Rachete cosmice

Secunda cat mileniul

În afara de teoria fizica a relativitatii, care este o teorie moderna a spatiului si timpului, se vorbeste tot mai mult si despre o teorie a relativitatii în biologie. Aceasta înseamna ca nu numai actiunile fizice (mersul ceasornicelor) care au loc pe o platforma mobila (bordul unei rachete) se petrec mai lent decât una în repaus (Pamântul), ci si actiunile biologice.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 380kb
Downloads: 1889
Materia: Fizica

Timpul si spatiul fizic

Realitatea obiectiva care ne inconjoara este materia, care exista independent de contiinta noastra si este reflectata de aceasta. Materia nu poate exista decat intr-o continua miscare adica intr-un proces continuu de transformare. Miscarea ca mod de existenta a materiei, se realizeaza in spatiu si timp; in intelesul cel mai general spatiul si timpul reprezinta forme obiective de existenta a materiei in miscare. Ele generalizeaza relatiile spatiale si temporale, care caracterizeaza orice obiect, fenomem sau proces material.

Fizica ia in consirare numai aspectele cantitative ale spatiului si ale timpului, in sensul ca foloseste acele insusiri ale spatiului si ale timpului, care se masoara cu etaloane de lungime si respectiv cu ceasornice. Se vorbeste astfel despre un spatiu fizic si despre un timp fizic. Toate fenomenele se desfasoara in ansamblul relatiilor spatiale si temporale sau pe scurt in spatiul.

Ceea ce se petrece intr-un punct determinat si la un moment dat ...

Alte referate despre: timpul si spatiul, timpul si spatiul romanului povara bunatatii noastre, timpul si spatiul baltagul

Primele calatorii in spatiul cosmic

Prima racheta in spatiu
Prima racheta cu destinatia spre Luna a fost lansata la 12 septembrie 1959,pentru a lovi Luna "in plin".Racheta a atins suprafata Lunii dupa 36 de ore de la lansare cazand intr-un punct situat cam la 800 de km de centrul lunar,fiind dirijata de comenzi radio de pe Pamant.

Alte referate despre: primele calatorii in spatiul cosmic, referate fizica primele calatorii in spatiul cosmic, calatorii in spatiul cosmic

Calatoria in timp

"Calatoria in timp"
Calatoria în trecut sau în viitor considerata mult timp o tema de science fiction, este acum un subiect de serioase cercetari. Calatoria în timp a fost facuta ,teoretic posibila odata cu teoria relativitatii a lui Einstein.
"Calatoria in timp"

Alte referate despre: calatoria in timp, calatorie in timp compunere, compunere calatorie in timp

Functionarea ceasului electronic digital

Mai are atasat un led ce indica AM/PM,un oscilator exteriorcircular cu cristal de quartz cu o frecventa de 32720 KHz, iar aceasta frecventa este divizata in ceas pana la 64 Hz pentru functionarea secundei in ceas.

Ultimile componente ale schemei bloc sunt cele 6 butoane de reglare ale ceasului pentru diferitele sale functiuni. Oscilatorul are rolul de a da secunda de functionare a ceasului.

Este un oscilator cu quartz,deoarece acesta are avantajul de a fi mai stabil, pe cand cel obisnuit realizat cu tranzistori poate avea fluctuatii de frecventain functie de mediul in care functioneaza alimentatla o tensiune de maxim 5 V.

Iesirile circuitului integrat de la pinul 8 la pinul 30 sunt conectate astfel incat sa nu dea un semnal pentru elementele de afisare, pentru a se aprinde dioda impulsionata.Plusul(+) venit de la alimentare este este permanent pe elementele de afisare, iar masa(-) o primesc din circuitul integrat specializat MMC 353A.De la pinul 36 la pinul 40 plus ...

Alte referate despre: functionarea ceasului electronic digital, ceasul electronic digital, ceas electronic digital

Omul, fiinta care transcede timpul

Omul nu poate trai nici o clipa inchis in prezent. El nu e satisfacut niciodata prin ceea ce ii da prezentul. El spera la ceva mai mult de la viitor. El spera ca poate scapa de greutatile prezente, in viitorul mai apropiat sau mai departat; sau ca va ramine in fericirea prezenta. El se transcende mereu spre viitor. Niciodata nu socoteste ca a ajuns la capatul drumului, ca are totul si pentru totdeauna in prezent.

Alte referate despre: omul fiinta care transcede timpul, omul fiinta care comunica, omul fiinta care gandeste

Timp si infinit

Fenomenul dilatării duce doar la mărirea distanţei dintre evenimente în cazul raportării unui sistem de referinţă la altul.
Concluziile teoriei relativităţii întregesc deci argumentul relaţiei cauzale şi cu conservarea sensului în cazul succesiunii unor evenimente, chiar dacă acestea nu sunt legate cauzal între ele.

Alte referate despre: timpul modului infinitiv, timp si infinit, viata este doar o clipa in raport cu infinitatea timpului

Timpul si Spatiul - istoria mentalitatilor

De asemenea, timpul nu era nici omogen si nici continuu. Exista timp profan , al vietii cotidiene si al activitatilor obisnuite , dar si un timp sacru , ceremonial al reactualizarii permanente al originilor , trecerea de la unul la altul , mijlocita de rituri ,presupunand o schimbare calitativa radicala .

Alte referate despre: timpul si spatiul istoria mentalitatilor, timpul si spatiul in istorie, referat timpul si spatiul in istorie

Rachete spatiale

Principala piesa a Navetei Spatiala este o astronava numita Orbiter care are cam doua treimi din dimensiunea unui avion Boeing 747.Pentru a putea decola si calatori in spatiu, Orbiter este fixat pe rezervoare esterne uriase care sunt sursa de combustibil lichid pentru cele trei motoare principale.In plus, mai exista doua motoare auxiliare(SRB)care ard combustibil solid.

Alte referate despre: rachete spatiale, jocuri cu rachete spatiale, jocuri rachete spatiale

Criza rachetelor din Cuba

Referat despre Criza rachetelor din Cuba
1. Evolutia conflictului international , cauze, actori implicati, evolutie, fenomenologie, primele reactii şi potentiale consecinte ale izbucnirii conflictului respectiv. Criza rachetelor din Cuba poate fi considerată un exemplu perfect de criză, fiind construită în aşa fel încât toate fazele se regăsesc foarte clar şi sunt bine determinate. Cuvântul „criză”, în ultima vreme a devenit un clişeu fiind folosit foarte des şi aruncat cu uşurinţă in orice împrejurare.Cei mai resonsabili de acest lucru sunt ziariştii, pentru că nu au ştiut să păstreze sensul strict al cuvântului şi l-au făcut să fie depreciat ca instrument de analiză.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Spatiul cosmic in viata fiintei umane

Acum informatiile s-au ,,sters" si pot fi interpretate si mai putin, dar curiozitatea unora ii face sa presupuna existenta unor fenomene fantastice, care calculeaza pana si ora la care, dupa miscarea planetelor, se pot intampla unele evenimente imaginabile. Au aparut foarte multi asa zisi astrologi, vrajitori, care talmacesc evenimente dupa fantezia fiecaruia.

Alte referate despre: forta cuvantului in viata fiintei umane, viata in spatiul cosmic, efectul spatiului cosmic asupra cordului uman

Criza rachetelor din Cuba

Populaţiile originale amerindiene (Taino, Siboney şi Guanajatabey) au căzut sub dominaţia Spaniei în secolul al XVI-lea. În mai puţin de 200 de ani, populaţia indigenă a fost practic exterminată total. Lupta coloniei pentru independenţă a început în 1868 şi a continut de-a lungul secolului al XIX-lea până la Războiul spaniolo-american din 1898. Statele Unite au ocupat insula până când i s-a recunoscut independenţa în 1902, limitată totuşi de Amendamentul Platt (revocat în 1934), SUA continuând să aibă o influenţă majoră în politica cubaneză.

Alte referate despre: criza rachetelor in cuba, razboiul rece criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba wikipedia

India inainte de Gautama Buddha -de la sacrificiul cosmic la suprema identitate Atman-Brahman

Cultul vedic nu cunostea sanctuarul; riturile se efectuau fie in casa sacrificantului, fie intr-un teren invecinat acoperit cu iarba, pe care se instalau trei focuri. Ofrande erau laptele, untul, cerealele si prajiturile. Se rnai sacrificau capra, vaca, taurul, berbecul si calul. Dar o data cu epoca Rig Vedei soma era considerata sacrificiul cel rnai important.

Alte referate despre: india inainte si dupa decolonizare, india inainte de decolonizre, ce i-a oferit charles lui eugine inainte de a pleca in india

Universul si Sistemul Solar

Universul reprezintă totalitatea de energie şi materie, inclusiv Pământul, galaxiile şi conţinutul intergalactic. Steaua este un corp cosmic format din gaze inerte reţinute de atracţia gravitaţională proprie, care emite radiaţii elecromagnetice, mai ales lumină care este produsul direct al reacţiilor termonucleare interne. Aproximativ 8000 de stele sunt vizibile cu ochiul liber de pe Pământ. Astronomii au calculat că în Calea Lactee sunt sute de miliarde de stele. Calea Lactee, la rândul ei, este una din sutele de milioane de galaxii care pot fi văzute cu ajutorul telescoapelor.

Alte referate despre: universul si sistemul solar, universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar

Luceafarul - geneza poemului

Alături de creaţia populară românească poetul a folosit şi sugestii
din mitologia antică: Hyperion -ca origine şi atitudine- este preluat
din mitlogia antică; Creatorul, cele două întrupări din elemente
eterne trimit tot la mitologia antică.

Alte referate despre: luceafarul geneza poemului, luceafarul - geneza poemului, comentariu luceafarul-geneza poemului

Mihai Eminescu

Mihai Eminescu a pornit de la un basm popular, Fata în grădina de aur, basm cules de germanul Kenish în timpul unei călătorii în Muntenia, în 1861.
În basm era vorba despre o tânără fată de-mpărat, închisă de tatăl ei într-un castel. Un zmeu se îndrăgosteşte de ea, dar fata îl respinge speriată de nemurirea lui. În cele din urmă fata de-mpărat îi cere zmeului să devină muritor. Zmeul se duce la demiurg şi-i cere să devină muritor, dar este refuzat. În acest timp fata de-mpărat se îndrăgosteşte de un fecior de-mpărat cu care fuge-n lume. Zmeul se răzbună prăvălind o stâncă pe fata de-mpărat. Tânărul moare şi el de durere.
Mihai Eminescu nu s-a mulţumit să versifice basmul ci a supus materialul folcloric unui proces de abstractizare şi de spiritualizare. A regândit şi a modificat personajele şi semnificaţiile creaţiei populare.
Zmeul din forţa răului a devenit prin imobilizări repetate Hyperion, simbol al genuilui; fata de împărat ...

Alte referate despre: lacul de mihai eminescu, mihai eminescu, viata lui mihai eminescu

Mitul Zburatorului

Suferinta fetei provocata de dorul lui ia proportii cosmice, sufletul ei este asemanat cerului: in momentul in care se scurg multe lacrimi, acesta ramane pustiu, ca un cer fara stele, caci fiecare lacrima este ca o stea care se desprinde de pe bolta. Fericirea si frumusetea ei sunt asemenea unui smarald rar simbol al unicitatii, al frumusetii interioare, care se consuma, se pierde inabusita de suferinta precum arde nestemata in carbuni.

Alte referate despre: mitul zburatorului, mitul zburatorului in literatura romana, mitul zburatorului in calin file din poveste
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK