Recidiva referat

Recidiva

Recidiva
Ea face parte, ca instituţie penală, din seria mijloacelor, de naturi diferite, pe care societatea le foloseşte în combaterea criminalităţii.
Criminalitatea se concentrează aşadar, asupra unui oarecare număr de indivizi, pe care nici o represiune nu-i intimidează şi care trăiesc în stare de război declarat cu societatea regulată. Faţă de ei, penalitatea nu poate avea decât un obiect: acela de a-i reduce prin măsuri exclusive în neputinţa de a vătăma.

Pretutindeni unde este admisă, recidiva presupune doi termeni: o prima condamnare continuând implicit un avertisment dat delincvent şi noua infracţiune, cei doi termeni implicând îndeplinirea unor condiţii care diferea de la un sistem de drept la altul. In aceasta accepţiune recidiva se deosebeşte de recidivism, noţiune utilizată frecvent în criminologie şi care este mult mai largă, ea desemnând şi alte varietăţi a infracţiunilor cum sunt: recidiva generica, recidiva sociala, care exista ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 84kb
Downloads: 18
Materia: Drept

Criminalitatea in Romania

Australia: - ‘Ndrangheta din Calabria
- Familiile cu bazele în Griffith (un district agricol la vest de Sidney)

Alte referate despre: criminalitatea, psihologia criminalului, criminalitatea in romania

Criminalistica

În criminalistica metoda descrierii are specificul sau determinat de
mai multi factori, dintre care:

Alte referate despre: criminalistica, referat criminalistica, referate criminalistica

Reabilitarea - aspecte teoretice si practice

Prin interdictii si decaderi se inteleg acele situatii impuse inculpatului prin hoptararea de condamnare atunci cand, pe langa pedeapsa principala a inchisorii, s-a aplicat si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi.Incapacitatile sunt acele situatii in care persoana condamnata nu poate ocupa anumite functii sau activitati datorita condamnarii pentru anumite infractiuni sau ca anumite functii sau activitati pot fi indeplinite numai de persoane care se bucura de integritate morala sau reputatie nestirbita.

Alte referate despre: aspecte teoretice si practice in predarea cunoasterii mediului, aspecte teoretice si practice privind concurenta monopolista, aspecte teoretice si practice privind partajul succesoral

RECIDIVA

Termenii recidivei.
Prin termeni ai recidivei se înţeleg, în general, elementele constitutive ale stării de recidivă (structura recidivei) şi care au un rol important în reglementarea juridică a recidivei. Aceste elemente sunt:
* o condamnare definitivă la pedeapsa închisorii de o anumită durată (peste 6 luni sau 3 condamnări de până la 6 luni) precum şi detenţiunea pe viaţă;
* săvârşirea din nou a unei infracţiuni intenţionate de o anumită gravitate după o condamnare definitivă.

Alte referate despre: recidiva, recidiva postcondamnatorie, recidiva cancer col uterin

Criminalitatea din perspectiva normativului

Dintre acestia , obiectul si subiectul reprezinta factorii (sau
conditiile) delictului, in timp ce latura obiectiva si cea subiectiva
alcatuiesc elementele delictului . Pentru ca o anumita fapta sa
constituie , de pilda , delictul de furt sau talharie , ea trebuie sa
intruneasca cumulativ aceste elemente si conditii , adica : sa fie o
fapta ilicita prin care este lezat (furat , distrus , sustrat etc.) un
anumit bun (obiect) , de catre o persoana responsabila, prin care se
produc consecinte negative (pierderea sau distrugerea bunului) .

Alte referate despre: criminalitatea din perspectiva normativului penal, criminalitatea din perspectiva expertizei psihiatrice medico-legale, perspectiva normativa

Dreptul penal si procesual penal in epoca feudala

2.Răspunderea familială
A fost aplicată excepţional si abuziv de catre domnitori care, în caz de hiclenie (înaltă trădare) extindeau pedepsele şi asupra familiei celui vinovat De subliniat este faptul că nici pravilele si nici obiceiul pământului nu prevedeau că pentru vina cuiva ar răspunde penal membrii familiei vinovatului.

Alte referate despre: dreptul penal si procesual penal in epoca feudala, dreptul penal si procesual penal in epoca feudal, drept penal si procesual penal

Doua utopii renascentiste

De exemplu, adulterul este pedepsit cu trecerea in randul sclavilor, iar in caz de recidiva la moarte. Cel putin zece si cel mult 16 perechi formeaza o familie condusa de un tata si o mama. Un neam pus sub conducerea unui filarh este alcatuit din 30 de familii. 200 de familii alcatuiesc un neam pus sub conducerea unui principe.

Alte referate despre: omul renascentist intre jubilatie si scepticism, arhitectura renascentista, omul renascentist

Analiza psihologica a recidivei

Pedeapsa pentru infracţiunea comisă în stare de recidivă postexecutorie se stabileşte ţinându-se seama de această stare, între limitele speciale prevăzute de lege pentru respective infracţîune, putând fi chiar maximul special, la care se mai poate aplica un spor.

Alte referate despre: analiza psihologica a recidivei, analiza psihologica a recidivei referat, analiza psihologica

Hernia de disc lombara

Vazut din acest unghi , tratametul are ca obiective:
-educarea bolnavului in sensul acordarii importantei juste durerii sale lombo sacro-fesiere;
-profilaxia activa a recidivelor;
-reducerea riscurilor de complicatii radiculare a sindromului dureros lombar. Pe langa obiectivele principale , apar si cele suplimentare datorita coafectarii radiculare si aparitia suferintei neurologice :
tulburari de sensibilate, deficite motorii , tulburari trofice etc.

Alte referate despre: hernia de disc lombara, hernie de disc lombara, kinetoterapia in hernia de disc lombara

Patologia peretelui abdominal

Pierderea dreptului de domicilu,volumul fiind foarte mare ,vascularizatia si inervatia sa isi pierd functiile.

Alte referate despre: patologia peretelui abdominal, referat patologia peretelui abdominal, licenta patologia peretelui abdominal

Stadiile cancerului de col uterin

Morito si Ivone arata ca exista o corelatie între supravietuire si
marimea ganglionilor invadati, iar altii între numarul ganglionilor
invadati si supravietuire. [20]

Alte referate despre: stadiile cancerului de col uterin, stadii cancer de col uterin, stadiile cancerul de col uterin

Ingrijirea pacientilor cu litiaza renala

2. Notiuni de anatomie si fiziologie
Organele aparatului urinar se dezvolta din mezodermul intermediar si endodermul sinusului urogenital.Rinichiul este un organ pereche situat in partea superioara a spatiului introperitoneal al cavitatii abdominale, lateral de coloana vertebrala in regiunea lombara.Forma rinichiului poate fi comparata cu cea a unei boabe de fasole. La fat, si la copil, pana la 3-4 ani, rinichiul are aspect lobat. El prezinta o fata anterioara convexa, orientata antero-lateral, o fata posterioara plana, care priveste postero-medial, o margine laterala convexa, o margine mediala concava, o extremitate superioara si alta inferioara.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu litiaza renala, ingrijirea pacientilor cu litiaza renala, rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientilor cu litiaza renala

Climatul terapeutic

Daca unele metode de screening la nivelul populatiei clinice pot fi utilizate cu succes pentru depistarea consumului "ascuns" de droguri sau alcool, adresarea acestor subiecti depistati "pozitiv" la cabinetele de psihologie clinica sau psihiatrie, este departe de a fi adecvata.

Alte referate despre: climatul terapeutic, apele radioactive-compozitie climatica proprietati terapeutice, climatul tropical

Delicventa juvenila

La majoritatea delincvenţilor se manifestă un caracter disonant al maturizării sociale şi al dezvoltării personalităţii.
Având în vedere ca maturizarea socială a individului suferă influenţa nemijlocită a relaţiilor interpersonale şi a climatului socio-afectiv existent în microgrupurile în care trăieşte şi se dezvoltă, cauzele insuficienţei maturizări sociale ale unor indivizi trebuie căutate în perturbarea acestor relaţii în carenţele educative di socio-afective din grupurile respective. Teoria dissocialităţii elaborată de R. Munchielli (1965), care pune accent pe o serie de factori psihosociali în explicarea delincvenţei juvenile şi se exprimă în:

Alte referate despre: delicventa juvenila, delicventa juvenila referat, referat delicventa juvenila

Stenoza mitrala - viciu cardiac

In stadiile avansate de boala, cand stenoza este stransa, odata cu afectarea atriului stang, apar simptome mai grave:
- dispneea (lipsa de aer), apare atunci cand stenoza este stransa si sangele reflueaza in atriul stang si apoi prin venele pulmonare catre plamani (edem pulmonar), unde altereaza schimburile gazoase fiziologice; de asemenea supraincarcarea atriului stang, poate altera activitatea electrica a acestuia si poate duce la aparitia aritmiilor cardiace, in special a fibrilatiei atriale; aritmiile cardiace fac ca umplerea ventriculara sa devina deficitara si pot agrava edemul pulmonar (edemul pulmonar acut este o urgenta medicala si pune viata pacientului in pericol)

Alte referate despre: stenoza mitrala -viciu cardiac, stenoza mitrala, viciu cardiac

Boli ale sistemului nervos

Prevenirea recidivelor este bazata pe corectarea factorilor de risc: tratarea unei hipertensiuni arteriale, a unei hipercolesterolemii, aunui diabet, dar mai ales suprimarea fumatului. Atunci cand accidentul vascular cerebral a fost provocat de o embolie, bolnavul poate primi un tratament antiagregant plachetar (aspirina) sau anticoagulant. In acest caz, tratamentul este adesea prescris pe viata.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului nervos la om, boli ale sistemului nervos referat

Diagnosticul cariilor secundare marginale sau recurente

Caria secundară marginală este procesul carios ce apare pe coroana unui dinte obturat, la limita de contact dintre materialul obturat şi marginea cavităţii şi care are tendinţa de a evolua în profunzime provocând subminarea şi fracturarea pereţilor cavităţii, iar în ultimă instanţă afectarea pulpei dentare.

Alte referate despre: metode de examinare in diagnosticul cariei, diagnosticul cariei, diagnosticul cariei dentare

Socul anafilactic

Medicamentele
Printre medicamentele care pot da reactii anafilactice se numara
penicilina, aspirina, AINS si insulina. Potenta acestora creste prin
administrare parenterala. Excipientii medicamentosi pot fi, de
asemenea, alergeni; de exemplu, lactoza, un ingredient comun al
pulberilor inhalatorii uscate.
Produsele biologice umane
Produsele derivate din sange, inclusiv plasma si imunoglobulinele, pot
produce reactii anafilactice. S-au citat cazuri de soc anafilactic
produs de lichidul seminal, in timpul actului sexual.
Intepaturile de insecte
In Regatul Unit, intepatura de viespe sau albina se soldeaza cu 9-10
morti anual.
Alimentele
Arahidele, ouale, laptele si molustele sunt alergeni alimentari
comuni. Prevalenta reala este necunoscuta, dar ...

Alte referate despre: soc anafilactic, socul anafilactic, soc anafilactic tratament
Referate afisate : 19
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK