Radiatiile infrarosii referat

Efectul de sera

Anul IAGROMETEOROLOGIE

Efectul de sera si evolutia climatului

Consecinte pentru productia agricolaIn cazul atmosferei: prin efect de sera se intelege incarzirea straturilor de aer din atmosfera joasa, datorita transparentei aerului pentru radiatia solara, in principal pentru lungimile de unda scurta si, in acelasi timp, absorbtiei partiale a radiatiilor infrarosii de catre unii constituanti atmosferici.
De acest efect sunt responsabili compusi aflat in concentratii foarte mici in atmosfera, vaporii de apa, dioxidul de carbon, metanul, acidul de azot, ozonul si mai recent freonul.
Ponderea ce amai insemnata o are dioxidul de carbon 50% dupa care urmeaza freonul 22%, metanul 13%, ozonul 7%, oxizii de azot 5% si vaporii de apa 3%.
In cea mai mare parte prezenta ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6992
Materia: Geografie

Schimbari climatice

Nivelul mărilor creşte pe măsura topirii calotelor glaciare. A crescut (din măsurătorile efectuate) cu 10 - 25 cm la sfârşitul veacului trecut şi va mai creşte până la 60 cm ( ). Anumite insule de joasă altitudine precum Maldive, Tuvalu, Delta Dunării si a Nilului vor fi sub apa iar în Europa, aproape 70 de milioane de oameni, stabiliţi pe malul mării ar putea fi ameninţaţi. Apa mării va penetra in interiorul terenurilor din apropierea ţarmului şi va contamina solurile agricole precum si rezervele de apa dulce.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Problema incalzirii globale - Efectul de sera

EFECTUL DE SERA poate fi stopat prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon si prin reimpaduriri, plantele absorbind dioxidul de carbon si transformandu-l in lemn.

Alte referate despre: problema incalzirii globale-efectul de sera, problema incalzirii globale - efectul de sera, download referat despre problema incalzirii globale - efectul de sera

Efectul de sera

Principalii poluanti care produc fectul de sera si care sunt emisi in mare parte de industrii si autovehicule sunt dioxidul de carbon, oxidul azotos si metanul alaturi de alti compusi chimici care provin din alte surse de poluare.
Cele mai importante vor fi transformarile zonelor climatice cu largirea zonelor aride restrangerea zonelor subtropicale cu ploi hibernale si reducerea precipitatiilor in latitudinile mediane cu consecinte catastroface pt aprovizionarea cu apa a tarilor industriale.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Efectul de sera - pagube si eventuale remedii

Problema nu este a celor 2 grade in plus,daca nivelul anhidridei va atinge 370 de parti la un milion prin anul 2000,ci aceea a unei continue cresteri a efectului de sera care,daca nu va fi impiedicat,ar duce Terra,in cateva secole in situatia unei imposibilitati de mentinere a vietii. Scenariile ipotezei "calde"pentru perioada 1989-2050merg la o previziune de crestere cu 1,6 grade centigrade a temperaturii medii globale a planetei noastre, la ceea infricosetoare de circa 5 grade.

Alte referate despre: efectul de sera pagube si eventuale remedii, efectul de sera -pagube si eventuale remedii, efectul sera pagube si remedii

Determinarea fluxurilor radiative

a) Legea Kirchhoff , care se referă la însuşirile emisive şi absorbante proprii tuturor corpurilor materiale din natură . „La o temperatură dată (T) , în condiţiile echilibrului termodinamic , raportul dintre capacitatea de energie (e) şi cea de absorbţie (a) ale unui corp oarecare este o valoare constantă , egală cu capacitatea de emisie a corpului absolut negru (E) , atăt în cazul radiaţiei cu o anumită lungime de undă ( ( ), cât şi în cazul radiaţiei totale , cu lungimi de undă diferite .
În cazul radiaţiei cu o anumită lungime de undă , ea poate fi scrisă :
E(,T = e(,T / e (,T , iar mărimea E(,T depinde de lungimea de undă a radiaţiei şi de temperatura absolută a corpului radiant.

Alte referate despre: determinarea caldurii radiate de consumatori electrici, tipuri de fluxuri radiative in atmosfera, fluxurile radiative

Efectul de sera

Efectul de sera
In ultimii 140 de ani, clima Terrei s-a incalzit cu 1.1 ° F. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta crestere de temperatura va continua, si dupa toate asteptarile, pana la mijlocul secolului urmator va ajunge la valoarea de 1,5- 4.5 ° C. Aproximativ jumatate din gazele de sera care patrund anual in atmosfera raman acolo.

Alte referate despre: efect de sera, efectul de sera referat chimie, poluarea si efectul de sera

Efectul de sera

Efectul de sera
Gazele deja existente în atmosferă trebuie să reţină căldura produsă de razele soarelui reflectate pe suprafaţa Pământului. Fără aceasta Pământul ar fi atât de rece încât ar îngheţa oceanele, iar oamenii, animalele şi plantele ar muri.

Alte referate despre: referat despre efectul de sera, efecte de sera, efect de sera referat

Efectul de sera si incalzirea Planetei

Introducere
Ce putem spune astazi cand Natura pare dezlantuita impotriva Omului ? Cum sa reactionam impotriva caniculelor, a inundatiilor, a uraganelor din ce in ce mai frecvente ? Ce sta la baza acestor fenomene ? Sa existe oare o explicatie stiintifica ? E de ajuns sa punem totul pe seama efectului de sera, termen devenit de altfel banal, fara sa facem nimic altceva ?Si totusi, sa nu denigram efectul de sera ! Doar datorita lui lumea vie poate sa existe. Este un paradox ? Nu, caci efectul de sera este un fenomen natural si necesar care face ca temperatura medie la sol sa fie de 15ºC. Fara el, temperatura medie la suprafata Pamantului ar fi de -18º C, ceea ce ar face viata imposibila.

Alte referate despre: efectul de sera si incalzirea planetei, efectul de sera si incalzirea globala, efectul de sera si incalzirea globala referat

Radiatiile electromagnetice

In cazul interactiunii electronilor (-e) cu protoni din nucleul atomic, acestia emit perechi de particule electroni (-e)-pozitroni (+e) si se transforma din protoni in neutroni si trec de pe orbita fundamentala pe o orbita superioara.
Electroni (-e) si pozitroni (+e) emisi formeaza radiatiile  care sunt alcatuite din electroni, particule incarcate din punct de vedere electric negativ si radiatii  care sunt formate din pozitroni, particule incarcate din punct de vedere electric pozitiv.

Alte referate despre: radiatii electromagnetice, radiatiile electromagnetice, utilizarea radiatiilor electromagnetice in medicina

Radiatiile electromagnetice

Primele cercetariasupra radiatiilor termice s-au facut asupra spectrului solar,iar lumina si caldura emise de Soare au fost descompuse cu ajutorul unei prisme de sticla.S-a ajuns la radiatia termica,atunci cand s-a observat ca,actiunea chimica a radiatiei spectrului solar creste pe masura deplasarii de le rosu la violet.Din acest imens spectru de radiatii electromagnetice,ochiul uman sesizeaza numai radiatiile cuprinse intre radiatiile infrarosii si cele ultraviolete,numai radiatiile vizibile.

Alte referate despre: utilizarea radiatiilor electromagnetice in agricultura, utilizarea radiatiilor electromagnetice in energetica, radiatia electromagnetica

Radiatiile si radioprotectia

Modelul Rutherford (1906) – modelul planetar
Ø atomul este un sistem electric neutru, format dintr-un număr de sarcini negative şi un nucleu central cu sarcină pozitivă.
Ø întreaga sarcină pozitivă şi aproape întreagă masa a atomului sunt concentrate în nucleu – care are diametrul de aproximativ 10-15m.
Ø între nucleu şi electroni există forţe de atracţie şi respingere coulombiană, ceea ce conferă stabilitate atomului.
Ø deficienţele modelului:  modelul este conceput pe baza legilor clasice ale mecanicii şi electromagnetismului;  conform legilor electromagnetismului orice sarcină electrică ce se mişcă accelerat, emite continuu radiaţii electromagnetice (unde) pierzând continuu energie şi apropiindu-se din ce în ce mai mult de nucleu, în cele din urmă căzând pe acesta, lucru care nu se întâmplă, deoarece ştim că atomul este stabil.
[C] Modelul cuantificat Bohr (1913)
Ø se bazează pe modelul Rutherford, dar pe baza următoarelor ...

Alte referate despre: radiatiile si radioprotectia, radiatii si radioprotectie, radiatii si radioprotectia

Radiatii

Pentru a scadea frecventa, spectrul electromagnetic se compune din raze Gamma, raze X, radiatii ultraviolete, lumina vizibila, radiatie infrarosie, microunde, si unde radio.

II PROPRIETATI  Exista trei fenomene prin care energia poate fi transmisa: radiatia electromagnetica, conductia, si convectia. Spre deosebire de conductie si convectie, undele electromagnetice nu au nevoie de material mediu pentru transmisie. Astfel, lumina si undele radio pot calatori prin prin spatiul interplanetar si interstelar de la Soare si stele la Pamant. Indiferent de frecventa, lungime de unda, sau metoda de propagare, undele electromagnetice calatoresc la viteza de 3 × 1010 cm pe secunda in vid. Toate componentele spectrului electromagnetic, indiferent de frecventa, au in comun proprietatile tipice ale miscarilor de unda, inclusiv difractia si interferenta. Lungimile de unda pot fi receptionate pe distante de la milimetri pana la kilometri. Lungimea de unda si frecventa undelor electromagnetice sunt ...

Alte referate despre: radiatii nucleare, radiatii x, radiatiile x

Studiul absorbtiei radiatiei y de catre substanta

Aceşti electroni, acceleraţi de dinode, produc descărcări secundare în fotomultiplicator, care dau naştere în circuit la un curent proporţional cu intensitatea radiaţiei incidente.

Alte referate despre: absorbtia radiatiei solare de catre atmosfera, emisa de absorbtie de radiatie electromagnetica de catre atom, absorbtia radiatiei solare

Actiunea mutagena a radiatiei UV asupra organismelor vii

UV C penetreaza peretele bacterian; actiunea luminii ultraviolete se realizeaza asupra nucleului celulei ce contine ADN-ul bacterian.
Distrugerea bacteriilor prin actiunea UV: UVC produce rupturi ale materialului genetic (ADN). In urma distrugerii ADN-ului, cresterea si multiplicarea bacteriana inceteaza. Acest efect distructiv al radiatiei ultraviolete sta la baza utilizarii lampilor bactericide cu UV in domeniul dezinfectiei si sterilizarii.

Alte referate despre: actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, referat actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, actiunea radiatiei nucleare asupra organismelor vii

Radiatiile nucleare si efectele lor

Ei pastrau intr-un vas de aluminiu, sarea de poloniu pe care o foloseau. Se stie ca aluminiul retine cu usurinta particulele alfa, totusi au observat ca in afara vasului existau radiatii care influentau aparatele de masura pe care le foloseau. Analizand radiatiile acestea, sotii Joliot-Curie au constatat ca ele sunt compuse din neutroni si pozitroni(electroni pozitivi).

Alte referate despre: radiatii nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele sale asupra omului si mediului

Efectele radiatiei X in organism

Radiatie ionizanta, rad X genereaza efecte biologice de care practica medicala trebuie sa tina seama pentru a evita sau reduce la minimum efectele nocive ale acesteia asupra organismului uman. Principalele efecte generate de radiatia X sint efectul fotoelectric si efectul Compton, alte efecte generate de interactiunea radiatiei X cu substanta fiind mai putin importante biologic.

Alte referate despre: efectele radiatiilor nucleare asupra organismului, efectele radiatiilor nucleare asupra organismului uman, efectul radiatiilor radioactive asupra organismului uman

Radiatiile electromagnetice

RADIATII ELECTROMAGNETICE
După proprietâţile pe care le au radiaţiile emise de substanţele naturale ,sunt de trei tipuri : alfa,beta, şi gama, denumite altfel dupa primele trei litere din alfabetul grec.

a) Radiaţia alfa are putere de pătrundere foarte mică ,fiind formată din particule cu sarcină pozitivă şi masă ;experienţele efectuate de Rutherford au arătat că particulele alfa sunt nuclee de heliu.Radiaţiile alfa sunt formate din grupuri de particule cu energii bine determinate .

b)Radiaţia beta are putere de pătrundere mai mare decât radiaţiile alfa. El sunt formate din electroni sau pozitroni . Radiaţiile beta sunt emise cu toate energiile posibile cuprinse într-un interval larg ; zicem că spectrul energetic al radiaţiilor beta este un spectru continuu. Radiaţiile beta au un spectru discret nu sunt emise de nucleu ci provin din învelişul de electroni care înconjoară nucleul.

c)Radiaţia gama are cea mai mare ...

Alte referate despre: utilizarea radiatiilor electromagnetice in tehnica, radiatii electromagnetice referat, asemanarile dintre radiatiile electromagnetice si cele nucleare
Referate afisate : 18
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles