o relatie de incredere si intelegere cu piata .Obiectivele relatiilor publice:Mentinerea unor relatii publice pozitive cu colaboratorii;Mentinerea unor relatii publice pozitive cu concurentii;Mentinerea unor relatii publice pozitive cu publicul.

Alte referate despre: mixul promotional, mixul promotional de marketing, referat mixul promotional

Politica industriala

b)in politica orizontala:
-politica in domeniul concurentei;
-politica de cercetare;
-politica in domeniul energiei;
-politica de mediu;
-politica de dezvoltare regionala;
-politica privind ocuparea fortei de munca si politica sociala;
-politica privind protectia consumatorului;
-politica intreprinderilor;

Alte referate despre: politica industriala, politica industriala a ue, politica industriala a uniunii europene
Referate afisate : 18
Medie note: 7.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles