Quo vadis rezumat

Quo Vadis-Jerzy Kawalerowicz

Quo Vadis-Jerzy Kawalerowicz - Sursa literară este celebrul roman al lui Henryk Sienkiewicz, cu titlu omonim, care evocă fapte ce se petrec în ultimul an al domniei împăratului roman Nero, 68 d.Hr., în timpul verii, spre toamnă. Povestea, destul de stufoasă, cu filoane epice laterale, de altfel bine motivată în părţile ei componente şi condusă cu meşteşug, se desfăşoară pe o arie geografică restrânsă: Roma, împrejurimile Romei şi Ancium, localitatea de origine a lui Nero, aşezată pe malul mării.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2485
Materia: Diverse

Nero

Tatal lui Nero era un om detestabil. Si-a ucis libertul pentru ca
acesta nu a baut cat i s-a poruncit. Refuza sa plateasca bancerilor
bunurile achizitionate la diferite licitatii. O data, a scos ochiul
unui cavaler care l-a certat fara a se jena. A calcat intentionat un
copil, punandu-si caii brusc sa galopeze. A foat acuzat de
lezmajestate, de adulter si de relatii incestuoase cu sora sa Lepida.

Alte referate despre: imparatul nero, nero, imparatul nero referat

Viata in Roma antica

Tanara familie aducea jertfe zeilor casnici pentru intarirea noii
familii. De obicei invitatii la nunta aduceau cu ei daruri simbolice,
punand astfel temelia noii familii.

Alte referate despre: viata in roma antica, viata sociala roma antica, modul de viata in roma antica

Imperiul Roman

Imperiul Roman:Octavianus Augustus- singurul stapan al Romei , el incepe reorganizarea statului in deceniile urmatoare, la capatul carora se produce o schimbare profunda in evolutia lumii romane. In calitate de “prim cetatean al Romei” acumuleaza intreaga putere politica in stat, sub pretestul restaurarii pacii , securitatii, dupa un secol de confruntari si tulburari politice.

Imperiul Roman:La inceputul carmuirii sale Octavianus, detine numai puterea militara, imperium. Ca imperator, era comandantul suprem al legiunilor romane, apoi el preia si titulatura “Pontix Maximus”. Augustus a ales pentru sine termenul de princeps, astfel incat primele trei secole ale Imperiului au primit din antichitate numele de principat.

Cel care avea sa schimbe istoria Romei, s-a nascut la 23 septembrie 63 I.Hr., fiind fiul lui Octavius si al ficei surorii lui Caius Iulius Caesar, ...

Alte referate despre: imperiul roman, imperiul bizantin, imperiul romano-german

Cultele religioase in Roma Antica

Se contureaza, asadar, clar cultul imperial, asociat firesc cu traditionalul cult al Romei, iar aderarea si participarea la aceste culte devine politica de stat obligatorie in intreg Imperiul Roman, ca semn de loialitate fata de puterea imperiala, orice refuz de a se supune acestor norme ducand la crunte persecutii (crestinii in primele secole d.Ch.).

Alte referate despre: cultele religioase in roma antica, religia in roma antica, religiile in roma antica

Aparitia si raspandirea crestinismului

În primul secol al erei noastre, în Imperiul roman, şi-a făcut apariţia o nouă religie: creştinismul. Aducând un mesaj universal, mai presus de diviziunile naţionale sau sociale, creştinismul avea să devină religia dominantă pe întreg cuprinsul Imperiul roman.
Creştinismul s-a adresat mai întâi evreilor.

Alte referate despre: aparitia si raspandirea crestinismului, aparitia si raspandirea crestinismului in imperiul roman, informatii despre aparitia si raspandirea crestinismului

Principiul operativitatii procesuale

Potrivit articolului 1 Cod procedura penala, procesul penal are ca scop constatarea la timp a faptelor care constituie infractiuni. Componenta operativitatii la care ne referim este recunoscuta si admisa in teoria si practica procesuala penala de multa vreme, aceasta latura a principiului fiind echivalata cu ceea ce in doctrina mai veche se desemna prin rapiditate procesuala. Cea mai importanta institutie de drept procesual penal care promoveaza rapiditatea activitatii juridice este termenul.

Alte referate despre: principiile dreptului procesual penal, principiile dreptului procesual civil, principiul operativitatii procesuale

Comentariu "O tempora, o mores"

"Nos autem, fortes viri" inseamna ironie si autoironie asupra membrilor senatului, facandu-i lasi deoarece totul este o aparenta a controlului asupra situatiei. Cuvantul "istius" da o conotatie negativa si subliniaza dispretul lui Cicero fata de Catilina. Faptele lui Catilina ajung deja la limita, iar cuvintele "ad mortem" la inceputul propozitiei subliniaza acest lucru.

Alte referate despre: o tempora o mores, o tempora o mores comentariu, o tempora o mores referat

Ce que signifie la France pour moi

Quoi que je ne suis pas du tout la plus calée en français, j’aime bien la culture et les valeurs de cette pays tout a fait différente que la notre. Avec quelques informations que j’ai réussi à serrer jusqu'à maintenant agencées avec l’opinion de mes parents qui ont été quelque fois a Paris, j’ai bâti mon propre avis sur ce que la France représente pour moi et j’ai tire une conclusion :

Alte referate despre: ce que signifie la france pour moi, que signifie la france pour moi, que signifie la france puor moi

Liberalismul - doctrina fundamentala Europeana

Intr-un anume fel, doctrina politica ca o configuratie ideala, in sensul de formulare a unor conceptii care urmaresc sa aiba efecte, direct sau indirect, asupra dezvoltarii societatii, influientind luptele socio-politice pe termen mai lung sau mai scurt, pe plan national sau international. Istoria bogata si complexa a luptelor politice releva ca o doctrina sau conceptie politica, particularizarea doctrinei intr-un context social determinat sunt influente si active in masura in care oamenii care exercita puterea le asimileaza si le transforma in principii de actiune, de modelare a dezvoltarii sociale, economice si politice.

Alte referate despre: liberalismul doctrina fundamentala a europei, liberalismul-doctrina fundamentala, liberalismul - doctrina fundamentala bibliografie

O scrisoare pierduta sursele comicului

Comicul de moravuri se realizeaza prin evidentierea mentalitatilor din viata sociala: falsitatea alegerilor, coruptia politicienilor, a jurnalistilor, a functionarilor si a relatiilor de familie (triunghiul conjugal); toate acestea vin in contradictie cu legile si morala.
Comicul de caracter. Trasaturile personajelor sunt ingrosate, caricaturizate, acestea devenind niste masti. Tipurile comice se realizeaza prin contrastul dintre esenta si aparenta (CARACTERIZAREA PERSONAJELOR).

Alte referate despre: o scrisoare pierduta sursele comicului, o scrisoare pierduta-sursele comicului, caragiale o scrisoare pierduta sursele comicului

Cicero - De amicitia

Liantul prieteniei este, asadar, dragostea, iar firmamentul ei este increderea reciproca; caracterul unui adevarat prieten trebuie sa fie simplu, comun, sa simta la fel - "simplex, comunis, consentiens", aspecte ce se cristalizeaza prin incredere. Dimpotriva, un caracter cu multe fete si incalcit - "multiplex et tortuosum", ce nu are aceleasi simtaminte, este instabil, incapabil de prietenia reala.

Alte referate despre: cicero de amicitia, cicero de amicitia referat la limba latina, cicero-da amicitia

Epoca moderna

Mai târziu numirea voievodului o fãcea regele ungar, dar cu respectarea autonomiei provinciei si cu respectarea lui "jus Valachorum, antiqua lex, antiqua consuietudo" (dreptul valahilor, legea veche, obiceiul pãmântului).

Alte referate despre: epoca moderna, stiinta si tehnica in epoca moderna, chisinaul in epoca moderna

Chirita in provintie

Demascand coruptia lui Barzoi,Leonas devine ispravnic in locul acestuia si se casatoreste cu Luluta.Deznodamantul adduce Victoria reprezentantului ideilor noi,Leonas,adica a onestitatii si a sentimentelor sincere asupra moravurilor satirizate:parvenismul,snobismul si coruptia.

Alte referate despre: chirita in provintie rezumat, chirita in provintie, chirita in provintie caracterizare

Le soleil, le vent et la gelee

Le soleil, le vent et la gelée:Il y a trois vagabonds prodigieux, le monde errant,Le soleil éblouissant, la gelée affreuse et le vent.L’un met au monde, le second apporte la mort en eclorant,Tandis que le troixième cajole d’un souffle, tout en volant.Le soleil, le vent et la gelée

Alte referate despre: ventile, le roi soleil, lettre de vente

Liberalismul - doctrina fundamentala

Într-un anume fel, doctrina politică ca o configuraţie ideală, în sensul de formulare a unor concepţii care urmăresc să aibă efecte, direct sau indirect, asupra dezvoltării societăţii, influienţînd luptele socio-politice pe termen mai lung sau mai scurt, pe plan naţional sau internaţional. Istoria bogată şi complexă a luptelor politice relevă că o doctrină sau concepţie politică, particularizarea doctrinei într-un context social determinat sunt influenţe şi active în măsură în care oamenii care exercită puterea le asimilează şi le transformă în principii de acţiune, de modelare a dezvoltării sociale, economice şi politice.

Alte referate despre: liberalism doctrina, liberalismul-doctrina de dreapta, liberalismul -doctrina politica
Referate afisate : 16
Medie note: 7.76 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK