Recuperare fractura cap radial

Fractura si recuperarea fracturii de humerus

Diagnosticul se pune pe baza datelor de anamneză (care indică modul de producere, agentul traumatizant, poziţia în care a fost găsit subiectul, semnele subiective), examenul clinic local si examenul radiologic (care evidenţiază discontinuitatea ţesutului osos).

Semne clinice locale sunt subiective si obiective. Cele subiective sunt:
- durerea spontană foarte puternică, şocantă, apare în timpul
traumatismului şi este însoţită de senzaţia auditivă avută de accidentat la ruperea osului. Sediul durerii este la locul de fractură.
- impotenţa funcţională este parţială în fracturile fara deplasare si completa in fracturile cu deplasare
- scaderea sensibilitatii tegumentare: anestezii, parestezii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 1911
Materia: Medicina

Particularitati de ingrijire a bolnavului cu fractura de gamba

Aparatul locomotor cuprinde in constitutia sa sistemele care participa la sustinerea corpului uman. Totodata ii asigura posibilitatea de miscare sau locomotie.
El este alcatuit din oase si articulatiile lor, care alcatuiesc sistemul osteoarticular si din muschi, ca elemente active ale miscarii.
Scheletul corpului uman reprezinta expresia adaptarii la conditiile statiunii si locomotiei bipede.

Alte referate despre: particularitati de ingrijire a bolnavului psihic, particularitati de ingrijire a bolnavilor cu hepatita b, ingrijirea bolnavului cu fractura de gamba

Ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur

c) muşchiul bicept femural acţionează ca flexor al genunchiului, efectuează şi o rotaţie laterală, dacă genunchiul se află în flexie.
Muşchii aductori sunt situaţi în partea medială a coapsei:
a) muşchiul pectineu are o slabă acţiune de aducţie, este mai mult un flexor şi un rotor exterior al coapsei.
b) muşchiul aductor lung are acţiune de aducţie, flexie şi rotaţie a coapsei.

Alte referate despre: ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur, ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur ppt, transportul bolnavilor cu fractura diafizara de femur

Fracturi de mandibula

Durere, afectarea funcţiilor, mobilitatea anormală, tulburări de ocluzie, deformaţia, tumefacţie şi echimoze, crepitaţiile osoase, absenţa transmiterii mişcărilor, tulburări de sensibilitate.
Fracturi Parţiale: sunt fracturi ale unor porţiuni de os, continuitatea mandibulei fiind păstrată. Mai frecvent sunt fracturi de creastă alveolară în urma extracţiilor dentare.

Alte referate despre: fractura de mandibula, fracturi de mandibula, fracturile de mandibula

Masajul in cazul fracturilor

Masajul in cazul fracturilor - Vindecarea fracturilor se produce prin formarea calusului osos intre fragemente. Procesul de vindecare a fracturii este un proces biologic complex, la care participa tot organismul; alimentatia, circulatia si functiunea sistemelor endocrin si nervos-vegetativ, contribuie si ele.Masajul in cazul fracturilor

Alte referate despre: masajul in cazul fracturilor, masajul in cazul fracturilor tradus in franceza, masajul in cazul fracturilor in franceza

Entorse, luxatii si fracturi

Fracturile sunt rupturi ale oaselor. Imobilizarea facturilor inchise se fac cu ajutorul atelelor – se pot confectiona din scanduri, dar sa fie sufficient de lungi pentru a prinde anbele articulatii ale osului rupt.
Cele mai periculoase sunt fracturile deschise. Capetele oaselor strapung pielea si muschii producand hemoragie. Oprirea hemoragiei se face cu ajutorul garoului(tub de cauciuc). Cand hemoragia a incetat se prinde un biletel in care se scrie ora si minutul in care s-a fixat, deoarece se mentine max. o ora si jum. Depasirea acestui timp det. Distrugirea membrului respective(cangrena). Garoul se desface la fiecare 15-20 min., lasand sangele sa circule in zona respectiva, apoi rana se panseaza se face imobilizarea si persoana e trnsportat la spital.

Alte referate despre: diferenta dintre entorse luxatii si fracturi, entorse luxatii si fracturi, entorse luxatii si fracturi referate

Traumatismele partilor moi

Plagile Plagile sunt leziuni produse de agenti mecanici, fizici, chimici. În cazul plagilor, o mare importanta prezinta intervalul dintre producerea lor si momentul aplicarii primului tratament. Astfel, se considera o plaga recenta aceea careia i se aplica tratament într-un interval de 6-8 ore de la producere (plaga neinfectata), peste acest interval majoritatea plagilor fiind infectate. Subiectiv plagile sunt marcate prin durere, obiectiv remarcam alaturi de prezenta plagii si hemoragie de intensitate variabila, care o însoteste.

Alte referate despre: traumatismele partilor moi, traumatismul partilor moi, traumatisme parti moi la nastere

Cadrul general de recuperare a genunchiului

Frecventa:
sunt semnalate dIn ce in ce mai des, ocupand primul loc intre fracturile extremitatii superioare a tibiei. Se observa la toate varstele dar mai ales la barbatii intre 30-60 de ani, care din cauza profesiunii lor sunt mai expusi traumatismelor.

Alte referate despre: recuperare entorsa genunchi, exercitii de recuperare a genunchiului, perioada de recuperare entorsa genunchi

Scheletul capului

Este alcatuit din neurocraniu, care adaposteste encefalul, si din viscerocraniu, unde se afla segmentele periferice ale organelor de simt, cat si primele segmente ale aparatelor respirator si digestiv.Neurocraniul are forma unui ovoid, cu partea mai voluminoasa situata posterior, prezentand o baza si o bolta. Oasele boltii sunt legate intre ele prin suturi.

Alte referate despre: scheletul capului, scheletul capului la om, scheletul capului poze

Fractura de femur

Examen laborator
- Glicemie = 71 mg% VN=80-130 mg%
- Uree = 30 mg% VN= 20-40 mg%
- Hemoglobină VN=13-15 g%
- Leucocite = 5100 VN= 4000-8000/mm3
- Trombocite VN=150-400.000/mm3
- Hematocrit = 41 % VN = 45 %

Alte referate despre: fractura de femur, fractura de femur recuperare, fracturi de femur

Infarctul de miocard - metode de recuperare

Infarctul de miocard este o problema de sanatate serioasa. Exista insa si o veste buna pentru persoanele care au avut un infarct: ceea ce a fost mai greu a trecut si, In curand, vor putea face aproape toate acele lucruri, pe care obisnuiau sa le faca Inainte! Sunt sentimentele mele normale? Cum se simte familia mea?

Alte referate despre: program de recuperare in infarctul de miocard, programul de recuperare post externat in infarctul de miocard acut, infarctul de miocard

Recuperarea - cardio

Handicapul: dificultatea unui individ de a stabili relatii normale cu mediul de viata in concordanta cu varsta, sexul, conditiile de viata sociala si culturala. Un infirm cu incapaciate nu poate face fata normelor generale ale mediului in care traieste; nu se poate manifesta ca individ cu identitate normala.

Handicapul poate fi: de orientare in mediu (senzoriale); de mobilitate; de educatie; de integrare sociala (handicape psihice generate de boli psihice grave-paranoia, schizofrenia).

Alte referate despre: resuscitarea cardio respiratorie referat, valorificarea materialelor textile recuperabile, primul ajutor in caz de stop cardio-respirator

Fracturile

Pentru a se conferi timpul necesar acestei vindecari segmentul lezat se imobilizeaza in aparat gipsat pe o perioada ce poate varia de la 21 la 60 de zile. in toata aceasta perioada este bine sa nu uitam de exercitii in sensul ca daca de exemplu antebratul este imobilizat in gips trebuie sa utilizam zilnic mina in diverse exercitii.

Alte referate despre: fractura de humerus, fractura humerus, fracturi

Printul fericit

Aceasta lectura este o lectura trista. Este vorba despre un randunel care in zborul lui spre tarile calde, spre Egipt, a ajuns in oras si se aseza chiar la picioarele Printului Fericit. Printul Fericit era o statuie care statea pe o columna inalta, privind peste cetate. El stralucea din cap pana in picioare de poleiala de aur. Ochii lui erau din safire luminoase, iar la manerul spadei un mare rubin care avea culoarea sangelui. Era foarte frumos. Toata lumea care trecea pe acolo isi inalta ochii sa priveasca frumusetea statuii.

Alte referate despre: printul fericit, printul fericit rezumat, rezumat printul fericit

Bubico de Ion Luca Caragiale

"Bubico de Ion Luca Caragiale"
Bubico se linişteşte puţin; nu mai latră; îşi retrage capul în paneraş, unde i-l acopere iar cocoana cu un tărtănaş de lână roşie; dar tot mârâie înfundat... Eu, foarte plictisit, mă lungesc pe canapeaua din faţa cocoanii şi-nchiz ochii. Trenul a pornit... Prin coridor umblă pasajeri şi vorbesc. Bubico mârâie arţăgos.

Alte referate despre: rezumat bubico de ion luca caragiale, bubico de ion luca caragiale rezumat, bubico de ion luca caragiale

Imperiu si papalitate

Acest lucru a reprezentat doar o simpla etapa in lupta pentru eliberarea bisericii de sub interventiile laice (neclericale). Unnatoarea etapa i-a situat pe papa si pe imparat in conflict direct, imparatii continuau de mult timp sa aleaga episcopii din regatele lor, instalandu-i in guvern; ceremonia implica prezentarea episcopului impreuna cu inelul si colectivul sau. Acesta reprezenta un drept important, de vreme ce episcopii erau demnitari de frunte ai. guvemului imperial, fiind inzestrati cu feude imense, care (spre deosebire de magnatii feudali laici) nu puteau fi mostenite de urmasii lor. Insa, in 1175 Papa Grigore al VII-lea a condamnat investitura laica si chiar l-a chemat pe imparatul Henry al IV-lea la Roma pentru o investigare a faptelor sale.
Henry a reactionat incercand sa-l detroneze pe papa, care in cele din urma l-a excomunicat (excluzandu-l din biserica). Puterea ...

Alte referate despre: imperiu si papalitate, conflictul dintre imperiu si papalitate, confruntare imperiu si papalitate

Organizarea de stat si institutii juridice in perioada dictaturii regale

Prin Constituţia din 1938 s-a instaurat un regim de dictatură autoritară.Regele a avut în competenţa sa: iniţiativa legilor (art. 31, alin.al VII-lea),sancţionarea şi promulgarea legilor, cu menţiunea că el putea să refuze sancţionarea legilor (art. 31, alin.al IV-lea), dreptul de a face în orice privinţă ,,decrete cu putere de lege".

Alte referate despre: institutii juridice in perioada dictaturii otomane, institutii juridice in perioada dictaturi, institutiile juridice in perioada dictactului regal
Referate afisate : 17
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.