Referat adrian mutu

Adrian Mutu

Aici incep problemele lui Adrian, a gasit multi colegi cu care a inceput sa fregventeze barurile din Londra si ajungand in disgratia lui Ranieri jucand doar 31de meciuri si marcand 10 goluri, el stand mai mult pe banca de rezerve a echipei. Intre timp Adrian isi distrusese si casnicia despartindu-se de Alexandra cu care avea un copil.

A inceput sa apara in ziarele de scandal din Anglia care l-au surprins prin discoteci cu celebritati precum Naomi Chambel. Intre timp la Chelsa vine Murihnio care il exclude pe Mutu din echipa, iesind pozitiv la un control antidoping.

Adrian este suspendat de liga Engleza pe o perioada de 7 luni pierzand contractul cu Chelsa. Salvarea sa a venit din partea lui Luciano Mogi care il ia la Iuventus Torino. Mutu se casatoreste cu Consuelo, urmand sa aiba un copil.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 42kb
Downloads: 2556
Materia: Diverse

American Football - atestat

On his left is the left guard and on his right is the right guard. On the left of the left guard is the left tackle, and on the right of the right guard is the right tackle. On the ends of the line are the tight end and the split end. The center begins each play by hiking the ball, or passing it between his legs from a crouched position to the player standing directly behind him.

Alte referate despre: american football, american football players referat, american football vs soccer

Quelques donnees concernant le football

Si le football est devenu le jeu prefere des hommes, il doit son universalite a la simplicite de ses regles, mais aussi au fantastiques rayonnement de la Coupe du Monde. Tous les quatre ans, la Terre entiere se passionne pour ce merveilleux spectacle.

Alte referate despre: quelques donnees concernant le football, quelques donnees concernant la coupe du monde france 98 ce inseamna, football

Mari romani in afara tarii

A terminat Colegiul Reformat al Liceului Calvin din Orăştie, care din 1919 încoace a fost numit "Liceul Aurel Vlaicu", luându-şi bacalaureatul la Sibiu în 1902.

Alte referate despre: romanii din afara tarii, referat romanii din afara tarii, referat rauri din afara tarii

American football

Football, American, distinct type of football that developed in the United States in the 19th century from soccer (association football) and rugby football. Played by professionals and amateurs (generally male college or high school teams), football is one of the most popular American sports, attracting thousands of participants and millions of spectators annually. The forerunner of American football may have been a game played by the ancient Greeks, called harpaston. In this game there was no limit to the number of players.

Alte referate despre: american football referat tradus, referat for american football, revolutia americana

Zinedine Zidane

Zinedine a joue pour beaucoup clubs de football: : Cannes (France), Bordeaux (France), Juventus(Italy) et en prsent il est le plus important joueur de le Champions du Europe,Real
Madrid,qui a paye(/) 66 millions de Etats Unis dollars pour son transfer en Spain.

Alte referate despre: zinedine zidane francais, zinedine zidane referat, zinedine zidane

Mes loisirs

Le football, ou le football car il s'appelle dans quelques regions du monde, est le sport le plus populaire au monde ! Le nom rel du football est le football d'association, mais la plupart des personnes n'emploient pas ce nom.

Alte referate despre: mes loisirs, mes loisirs preferes, mes loisirs le hambal

Doua personaje dintr-o comedie - citat Adrian Marino

Adrian Marino afirmă ca “tendinţa comediei este de a-şi reduce personajele la scheme morale abstracte, cu simpla functionalitate comică”. De asemenea, el spune că, în acest sens, comedia constituie cea mai universală compunere literară.

Un prim argument îl constituie chiar acţiunea piesei, care se desfăşoară în “capitala unui judeţ de munte”, pe fondul agitat al unei campanii electorale. Aici are loc conflictul între ambiţiosul avocat Nae Catavencu, din “opozitie”, care aspiră la fotoliul de deputat, şi grupul fruntaş al conducerii locale (prefectul Ştefan Tipătescu şi “prezidentul” Zaharia Trahanache), care conduce abuziv, în interes personal, viaţa politică a judeţului. Pentru a-i forţa să-l propună candidat în locul lui Farfuridi, Caţavencu ameninţă cu un şantaj.

Instrumentul de şantaj este o scrisoare “de amor” a lui Tipatescu trimisă doamnei Zoe Trahanache, soţia “prezidentului”. Pierdută de Zoe, scrisoarea ...

Alte referate despre: adrian marino comedia, adrian marino o scrisoare pierduta 2 personaje text argumentativ, o scrisoare pierduta afirmatie de adrian marino 2 personaje

Comunismul si cel care a trait Iluzia - Adrian Cioroianu

Speranta din nou in vara lui 1958, cand armata sovietica este retrasa cu ceva zarva din tara noastra, si din nou alarma pentru cei cu mintea limpede, cei care au putut intelege ca de pe urma acestei retrageri au avut de castigat mai ales doi oameni: Gheorghiu-Dej, care va incepe o nationalizare a stalinismului remanent - dublata de desovietizarea culturala si economica de la inceputul anilor '60 -, si Nikita Hrusciov, care isi argumenteaza dorinta de pace si destindere tocmai cu retragerea din Romania.

Alte referate despre: epoca in care au trait mari fizicieni, un personaj feminin care a trait o drama pe tema iubirii, epoca in care a trait ludovic filip

Viitorul poate incepe

Si celor doua milioane care au plecat din tara, la munca pentru oricine altcineva, le-a vorbit Basescu. Si celor care mai sint aici doar pentru a se indoi, si celor care cred ca nu mai e nimic de facut, si celor care vor sta acasa in ziua votului, asteptind sa fie cum o fi, adica la fel ca inainte. Traian Basescu a reusit sa vorbeasca, miercuri seara, cu toti romanii care au fost si sint.

Alte referate despre: viitorul planetei incepe cu noi, viitorul a inceput ieri, viitorul meu incepe azi

Scrisoarea lui Pseudo-Barnaba

Critica a ajuns la concluzia că autorul scrisorii nu poate fi Barnaba, însoţitorul Sfântului Apostol Pavel întrucât el repudiază Vechiul Testament din care marele Apostol se făcuse ca un pedagog şi întrucât consideră circumciderea sau tăierea împrejur ca o înşelătorie diabolică. Textul scrisorii cuprinde uneori indicaţii de simpatie pentru genosticism. Antipatia profundă faţă de Vechiul Testament şi antisemitismul puternic al autorului nu puteau fi semne ale unui colaborator misionar al Sfântului Apostol Pavel.

Alte referate despre: scrisoarea lui pseudo barnaba, o scrisoare pierduta rezumat, o scrisoare pierduta rezumat pe acte

Poezia si problema genurilor literare

Genul liric este genul poeziei , ,, dar nu numai ,, . Termenul ,, liric ,, ( derivat din denumirea unui instrument muzical , lira , insemnul zeului Apollo ) a denumit in Grecia antica , orice fel de poezie , facuta pentru a fi cantata . Ulterior , indeosebi de la romantism incoace , poezia lirica a ajuns sa insemne creatia literara in versuri centrata asupra eului , asupra vietii launtrice , cu toata gama trairilor sufletesti - sentimente , emotii , stari , dispozitii afective , atitudini etc. Astfel , lirismul s-a identificat treptat cu esenta insasi apoeziei . Formal , poezia lirica se caracterizeaza in principal prin scurtime , densitate semantica si muzicalitate .

In definirea poeziei ( - vb. gr. poienin ,, a fabrica ,, , ,, a produce ,,) s-au impus de-a lungul timpului 3 cupluri de enunturi , in mod egal considerate drept adevarate :

1.- Poezia are o elaborare oarecum facila , deoarece nu necesita munca de aranjare proprie textelor de dimensiuni mari , nici elaborarea ...

Alte referate despre: exemple de genuri literare in poeziile eminesciene, genurile literare, genuri literare

Imperiul roman - Roma antica, Colosseum, Constantin cel Mare si Constantinopol

Mutarea capitalei imperiului la Constantinopol (330), impartirea imperiului (395), caderea imperiului roman de apus (476) si migratiunea poparelor au dus la decaderea orasului.Imperiul roman a fost unul dintre cele mai puternice si mai mari state ale lumii antice. Cea mai veche perioada din istoria Romei este cunoscuta in istorie sub denumirea de ,,perioada regalitatii", care ar fi durat, potrivit traditiei, aproximativ doua secole si jumatate (753-509 I.C.).

Alte referate despre: descrierea colosseum din roma antica, date despre colosseum din roma antica, referat colosseum din roma antica

Commedia dell'arte

Textul commediei dell'arte judecat aparte, rupt de spectacol nu prezinta in sine o valoare artistica literara. Asa cum au sustinut istorici de teatru- Toschi, Pandolfi, Sanesi - este sigur ca schema generala a textului mergea pe linia unei popularizari a textului erudit, intrand aici recurgerea la vulgaritate, urzeala,intrigile, situatiile comice sau tragice fiind luate in mare parte din comedia erudita. Important este ceea ce face actorul. Textul isi cucereste astfel originalitatea, orice cunoscator putand semnala asemanari intre importantele piese ale lui Gio Battista della Porta, Placido Adriani sau Silvio Fiorillo.

Alte referate despre: commedia dell arte, commedia dell arte referat ro, comedia dell arte

Cultura romaneasca de la "Romania Mare" la "Democratia populara"

Cel de-al doilea curent literar promovat in anii interbelici a fost traditionalismul. Tribuna a traditionalismului, revista "Gandirea" a aparut la Cluj, la 1 mai 1921, din initiativa unui grup de scriitori tineri, intre care Cezar Petrescu, Adrian Maniu si Lucian Blaga. Transferata la Bucuresti, in octombrie 1922, condusa din 1926 si pana in 1944 de catre Nichifor Crainic, revista a evoluat de la traditionalism spre ortodoxism. La revista vor colabora Tudor Arghezi, G.Calinescu, T.Vianu, G.Bacovia, Zaharia Stancu, I.Agarbiceanu, M.Sadoveanu s.a.

Alte referate despre: cultura romaneasca, cultura romaneasca in perioada interbelica, cultura romaneasca intre orient si occident

Elemente comune intre Romania si Moldova

2. Personalitati istorice identice
Istoria Romaniei si a Moldovei au personalitati istorice comune ca de exemplu: Burebista, Decebal, Traian, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Vlad-Tepes, Mihai Viteazu, Dimitrie Cantemir, si desigur unii scriitori ca de exemplu:Mihai Eminescu, Ion Creanga, Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Mircea Eliade, Constantin Negruzzi, Alecsandru Donici, Mihail Kogalniceanu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alecsei Mateevici, Alecsandru Lapusneanu .

Alte referate despre: elemente comune intre romania si moldova, republica moldova si romania elemente comune, elementele comune ale romaniei cu republica moldova

Traditionalismul

Sunt susţinute valorile naţionale, miturile bizantine şi autohtonismul, cultul limbii naţionale, al sângelui. Colanoratori ai revistei au fost: Lucian Blaga, Adrian Mnaiu, Aron Cotruş, Ion Pillat, Vasile Voiculescu, Ion Vinea, Cezar Petrescu, Mateiu Caragiale.Doctrina găndiristă are în centru autohtonismul şi afirmă că ortodoxismul reprezintă „cerul spiritualităţii româneşti”.

Alte referate despre: traditionalismul, in gradina ghetsimani traditionalism, traditionalism
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles