Radacina patrata

Mate TN Formule-Programa

Extragerea radacinii patrate dintr-un numar rational pozitiv; algoritmul de
extragere a radacinii patrate; scrierea unui numar real pozitiv ca radical din
patratul sau. Ordinea efectuarii operatiilor si folosirea parantezelor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 131kb
Downloads: 2912
Materia: Matematica

Analiza matematica

In epura, in urma orizontala a planului ca orice dreapta cuprinsa in planul H, are proiectia orizontala Ph pe planul H, iar proiectia verticala pe linia pamantului. In mod analog, urma verticala are proiectia verticala in Pv pe planul V, iar proiectia orizontala pe linia pamantului.

Alte referate despre: analiza matematica, analiza matematica probleme rezolvate, probleme rezolvate analiza matematica

Elemente de logica matematica

1. Propozitia "România se afla în Asia." are negatia " România nu se
afla în Asia.".
2. Propozitia "3<7" are negatia "3>=7".

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

Proiect - Matematica clasele I-V

Rezolvare :
Cate ciuperci au cules impreuna ?
5+10=15(ciuperci)
Raspuns :15ciuperci

Alte referate despre: referate matematica clasele i-iv, matematica clasele primare, referat matematica clasele i-iv

Matematica

Produsul sumei prin diferenta: (a + b) ( a - b ) = a² - b² . Patratul unui binom ( a + b )² = a² + 2ab + b² ; ( a - b ) = a² - 2ab + b² . Patratul unui trinom. ( a + b + c )² = a² + b² + c² + 2ab + 2ac + 2bc

Alte referate despre: matematica, referate matematica, referat matematica

Consideratii sensul filozofiei si sensul mintii

Consideratii sensul filozofiei si sensul mintii
1.3. Sensul filosofiei si sensul mintii.Considerand etimologic, fislosofia are sensul iubirii intelepciunii. Intr-un mod analog, cu idealul regulativ la Popper, putem considera ca, idealul regulativ al filosofiei este intelepciunea.
Consideratii sensul filozofiei si sensul mintii

Alte referate despre: eseu la filozofie despre sensul existentei si cultura, eutanasiere sens filozofic, filozofia reprezinta sensul sufletului catre locul inteligibilului

Radacini spirituale in Dacia

In ceea ce-l priveste pe acesta din urma nu putem fi de acord cu exegetii care il considerau un initiat ("Cuvant inainte" la Vasile Lovinescu, Dacia hiperboreana, Cartea Romaneasca, Bucuresti 1993, p.9). Si aceasta cu atat mai mult cu cat, din nefericire, imprejurarile l-au plasat pe Lovinescu in sfera de influenta a unui fals maestru, ale carui preocupari theosofice si-au pus amprenta nefasta pe opera discipolului roman, ce a vadit deopotriva inclinatii catre ocultism si alchimie.

Alte referate despre: viata spirituala in provincia dacia, dacia de la radacini, dacia literara

Arbori

Fie G un graf orientat. G este un arbore cu radacina r, daca exista in G un varf r din care oricare alt varf poate fi ajuns printr-un drum unic.
Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al sau. Aceasta, deoarece dintr-un varf oarecare se poate ajunge in oricare alt varf printr-un drum unic.
Cand nu va fi pericol de confuzie, vom folosi termenul “arbore”, in loc de termenul corect “arbore cu radacina”. Cel mai intuitiv este sa reprezentam un arbore cu radacina, ca pe un arbore propriu-zis. In Figura 3.1, vom spune ca beta este tatal lui delta si fiul lui alpha, ca beta si gamma sunt frati, ca delta este un descendent al lui alpha, iar alpha este un ascendent al lui delta. Un varf terminal este un varf fara descendenti. Varfurile care nu sunt terminale sunt neterminale. De multe ori, vom considera ca exista o ordonare ...

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Derivarea

Pentru a denumi camera de asteptare situata inaintea unei alte camere, a unui birou, se foloseste cuvantul anticamera, care a fost imprumutat cu acest prefix (anti-) din limba italiana si s-a fixat in limba romana in aceasta forma: ex: Ei asteptau in anticamera, ca sa fie primiti pentru un interviu.Dubla prefixare consta in adaugarea inaintea radacinii sau a cuvantului de baza a doua prefixe:
padure - (a) impaduri - (a) reimpaduri; frunza - (a) infrunzi - infrunzit - neinfrunzit;

Alte referate despre: derivate, derivare, derivatele functiilor elementare

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt înfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Productia primara si functiile padurii

Omul protejeaza si conserva padurea
Defrisarile masive,incendiile ,supraexplorarea padurilor pentru productia de lemn pot avea consecinte catastrofale pentru mediu si viata de pe pamant.
Pentru a preveni aparitia unor dezechilibre grave, este necesar ca exploatarile sa fie de reimpaduriri, sa se respecte un regim normal de taieri si regenerare a padurilor.
Cantitatea de lemn recoltata annual nu trebuie sa depaseasca puterea biologica de regenerare a padurilor.Vor trebui extinse suprafetele impadurite cu specii valoroase, inzestrate cu radacini puternice, pentru a rezista la seceta si a fixa solul.Pe dealuri,in apropierea asezarilor asezarilor omenesti, se vor planta tufarisuri, in sopul de a evita dezastrele naturale(inundatiile, alunecarile de teren).

Alte referate despre: productia primara si functiile padurii, productia primara si functiile paduri, p roductia primara si functiile padurii

Grecia - Turism cultural

Asa cum Henry Miller a notat in “Gigantul din Maroussi”, ” s-au intamplat lucruri minunate in Grecia-se intampla altundeva pe pamant. Ca si cum El ar incuviinta, Grecia ramane sub protectia Creatorului. Se poate ca si ceilalti oameni sa aiba necazurile marunte, dar se simte mana magica a lui Dumnezeu si orice ar face sau ar vrea sa faca oamenii, Grecia continua sa fie o gradina sacra-si credinta mea este ca va ramane asa pana la sfarsitul lumii ”

Alte referate despre: grecia turism cultural, referat grecia - turism cultural, comparatie intre turismul cultural romanesc si cel al greciei

Ingrasaminte chimice

Fertilizarea odata cu semanatul/plantatul
Pentru plantele care se seamana in randuri sau in cuiburi, ingrasamintele se aplica cu semanatori speciale care lasa pe acelasi rand sau cuib semintele si ingrasamintele.O astfel de fertilizarea asigura nutritia plantelor pe 20/30 zile de la rasarire.La porumb, una din plantele de cultura care raspunde cel mai bine aplicarii ingrasamintelor chimice, acestea se aplica in 2 faze :inainte de semantat sau odata cu semanatul, pe rand, la 5-6 cm lateral de samanta si la 2-3 cm sub aceasta;in faza in care planta are 5-7 frunze, tot pe rand folosind cultivatorul echipat cu dispozitive de administrat ingrasaminte.

Alte referate despre: ingrasaminte chimice, ingrasaminte chimice referat, sarurile ca ingrasaminte chimice

Procese microbiologice in industria zaharului si produselor zaharoase

Radacinile provenite de la plante bolnave sau inghetate inainte de depozitare sunt primele care se altereaza in siloz datorita pierderii imunitatii naturale.Degradarile care afecteaza radacinile pe perioada insilozarii sunt datorate mucegaiurilor sau bacteriilor de alterare.
In conditiile in care radacinile sunt lezate, se elibereaza suc dulce, care in conditii favorabile de umiditate, constituie un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor. Ca rezultat al dezvoltarii bacteriilor care elaboreaza enzime pectolitice si degradeaza zaharul (Corinebacterium beticola, Pseudomonas, Erwinia, Xanthomonas) radacinile se terciuiesc.

Alte referate despre: zaharul si produsele zaharoase, zahar si produse zaharoase, zahar si produse zaharoase concluzii

Hernia de disc lombara

Vazut din acest unghi , tratametul are ca obiective:
-educarea bolnavului in sensul acordarii importantei juste durerii sale lombo sacro-fesiere;
-profilaxia activa a recidivelor;
-reducerea riscurilor de complicatii radiculare a sindromului dureros lombar. Pe langa obiectivele principale , apar si cele suplimentare datorita coafectarii radiculare si aparitia suferintei neurologice :
tulburari de sensibilate, deficite motorii , tulburari trofice etc.

Alte referate despre: hernia de disc lombara, hernie de disc lombara, kinetoterapia in hernia de disc lombara

Relatia dintre fotosinteza si respiratie 2

2.Forta de suctiune a frunzelor – se datoreaza transpiratiei. Din cauza pierderii de apa, sucul din celulele frunzelor se concentreaza. De aceea ele aspira osmotic apa din vasele lemnoase. In continuare se intampla la fel ca atunci cand sugem limonada cu un pai. Tubul in acest caz este vasul lemons, care are in continuitate pana in radacina si suge apa de acolo. Acest mechanism de transport este pasiv, adica fara consum de energie.

Sinteza substantelor organice
Nutritia autotrofa consta in sinteza substantelor organice pornind de la carbon anorganic, de la dioxid de carbon. Organismele autotrofe produc substante organice mai bogate in energie chimica decat dioxidul de carbon initial. Hranirea autotrofa este un process chimic endoterm, asa ca este nevoie de o sursa externa de energie.

Alte referate despre: relatia dintre fotosinteza si respiratie, relatii intre fotosinteza si respiratie, relatia dintre fotosinteza si respiratie 2
Referate afisate : 16
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK