Rame pentru ochelari

Echipamente folosite pentru proiectarea ramelor de ochelari

Avantajul aliajului de bronz- nichel este ca se poate suda usor se mai foloseste ca materie prima pentru duble aliajul de staniu-bronz. Acesta se foloseste la piesele care nesecita o prelucrare mai fina.
Alpacaua este un aliaj inrudit cu aliajele cupru-nichel. Seamana foarte mult cu argintul si contine intre 40-75% Cupru, 10-25% nichel si 4-40% zinc, uneori si mangan se obtine in cuptoare electrice inchise. Este un metal rezistent la coroziune, se poate modela usor la rece si mai greu la cald.

Principalele constituente al aliajului sunt cupru, nichel, zinc care dau un efect albicios metalului. Ramele din alpaca se galvanizeaza in general cu nichel dupa prelucrare. Se pot galvaniza si cu nichel, dar acest procedeu este prea scump. Otelul inoxidabil a fost denumit baza civilizatiei moderne, dar are marele dezavantaj de a fi corosiv, de aceea se aplica procesul de galvanizare pentru protectie. Are multe calitati, dar unul din cele mai mari neajunsuri este prelucrarea grea.

Aluminiul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 929kb
Downloads: 1
Materia: Fizica

Microscopul

Plecând de la legile geometrice ale Reflexiei si a Refractiei, au fost
au fost inventate numeroase instrumente optice ( lupa, ochelari,
microscop, telescop ) pentru a mari capacitatea de vedere a ochilui
liber, cu alte cuvinte, pentru a-l ajuta sa vada ceea ce este pre mare
sau prea mic. Lentila convexa sau concava este elementul de baza a
tuturor acestor instrumente.Aceasta bucata de sticla sau de plastic ,
cu suprafetele curbate, modifica traiectoria razelor de lumina care o
traverseaza. Lentila redirectioneaza razele de lumina venind de la un
obiect, formând o imagine.

Alte referate despre: microscopul, microscopul optic, microscop

Rame de ochelari

Rame de ochelari - Ochelarii au fost utilizati prima oara de italieni in Europa, fapt dovedit si de picturi medievale care reprezinta personalitati cu ochelari .In 1268 filozoful si omul de stiinta englez Roger Bacon scria intr-o lucrare despre folosirea lentilelor pentru imbunatatirea vederii.Ca o consecinta pana la sfarsitul secolului al XIII membrii de elita ai societatii purtau ochelari in Europa , Asia si Africa.

Alte referate despre: rame de ochelari, rama de ochelari, rame pentru ochelari

Achizitionarea echipamentelor in leasing

Leasing-ul a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, ca mai apoi, treptat, să pătrundă şi în alte ţări, îndeosebi în Europa .
În S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code şi prin Uniform Commercial Code . În Marea Britanie , Franţa şi Belgia s-au elaborat reglementări, care definesc relaţiile contractuale pe bază de leasing şi precizează operaţiunile pe care le include.

Alte referate despre: studiu de caz pentru achizitionarea echipamentelor i leasing, achizitionarea echipamentelor in leasing, achizitionarea de echipamente prin leasing

Deseuri de echipamente tehnologice

Echipamentele electrice si electronice (EEE) sunt echipamente care functioneaza pe baza de curent electric sau campuri electromagnetice, dar si echipamentele de generare, transport si de masurare a acestor curenti si campuri, si care sunt destinate utilizarii la o tensiune mai mica sau egala cu 1000 volti curent alternativ si 1500 volti curent continuu. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta echipamentele electrice si electronice pe care detinatorul le arunca, are intentia sau obligatia de a le arunca, precum si toate componentele, subansamblele si produsele consumabile, parte integranta a echipamentului. Cresterea fluxului de deseuri electrice si electronice din ultimii 20 de ani in tarile Uniunii Europene a determinat aparitia unor directive care se adreseaza modului de gestionare a acestora.

Alte referate despre: echipamente tehnologice fiscale, echipamente tehnologice de bucatarie, echipamente tehnologice

Ochiul ppt

In spatele corneei se gaseste irisul, un disc colorat (diferit la fiecare persoana) in culori precum verde, albastru, caprui sau roz. Intre cornee si iris exista un lichid numit umoare apoasa. Irisul e perforat in centru de un orificiu de culoare neagra, denumit pupila. Pentru ca ochiul sa nu fie deteriorat, atunci cand lumina este foarte puternica, pupila se contracta (se micsoreaza);
din contra, cand e intuneric, pupila se mareste.

Alte referate despre: igiena ochiului ppt, proiect biologie ochiul ppt, referat ochiul fizica ppt

Povestirea in rama - Fantana dintre plopi

La fantana,Marga i-a destainuit ca unchiul Hasanache o pusese sa-l atraga in locul acela pustiu,pentru ca el impreuna cu doi frati mai mici sa-i fure calul si banii pe care-i avea aspura lui.Marga l-a indemnat sa fuga,dandu-si seama ca tiganii o auzisera ca-l prevenise.Neculai s-a aruncat pe cal in timp ce tiganii aruncau cu prajini in el.

Alte referate despre: povestirea in rama fantana dintre plopi, povestire in rama fantana dintre plopi, povestirea in rama-fantana dintre plopi

Memorii Ram

Exista doua tipuri principale de RAM: memorie statica (SRAM = Static RAM) si dinamica (DRAM = Dynamic RAM), diferentele constand in "stabilitatea" informatiilor. Astfel, memoria statica pastreaza datele pentru o perioada de timp nelimitata, pana in momentul in care ea este rescrisa, asemanator unui mediu magnetic. In schimb, memoria dinamica necesita rescrierea permanenta, la cateva fractiuni de secunda, altfel informatiile fiind pierdute.

Alte referate despre: memoria ram, memoria ram referat, memoria ram si rom

Cele mai grozave sapatoare de galerii - ramele

Toti cunoastem ramele.Ni se par respingatoare si nu ne-am atinge de ele pentru nimic in lume.Numai pescarii le cauta ca nada la undite si adesea copiii pot castiga ceva parale cu furnizarea lor celor care stau linistiti pe marginea baltii sau a raului cu mers incet,sperand intr-o bogata recolta de pesti.

Prin numirea de rame,intelegem de obicei specii de oligochete care sapa galerii in pamantul tuturor continentelor.Restul oligochetelor sunt viermi ce traiesc mai ales in ape dulci.O singura specie a acestei ultime familii traieste in nisipul plajelor scaldate de ape marine.In apele dulci ele constituie o hrana valoroasa a multor animale,printre care si a pestilor.

La noi in tara a trait pana in 1976 cel mai stralucit cunoscator al sistematicii oligochetelor,profesorul Victor Pop de la universitatea din Cluj-Napoca,care pe baza unor noi criterii de structura anatomica a musculaturii si a dispozitiei ei,a creat cea mai moderna clasificare a acestor viermi,care este azi admisa ...

Alte referate despre: primavara primavara mai ramii la noi in tara, texte primavara mai ramii la noi in tara, cele mai mari rame

Concert din muzica de Bach - romanul

— Are şi ea necazuri! o scuză Lina. Ştii, Mini, cât iubeşte Nory pe sora ei a mare. Dia e cam suferindă şi, când e vorba de ea, Nory lasă tot deoparte. Ba chiar îşi neglijează dispensariul. I-am trimis nişte dolofani de copii, trecuţi prin mâinile mele, şi aud că s-au per¬pelit acolo, la dumnealor. Am să mă cert zdravăn cu ea... Bieţii mititeii mamei!
Doctorul Rim sughiţă un râs indulgent. Lui Mini, care nu-l mai auzise parcă râzând alteori, râsul i se păru straniu.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Patologia cutaneo-mucoasa in alcoolism

A bea a fost, în primul rând, un aspect al comportamentului social pentru ca a servit desfăşurării ritualului, creării de atmosferă, pactizării unor legături. S-a schimbat ceva de-a lungul secolelor?
O privire de ansamblu ne arată că dacă stilul consumului variază, pasiunile ramân. Aceleaşi efecte, puteri, orori, au fost atribuite altenativ diverselor băuturi. Argumentele din discuţiile polemice asupra efectelor pozitive sau negative ale etanolului sunt alimentate de norme sociale, mitologii, obişnuinte, frecvent fiind de ordin subiectiv.
În 16 septembrie 1989, "Le Figaro" reproduce un articol aparut în propriile coloane în 1949: "Medicii amici ai vinului decid ca muncitorul trebuie să bea mai mult de 1 litru pe zi, iar intelectualul mai mult de 1/2 litru pe zi, pentru a se menţine în formă"'.

Alte referate despre: patologia cutaneo-mucoasa in alcoolismul cronic, probleme cutaneo mucoase in sarcina, patologii la mucoasa olfactiva

Batalia Angliei

ar fi amenintat suprematia navala engleza. Dupa capitularea Frantei,
premierul englez se temea ca nu cumva puternica flota franceza, care
asculta de guvernul de la Vichy, sa ca-da in mana germanilor. Ca
urmare, la 1 iulie guvernul britanic a propus ca flota franceza sa se
alature celei engleze, urmand ca in caz de refuz sa fie anihilata.
Peste doua zile na-vele franceze din porturile britanice au fost
dezarmate cu forta. Grosul flotei franceze era impartit in doua
escadre : una principala, cu navele la ancora, in baza de la
Mers-el-Kebir, iar alta in baza navala engleza de la Alexandria. In
ziua de 3 iulie, amiralul Sommerwill, comandantul escadrei engleze de
la Gibraltar, a dat un ultimatum amiralu-lui francez Gensoul,
cerindu-i sa duca navele in porturi engleze, unde sa fie neutralizate.
La ordinul guvernului Petain, amiralul francez a respins ultimatumul.
Englezii au deschis

Alte referate despre: batalia angliei, batalia angliei 1940, batalia angliei referat

Ion - caracteristici

1. În Marturisire, în Amalgam, Liviu Rebreanu îsi exprima crezul literar: opera literara trebuie sa creeze viata, sa exprime pulsatia vietii adevarate, prin imaginea personajelor vii, nu frumosul (falsul) care ramâne numai o nascocire omeneasca, este tinta artei; arta, literatura însemneaza viata adevarata.Romanul apare în 1920 si determina critica literara a lui Eugen Lovinescu, sa-l numeasca pe autor "cititor al romanului românesc modern, al poeziei obiective, al realismului".

Alte referate despre: ion caracteristici, romanul ion caracteristici, romanul ion caracteristicile romanului

Razboiul franco - prusac

Bismark urmarea cotropirea si jefuirea Frantei.
Pentru muncitorime si pentru intregul popor francez amenintarea lui bismark devenise o primejdie nationala. Dupa Sedan trupele germane deschisera drumul spre capitala Frantei. Poporul trebuia deci sa-si asigura un guvern care sa apere si nu sa tradeze interesele nationale ale tarii.
Poporul francez era hotarat sa apere Franta si Parisul. Se formeaza batalioane compuse din muncitori, meseriasi,functionari si tarani.
La 19 septembrie 1870 cand Germania a trecut la asediul parisului masele populare ale Frantei erau inca in febra inarmarii gata sa-si verse singele pentru apararea patriei lor.

Alte referate despre: razboiul franco-prusac, razboiul franco prusac, razboiul franco-prusian

Memoria interna

Este o memorie cu viteza de acces foarte mare(actual 8-10 ns).Daca in urma cu cativa ani ea era caracterizata dupa timpul de acces(60-70 ns), acum este caracterizata de viteza de bus la care lucreaza cu procesorul(momentan existand memorie functionand pe bus de 66, 100,133 Mhz). Memoria RAM se clasifica in SRAM (Static) si DRAM (Dynamic).

Alte referate despre: memoria interna, memoria interna a calculatorului, memorie interna
Referate afisate : 15
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles