Realismul

Internationala Realismului Stiintific si Religios

Internationala Realismulu Stiintific si Religios
Platforma practică a Internaţionalei Realiste
Scopul propus al Internaţionalei Realiste este acela de a indentifica pericolele seculare care pîndesc Civilizaţia Noastră, de a propune soluţii şi a lupta împotriva ameninţărilor de sfîrşit de drum cosmic. Pentru a indentifica pericolele care pîndesc din Cosmos sau de pe Pămînt Civilizaţia Noastră, am avut ca punct de plecare învăţămintele desprinse din descifrarea parţială a textului biblic cu ajutorul calculatoarelor, folosind similitudinea cu evenimente din zilele noastre.

Făcînd o legătură între textele biblice şi realităţile cotidiene actuale, îndrăznim să vă supunem atenţiei semnalele cuprinse în Apocalipsa biblică referitoare la “lucrările” care sau petrecut, se petrec azi sau se vor întîmpla în viitorul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 468
Materia: Filosofie

Realismul si al doilea razboi mondial

Se adauga aici clarviziunea politica a lui Hitler: anticiparea lipsei de interventie a aliatilor franco-britanici in ceea ce priveste Polonia. Desigur, polonezii actionand contrar realismului politic, au considerat ca fiind de ajuns garantiile de securitate obtinute din partea celor doua mari puteri desi acestea dovedisera in repetate randuri, anterior ca nu vor interveni:Polonia o simtise pe propria-i piele cu Szscecinul, cehii isi pierdusera tara.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial, al doilea razboi mondial referat, romania in al doilea razboi mondial

Dadaismul si suprarealismul

Antipyrine,1916 şi manifestele ”Dada”I-VII) cultivă arbitrariul total, neprevăzutul, abolirea formelor constituite, provocând dezordinea şi stupoarea şi prin organizarea unor spectacole de scandal îndreptate împotriva artei, gustului estetic, moralei tradiţionale, programatic puse sub semnul întrebării. ”Dada”, reprezentând extrema limită a divorţului dintre gândire şi expresie, contrazice totul, neagă totul, ridicând nihilismul şi mistificarea la rangul de principii supreme: abolirea logice, dansul neputincioşilor creaţiei: dada; /…/abolirea arheologiei: dada; abolirea profeţiilor:

Alte referate despre: dadaism si suprarealism, avangardism dadaism suprarealism expresionism, dadaism suprarealism

Realismul in literatura si filozofie

În Statele Unite câtiva din pictorii realisti ai secolului 19 si începutul secolului 20 sunt William Harnett, John Peto, Thomas Eakins, Robert Henri, William Glackens, George Benjamin Luks si John Sloan. Urmãtorul val de realism de peste Atlantic s-a produs în timpul marii depresii din anii 30 si includea artisti ca Grant Wood, Thomas Hart Benton, John Steuart Curry, William Gropper si Ben Shahn. Dupã ce Marea Depresie s-a terminat, realismul nu a mai fost prezent decât dupã prin anii 60.

Alte referate despre: realismul in literatura universala, realismul in literatura, realismul in literatura romana

Suprarealismul

Relativ la geneza suprarealismului, desi unii cercetatori autorizati (recent M.Sanouillet) considera ca suprarealismul nu a fost altceva decat forma franceza a dadaismului, A.Breton, dimpotriva, a sustinut totdeauna ca este inexact si cronologic abuziv sa se prezinte suprarealismul ca o miscare iesita din dadaism. In 1924 A.Breton, publica primul sau "Manifest al suprarealismului" in care, fixand net anume repere ale miscarii - antitraditionalismului, protest antiacademic, explorarea subconstientului, deplina libertate de expresie, inlaturarea activitatii premeditare a spiritului in actul creatiei artistice etc.

Alte referate despre: suprarealismul, suprarealismul in pictura, suprarealism

Realismul

Teoria realista – a fost elaborate de Hans Morgenthau, Arnold Wolfers, Kenneth Thompson E.H.Carr,Georg Schawarzenberger si se bazeaza pe vointa de a considera omul si raporturile sociale, in special relatiile politice asa cum sunt ele de fapt si nu cum ar vrea ele sa devina in numele unui ideal.

Alte referate despre: realismul, realismul curent literar, realismul romanesc

Realismul creatiei lui Ioan Slavici

Realismul este un current literar de larga circulatie care s-a conturat in prima jumatate a secolului al XIX-lea ca protest impotriva retorismului romantic si al lirismului excesiv.Aparitia unui current literar este strans legata de un anumit stadiu de dezvoltare sociala,dar nu poate fi incadrat in limitele istorice fixe.Istoria literara mentioneaza evenimente de care se leaga aparitia unui current literar :aparitia unei reviste,constituirea unui cenaclu literar,publicarea de manifeste literare etc.

Alte referate despre: referat apartinand realismului padureanca de ioan slavici, o tema din creatia lui ioan slavici, realismul nuvelistici lui ioan slavici

Realismul

Obicei străvechi ajuns până în zilele noastre, hora are rol social de confirmare a legăturilor dintre individ şi lume. Intrarea în horă presupune un adevărat ritual, pentru că reprezintă un mod de a anunţa intrarea adolescentului în rândul maturilor. Din acest motiv, momentul constituie un eveniment de confirmare.

Alte referate despre: trasaturile realismului, realismul referat, realismul trasaturi

Realismul si aspectele misticizarii imaginatiei

Se poate spune ca simbolismul a fost rasuflarea vie a gindirii medievale. Obiceiul de a vedea toate lucrurile in relatia lor simAZbolica si in raportul lor cu vesnicia a mentinut, in lumea ideilor, o stralucire in culori sterse si o varietate cu limite vagi. Cind funcAZtia simbolizanta fie ca lipseste, fie ca devine pur mecanica, atunci maretul edificiu al dependentelor voite de Dumnezeu devine o ne-cropola. Un idealism sistematic, care stabileste peste tot raporturile dintre lucruri in virtutea insusirii lor generale, considerata ca esenAZtiala, duce lesne la rigiditate si la clasificare sterila, impartirea si subimpartirea notiunilor, efectuata pur deductiv, este astfel comoda.

Alte referate despre: aspectul si imaginea de sine, aspecte ale imaginii de sine la adolesceti extroverti, proect pe tema aspectul si imaginea de sine

Ion - caracteristici

Romanul Ion este structurat în 2 volume culturii semnificative, metaforice cu valoare de simbol: Glasul Pamântului si Glasul Iubirii. În planul continutului pot fi doua directii care se intersecteaza adesea: satul si evolutia lui Ion în raport cu lumea taraneasca, iar a doua directie este raportul intelectualitatii cu lumea satului - preotul si mai ales familia învatatorului.

Alte referate despre: ion caracteristici, romanul ion caracteristici, romanul ion caracteristicile romanului

Padurea spanzuratilor

Monologul interior si sondajul psihologic, realizat din perspectiva
autoriala, configureaza destinul tragic al eroului. Pasajele ce
descriu atmosfera dezolanta de pe front sau natura cenusie si mohorata
dintr-o zi de toamna sunt in concordanta cu lumea gandurilor si a
trairii eroului, prefigurand destinul sau tragic. Asemenea lui
I.L.Caragiale, cum observa T.Vianu, Liviu Rebreanu abordeaza notatia
organica "regasind procedeul, ii da o intrebuintare cu mult mai
intinsa" ("Apostol Bologa se facu rosu de luare-aminte si privirea i
se lipise pe fata comandantului. Isi auzea bataile inimii ca niste
ciocane...").

Alte referate despre: padurea spanzuratilor, padurea spanzuratilor rezumat, padurea spanzuratilor rezumat pe capitole

Enigma Otiliei tehnica narativa

Balzacianismul este o tehnica literara introdusa de Balzac ce presupunea descrirea detaliata mediului de viata al personajelor sale realist conturate, existenta unor tipologii umane ferm definite, simetria compozitionala (relatia incipit final), teme predilecte precum paternitatea, banii, romanele sale fiind veritabile fresce sociale.

Alte referate despre: enigma otiliei tehnici narative, enigma otiliei tehnica narativa, enigma otiliei tehnicile narative

Ciocnirea Civilizatiilor

In Ciocnirea Civilizatiilor, Samuel P. Huntington provoaca cu indrazneala notiunile realiste de putere si securitate prin sugerarea cresterii semnificativa a culturii ca fiind relevanta fata de identitatea politica in tărâmul de azi al relatiilor internationale. Urmand ramura constructionista a teoriei politice internationale, Huntington sustine ca in lumea de dupa Razboiul Rece, cele mai importante distingtii dintre oameni nu sunt de natura ideologica, politica sau economica. Ele sunt de natura culturala. In timp ce statele nationale vor ramane principalele unitati de analiza in afacerile internationale, comportarea lor va fi influentata decisiv nu de goana dupa putere si bogatie (asa cum ar sugera realismul), ci de preferintele, asemanarile si deosebirile culturale.

Alte referate despre: ciocnirea civilizatiilor, samuel huntington ciocnirea civilizatiilor, huntington ciocnirea civilizatiilor

Romantismul

Romantismul se afirmă limpede, în literatura romînă, în preajma anului 1830 şi domină mişcarea literară pînă apromaximativ în al optulea deceniu al veacului trecut, cînd, pune realismul, aceasta disputînduţşi întîietatea în viaţa litarară cu romantismul care, prin Eminescu îndeosebi, prin Macedonski, în parte Dealvrancea, Vlăhuţă, Duiliu zamfirescu (prin nuvele, romane de la început şi, în parte, poiezia sa), prin unii scritori de la Contemporanul sau în descendenţa Contemporanului (Păun-Pincio, Traian Demetrescu ş.a.), continuă a se menţine foarte puternic, prelungindu-se şi în veacul XX.

Alte referate despre: romantismul muzical, romantismul curent literar, romantismul in muzica

Moara cu Noroc

Definitorie pentru arta realizarii personajelor la Slavici este o mare
putere de interiorizare. Aceasta a facut ca eroii sai sa fie
infatisati in zbuciumul lor launtric, nu numai in manifestarile lor
exterioare. Originalitatea artei portretistice consta in faptul ca
personajele au insusiri numeroase, pozitive si negative, cu vointa si
slabicini, se comporta asemeni unor fiinte reale. Desi portretul fizic
este concis, redus la esential, accentul cade pe adjectivele cu rol de
epitet caracterizator ("Ana era inteleapta si asezata... Ana era
tanara si frumoasa, Ana era frageda si subtire, Ana era sprintena si
mladioasa").

Alte referate despre: moara cu noroc, moara cu noroc rezumat, rezumat moara cu noroc

Tendinte si politici in cultura europeana a secolului al XIX-lea

La cumpana secolelor al XIX-lea - al XX-lea, simbolismul si parnasianismul, exprimau dorinta de desprindere de realitatea imediata si de cautare a unor noi valori culturale. In artele plastice, ultimele decenii ale secolului al XIX-lea au fost marcate de impresionism, exprimare a cautarilor pentru redarea unor nuante si fenomene subtile ale luminii si ale miscarii. Cultura a fost asumata in secolul al XIX-lea ca o problema de stat, fiind adoptate masuri politice pentru sustinerea ei.

Alte referate despre: tendinte si politici in cultura europeana a sec al xix lea, cultura romana-cultura europeana in secolul al xix-lea, cultura europeana in secolul al xix
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles