Redresoare monoalternanta

Redresoare

Blocul redresor propriu-zis (R) contine in structura sa elementele redresoare care permit conductia curentului numai intr-un singur sens.
Ca elemente redresoare se utilizeaza: diode cu vid si gaz, redresoare cu vapori de mercur, ignitroane, diode redresoare semiconductoare, tiristoare. acestea prezinta o serie de avantaje: caderea de tensiune directa mica, durata de functionare fara intretinere practic nelimitata, cost scazut.

Filtrul de netezire (F) are rolul de a reduce pulsatiile tensiunii redresate astfel incat tensiunea furnizata consumatorului, sarcina redresorului, sa fie apropiata de cea continua.
In functie de natura sarcinii, redresoarele se clasifica in:redresoare cu sarcina rezistiva (R);redresoare cu sarcina inductiva (RL);redresoare cu sarcina capacitiva (RC).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 662kb
Downloads: 2
Materia: Fizica

Caldura si fizica moleculara

Motorul cu benzină al unui automobil are o funcţionare asemănătoare. Din cauza acestor explicaţii practice, se obişnuieşte să se analizeze relaţiile dintre diversele forme ale energiei pentru un sistem termodinamic nu în funcţie de lucrul mecanic efectuat asupra sistemului de către mediul înconjurător, ci în funcţie de lucrul mecanic efectuat de către sistem asupra mediului, care, conform legii a treia a lui Newton este egal cu lucrul mecanic efectuat asupra sistemului, luat cu semnul minus.

Căldura poate fi înţeleasă pe baza energiei mecanice microscopice, adică pe baza energiilor cinetice şi potenţiale ale moleculelor individuale dintr-o substanţă, iar principiile termodinamicii pot fi formulate şi dintr-un punct de vedere microscopic. Forţa considerabilă a termodinamicii şi caracterul ei general provin din faptul că ea nu depinde de detaliile structurii ...

Alte referate despre: caldura si fizica moleculara, fizica moleculara si caldura, fizica moleculara termodinamica si caldura

Fizica Atomica

Dupa conceptia clasica, o particula ar putea parasi nucleul daca ar ajunge pe varful barierei de potential. Odata ajunsa acolo, fortele de repulsie electrostatica ar efectua un lucru asupra ei, particula s-ar "rostogoli" de pe bariera si ar primi o enrgie cinetica egala cu E . Datele experimentale contrazic insa aceasta conceptie clasica. Luand pentru raza nucleului de uraniu 9*10 cm, pentru inaltimea barierei de potential obtinem E =29MeV. Particulele emise de nucleul U au in schimb o energie de numai 4.15MeV.

Alte referate despre: atomul, structura atomului, modele atomice

Sursa de tensiune defecte si remedieri

Daca prima bobina (infasurarea primara) este parcursa de un curent electric alternativ, campul magnetic generat va fi variabil, iar prin circuitul celei de-a doua bobine (infasurarea secundara) va apara o variatie de flux. O t.e.m. indusa alternativa se va forma de-a lungul secundarului. Daca secundarul este inchis pe o sarcina de exemplu una rezistiva, aceasta va fi parcursa de un curent alternativ.

In cazul transformatorului ideal (rezistenta infasurarii electrice =0, fluxuri magnetice de scapari nule intre primar si secundar), puterea electrica din primar va fi egala cu cea din secundar:
U1 x I1 = u2 x I2
Intr-un transformator ideal, aceasta relatie poate fi adevarata:

Alte referate despre: sursa de tensiune defecte remedieri, sursa de tensiune, defecte cauze remedieri

Fizica vazuta altfel

Va prezentam experimente de fizica ce se pot realiza cu materiale aflate la indemana oricui. Scopul este redescoperirea de catre elevi a frumusetii fizicii experimentele si explicarea stiintifica a fenomenelor din jurul nostru, utilizand notiunile si legile fizicii studiate.
EXPERIMENTUL 1 DOZA CARE SE STRIVESTE SINGURA Materiale necesare; --o doza goala de aluminiu

Alte referate despre: crearea lumii vazute, romanii vazuti de cronicari, cum este vazuta iubirea in poezia lacul

Probleme si rezolvari la fizica

Problema 3.42
Bara imponderabilă ABC de lungime 2,8m se poate roti liber in jurul
capatului A. In punctul B este suspendat un corp cu masa de 50kg,
care este mentinut in echilibru de forţa F = 200N, ce acţionează vertical in sus in punctul C. Să se afle distanţa AB.
Se dă:
F = 200N - F - forţa
m = 50kg - m – masa corpului
l = 2,8m - l – lungimea barei
l1 - ? - l1 – distanţa AB

Alte referate despre: reflexia totala probleme si rezolvari, probleme si rezolvari la fizica, asigurari si reasigurari probleme si rezolvari

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

In acest circuit tensiunile minime la cele doua colectoare C1 , C2 sint fixate la V+-VZ4-VD prin D4, D3, D5,iar curentii de emitor prin generatoarele comandate de curent I , astfel incit
tranzistoarele Q1, Q2 (ca si Q3, Q4) nu se satureaza .Datorita cuplajului capacitiv intre E1 si E2 cele doua stari extreme nu sint stabile ci
metastabile circuitul avind proprietatea de a bascula intre cele doua stari prin deschiderea alternativa a celor doua tranzistoare Q1 , Q2 datorita variatiilor tesiunii pe condensatorul de
cuplaj ca urmare a curentilor I.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Invertoare de tensiune cu modulatie in latime

In cazul unui invertor trifazat, comutaNia elementelor semiconductoare de putere se realizeaza astfel:In circuitul de comanda se genereaza trei semnale sinusoidale cu frecvenNa egala cu frecvenNa tensiunii de la iesirea invertorului:care formeaza semnalele modulatoarei si un semnal triunghiular ut, avand pulsaNia ωt, numit semnal purtatoare. In funcNie de poziNia relativa a semnalului modulatoarei faNa de semnalul purtatoarei,intra in conducNie elementul semiconductor de pe ramura superioara, respectiv cea inferioara a fazei respective, astfel:Din analiza regimului deformant al tensiunii de la iesire se observa ca exista o legatura intre acesta si indicele de modulare.

Alte referate despre: invertoare de tensiune, invertoare de tensiune multinivel, invertoare de tensiune multi nivel

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

2.1.Stabilizatoare de tensiune parametrice.
Stabilizarea parametrica a tensiunii se bazeaza pe proprietatea diodelor Zener de a mentine intr-un domenii dat (domeniu de stabilizare) tensiunea consumata la bornele lor. Performantele acestor stabilizatoare sunt determinate de caracteristica tensiune-curent (fig.2.a) a diodelor Zener folosite.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Determinarea coeficientului de tensiune

Se vor obţine trei valori iar apoi se va calcula un număr mediu de picături. Pentru alcool se va repeta operaţiunea păstrându-se aceeaşi unitate de volum.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Redresoare monofazate

Filtrul capacitiv
- pentru acest montaj se face un profil de simulare Time Domain (Transient) , avand perioada de 100 ms (vezi mai sus) ;
- curentul si tensiunea vor fi determinati pentru trei valori ale condensatorului, deci se face o analiza parametrica dupa C1 ;
-se afiseaza tensiunile de pe condensatori
-in final se afiseaza curentii prin condensatori.

Alte referate despre: redresoare monofazate, redresoare monofazate si monoalternanta, redresoare monofazate referat

Instalatii de redresare

Acestea alimenteaza cu un numar n de faze (3, 6, 12 etc.) dispozitivele redresoare care sunt constituite din: elemente redresoare, instalatii de comanda (la cele comandabile),instalatii de excitatie (la unele tipuri) si instalatii de racire (in special la cele cu vapori de mercur). In unele cazuri, deoarece forma tensiunii redresate obtinuta la bornele elementelor redresate este pulsatorie si nu satisface cerintele unor tipuri de receptoare de c.c., se introduc filtrele de netezare, pentru a reduce sub o anumita limita componenta alternativa a tensiunii redresate.

Alte referate despre: instalatii de redresare, intretinerea si repararea instalatiilor de redresare, referat instalatii de redresare

Surse si echipamente simple de electroaliment

Functionarea transformatorului se bazeaza pe inductia mutuala.
Curentul dat de generatorul de curent alternativ, trecând prin
înfasurarea primara, creeaza în miezul transformatorului un câmp
magnetic variabil. Liniile de forta ale câmpului magnetic variabil vor
taia spirele înfasurarii secundare, dând nastere unei tensiuni
electromotoare de inductie. Prin închiderea circuitului cu un
consumator, va lua nastere un curent alternativ a carui frecventa este
egala cu frecventa curentului alternativ care trece prin înfasurarea
primara.

Alte referate despre: surse si echipamente simple de electroalimentare, referat surse si echipamente de electro alimente, surse si echipamente

Dioda

Fenomenul de strapungere al jonctiunii p-n in polarizare inversa este numit:efect Zener, daca valoarea tensiunii inverse de strapungere este mai mica de 5V;efect de avalansa, daca valoarea tensiunii inverse de strapungere este mai mare de 5V;Dioda semiconductoare este foarte folosita in schemele electronice de amplificatoare, oscilatoare, circuite de detectie si modulatie dar si in alimentatoare ca dioda redresoare.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode, dioda

Bazele tehnologice ale microelectronicii

Pentru a realiza un oarecare dispozitiv sau circuit integrat (C.I.) trebuie indeplinita o succesiune de operatii tehnice.
Se numeste operatie tehnica un proces care este indeplinit la un anumit loc de lucru.Exista operatii tehnice: - principale(sunt acele operatii datorita carora operatia devine un produs final); secundare(cresterea epitaxiala; purificarea H2).

Alte referate despre: bazele tehnologiei informatiei, referat bazele tehnologiei informatiei, bazele tehnologiei

Releul regulator

Releul actioneaza la cresterea tensiunii peste aceasta limita prin
intreruperea circuitului de alimentare a infasurarii de excitatie a
alternatorului. Are atasata o semipunte redresoare de tip 4P, T2
pentru adaptarea releului de tip multifunctie la cel de monofunctie.
Bornele de legatura sunt marcate in figura 18.13.

Alte referate despre: releul regulator, releul regulator de tensiune, rele regulatoare de tensiune

Motorul electric cu curent continuu

Motorul electric cu curent continuu
Generatoarele de curent continuu
Dacă un rotor se învârte între doi poli magnetici staţionari, curentul din rotor circulă într-o direcţie pe parcursul unei jumătăţi de rotaţie şi în cealaltă pe parcursul celeilalte jumătăţi. Pentru a produce o trecere constantă, într-o singură direcţie a curentului dintr-un astfel de dispozitiv, este necesară furnizarea unui mijloc prin care curentul rezultat să aibă acelaşi sens pe parcursul întregii rotaţii. La maşinile mai vechi aceasta este realizată cu ajutorul unor plăcuţe colectoare, un inel de metal împărţit în două, montat pe axul rotorului. Cele două jumătăţi sunt izolate şi sunt bornele bobinei. Perii fixe de metal sau carbon sunt ţinute pe plăcuţele colectoare în timp ce ...

Alte referate despre: motorul electric de curent continuu, motor electric de curent continuu, motorul electric cu curent continuu

Traductoare capacitive

Circuitul de transmisie permite utilizarea unui microfon de sensibilitate redusa si impedanta mica, de tip electrodinamic sau magnetic, asigurând câstig de 52 dB si impedanta de intrare de 2 x 4k?, sau microfon piezoelectric sau cu electret pentru care se asigura un c?stig tipic de 38 dB si impedanta de intrare de 2 x 20 k?.

Amplificarea tipica la receptie este de 25 dB.
Eliminarea efectului local se realizeaza cu puntea rezistoare R2, R3, R8 si Zbal. Schema include si circuitul de protectie a aparatului telefonic la supratensiuni (puntea redresoare formata din diodele 2 x BZW14, 2x BAY10 si dioda Zener BZX73C) si la supracurenti (rezistorul de 12 ohmi).

Alte referate despre: traductoare capacitive, clasificarea sistemelor de reglare automata si traductoare capacitive, traductoare capacitive referat

Diode

"Diode"Cele mai des folosite diode semiconductoare sunt diode le redresoare. Ele funcţionează datorita proprietăţii de a se comporta diferit la tensiuni de polarizare directe şi tensiuni de polarizare inverse."Diode"

Alte referate despre: dioda redresoare, diode semiconductoare, tipuri de diode

Orga de lumini

Orga de lumini - Încă din antichitate, din timpul perioadei construcţiei piramidelor, s-a constatat că senzaţia de confort sporeşte randamentul în lucru al muncitorilor.Vechi egipteni au fost cei care au folosit muzică în scopul creşterii productivităţii muncii. Astfel, după unele date în timpul construcţiei piramidelor lui Coeps şi Tuthankamon pe lângă muncitori, care lucrau de dimineaţă până seara, pe o căldură toridă, mai multe formaţii de muzică au cântat în continuu pentru a menţine moralul echipelor de lucru.

Alte referate despre: orga de lumini, schema orga de lumini, orga de lumini schema
Referate afisate : 20
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles