Raul arges referat

Amenajarea Raului Arges

B. Vana plană - este o construcţie metalică sudată, alcătuita din doua elemente suprapuse, asamblate între ele prin bolţuri şi eclise.

Etanşarea pe contur este un cauciuc profil B45 iar etanşarea pragului şi între secţii este de tip cuţit. Etanşarea între secţii se realizează şi prin suprapunerea capetelor garniturilor laterale, profil P45.

Vana este echipata cu cate 8 roţi de rulare tipizate 320/20t. şi câte 8 roţi de ghidare laterale (cate 4 pentru fiecare secţiune).

Tabla de retenţie şi etanşarea pe contur sunt prevăzute pe faţa amonte. Pentru a se putea închide în curent de apă vana este lisătă cu beton.

C. Instalaţia hidraulica de acţionare

i) Rezervorul de ulei - asigură necesarul de ulei pentru acţionarea servomotoarelor. Rezervorul este prevăzut cu un filtru de aer, care are rolul de a curata aerul ce intra în rezervor de praf, gaze şi umiditate; doua filtre de ulei care reţin impurităţile din uleiul returnat din circuitul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 817
Materia: Geografie

Amenajarea Raului Arges

Servomotoarele sunt de tipul cu simplu efect, întrucât coborârea vanelor se face sub greutatea proprie a vanelor. Servomotoarele sunt montate pe câte o grinda metalica. Pe fiecare grinda sunt montate de asemenea, câte un mecanism de comanda care are rolul de a urmări mişcarea vanelor în regim automat sau manual de acţionare. De asemenea pe servomotoare sunt montate blocurile cu aparate tip B, care comanda acţionarea, vanelor. Legătura dintre rezervorul de ulei şi servomotoarele de acţionare este realizata de circuitul hidraulic care constituie reţeaua de conducte de vehiculare a uleiului între servomotoare şi rezervor.

Alte referate despre: amenajarea raului arges, amenajare raului arges scheme, raul arges

Raul Dambovita

Pentru apararea orasului impotriva inundatiilor produse de rau s-au
inceput o serie de lucrari inca din 1775, sub domnia lui Alexandru
Ipsilanti, ca urmare a inundatiilor din 1774. Lucrarile hidrotehnice
realizate in jurul Bucurestilor in decursul timpului, pe langa rolul
de aparare impotriva inundatiilor, au mai avut in vedere suplimentarea
debitului Dambovitei in perioada apelor mici si alimentarea cu apa
potabila si industriala a orasului.

Alte referate despre: raul dambovita, raul dambovita referat, raul dambovita bucuresti

Judetul Buzau

Buzaul ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului cu acelasi nume , cuprinzand in mod armonios toate formele de relief: munti in partea de nord , campii la sud, intre acestea aflandu-se zona coliniara subcarpatica.Din punct de vedere petrografic , muntii judetului sunt constituiti in cea mai mare parte din gresii , marne , argile , sisturi , conglomerate , cunoscute sub genericul de "flis". In zona coliniara predomina marnele , argilele , nisipurile , calcarele si gresiile. Campia incepe sa se formeze in era cuaternara si este alcatuita din pietrisuri si nisip adanc , din lut (loess) spre suprafata.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

Curtea de Arges

Inceputa in 1514 din vrerea lui Neagoe Basarab de a crea un monument fara seaman de frumos, lucrarile ei s-au incheiat trei ani mai tarziu, asa incat la 7 ianuarie 1517, ctitorul putea chiar sa vorbeasca de „manastirea domniei mele de la Arges” si sa-i harazeasca „vama ce este la Ocna Mica de la Targoviste...”.
O alta pisnie in piatra asezata in anul 1793 pe fatada ei apuseana, deasupra intrarii, mentioneaza si data sfintirii:
„Aceasta sfanta si dumnezeiasca beseareca s-au ridicat din temeleie intru slava si cinstea Adormirii Prea Sfintei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoare si Pururea Fecioarei Maria, de cel intru sfant Dumnezeu binecredincios Io Neagoe Voievod Basarab si s-au tarnosit la leat 7025(1517) de Prea Sfintitul Patriarh al Tarigradului Kir Theolipt.”

Alte referate despre: compunere in engleza curtea de arges orasul meu, manastirea curtea de arges referat, curtea de arges

Manastirea Argesului

Inceputa in 1514 din vrerea lui Neagoe Basarab de a crea un monument fara seaman de frumos lucrarile ei s-au incheiat trei ani mai tirziu, asa incit la 7 ianuarie 1517, ctitorul putea chiar sa vorbeasca de "manastirea domniei mele de la Arges", si sa-i harazeasca "vama ce este la Ocna Mica de la Tirgoviste..". Ascultind nu numai legenda, ci si unele stiri istorice, se pare ca din lipsa de bani, cu toata jertfirea podoabelor Doamnei sale, dar mai ales din lipsa de zile, zugravirea bisericii n-a putut fi ispravita inainte de trecerea intru cele vesnice a lui Neagoe Basarab.

Alte referate despre: manastirea argesului, manastirea argesului rezumat, rezumat manastirea argesului

Problema raului biblic in teologia patristica

Educatia filosofica isi pune amprenta si in scrierile lui Tertulian, Ambrozie si ale tuturor teologilor din perioada patristica fie influentandu-i, fie motivandu-i sa creeze o baza crestina de discutie. Asa cum afirma si in "Probleme de filozofie si literatura patristica" Ioan G. Coman, scriitori patristici: au transformat filosofia profana in filosofie crestina si in religie prin faptul ca ei pornesc de la Dumnezeu si incearca sa ajunga la om raspunzand la cele doua probleme puse de gandire: cunoasterea lui Dumnezeu si unirea omului cu divinitatea.

Necesitatea afirmarii pozitiei crestine in problema raului. Influenta filozofiei elenistice
Cu toate ca din punct de vedere politic puterea era detinuta de Roma, in perioada patristica centrul filosofic al vremii era inca la Atena, nici un alt sistem de gandire contemporan cu sistemele de gandire elenistice nereusind sa le surclaseze.

Alte referate despre: problema raului la sfantul augustin, problema raului, problema raului la sf augustin

Manastirea Curtea de Arges

Carte bisericească tipărită cu binecuvântarea prea Sfinţitului Calinic Episcop al Argeşului şi Muşcelului

Alte referate despre: referat manastirea curtea de arges, manastirea curtea de arges, referat despre manastirea curtea de arges

Originea raului moral

Tot în Confessiones (VIII.9.21) Augustin afirmă că mintea este cea care spune minții să dorească; una este aceeași cu cealaltă și totuși nu face ceea ce i se spune. Cum poate voința să iși comande sie inseși, dar să nu se supună acestei comenzi? Răspunsul poate fi regăsit în natura acestei comenzi, aceea de a fi nehotărâtă, indecisă, natură datorată faptului că moștenim păcatul lui Adam.

Alte referate despre: originea raului moral, originea raului, raul moral

La legende du couvent - Curtea de Arges

Le voivode Neagoe Basarab a dit au , maître Manole:


-Je te promets de grandes richesses, ŕ toi et ŕ tes ouvriers , si tu construis une trčs belle église ,sans pareil.Sinon , je vous mure vivants.

Alte referate despre: legenda manastirii de la curtea de arges, legenda manastiri curtea de arges, referate legenda curtii de arges

Praslea cel voinic si merele de aur

Basmul “Praslea cel voinic si merele de aur” poate fi incadrat in genul epic, fiind ca specie literara un basm popular, deoarece autorul este anonim, s-a transmis pe cale orala. Actiunea se bazeaza pe conflictul fortelor antinomice: binele si raul, adevarul si minciuna, deznodamantul relevand trimful valorilor morale pozitive asupra celor negative.Praslea cel voinic si merele de aur

Alte referate despre: praslea cel voinic si merele de aur, praslea cel voinic si merele de aur povestire, rezumat praslea cel voinic si merele de aur

Cele mai grozave sapatoare de galerii - ramele

Toti cunoastem ramele.Ni se par respingatoare si nu ne-am atinge de ele pentru nimic in lume.Numai pescarii le cauta ca nada la undite si adesea copiii pot castiga ceva parale cu furnizarea lor celor care stau linistiti pe marginea baltii sau a raului cu mers incet,sperand intr-o bogata recolta de pesti.

Prin numirea de rame,intelegem de obicei specii de oligochete care sapa galerii in pamantul tuturor continentelor.Restul oligochetelor sunt viermi ce traiesc mai ales in ape dulci.O singura specie a acestei ultime familii traieste in nisipul plajelor scaldate de ape marine.In apele dulci ele constituie o hrana valoroasa a multor animale,printre care si a pestilor.

La noi in tara a trait pana in 1976 cel mai stralucit cunoscator al sistematicii oligochetelor,profesorul Victor Pop de la universitatea din Cluj-Napoca,care pe baza unor noi criterii de structura anatomica a musculaturii si a dispozitiei ei,a creat cea mai moderna clasificare a acestor viermi,care este azi admisa ...

Alte referate despre: primavara primavara mai ramii la noi in tara, cele mai mari rame, texte primavara mai ramii la noi in tara

Tudor Arghezi - viata si opera

In anul 1905, pe 30 ianuarie se naste, la Bondy, langa Paris, Eliazar-Lotar, fiul nelegitim al lui Tudor Arghezi si al Constantei Zissu. Mama copilului, profesoara, este nevoita sa-si ascunda maternitatea . Il lasa in grija unei doici si revine in tara . Ingrijorat de soarta copilului, lasat pe “un brat strain”, Tudor Arghezi se hotareste sa plece la Paris, pentru a-ireglementa situatia . In acelas timp ,intentiona sa-si continue si studiile . Astfel, in luna decembrie, cu ingaduinta Mitropolitului Iosif Gheorghian, pleaca in strainatate; intai la Paris, si apoi in Elvetia .

Alte referate despre: tudor arghezi viata si opera, tudor arghezi viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea

Conceptia politica a lui Nae Ionescu

Incepind, de pilda cu "Descartes - parinte al democratismului contemporan", articol publicat in 1921 in Ideea europeana, si ajungind la articolul "Nationalismul de import" aparut 17 ani mai tirziu in Cuvantul, si trecind desigur prin abundenta publicistica de
la acest ziar, dar si prin cursurile de "logica colectivelor", tema antidemocratica este omniprezenta si obsesiva.

Alte referate despre: conceptia politica a lui nae ionescu, conceptiile filosofice lui nae ionescu, nae ionescu
Referate afisate : 14
Medie note: 7.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK