Recuperare fractura paleta humerala

Fractura si recuperarea fracturii de humerus

Semnele clinice obiective sunt probabile sau certe. Semne de probabilitate sunt:
- durerea provocată în scop diagnostic de examinator prin palpare sau prin mobilizări active şi pasive ale segmentului traumatizat, exacerband durerea.
- deformarea regiunii se produce datorita: deplasării fragmentelor osoase, constituirii unui hematom ori datorită edemului inflamator.
- culoarea tegumentelor este hiperemică imediat după accident, iar la 2-3 zile apar echimozele.

Dacă există leziuni vasculare se instalează culoarea palidă sau cianotică a segmentului respectiv.
Diagnosticarea unui singur semn de certitudine este suficient pentru a pune diagnosticul de fractură. Acestea sunt:
- mobilitatea anormală în focarul de fractură poate fi spontană sau provocată şi lipseşte în fracturile incomplete sau în cele încălecate.

Mobilizarea segmentului traumatizat se face cu grijă, având în vedere că o fractură incompletă se poate transforma într-una completă sau ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 1900
Materia: Medicina

Particularitati de ingrijire a bolnavului cu fractura de gamba

Extremitatea superioara se prezinta cu o ingrosare, numita capul tibiei.
Pe fata superioara se afla o suprafata articulara pentru condilul extern al tibiei, iar lateral are o apofiza piramidala numita apofiza stiloida.

Alte referate despre: particularitati de ingrijire a bolnavului psihic, particularitati de ingrijire a bolnavilor cu hepatita b, ingrijirea bolnavului cu fractura de gamba

Ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur

În afara ţesutului osos compact, se dispune periostul, o membrană conjuctivă vasculară, cu rol în creşterea osului în grosime şi în refacerea ţesutului osos la nivelul fracturilor. Periostul este alcătuit din fibre conjuctive şi este bogat vascularizat şi inervat. La exterior, prezintă o pătură fibroasă iar la interior o pătură osteogenetică cu rol în formarea ţesutului osos. La locul de unire a diafizelor cu epifizele osoase apare cartilagiul de creştere, responsabil de creşterea în lungime a oaselor.

Alte referate despre: ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur, ingrijirea bolnavului cu fractura diafizara de femur ppt, transportul bolnavilor cu fractura diafizara de femur

Fracturi de mandibula

Fractură de ram ascendent
Fractura apofizei condiliene cel mai frecvent de traumatism indirect
Fractura apofizei coroidiene: sunt destul de rare şi se pot produce în urma traumatizmelor laterale prin infundarea arcadei temporo- zigomatice
Fracturi multiple: în traume violente se produc mai multe focare de fracturi unele la locul de acţiune, altele la distanţă. Fragmentele osoase suferă deplasari mari, atit sub acţiunea primară a agentului vulnerant, cât şi secundare, sub acţiunea muschilor care se insera pe mandibulă.

Alte referate despre: fractura de mandibula, fracturi de mandibula, fracturile de mandibula

Masajul in cazul fracturilor

Adeseori masajul se imbina cu folosirea mijloacelor de cultura fizica medicala. Cand slabirea muschilor este evidenta, se recomanda masajul chiar in stadiul de formare al calusului osos, adica in stadiul al treilea.

Alte referate despre: masajul in cazul fracturilor, masajul in cazul fracturilor tradus in franceza, masajul in cazul fracturilor in franceza

Entorse, luxatii si fracturi

Entorsele sunt intinderi, rasuciri sau indoiri fortate ale ligamentelor, dar oasele nu parasesc articulatia. Articulatia se umfla, devine dureroasa, iar miscarea este uneori imposibila. Luxatiile determina intinderea si ruperea ligamentelor, cu deplasarea osului din articulatie. Deci, articulatia se umfla, devine dureroasa, iar membrul isi modifica aspectul normal. Primul ajutor consta in imobilizarea membrului intr-o pozitie nedureroasa si transportarea la spital. In luxatii nu este voie sa se repuna oasele la loc, deoarece pot fi lezati nervii.

Alte referate despre: diferenta dintre entorse luxatii si fracturi, entorse luxatii si fracturi, entorse luxatii si fracturi referate

Traumatismele partilor moi

Echimoza este forma cea mai simpla de contuzie, ce apare datorita ruperii vaselor sangvine din tesutul subcutanat (apare ca o zona rosie albastruie, care in cateva zile isi modifica culoarea, devenind vanata, apoi galben-verzuie). Hematomul este o tumefiere dureroasa, de volum variabil, ce apare din cauza acumularii intre tesuturi sau organe, a unei cantitati variabile de sange, prin ruperea accidentala a unor vase sangvine mai mari. 3.5.2.

Alte referate despre: traumatismele partilor moi, traumatismul partilor moi, traumatisme parti moi la nastere

Influenta aportului sangvin in formarea oaselor si a articulatiilor

Deformari de pâna la 15° pot fi corectate manual, ulterior
osteotomiei, prin translatarea corespunzatoare a fragmentelor osoase,
dupa aplicarea dispozitivului în configuratie adaptata planului de
deformare. În cazurile cu deformari severe ale oaselor lungi, am
utilizat tije de tractiune prevazute cu balamale si cu alte
articulatii care sa permita angularea reciproca graduala sau rotatia
inelelor (împreuna cu fragmentele osoase de care sunt fixate) în orice
directie, dupa corticotomie.

Alte referate despre: formarea oaselor, structura si formarea oaselor, forma oaselor la om referat

Infarctul de miocard - metode de recuperare

Infarctul de miocard este o problema de sanatate serioasa. Exista insa si o veste buna pentru persoanele care au avut un infarct: ceea ce a fost mai greu a trecut si, In curand, vor putea face aproape toate acele lucruri, pe care obisnuiau sa le faca Inainte! Sunt sentimentele mele normale? Cum se simte familia mea?

Alte referate despre: program de recuperare in infarctul de miocard, programul de recuperare post externat in infarctul de miocard acut, infarctul de miocard

Responsibilitatea - asistari psihopedagogice ale copiilor cu nevoi speciale

Obiectivul central al acestui domeniu de cercetare actiune este axat pe interventia in scop terapeutic ,recuperator si instructiv educativ asupra persoanelor cu diferite tipuri de deficiente sau aflate in incapacitate de actiune pentru a favoriza la maxim insertia lor socioprofesionala, considerandu-se ca fiind o nota comuna acestor persoane riscul aparitiei unor stari de instabilitate,marginalizare,dezechilibru sau in situatii mai grave chiar ruperea totala a relatiei individ/societate.

Alte referate despre: copii cu nevoi speciale, copii cu nevoi speciale referat, integrarea copiilor cu nevoi speciale

Pivoturi ridiculare

Au fost utilizate doua metode tridimensionale si programul Algor,testarea efectuandu-se pe un lot de 40 de incisivi centrali maxilari care au fost impartiti in patru grupe,in functie de tipul de pivot utilizat pentru reconstituire :

• Grupa C(fibre de carbon)
• Grupa S (fibre de sticla)
• Grupa T (titan)
• Grupa M (martor-cu tratament endodontic dar fara pivot)

Alte referate despre: din ce material se fac pivoturile ridiculare, pivoturi, pretioasele ridicule

Bolile vasculare cerebrale

Aplicarea sistematica , mai ales perseverenta arsenalului de reeducare , chiar daca nu implica vindecarea integrala , asigura cel putin autonomia bolnavului. Mai mult , tratamentul hemiplegiei tinde astazi sa adauge , la simpla refacere a fortei musculare , restabilirea plenara a programului motor:Recuperarea bolnavului hemiplegic nu a constituit pana in prezent obiectul unor studii sitematice.

Alte referate despre: boli vasculare, prevenirea bolilor vasculare, accidente vasculare cerebrale

Recuperarea - cardio

Recuperarea (reabilitarea) este reeducarea functionala, perioada integrala a asistentei medicala (medicina a 3-a).Actul medical are 3 componente: profilaxia primara; terapeutica propriu-zisa; prevenirea sechelelor (tratarea lor). In tara noastra au aparut sanatorii pentru tratarea sechelelor post-poliomielitice. Definirea continutului recuperarii a fost realizata in 1974.

Alte referate despre: resuscitarea cardio respiratorie referat, valorificarea materialelor textile recuperabile, primul ajutor in caz de stop cardio-respirator

Fracturile

Un tip special de fractura este fractura in lemn verde specifica copiilor. La ei oasele fiind mult mai elastice chiar la forte mari (loviri importante, caderi de la inaltime de citiva metri) osul nu se rupe ci apare o fisura de-a lungul lui.

Alte referate despre: fractura de femur, fractura de humerus, fractura humerus

Matematici financiare ppt

In procesul de productie prin capital fix sau mijloace fixe intelegem masini,utilaje,instalatii,mijloace de transport,cladiri,etc.
In timp,aceste mijloace fixe sunt supuse procesului de uzura fizica si moarala.Amortizarea capitalului fix reprezinta procesul de recuperare treptata a valorii capitalului fix.Termenul necesar recuperarii integrale a valorii capitalului fix se numeste termen de amortizare.Partea din valoarea capitalului fix recuperata intr-un an se numeste amortizare anuala.

Alte referate despre: matematici financiare, matematici financiare referat, referat matematici financiare

Politica de pret

2. Strategia de pret
Strategia de pret este unul din elementele politicii globale de marketing. Ea vizează manevrarea pretului, pe un anumit interval de timp, în vederea atingerii obiectivelor strategice.
Tipurile de strategii de preturi, în functie de nivelul acestora sunt:
– strategia preturilor înalte – practicată preponderent de organizatiile puternice, se adresează categoriei de consumatori care au posibilitate financiară si sunt dispusi să plătească preturi mai ridicate pentru un produs care îi interesează. Este important ca produsul căruia i se stabileste un astfel de prêt să prezinte o calitate ridicată. La acest tip de bunuri sau servicii, prin pret se accentuează imaginea produsului în ochii consumatorului. Această strategie prezintă o serie de avantaje, cum ar fi faptul că prin calitate si pret produsul este deosebit în perceptia consumatorului, si ...

Alte referate despre: politica de pret, politica de pret referat, politici de pret

Miscarea marfurilor in depozit

ARANJAREA MARFURILOR IN DEPOZIT
Lucratorii comerciali ordoneaza fructele si conservele din fructe dupa clasificarea merceologica si anume pe grupe, subgrupe, articole si sortimente. Conservele din fructe se aseaza in depozit pe paleti.

In depozit, lucratorii comerciali respecta vecinatatile admise ale conservelor din fructe, verifica periodic termenul de valabilitate al conservelor din fructe. Lucratorii comerciali fac depozitarea conservelor din fructe in ordinea intrarii marfurilor.

Conditii de pastrare a fructelor si conservelor din fructe
In depozit lucratorii comerciali au grija de starea igienico-sanitara a paletilor pe care pastreaza conservele de fructe, acestea nu trebuie sa fie murdare sau sa fie deteriorate. Cu ajutorul termometrului lucratorii comerciali verifica temperatura optima de pastrare a conservelor care trebuie sa fie de max.20grade C.

Starea igienico-sanitara a spatiului de pastrare o mentin prin dezinfectie ...

Alte referate despre: miscarea marfurilor in depozit, miscarea marfurilor in depozit referat, sistemul de miscare a marfurilor in depozit
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK