Rachete spatiale

Rachete spatiale

Orbiter contine si combustibil lichid pentry propriile motoare de manevrare.In total au fost construite sase Orbiter: Enterprise (prototip), Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis si Endeavor.
Zborul inaugural al Columbiei din 12 aprilie 1981 a confirmat ca Naveta se poate intoarce in siguranta pe Pamant.

La 28 ianuarie 1986, la 73 secunde dupa lansare, Challenger a explodat.Endeavor a inlocuit naveta Challenger; zborurile au fost reluate la sfarsitul anului 1988.Navetele sunt in prezent folosite la asamblarea Statiei Orbitale Internationale.

STATIILE ORBITALE
Statiile orbitale sunt baze de cercetare pe orbite la aproximativ 320 km deasupra Pamantului.Sunt folosite la astronomie, observarea Pamantului si efectuarea unor experimente care necesita gravitatie zero sau expunere la vidul spatial.Astronautii pot petrece astfel multe luni in spatiu , acumuland experienta zborurilor spatiale de lunga durata care ar putea fi utile in viitor pentru explorarea Cosmosului.

Primele ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 3657
Materia: Astronomie

Asigurarea misiunilor spatiale

Pana in septembrie 1977 asiguratorii de riscuri spatiali nu au inregistrat practic pierderi astfel incat volumul pietei de asigurari pe acest segment a crescut semnificativ.

Alte referate despre: asigurarea misiunilor spatiale, misiuni spatiale, misiuni spatiale referat

Criza rachetelor din Cuba

Dezvoltarea armelor nucleare modifica brusc raporturile intre cele doua mari puteri. Capacitatea distructiva a bombelor atomica (A) si cu hidrogen (H) este atat de mare (ex: Hiroshima si Nagasaki 1945) incat nici o putere nu e capabila sa le reziste chiar daca dispune de un important armament clasic. Un razboi nuclear ar dura zile, daca nu ore, asadar abordarea statistica a premiselor (efectivele militare, calitatea armamentului, puterea industriala etc.) nu mai este relevanta si geopolitica interbelica isi pierde sensul. Strategia militara devine pur tehnica: conditiile de atac si durata zborului intre locurile unde sunt socate capacitatile nucleare si obiective sunt esentiale.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Motorul turbo

aerul atras prin supapele deschise trece în camera de ardere si este încãlzit de arderea combustibilului injectat.

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Teoria nucleara

Primele rachete intercontinentale din anii 1950 si inceputui anilor 1960 erau dotate fiecare cu cate un singur focos nuclear; apoi, la inceputui anilor 1970, odata cu evolutia sistemelor de detectare a tintei, au aparut asa-numitele Multiple Re-entry Vehicles (MRV). Aceste rachete erau dotate cu mai multe focoase care erau detonate la 1600 km deasupra Pamantului; ele reintrau apoi in atmosfera si inundau o arie larga prin detonatii multiple.

Alte referate despre: teoria nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie, teorie nucleara

MIG 29k

MIG 29 este echipat cu două motoare RD-33. MIG 29 este primul avion din lume care are un sistem dual de aspirare a aerului. În timpul zborului, sistemele de aspirare a aerului alimentează motoarele cu aer. În timpul deplasării pe pământ sistemele de aspirare a aerului sunt închise, iar aerul este aspirat prin orificiile aflate în partea superioară a bazei aripiilor, pentru a evita pătrunderea obiecte aflate pe pistă în sisteme. Acest lucru este important, atunci când se folosesc pistele amenajate slab.
Motoarele pot dezvolta o viteză maximă de 2400km pe oră la altitudine mare, şi 1500km pe oră aproape de sol. Altitudinea maxima este de 18.000 de metri.

Alte referate despre: istoria sporturilor de iarna - 29k -, sudarea mig mag, mig

Naveta spatiala

Incepand cu anii 1950, aeronavele-robot au parasit Pamantul pentru a explora alte lumi din Sistemul nostru Solar, precum si spatiul dintre acestea.Primele misiuni aveau ca scop simpla fotografiere a planetelor invecinate, Venus si Marte, insa cele ulterioare, mai ambitioase, plasau sonde pe orbita sau le trimiteau pe suprafata planetelor pentru a colecta date folosind diverse instrumente.

Alte referate despre: naveta spatiala, navete spatiale, navete spatiale referat

Curiozitati despre spatiul cosmic

"Curiozitati despre spatiul cosmic"
In 1996 un satelit de constructie britanica a fost distrus de un fragment de marimea unei valize,desprins din racheta spatiala Ariante.Cosmonautul Alexei Leonov a pasit pentru prima oara in spatiu in 1965.El a plutit in spatiu timp de 20 de minute inainte de a intra din nou in mica nava spatiala Voskod 2.

Alte referate despre: curiozitati despre spatiul cosmic download, curiozitati despre spatiul cosmic, referate curiozitati despre spatiul cosmic

Sondele spatiale Voyager

In 1972, misiunea a primit permisiunea finala a guvernului, si NASA a inceput procesul de selectie a instrumentelor stiintifice pentru culegerea de imformatii.Intre timp, peste 1000 de oameni de stiinta, ingineri si alti membrii ai echipei care lucra pentru laboratorul Caltech pentru propulsie cu jet (JPL) si contractantii sai au inceput sa construiasca cele doua nave spatiale.Cele doua sonde Voyager sunt identice, de marimea unei masini foarte mici si cantarind 815 kg. Atasandu-le un modul de propulsie pentru accelerarea aeronavelor spre Jupiter, ele cantaresc aproximativ 2 tone.

Alte referate despre: sonda spatiala voyager, sonde spatiale referat, sonde spatiale

Criza rachetelor dintre SUA si URSS

Efectul Sputnik asupra crizei rachetelor nu trebuie subestimat. Se spunea ca Eisenhower era socat de "starea aproape isterica" care cuprinsese atat de repede aproape toata natiunea. Era ca si cand SUA "sintea ca a suferit un atac tip Pearl Harbor stiintific, care o lasase expusa unui atac sovietic cu rachete".

Alte referate despre: criza rachetelor, criza rachetelor cubaneze, criza economica in sua

Criza rachetelor din Cuba

În 28 octombrie 1962, ca urmare a unor diverse manevre diplomatice, Hruşciov a ordonat întoarcerea flotei sale şi retragerea rachetelor şi bombardierelor din Cuba. În schimb, „numãrul unu” de la Kremlin a obţinut ridicarea blocadei şi permisiunea cã americanii nu vor invada teritoriul insulei. „Acest ultim aranjament era un mare câştig pentru URSS, dar, la vremea respectivã, el a fost umbrit de ceea ce pãrea observatorilor din Uniunea Sovieticã o victorie diplomaticã majorã a americanilor şi o cedare din partea URSS, întrucât Statele Unite şi-au stabilit influenţa supremã în emisfera vesticã.

Alte referate despre: criza rachetelor in cuba, razboiul rece criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba wikipedia

Criza rachetelor din Cuba

Noul guvern revoluţionar a adoptat reforma agrară şi a confiscat cea mai mare parte a proprietăţilor agricole ale companiilor străine. În scurtă vreme, relaţiile cu SUA s-au deteriorat. La început, Castro nu dorea să discute planurile sale de viitor, dar în cele din urmă s-a declarat comunist, explicând că încearcă să construiască socialismul în Cuba. Au fost stabilite relaţii deplomatice cu Uniunea Sovietică. Un guvern nou, condus de renăscutul Partid Comunist Cubanez, a început să pună în practică reformele economice promise de Castro. Printre alte lucruri, asistenţa medicală şi învătământul au devenit gratuite pentru toţi cubanezii pentru prima oară. Cu o oarecare întârziere, o constituţie de inspiraţie sovietică a fost adoptată în 1976.

Alte referate despre: referat criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962 referat, www clopotel ro criza rachetelor din cuba

Telescopul spatial Hubble

Marile telescoape astronomice aduna si focalizeaza lumina cu ajutorul unor oglinzi, nu cu lentile, ca telescoapele clasice simple. Imaginile cele mai detaliate se obtin cu telescoapele cu cele mai mari oglinzi, deoarece acestea pot aduna o cantitate mai mare de lumina. Cu toate ca diametrul oglinzii telescopului Hubble are diametrul de 2,4 m, totusi poate detecta obiective de 100 de ori mai palide si poate reda de zece ori mai multe detalii decat telescopaele de pe Pamant. Aceasta este posibil multumita faptului ca telescopul se afla in afara atmosferei si astfel stratul de aer nu opacizeaza imaginea.

Telescopul spatial Hubble a fost plasat pe o traiectorie circumterestra de nava spatiala de navaspatiala Discoverey in aprilie 1990. A fost dotat cu 2 instrumente astronomice principale, care inregistreaza imagini de pe bolta cereasca. Unul este un aparat de fotografiat ...

Alte referate despre: telescopul spatial hubble, referat despre telescopul spatial, alcatuirea elescopului spatial hubble

Prezinta constructia subiectului actiune, conflict, relatii temporale si spatiale intr-un basm cult studiat

In final, Harap Alb, ajutat de calul nazdravan, este repus in drepturi, iar Spanul este demascat si pedepsit. In desfasurarea epicului, personajele sunt puternic umanizate, ceea ce permite individualizarea lor si creare unor psihologii complexe, pe care nu le intalnim in basmul popular.

Alte referate despre: relatii temporale si spatiale intr-un roman, relatia dintre doua personaje intr-un basm cult, relatiile intre 2 personaje intr-un basm cult

Enigma Otiliei

In primul enunt se vorbeste despre Felix Sima ca are optsprezece ani,este imbracat cu uniforma si are un soi de valiza.Este realizata o focalizare externa,naratorul stiind mai putin decat personajul sau.Personajul este conturat prin cateva trasaturi, o varsta aproximativa,prezenta uniformei de liceu si valiza.

Strada este descrisa prin epitetele duble « pustie si intunecata » , de aici reiesind tristete , prin comparatia « racoroasa si intunecoasa ca o padure » rezulta faptul ca acea strada avea un aer misterios,semanand cu un labirint , o viata in antiteza :pustietatea strazii, , vesnicia cu batranetea sugerata de « copacii batrani » , imagini auditive «fosnetul frunzelor»,«vantul».

Tanarul ce patrunde in strada Antim este strain de aceasta strada, merge scutand tocmai pentru ca nu cunoaste.Fata lui Felix era insa « juvenila , ...

Alte referate despre: enigma otiliei, enigma otiliei rezumat, rezumat enigma otiliei

Etapele de localizare a magazinelor

Gravitatia comerciala poate fi o alta caracteristica spatiala a pietei. Aceasta priveste fenomenul de atractie comerciala exercitat de centru catre periferie, de catre strazile si cartierele invecinate, de oras catre sat, de localitati mari catre localitati mici si, in general de marile centre comerciale catre zonele invecinate.Fenomenul de gravitatie comerciala depinde de multi factori, intre care se detaseaza ca importanta marimea populatiei si distanta dintre localitati.

Alte referate despre: etape de localizare a magazinelor, stabilirea etapelor de localizare a magazinului, stabilirea etapelor de localizare a magazinelor

Superlative

Story Musgrave (SUA) a participat intre 1983 si 1996 la sase misiuni spatiale, totalizind 53 de zile de zbor. In ultima sa calatorie (intre 19 noiembrie si 7 decembrie) naveta spatiala Columbia a efectuat 278 de rotatii pe orbita si a strabatut peste 11,27 milioane km in 17 zile 15 h 53 min. Capitanul John Young (SUA) a efectuat primul 6 zboruri spatiale, intre 1965 si 1983, totalizind 34 de zile de zbor in spatiul cosmic.

Alte referate despre: superlative asia, superlativele asiei, superlative geografice asia
Referate afisate : 17
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles