Rastignirea lui iisus hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - In afara de Codexul Evanghelistilor si al Epistolelor, care se refera la viata Marelui nostrum Mantuitor Iisus Hristos, se mai gasesc in analele istoriei antice, unele documente care ne informeaza despre felul cum a fost privit Iisus Hristos de catre cei care stapaneau popoarele pe vremea Lui. Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Nivel: Liceu
Dimensiune: 117kb
Downloads: 15
Materia: Religie

Cinstirea Sfintei Cruci

Cinstirea Sfintei Cruci - Hristos s-a supus morţii pe cruce după propria voie, dar pe nedrept, din cauza păcatului nostru: “jertfa Sa este ispăşitoare, adică eficace pentru noi, numai dacă, în acelaşi timp noi recunoaştem că El este neînviat pentru jertfa Sa şi recunoaştem că suferă pe dreptate, din cauza păcatelor noastre. Această recunoaştere este condiţia de a primi răscumpărarea dată prin Cruce”.

Alte referate despre: cinstirea sfintei cruci, cinstirea sfintei cruci referat, referat cinstirea sfintei cruci

Crestinismul

Credinciosii crestini care indeplinesc cu dreapta credinta poruncile lui Dumnezeu se bucura de roadele lucrarii celor sapte daruri ale Duhului Sfant care, dupa marturia Sfantului Apostol Pavel, sunt: dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infrangerea poftelor si curatia (Galateni 5, 22-23).

Primele doua minuni, lucrate de Duhul Sfant in lume dupa Pogorarea Sa in chip de limbi de foc peste Sfintii Apostoli in ziua Cincizecimii, au fost mai intai cea a vorbirii lor in limbi straine, iar cea de a doua, aceea prin care Sfintii Apostoli, oameni simpli si nestiutori de invataturi inalte, s-au umplut de intelepciune duhovniceasca in propovaduirea Sfintei Evanghelii.

Cu toata dragostea, multumitori, crestinii cinstesc sarbatoarea Pogorarii Preasfantului duh rostind o frumoasa cantare, numita tropar: "Bine esti cuvantat, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant ...

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Activitatea lui Mesia sau a Mantuitorului Hristos a fost precedata cu putin de cea a lui Ioan Botezatorul, care ducea viata de ascet si boteza in Iordan, in asteptarea Celui decit el (Luca 3, 16), adica a Mantuitorului, pe Care L-a primit si L-a botezat. Pentru predica lui necrutatoare, Ioan Botezatorul a fost arestat si inchis de regele Irod Antipa (4 i.d.Hr. - 39 d.Hr.), fiul lui Irod cel Mare (39 i.d.Hr. - † 4 i.d.Hr.) la palatul Macherus si decapitat (Matei 14, 3-12; Marcu 6, 16-29; Luca 3, 19). Ucenicii lui Ioan s-au mentinut citeva zeci de ani. Dintre ei, au fost la inceput Apostolii Andrei si Ioan, care au urmat apoi Mantuitorului Hristos (Ioan 1, 37 si 40).

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Simboluri crestine in arta renascentista

Simboluri crestine in arta renascentista - Pictori precum Hieronymus Bosch, Sandro Botticelli, Albrecht Dürer, Giotto, El Greco, Masaccio, Hans Memling sau Leonardo DaVinci au ilustrat momente folosind o diversitate de motive si simboluri crestine.

Alte referate despre: simboluri crestine in arta renascentina, simboluri crestine in arta renascentinarenascentina, simboluri artistice crestine in arta contemporana

Nasterea Domnului

Nasterea Domnului.Ascultând istorisirile minunate din Sfânta Evanghelie despre cele petrecute în noaptea sfântă a Naşterii, simţim în inimile noastre o tainică chemare de a porni cu cugetul pe urmele magilor de la Răsărit, cu ochii aţintiţi spre steaua călăuzitoare spre Betleem, unde s-a născut Hristos. Acolo, în peşteră, în ieslea cea săracă, Pruncul nou-născut a venit pe Pământ să sfinţească pe om, să-l facă sălaş dumnezeiesc.

Alte referate despre: nasterea domnului, nasterea domnului referat, referat nasterea domnului

Mormonii sau Biserica lui Iisus Hristos

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a fost fondată la 6 aprilie 1830, în vestul statului american New York, de Joseph Smith (n. 1805, d. 1844). Smith, considerat de către mormoni profet al lui Dumnezeu, a pretins că Dumnezeu şi Iisus Hristos au venit la el în 1820, că i-au ordonat să nu adere la nici o biserică, pentru că toate sunt imperfecte şi incomplete, şi că i-au promis că într-o zi va fi reintrodusă, prin el, biserica adevărată.

Alte referate despre: biserica lui iisus hristos, iisus hristos in cultul bisericii, iisus hristos

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

In cele din urma, Iisus Hristos a fost arestat din ordinul procuratorului roman Pontiu Pilat (26-36 d.Hr.), la instigatiile conducatorilor iudei si judecat de marele arhiereu Caiafa si de Sinedriul iudeilor. Vina care s-a adus lui Iisus Hristos de conducatorii iudei este religioasa si politica. El este acuzat de blasfemie, pentru ca S-a declarat pe Sine Fiu al lui Dumnezeu. Iata cuvintele lor: (Ioan 10,33). Intr-adevar, Mantuitorul a declarat: (Ioan 8, 42) si (Ioan 10, 33). Totodata a fost acuzat ca s-a facut pe Sine (Ioan 18, 33-37; 19-22), ceea ce in ochii conducatorilor iudei constituia o mare teama politica.

Alte referate despre: referat iisus hristos mantuitorul lumii, referate iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii

Ranile domnului nostru Iisus Hristos

O Dulce Isuse, Mielul blând a lui Dumnezeu, eu sărmană fiinţă păcătoasă salut şi respect cea mai sfîntă Rană simţită în umăr purtând crucea grea şi din acest motiv în trupul tău cel binecuvântat ai suferit un deosebit chin şi mare durere.

Te ador Iisuse îndurerat, te laud, te respect, te binecuvântez din adâncul inimii, primeşte recunoştinţa mea ce ţi-o aduc pentru dureroasa rană din umăr, şi te rog cu umilinţă ca în urma durerilor durerilor şi chinurilor din Sf.Rană şi pentru suferinţele şi chinurile suportate cu răbdare purtând crucea grea. Te rog să te înduri spre mine sărman păcătos, să-mi ierţi păcatele şi să mă conduci pe calea crucii pe urmele însângerate ale paşilor Tăi la fericirea veşnica. Amin.

Alte referate despre: ranile domnului nostru iisus hristos, referat nasterea domnului nostru iisus hristos, inaltarea domnului nostru iisus hristos

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

N.B. 13 : De instituto christiano, P.G., t 46, col 289 C
Asadar harul nu este o recompensa pentru meritele vointei umane, aceasta pentru simplu fapt ca nu se poate vorbi de merite, ci de conlucrare in care harul creste din ce in ce mai mult, de o sinergie a doua vointe, cea dumnezeiasca si cea omeneasca.
Inceputul vietii duhovnicesti este convertirea, o atitudine a vointei care se intoarce la Dumnezeu renuntand la lume, ,, lumea “ avand valoare de termen ascetic.
Cuvantul ,, lume “ semnifica aici o risipire, o ratacire a sufletului in afara o tradare a propriei firi. Caci sufletul in el insusi este nepatimitor, dar parasindu-si spiritualitatea sa launtrica, exteriorizandu-se, ajunge supus patimilor.
Renuntarea la ,, lume “ este deci o reintrare a sufletului in sine insusi, o concentrare, o reintregire a fiintei duhovnicesti care se reintoarce la participare, la Dumnezeu.
Aceasta convertire se face in libertate, pentru ca Dumnezeu ...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor

Sfantul Apostol Andrei

"Adevarat zic voua ca voi, cei ce Mi-ati urmat Mie, la innoirea lumii, cand Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecand cele douasprezece semintii ale lui Israel."
Asa sta scris la Matei:19, 28, cu referire la Apostolii lui Hristos, care aveau sa implineasca opera de evanghelizare.
Andrei, conform Evangheliei dupa Ioan, a fost, cronologic, Apostolul cel dintai chemat, adica primul care L-a cunoscut personal pe Iisus Hristos. El s-a nascut, ca si Simon, fratele sau, supranumit si Chefa(care inseamna piatra, de unde si numele de Petru), in familia pescarului Iona. Numele sau deriva din grecescul Andreas, care se traduce “viteaz”, ”barbat”.
Ca si tatal lor de la care au invatat meseria, Andrei si Petru erau pescari: ”Pe cand umbla (Iisus) pe langa Marea Galileii, a vazut doi frati, pe simeon ce se numeste si Petru, si pe Andrei, fratele lui, care aruncau mrejele in mare, caci erau pescari, si le-a zis: Veniti dupa Mine si va ...

Alte referate despre: sfantul apostol andrei, sfantul apostol andrei referat, viata sfantului apostol andrei

Calea catre Hristos - E.G.White

Presupunând ca emotiile sunt constientizate în totalitate, în ciuda
faptului ca unele dintre ele spun despre noi lucruri pe care nu am
vrea sa le auzim, partea cea mai dificila este sa învatam sa le
gestionam în mod constructiv în vederea atingerii unui anumit scop. În
acest proces este esentiala întelegerea faptului ca orice emotie are
atât o latura pozitiva, cât si una negativa, iar acest lucru este
valabil si în cazul emotiilor considerate în mod traditional negative,
asa cum ar fi mânia. Daca latura negativa a mâniei este legata de
faptul ca îi îndeparteaza pe cei din jur, tensioneaza corpul si
afecteaza ratiunea, latura pozitiva priveste functia auto-protectoare
pe care aceasta o are pentru individ, precum si capacitatea de a
mobiliza la actiune.

Alte referate despre: calea catre hristos, rugaciune talisman catre iisus hristos, rugaciune catre domnul isus hristos

Taina Sintei Euharistii

Sfanta Euharistie reprezinta cea mai importanta Taina pentru ca ea cuprinde minunea minunilor, adica prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele Domnului, si totodata unirea celui ce se impartaseste cu Iisus Hristos, Dupa cum El insusi me spune:”Cel ce Mananca trupul Meu si bea sangele Meu pe trece intru mine si Eu intru el”.M-am orientat spre acesta Sfanta Taina in elaborerea acestei lucrari caci ea este faptul primordial al mantuirii si extrem de folosita in traditia bisericeasca.

Alte referate despre: taina sintei euharistii, sfanta taina a euharistiei, referat la religie despre taina sfintei euharisti

Cauzele persecutiilor crestine

Cauzele persecutiilor crestine - Palestina, leaganul creştinismului, făcea parte, începand cu anul 63 î.Hr., din Imperiul roman. Statul roman, cu începuturi modeste, a crescut treptat. În fruntea ţinutului Latium, Roma a cucerit Italia, iar în fruntea Italiei, a cucerit lumea antica. Dintr-un mic stat maritim, Roma a reuşit să creeze un Imperiu continental, având la mijlic Marea Mediterană - Mare nostrum.

Alte referate despre: persecutiile crestinilor, persecutiile crestine, persecutii crestine

Cum sa trăim crestineste

- sa fie interzise prin lege, la nivel naţional, avortul, prostituţia, literatura pornografica, filmele si imaginile erotice, muzica occidentala decadenta, casele de toleranta si orice mijloace de degradare moral creştina a oamenilor;

Alte referate despre: cum sa traim crestineste, putem trai crestineste, ce obiceiuri crestinesti au romanii de pasti

Dumnezeu in credinta crestina

Iisus Hristos a fost "strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru
faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea [cu Dumnezeu], a
cazut peste El" si El "ne-a rascumparat din blestemul Legii facându-se
blestem pentru noi". "El a purtat pacatele noastre în trupul Sau, pe
lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru
neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.". El este Marele
nostru Preot care mijloceste pentru iertarea noastra înaintea lui
Dumnezeu: "Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt,
nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi, si înaltat mai presus de
ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe în
fiecare zi... caci lucrul acesta l-a facut odata pentru totdeauna,
când S-a adus jertfa pe Sine însusi."

Alte referate despre: dumnezeu in credinta crestina, credinta crestina, importanta in credinta crestina a lui nicolae iorga

Botezul Mantuitorului

Iisus hristos vine la Ioan si ii ceresa-l boteze in apele Iordanului.
Stiind prea bine ca Iisus Cel fara de pacat nu avea nevoie Sa se
boteze, Ioan incearca sa-l opreasca zicandu-I : >.Iisus ii spune
acestuia: .Ioan se supuse , iar cand Iisus primi botezul si iesi din
apa cerurile se deschisera si Duhul lui Dumnezeu pogora asupra Lui in
chip de porumbel si o voce se auzi rostind :din inalturi:>.

Alte referate despre: botezul mantuitorului, evenimente botezului mantuitorului referat, despre botezul mantuitorului

Mormantul lui Hristos

Trecem pe langa locuri sacre,marcate ca atare,ale momentelor patimilor lui Iisus: Palatul lui Pilat,locul locul unde a fost judecat si condamnat la moarte, in prelungirea caruia se afla Arcul lui Hadrian,pe platforma caruia a fost scos Iisus Hristos,purtand o coroana de spini, ca „Iisus Nazariteanul,Rege al Iudeilor”spre a fi aratat multimii de catrePilat,ce a rostit atunci celebrela cuvinte „Ecce Homo”. La cateva zeci de metrii mai incolo,locul unde a primit crucea sa o poarte martirul Lui si rascrucea de drumuri unde S-a prabusit prima oara sub greutate ei.Apoi, locul unde S-a intalnit cu mama Lui,locul Simon L-a sprijinit sa poarte crucea, locul unde Veronica i-a sters fata insangerata cu naframa pe care a ramas intiparit chipul Lui, probabil naframa expusa azi in nordul Italiei.Apoi locurile in care El s-a prabusit a doua si a treia oara ,sau unde a fost despuiat de vesmintele Sale. Biserica Sfantului Mormant este cea din urma de pe Drumul Calvarului,acolo,pe Golgota,unde a ...

Alte referate despre: mormantul lui hristos, ierusalim mormantul lui hristos, mormantul lui isus hristos

Cina cea de taina

În 1980, împreună cu biserica şi cu mănăstirea dominicană, opera lui Leonardo a fost declarată de către UNESCO patrimoniu al umanităţii. Redând furtuna născută în sufletul discipolilor la auzul cuvintelor "Unul dintre voi mă va trăda!", artistul a redat felul divers în care, potrivit vârstei şi temperamentului, apostolii au reacţionat la aceste cuvinte fatidice. Cea mai mare parte dintre personajele picturii sunt atât de precis şi complet construite, încât ar putea fi desprinse pentru a figura ca nişte portrete independente, deşi integrarea lor în ansamblu este perfectă.

Compoziţional, Cina cea de Taină a fost construită după raţionamente aproape matematice. Apostolii au fost împărţiţi în patru grupuri de câte trei, dispuse două la dreapta şi două la stânga lui Isus, care se află în centru. Spre a fi mai proeminent, Isus a fost situat în dreptul unei ferestre prin care se vede un peisaj cu orizontul foarte coborât, având deci ca fundal ...

Alte referate despre: cina cea de taina referat, cina cea de taina, referat cina cea de taina
Referate afisate : 19
Medie note: 8.72 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles