Referat accidente rutiere

Accidentele rutiere

Lucrarea de fata studiaza problematica referitoare la cercetarea criminalistica a accidentelor de trafic rutier.Structura acesteia este realizata din cinci capitole, ce acopera toata aria problemelor referitoare la tema studiata.Astfel, in primul capitol, am studiat principalele cauze ce duc la producerea accidentelor de trafic rutier si, de asemenea, si aspectele juridice referitoare la acestea, dar si imprejurarile ce trebuiesc stabilite la cercetarea acestor accidente.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 3901kb
Downloads: 5
Materia: Drept

Accidente de munca

Accidentul de munca se clasifica in raport cu urmarile produse si cu numarul persoanelor accidentate in:accident care produce incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice;accident care produce invaliditate;accident mortal;accident colectiv, cind sunt accidentate cel putin trei persoane in acelasi timp si din aceeasi cauza.

Alte referate despre: accidente de munca, accidente de munca referat, referat accidente de munca

Cercetarea la fata locului in cazul accidentelor de circulatie

O parte din evenimentele negative produse pe drumurile publice sunt denumite generic accidente de circulaţie.În accepţiunea dicţionarului limbii Române, prin accident se înţelege o întâmplare neprevăzută care poate provoca o avarie, sau rănirea ori moartea unei persoane.

Alte referate despre: cercetarea la fata locului in cazul accidentelor de circulatie, cercetarea la fata locului in cazul accidentului rutier, cercetarea la fata locului in cazul accidentelor rutiere

Accidentul de trafic rutier

2. Cauzele accidentelor de circulatie
a. Accidentele datorate factorului uman au, în ordine, urmatoarele cauze:
- excesul de viteza, neatentia pietonilor, depasirea neregulamentara si neasigurarea prioritatii de trecere, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Alte referate despre: accidentul de trafic rutier, accidentele de trafic rutier, accidente de trafic rutier

Accident de circulatie cu pagube materiale

Accident de circulatie cu pagube materiale
Solicita acestora sa completeze cate o declaratie pe un formular tipizat care cuprinde si un spatiu pentru schita locului accidentului, atentionandu-i ca falsul in declaratii constituie infractiune (art.292CP). in cazul in care conducatorii auto nu cunosc limba romana, declaratia poate fi scrisa de catre o alta persoana (traducator). Atunci cand decaratiile sunt incomplete, nefiind prezentate in mod amanuntit si explicit circumstantele comiterii accidentului, va solicita celor in cauza sa le completeze cu datele necesare.

Alte referate despre: accident de circulatie cu pagube materiale, accident de circulatie cu pagube victime, accident cu pagube materiale

Fracturi de mandibula

Mediane: (mediosimfizare), situate între cei doi incisivi centrali inferiori 2,9% după Archer deoarece simfiza mentonieră este unul din locurile de rezistenţă a mandibulei.

Alte referate despre: fractura de mandibula, fracturi de mandibula, fracturile de mandibula

Comportamentul clientilor fata de femeile taximetrist

f)CULTURA:valorile, normele si bunurile materile caracteristice unui anumit grup.Aceasta notiune este folosita la scara extrem de larga.

Alte referate despre: comportamentul clientilor fata de taximetristi, comportamentul barbatilor fata de femeile manager, comportamentul vanzatorului fata de client

Traumatismele vertebro-medulare

Aceasta diferenta rezulta din faptul ca din abord anterior canalul rahidian e decompresat sub control vizual direct, insa abordul anterior e mai complicat, e asociat cu risc majorat al complicatiilor vasculare, pierderea sanguina e mai mare, necesita rezistentasporita si deprinderi practice din partea chirurgului (Esses S., Botsford D., Kostuik J., 1990). Majoritatea nereusitelor in tratamentul chirurgical al TVM tin de greselile la etapa alegerii tacticii de tratament (1998).

Alte referate despre: traumatisme vertebro medulare, traumatismele vertebro-medulare, traumatisme vertebro-medulare

Accidentul vascular cerebral

Persoanele care sunt mai expuse unui asemenea accident, prezinta anumiti factori de risc. Obezitatea, fumatul, sedentarismul, consumul excesiv de alcool si o dieta inadecvata sunt factorii controlabili. Renuntarea la aceste obiceiuri si adoptarea unui stil corect de viata pot scadea riscul imbolnavirii.

Alte referate despre: accident vascular cerebral, accident vascular cerebral hemoragic, accidentul vascular cerebral

Accidente nucleare

Pentru a întreţine reacţia în lanţ, în medie cel puţi unul din neutronii rezultaţi dintr-un nucleu, trebuie să producă o nouă fisiune. La o compoziţie a materialului fisionabil această condiţie este cel puţin egală cu o valoare, numită masă critică.
Când mai mult de unul din neutronii expulzaţi din nucleu produc noi fisiuni, numărul fisiunilor în unitatea de timp creşte în progresie geometrică şi are loc explozia nucleară.
Dacă numai un singur neutron dintr-un nucleu produce o nouă fisiune, numărul fisiunilor din unitatea de timp rămâne constant şi atunci avem reacţie în lanţ controlată.
Energia eliberată în urma fisiunii nucleare este de ~ 200 MeV, iar pentru nucleele din 1 kg de 235U se eliberează 4,7·1026MeV=7,5·1013J, deci de 3·1016 ori mai eficace decât huila.

Alte referate despre: accidente nucleare, accidente nucleare referat, referat accidente nucleare

Modul de manifestare a accidentului vascular hemoragic

La examenul obiectiv, prezintă un facies vultuos, care împreună cu obezitatea caracteristică multor bolnavi constituie aşa numitul „habitus apoplecticus”;redoarea cefei apare destul de frecvent prin revărsarea sângelui în spaţiile subarahnoidiană;se observă intense fenomene respiratorii de tip Cheyne-Stokes, bronhoplegie, acumulare de mucozităţi în arborele respirator, cu respiraţie stertoroasă, chiar edem pulmonar;

Alte referate despre: accident vascular hemoragic, accidentul vascular hemoragic, referat despre accident vascular hemoragic

Accidente nucleare

In 1937,in timpul prigoanei fasciste a acelor ani,in care Hitler ameninta cu „bomba finala”,a fost descoperita in Germania „reactia de fisiune in lant”,a dat posibilitatea construirii bombei atomice,care a fost experimentata in localitatea Los Alamos(New Mexico,SUA),pentru prima data,constand in detonarea unei bombe bazate pe fisiunea uraniului. Primul dezastru nuclear a avut loc odata cu detonarea primei bombe atomice asupra orasului Hiroshima,care s-a soldat cu peste 100.000 morti.

Alte referate despre: referat despre accidente nucleare, accidente nucleare referat fizica, accidentele nucleare

Cai rutiere Europene

Principalele forme ale transportului pe uscat sunt cele pe rauri si canale, cai ferate si sosele. In regiunile in care se extrage gazul metan natural sau petrolul, o forma particulara de transport o reprezinta conductele magistrale.

Primele dintre aceste forme de transport, din punct de vedere cronologic au fost cele de pe rauri si canale. Canalele au devenit foarte importante in sec al 18-lea, insa ele au suferit un declin in sec al 19-lea din cauza competitiei cu caile ferate. In Europa au fost construite retele dense de cai ferate, dar ele au aparut si in zonele mai indepartate, cum ar fi China, India, Japonia, sau Statele Unite ale Americii. Pe caile ferate erau transportate diverse marfuri. In sec al 20-lea transportul rutier a devenit dominant.

Importanta transportului rutier a crescut datorita construirii unei adevarate retele de sosele si a variatelor inovatii tehnice si tehnologice din industria autovehiculelor. Escaladarea permanenta a problemelor ecologice, inclusiv pericolul ...

Alte referate despre: cai rutiere europene, poduri rutiere europene, transporturi rutiere europene

Legislatie rutiera

Art. 4. - (1) Controlul circulatiei vehiculelor apartinând Ministerului Apararii Nationale se efectueaza de catre politie, precum si de catre personalul din structura desemnata de acest minister.

Alte referate despre: legislatia rutiera 2009 download, legislatia rutiera 2010 download, legislatie rutiera 2009 download

Lectie de circulatie

Numarul mare de accidente rutiere in care si-au pierdut viata copii, produce ingrijorare si de aceea a preveni astfel de evenimente si a cunoaste regulile de circulatie rutiera se impune ca o datorie majora.
Proiectarea unei astfel de programe, bazata exclusiv pe educatia rutiera, vine in ajutorul dat copilului in intelegerea si respectarea normelor elementare de circulatie, fie ca circula ca simplu pieton sau cu mijloace de transport in comun.

Alte referate despre: didactic ro plan de lectie regulile de circulatie, lectie circulatia sangelui prin vase, lectia mica si marea circulatie

Alcoolismul - Influenta alcoolului asupra sistemului nervos

1. Ce intelegem prin alcoolism?
Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept “dependenta de alcool”, este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia. Include patru simptome:
nevoia incontrolabila de a consuma alcool
pierderea controlului - incapacitatea de a se plimita la un singur pahar de bautura la o ocazie deosebita
dependenta psihica - simptome provocate de abtinerea de la alcool, ca de exemplu ameteli, greata, anxietate, tremuraturi si transpiratie abundenta
toleranta - nevoia de a creste cantitatea alcoolului consumat pentru a-i simti efectele.
2. Este alcoolismul o boala?
Da! Alcoolismul este o boala cronica, de obicei progresiva, cu simptome care include dorinta de a bea, in ciuda efectelor negative. Ca multe alte boli, are un curs in general previzibil, simptome recunoscute ...

Alte referate despre: alcoolismul - influenta alcoolului asupra sistemului nervos, influenta alcoolului asupra sistemului nervos, influenta alcoolului asupra sistemului nervos eseu

Explozia de la Fukushima

Conform unei statistici a NHTSA (National Highway Trafic Safety Administration), in 2009, doar in Statele Unite au murit 33808 de cetateni americani. Numarul victimelor pe soselele americane in perioada 2000 - 2009 a fost de peste 400000 de oameni. Extrapoland la populatia globului, tinand cont de zonele de pe glob mai putin industrializate, tot cred ca putem afirma, cu destula siguranta, ca in ultimii zece ani, milioane de oameni din intreaga lume si-au pierdut viata in incidente rutiere. Nu are rost sa mai pomenim numarul ranitilor care probabil este undeva de ordinul zecilor de milioane, in aceeasi perioada.

Alte referate despre: explozia de la fukushima, explozile de la fukushima, explozia de la fukushima referat

Asia

Situata cu precadere in emisfera nordica, cel mai vast si cel mai populat continent. Masiva, afara de partea orientala, cu relief accidentat si fragmentat in peninsule (Kamciatka, Coreea, Malaysia) si arhipelaguri (Japonia), Asia este formata din regiuni joase in nord-vest (Siberia occidentala, depresiunea Aralo-Caspica), din vaste podisuri de roci vechi in sud (Arabia, Pod. Deccan), impartita de muntii (Caucaz, Zagros, Himalaya, Tian Shan, Altai) care inchid podisuri inalte (Anatolia, Pod. Iranian, Tibetul.

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia
Referate afisate : 18
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles