Raul dambovita

Raul Dambovita

Este cel mai mare afluent- sub aspectul lungimii- al Argesului, ce izvoreste prin Valea Vladului din Muntii Fagarasului, varful Bratila-(2274m)- si prin paraul Boarcasu din Muntii Leaotei, varful Piscanu (2383m). Dupa un curs cu directie vest-est intre masivele Fagaras si Piatra Craiului, la nord, si Iezer-Papusa, la sud, unde s-a construit in 1983 lacul de acumulare Pecineagu, Dambovita se orienteaza spre sud-est formand cheile de la Plaiul-Mare, inainte de a patrunde in depresiunea Podul Dambovitei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 3977
Materia: Geografie

Judetul Dambovita

In perioada fanariota, orasul si-a pierdut imsemnatatea economica si politica.Desi dupa moartea lui Constantin Brancoveanu turcii au provocat o serie de distrugeri, Curtea Domneasca a rezistat, avand un rol militar important. In anul 1821, datorita exploatari boieresti si straine, masele populare s-au rasculat, izbucnind astfel marea rascoale condusa de Tudor Vladimirescu .

Alte referate despre: poluarea in judetul dambovita, judetul dambovita, judetul dambovita referat

Grupa Raurilor Nordice

Grupa Raurilor Nordice - In privinţa regimului hidrologic Tisa reprezintă tipul de regim carpatic, având volumul maxim de scurgeri in luna aprilie si minime in timpul iernii.

Alte referate despre: grupa raurilor nordice, grupa raurilor dobrogene, grupa raurilor de vest

Dambovita

Urmeaza Cheile Mari ale Dambovitei,intre Podu Giurgiului si cealalta depresiune montana.de la Rucar.In continuare,Dambovita mai are un sector de vale ingusta la Dragoslavele si Cetateni,dupa care traverseaza Piemonbtul Candesti si Campia Romana,partea centrala,varsandu-se,in Arges,la Budesti.

Dambovita.Orasul cel mai mare pe care il strabate este munincipiul
Bucuresti, in cursul inferior,unde Dambovita primeste si cei mai importanti afluenti – Colentina si Pasarea.Ca urmare a situarii celei mai mari parti a bazinului in piemont si campie,debitul mediu al raului este modest.

Alte referate despre: raul dambovita, raul dambovita referat, dambovita

Sisteme de rauri

Unul dintre principalii agenţi de eroziune din regiunile ploioase ia apa de ploaie, care formează torente ce curg in zonele aflate in panta. Torentele erodează rocile moi, cum ar fi argila, dând naştere unor vai largi. In rocile dure, ce formează culmi si dealuri rezistente la acţiunea apelor, ele sapa vai înguste. Aceste vai înguste sunt deseori numite chei.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de automatizare, sisteme de reglare automata

Bucuresti

Oraşul este împărţit în două de Râul Dâmboviţa şi este străbătut de două mari bulevarde. Bucureştiul este împărţit de şase districte administrative numite sectoare; zona rurală adiacentă formează al VII-lea sector numit Sectorul Agricol Ilfov care a fost transformat în judeţ. Multe zone industriale se găsesc la suburbie, în timp ce în interiorul oraşului găsim zonele rezidenţiale. Bucureştiul era cunoscut la începutul secolului XX ca fiind „Parisul Balcanilor”, el fiind o metropolă până în anul 1944 când arhitectura şi cultura aveau multe influenţe franceze.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Bucuresti, capitala Romaniei

Relieful Bucurestiului se prezinta sub forma unei campii (la o altitudine de 60 m), fragmentata de vai, cu terase locale, acoperite cu depozite loessoide pe care apar numeroase crovuri, usor inclinata dinspre nord-vest si sud-est, taiata de vai putin adanci (Dambovita si Colentina), cu lunci largi si tinere, peste care in trecut se intindea vestitul codru al Vlasiei, dispunand de resurse naturale;

Alte referate despre: referat bucuresti capitala romaniei tradus in franceza, bucuresti capitala romaniei, bucuresti capitala tarii

Amenajarea Raului Arges

Au rolul de a aspira uleiul din rezervor şi a-l refula la presiunea necesara instalaţiei pentru ridicarea vanelor. Grupurile sunt prevăzute cu electropompe cu pistoane axiale. Fiecare grup este protejat la suprapresiune de către un bloc de aparate hidraulice tip ADn20.

Alte referate despre: amenajarea raului arges, amenajare raului arges scheme, raul arges

Judetul Buzau

Judetul Buzau concentreaza intre limitele sale toate cele trei principale forme de relief, care se dispun structural sub forma generala a unui amfiteatru ce coboara in trepte de la zona muntoasa din nord catre zona de cimpie din sud prin intermediul unei zone mediane subcarpatice.

ZONA DE MUNTE cuprinde in limitele sale muntii propriu-zisi ai Buzaului (exceptind masivul Ciucas) si o portiune din versantul apusean al muntilor Vrancei. Ambele subdiviziuni sint identice ca structura si aspect geografic.

Muntii Buzaului cuprind de la est catre vest masivele : Ivanet, Penteleu, Podul Calului, Siriu si Monteoru, primii patru fiind si cei mai interesanti sub aspect peisagistic si deci si turistic.
Muntii Vrancei, situati la limita de nord-est a judetului, sint alcatuiti din versantul apusean al masivelor : Lacaut, Goru, Giurgiu, si Furu.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

Muntii Carpati

In padurea de fag traiesc cca 100 de specii de pasari.Majoritatea
mamiferelor care traiesc in Carpatii Romanesti sunt locuitori ai
padurilor, intre acestea fiind: cerbul carpatin, ursul brun, rasul,
jderul, bursucul, vulpea etc. Regiunile stancoase constituie imparatia
caprelor negre, unde traieste si salamandra de munte.

Alte referate despre: muntii carpati, muntii carpati referat, referat muntii carpati

Raul sub soare de Agatha Christie

Alibiul care a atras cel maimult atentia a fost cel a lui Kenneth Marshall, care pretindea ca in timpul in care s-a petrecut crima el redacta la masina de scris cateva scrisori. Acesta a fost auzit atunci cand redacta scrisorile, dar Rosamund Darnley pretinde ca atunci cand a intrat in hotel l-a vazut pe acesta, chiar daca sunetul masinii de scris s-a auzit continu. Atunci cand Kenneth confirma ca la vazut pe Rosamund atunci cand a intrat in camera, apare o suspiciune ca cei doi au pus impreuna la cale acest alibi. Probabil ca cei doi au lucrat impreuna.

Alte referate despre: raul sub soare de agatha christie, raul sub soare de agatha crisie, raul sub soare de agatha rezumat

Problema raului biblic in teologia patristica

Fundamentul cultural - religios. Rolul educatiei filosofice in formarea premizelor crestine
Atat religiile pagane, cat si iudaismul - leaganul crestinismului - trateaza in scrierile sacre mostre ale existentei raului in acest univers. De exemplu, in nici una din aceste religii nu este negata - ba chiar este propagata - activitatea maligna a spiritelor rele care sunt in stare sa tortureze si sa posede omul.

Alte referate despre: problema raului la sfantul augustin, problema raului, problema raului la sf augustin

Roma

In aceeasi perioada in care, in Grecia, mesenienii isi aparau tara amenintata de dorienii din Laconia(Sparta) si din haosul creat de migratia popoarelor si de razboaie, a fost, infiintata, in Italia de mijloc, o cetate careia providenta ii destinase un mare viitor si un rol insemnat in istoria popoarelor. Despre originea acestei cetati ne-au ramas diferite legende care infrumuseteaza istoria acelor timpuri stravechi. Ele vorbesc despre un om nobil, Enea, scapat cu viata, impreuna cu familia sa si cu un mic numar de troieni, din prapadul abatut asupra cetatii Troia, din Asia Mica, in urma razboiului cu grecii. Enea, insotit de troieni, a ajuns, dupa multe peripetii pe apa si pe uscat, in "campia intinsa" numita Latium, aflata la miazazi de raul Tibru, intre mare si Muntii Apenini. Dupa nenumarate lupte, Enea a intemeiat aici cetatea Lavinium, iar fiul sau, Iulius, o a doua cetate, Alba-Longa, la poalele Muntilor Albani, in care a domnit. Dupa moartea lui Iulius in luptele duse de popoarele ...

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Cele mai grozave sapatoare de galerii - ramele

Toti cunoastem ramele.Ni se par respingatoare si nu ne-am atinge de ele pentru nimic in lume.Numai pescarii le cauta ca nada la undite si adesea copiii pot castiga ceva parale cu furnizarea lor celor care stau linistiti pe marginea baltii sau a raului cu mers incet,sperand intr-o bogata recolta de pesti. Prin numirea de rame,intelegem de obicei specii de oligochete care sapa galerii in pamantul tuturor continentelor. Restul oligochetelor sunt viermi ce traiesc mai ales in ape dulci.

Alte referate despre: primavara primavara mai ramii la noi in tara, cele mai mari rame, texte primavara mai ramii la noi in tara

Conceptia politica a lui Nae Ionescu

Mai mult, in mesajele politice naeionesciene, indiferent de momentul lor, sint frapante citeva constante ideatice, cind mai dezvoltate cind mai sumare,unele intr-o armura teoretica evidenta, motiv temeinic de a vedea in ele directe abordari ideologice sau de a presupune
ca indaratul lor se afla o viziune ideologica articulata in linii mari inca de la inceputuri.

Alte referate despre: conceptia politica a lui nae ionescu, conceptiile filosofice lui nae ionescu, nae ionescu

Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Clima luata in ansamblu, este temperat continentala moderata.Temperatura medie anuala scade usor de la sud spre nord, in functie de altitudine. In partea de sud a regiunii, regimul climateric este omogen, ca urmare a uniformitatii reliefului de campie, caracterizat prin veri foarte calde si ierni relativ reci.

Precipitatiile atmosferice cresc cu altitudinea, de la 500-600 mm in zona de campie, la 600-800 mm in tinuturile deluroase, ajungand in muntii inalti la peste 1000 mm precipitatii pe an.Reteaua hidrografica este dominata de fluviul Dunarea in care se varsa si celelalte pricipale cursuri de apa ce strabat teritoriul regiunii (Olt, Ialomita, Arges, Dambovita, Prahova). Ea este completata de a serie de lacuri naturale (Iezerul Mostistei - in judetul Calarasi, Amara - in judetul Ialomita, Suhaia -in judetul Teleorman) si antropice cu folosinta complexa (Vidraru- in judetul Arges, Vacaresti si Pecineagu - in judetul Dambovita).

Alte referate despre: regiunea de dezvoltare sud muntenia, regiunea de dezvoltare sud est, regiunea de dezvoltare sud vest oltenia

Posibilitati de dezvoltare in statiunea montana Azuga

Relieful specific este datorat alcatuirii geologice si actiunii factorilor exogeni; din punct de vedere geomorgologic se distinge un nivel al culmilor si un nivel al vailor. Relieful major este reprezentat de culmile celor doua unitati muntoase mai sus amintite; cu toata diferenta altitudinala, au multe asemanari fizionomice. Muntii Clabucetele Predealului,inconjurati de masive mai inalte ( Postavarul, Piatra Mare si Garbovei, care au peste 1800 - 1900 m si Bucegii care ating 2505 min Vf. Omu ), se infatiseaza ca o arie coborata, ale carei altitudini scad treptat, de la E - V.

Alte referate despre: dezvoltarea unei statiuni montane, posibilitati de dezvoltare a turismului in statiune baile tusnad, turismul montan particularitati si posibilitati de dezvoltare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles