Referat acceleratoru de particule 7b7ea

Reactii nucleare cu particule Beta

Prin notiunea de radiatie se intelege, in acceptiunea actuala, un fascicul de particule in miscare. Termenul de particula, folosit in sensul cel mai larg, cuprinde atat particule cu masa de repaus nula cat si particule cu masa de repaus diferita de zero. Prima categorie de particule cuprinde radiatiile gama, radiatiile Rontgen sau X caracteristice, radiatiile X de franare (Bremsstrahlung) si radiatiile de anihilare si constitue radiatiile electromagnetice sau radiatiile fotonice. Cea de a doua categorie poarta numele de radiatii corpusculare si cuprinde radiatiile alfa, deuteronii, protonii, neutronii, radiatiile beta, etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 60kb
Downloads: 4
Materia: Fizica

Energia nucleara

Reactoare nucleare
Majoritatea reactoarelor nucleare moderne sunt reactoare cu neutroni termici pentru ca ele uitlizeaza un moderator pentru a incetini neutronii rapizi.Cele 3 moderatoare utilizate in reactoarele nucleare moderne cu neutroni termici sunt grafitul (care consta din carbon pur),apa grea (care contine izotopul de hidrogen stabil numit deuteriu-utilizat de asemenea si drept combustibil pentru armele nucleare) si apa usoara(apa obisnuita)

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Armament nuclear

Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945, cand un dispozitiv tip implozie, cu plutoniu, cu codul "Fat Man" (Grasul), a fost aruncat asupra orasului Nagasaki. Norul, sau "ciuperca" acestei bombe s-a inaltat mai mult de 18 kilometri deasupra hipocentrului exploziei. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 - 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata.

Alte referate despre: armament nuclear, lupta omenirii contra armamentului nuclear, armament nuclear-referat fizica

Centrala nucleara

O centrala nucleara reprezinta o instalatie complexa cu ajutorul careia se produce energie electrica din energie termica. Pana aici, nimic nuclear... Energia termica in schimb este obtinuta in urma initierii si intretinerii unei reactii nucleare de fisiune controlate realizate in reactorul nuclear.Mai simplu spus, o centrala nucleara genereaza electricitate in urma procesului de fisiune a atomilor de uraniu, proces ce genereaza caldura si incalzeste apa, care prin incalzire se transforma in abur, abur ce invarte paletele unor turbine, care la randul lor pun in miscare generatorul producator de energie electrica.

Alte referate despre: centrale nucleare, centrale nucleare referat, referat centrale nucleare

Acceleratorul de particule

In continuare, eliminarea electronilor din atom devine foarte usoara, obtinandu-se astfel atomi de hidrogen cu o sarcina pozitiva, adica protoni. Un flux de protoni este injectat in acceleratorul principal, iar protonii capata o miscare din ce in ce mai accelerata. Ei se dilata si ocupa un spatiu din ce in ce mai mare, pana cand devin practic virtuali.In punctul de iesire din acceleratorul principal, protonii calatoresc deja cu 0,5 C (C este viteza luminii, deci 0,5 C reprezinta jumatate din viteza luminii). Din punctul de iesire, protonii sunt trimisi printr-un tunel magnetic si injectati in acceleratorul situat in baza militara de la Montauk.

Alte referate despre: acceleratoare de particule, accelerator de particule referat, acceleratorul de particule

Particule elementare

In anii 30 nu existau încă la dispoziţia fizicienilor acceleratoarele de particule încărcate la energii mari. Singurele surse posibile, de unde au putut fi culese informaţiile despre procesele care se produc la energii mari şi, în particular, despre procese cu formarea de particule de tipul celor prevăzute de Yukawa, au putut fi numai radiaţiile cosmice. De aceea, cercetarea radiaţiei cosmice a caştigat în aceşti ani o importanţă deosebită.

Alte referate despre: particule elementare, particule elementare referat, particulele elementare

Radioactivitate

Radioactivitatea este o proprietate a nucleelor atomice de a se dezintegra spontan prin emisia unor radiaţii alfa, beta, gama. Unele nuclee emit spontan din interiorul lor particule sau radiatii care exista sau apar în procesele care se petrec acolo. Prin urmare, asemenea nuclee sunt instabile ,sau radioactive.

Alte referate despre: radioactivitatea, poluarea radioactiva, pericolul depozitarii deseurilor radioactive

Lumina

Lumina, forma vizibila de energie, observabila de ochiul uman, ce este radiata prin mişcarea particulelor încărcate energetic. Lumina soarelui contine energia necesara plantelor sa creasca. Plantele transforma energia solara, intr-o forma chimica printr-un proces numit fotosinteza. Petrolul, carbunele si gazele naturale, sun resturi de plante ce au trait cu milioane de ani in urma. Energia din aceste combustibile, ce se elibereaza prin ardere, este energia chimica transformata din lumina soarelui. Cand animalele digera alimente (plane sau alte animale) ele de asemenea elibereaza energia depozitata prin fotosinteza.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Energia nucleara si dezvoltarea durabila

Folosirea materialelor nucleare trebuie controlată şi reglementată strict ,nu numai pentru a proteja sănătatea publicului şi a persoanelor care lucrează în domeniu,dar şi pentru a asigura viitorul planetei. După descoperirea radioactivitaţii la începutul secolului 20 de către Marie şi Pierre Curie,acesteia i-au fost atribuite multe virtuţi (vindecarea reumatismului,a căderilor nervoase,a insomniei,a durerilor,etc).Oamenii nu se temeau de ea.În reclamele lor ,firmele de ape minerale se întreceau în a revendica apa cea mai radioactivă,în timp ce staţiunile încercau să atragă turiştii dornici sa-şi îngrijească sănătatea,lăudandu-se că ele au cea mai ridicată radioactivitate naturală.

Alte referate despre: energia nucleara si dezvoltarea durabila, energia nucleara dezvoltare durabila, dezvoltarea durabila si energia nucleara

Teoria nucleara

Pentru ca lucrurile sa devina chiar mai tensionate, au aparut asa-numitele arme nucleare tactice, dispozitive mici, proiectate pentru a fi folosite pe campul de lupta pentru distrugerea concentrarilor inamicului si pot fi transporate de rachete, bombardiere sau utilizate ca bombe lansate din aer.

Alte referate despre: teoria nucleara, teorie nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie

Acceleratoare de particule

Acceleratoare de particule - Desigur, pentru a putea efectua experiente in lumea subatomica sunt necesare instalatii in care sa fie produse particule-proiectil, apoi aceste particule sa fie organizate in fascicule de energii mari (adica sa fie accelerate) si, in fine, sa aiba o posibilitate de a pune in evidenta rezultatele interactiilor (detectoare de particule). Aceste instalatii numite acceleratoare, au insotit cu mult succes pe fizicieni in cercetarile lor, ramanand si in prezent principalul instrument de lucru in lumea microcosmosului.

Alte referate despre: acceleratori de particule, acceleratorul de particule referat, accelerator de particule

Plan de afaceri - Infiintarea unei gradinite particulare

Serviciile de baza oferite prin intermediul gradinitei vor fi: educatia, servirea mesei,pauza de somn si transportul copiilor la si de la domiciliu. Fiind vorba de copii, parintii sunt preocupati in primul rand de conditiile de igiena si calitatea produselor alimentare servite
copiilor. De aceea o mare parte din investitia pentru gradinita va fi concentrata in amenajarea ei si in utilarea acesteia.

Alte referate despre: plan de afaceri infiintarea unei gradinite, plan de afaceri infiintarea unei farmacii, plan de afaceri-infiintare firme de transport

Infractiuni internationale comise catre persoane particulare

Spre deosebire de aceste infractiuni, în categoria pe care o analizam în
continuare intra faptele penale care de regula sunt savârsite de catre persoane care nu au calitatea de agenti ai statului si care nu actioneaza din însarcinarea sau în numele unor guverne. Dreptul international penal încorporeaza norme si sanctioneaza inclusiv acele persoane care comit infractiuni în nume propriu si nu sub autoritatea unor state sau autoritati guvernamentale.

Includerea unor asemenea infractiuni în sfera represiunii internationale se datoreaza faptului ca acestea, prin pericolul pe care îi prezinta, prin formele de manifestare sau prin efectele pe care le produc, depasesc cadrul limitat al dreptului intern al unei tari, constituind un atentat la valori ce tin de interesul general al statelor, de stabilitatea raporturilor internationale si de cooperarea pasnica între natiuni si ...

Alte referate despre: infractiuni internationale comise de catre persoane particulare, infractiuni comise de persoane particulare, persoana fizica subiect al infractiunii internationale

Particule in japoneza

EXPRESII:
1. S + ga suki desu
2. S + ga hoshii desu
3. S + ga dekimasu
4. S + ga wakarimasu
5. S + irimasu
Verbe care se folosesc mereu cu GA:
WAKARIMASU

Alte referate despre: particula in japoneza, particule japoneza, japoneza particule

Palatul Brukenthal

Samuel von Brukenthal descendent al unei familii de mici nobili saşi din Transilvania, a studiat dreptul, administratia politica şi filozofia la universităţile din Halle şi Jena, formându-se în spiritul iluminismului european.
Apreciat pentru calităţile sale de om de cultură şi abil diplomat a făcut o carieră strălucită la Curtea Imperială vieneză, devenind cancelar aulic al Transilvaniei. Aceasta este perioada de constituire a colecţiei sale de pictură, menţionată deja în 1773 în Almanach de Vienne ca una dintre cele mai valoroase colecţii particulare aflate la Viena în acel moment. Împărtăşind pasiunea pentru ştiinţe a epocii sale, Brukenthal colecţionează şi rarităţi numismatice, arheologice, bibliofile şi mineralogice.
Numit guvernator al Transilvaniei revine la Sibiu unde îşi ...

Alte referate despre: palatul brukenthal, palatul brukenthal istoric, palatul brukenthal referat

Senzatia - sensibilitatea si legile ei

De aceea interpretarea posibilului suport organic al senzatiilor a fost intotdeauna mai dificila. Ea implica incontestabil structuri si retele neural reflexogene de excitatie bine determinate anatomic; dar ele de fiecare data mai presupun unele structuri de suport functionale, mai greu identificabile in acest fel.

Alte referate despre: senzatia sensibilitatea si legile ei, sensibilitatea si legile ei, legile senzatiilor
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK