Referat alunecari de teren

Alunecarile de teren

Impactul alunecarilor de teren asupra habitatului si peisajului.
Efectele macro, ale alunecarilor de teren sunt date de faputul ca, au capacitatea de a modifica suprafete vaste, modificand in mod ireversibil peisajul si tot ceea ce tine de ecosistemul existent.Alunecarile reprezinta procese de miscare ale unor mase de pamant sub actiunea gravitatiei, in lungul unor suprafete de alunecare, care le separa de partea stabile a versantului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 0
Materia: Geografie

Alunecari de teren

Si in Romania au avut loc astfel de acumulari de teren, in anul 1837, in urma unui astfel de fenomen s-a format Lacul Rosu, un versant al muntelui a alunecat in raul Bicaz formant astfel un baraj natural in urma evenimentului in spatele barajului s-a acumulat multa apa si astfel a aparut Lacul Rosu.

Alunecarile de teren sunt o categorie de fenoneme geologice care cuprinde o gama larga de miscari ale solului in lungul unor pante incepand de la scurgerile de noroi pana la avalansele de pietre pe versanti muntosi. Alunecarile de teren sunt determinate de gravitatie. Oamenii pot contribui si ei la aparitia acestui fenomen, prin subminare(aceasta se produce, de exemplu, cand sunt construite sosele pe suprafata unui teren in panta).

Alunecarile de teren sunt fenomene ce au loc pe terenuri in panta. Ca si componente, acestea prezinta:
-rapa de desprindere
-pat de alunecare
-treapta de alunecare
-corpul alunecarii
-fruntea de alunecare.

Alte referate despre: alunecari de teren, alunecari de teren referat, referat alunecari de teren

Pante si alunecari de teren

Alunecarile de teren
Studiul pantelor si al schimbarii configuratiei lor i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa înteleaga cum se produc alunecarile de teren. S-au descoperit noi date despre fenomenele naturale care duc la eroziunea solului si la alunecari de teren, iar cunoasterea acestora poate ajuta la prognozarea catastrofelor naturale. În octombrie 1963, un val imens de apa a trecut peste digurile barajului Vaiont, situate în nordul Italiei. Un perete de apa ânalt de peste 70 de metri, transportând milioane de tone de mâl si pietris, a inundat statiunea învecinata , Longarone, si 2000 de oameni au fost ucisi.

O ancheta ulterioara a demonstrat ca inundatia a fost provocata de o aluneacare masiva de teren care a antrenat milioane de tone de roci sfarâmate în interiorul barajului fortând apa sa se reverse peste digurule barajului. ...

Alte referate despre: pante si alunecari de teren, referat pante si alunecari de teren, pante si alunecari de teren in romania

Elementele topografice ale terenului

Sectionarea cu un plan vertical a scoartei terestre permite observatia ca se disting trei curbe care intereseaza si anume : suprafata topografica, geoidul si elipsoidul de referinta (fig.1.1).Suprafata topografica este de fapt urma terenului lasata pe planul de sectiune, urma care datorita neregularitatilor nu se poate exprima printr-un model matematic. Este suprafata care face obiectul reprezentarilor pe harti si planuri.

Alte referate despre: elementele topografice ale terenului, elementele topogtafice ale terenului, elementele topografice

Hazarde Naturale - Principiile de management a mediului

Omul traieste permanent într-un mediu în care este expus unei mari diversitati de situatii mai mult sau mai putin periculoase, generate de numerosi factori. Manifestarile extreme ale fenomenelor naturale cum sunt: furtunile, inundatiile, seceta, alunecarile de teren, cutremurele puternice si altele, la care se adauga accidentele tehnologice (poluarea grava, de pilda) si situatiile conflictuale, pot sa aiba influenta directa asupra vietii fiecarei persoane si asupra societatii în ansamblu.

Alte referate despre: principii de management al mediului, impactul hazardelor naturale asupra mediului, hazarde naturale si antropice impactul lor asupra mediului

Hazarde naturale

Furtunile pot crea mai multe fenomene periculoase: ploaie torentiala,
vanturi puternice, grindina, fulgere si tornade.

Alte referate despre: hazarde naturale, hazarde naturale si antropice, hazarde naturale referat

Influenta naturii asupra agriculturii

4.1. Impactul natural
Schimbarile globale ale starii mediului. Analiza trendelor de
temperatura în ultimul secol a demonstrat o crestere a temperaturii aerului în diferite zone ale Republicii Moldova. Totodata, exista o
tendinta naturala spre scadere a umi-ditatii mediului de viata, care
se agraveaza si prin impactul antropic (secarea zonelor umede,
canalizarea si distrugerea luncilor râurilor mici), ce duce la
degradarea populatiilor de plante si animale specifice acestor
habitate. O situatie critica pentru Republica Moldova este micsorarea
excesiva a învelisului verde natural prin extin-derea masiva a
suprafetelor de terenuri agricole. Consecintele acestor fenomene sunt
xerofitizarea si saracirea învelisului vegetal, înclinarea acestuia
spre o înfatisare ecologica sudica (stepizare).
Una din schimbarile evidente în ecologia unui sir de specii, ...

Alte referate despre: influenta naturii asupra agriculturii, influenta naturi asupra agriculturi, influenta asupra mediului influenta naturii asupra sanatatii copiilor

Mediterana Americana

Având în faţă imaginea acestui paradis natural nu putem trece neobservând cea mai mare problemă a omenirii în momentul actual – poluarea.
Marile centre urbane de pe litoral, deversarea apelor reziduale, fluviile americane şi mexicane puternic infestate (Alabama, Mississippi, Brazos, Colorado, Rio Grande), exploatările petrolifere şi alte surse crează largi posibilităţi de poluare a apelor şi plajelor, mai ales a celor de pe latura nordică şi vestică a Golfului Mexic. Aş aminti doar de urmările catastrofale care le-au cunoscut coastele sudice ale statului Texas şi la sud de Rio Grande, din cauza erupţiei necontrolate a sondei petrolifere mexicane submarine “Ixtoc 1”, declanşată la 3 iunie 1979 şi care a deversat în mare aproape 30.000 barili ţiţei pe zi timp de câteva luni. Grosimea stratului de ţiţei a atins în unele locuri 12m, depăşind cu mult barierele instalate în cale şi alte dispozitive de protecţie.
Mediul înconjurător este ambianţa ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Tehnica alpinismului de iarna

Pe un strat de zapada afinata de 10-15 cm mersul continuu este foarte obositor, iar viteza de mars scade sub 3/4 din cea normala (cea realizata pe acelasi teren neacoperit cu zapada); se impune ca militarii sa fie rulati la deschiderea pirtiei.Marsurile in teren muntos pe un strat de zapada de 20-25 cm pun piedici serioase; oboseala si extenuarea se resimt repede, militarii din capul coloanei trebuie schimbati dupa fiecare 500-1 000 m cu diferenta de nivel de 50-100 m.

Alte referate despre: fisa tehnica iarna de vasile alecsandri, compunere despre iarna, iarna

Amenajarea cursurilor de apa

C. SCURGEREA APEI:
In cursurile de apa cu scurgere libera, apa se misca turbulent, iar pe portiunile rectilinii cu sectiuni regulate, aproape laminar. Suprafata de apa in sectiune este orizontala. O unda de suprafata se poate propaga in amonte numai pe apa in regim lent. Daca sectiunea variaza, in scurgerea lenta se formeaza remuul (pozitiv sau negativ). Trecerea de la scurgerea rapida la cea lenta se face printr-un salt de apa sau prin forme ondulatorii ale suprafetei apei. Intr-o albie de rau avand aceeasi sectiune si aceeasi panta nu este posibila trecerea de la regimul lent la acela rapid. Printr-o frangere de panta se poate provoca in amonte un regim lent, iar in aval un regim rapid (deasemenea si prin modificarile rugozitatii). Trecere de la regimul rapid la regimul lent se poate face in punctul de intersectie al celor doua linii de energie (saltul).

Alte referate despre: amenajarea cursurilor de apa, lucrari hidrotehnice pentru amenajarea cursurilor de apa, amenajarea cursurilor de apa in judetul mehedinti

Asolamentul

Elementele asolamentului
In activitatea de intocmire a asolamentelor si in cea de practicare a acestora se opereaza cu urmatoarele notiuni: sola, cultura premergatoare, rotatia, structura culturilor, sola saritoare, asolamentul, cultura repetata, durata rotatiei, sola combinata, monocultura, cultura intercalata, cultura ascunsa (Definitiile acestor notiuni au fost date la laborator!!!).

Alte referate despre: asolamente, asolamente agricole, asolamentele si sistemele de asolamente

Raport - Evaluare teren

1.3. Rezumatul concluziilor importante
Proprietatea imobiliara - teren arabil ce face obiectul prezentului Raport de evaluare se afla situat in intravilanul satului Sf. Ilie, comuna Scheia, judetul Suceava intr-o zona rezidentiala cu numeroase terenuri libere dar si proprietati imobiliare rezidentiale.

Alte referate despre: raport evaluare teren, raport evaluare teren referat, hotarare aga raport evaluare teren

Amenajari baze sportive - Amenajarea unui teren de fotbal in interiorul spatiului

Materialele din care se formeaza stratificatia sunt: zgura, care se trece prin patru feluri de site cu ochiuri de 5 milimetri, 20 milimetri, 50 milimetri si 100 milimetri, pietrisul, nisipul si argila. Materialele se aseaza de la cel mai gros la cel mai fin de jos in sus, dupa care se toarna beton. Stratificatia trebuie sa corespunda planurilor prevazute in proiect.

Alte referate despre: amenajari baze sportive, amenajarea unui teren de fotbal, curs amenajari baze sportive

Constructii agroturistice - Pamantul teren de fundare si material

- Nisipurile, suferă deformaţii mici şi care se desăvârşesc într-un timp scurt. Solicitările dinamice determină deformaţii mari şi bruşte, mai ales la nisipurile afânate. Nisipurile mari şi mijlocii formează terenuri bune de fundare, rezistenţa lor fiind influenţată de faptul că sunt deasupra sau dedesubtul apei.

Alte referate despre: pamantul teren de fundare, pamantul teren de fundare- adelaida hontus, referat facultate-pamantul teren de fundare

Masajul pe regiuni

Se incepe de la regiunea fesiera si se termina in regiunea cefei. Mainile aluneca de-a lungul coloanei vertebrale, paralel cu coloana sau in lateral. Se impinge limfa spre zonele inghinala si axiala iar sangele pe sistemul venos spre inima.Netezirea spatelui are 6 manevre:Alunecarea de la sacru spre ceafa, paralel cu coloana (3 alunecari cu degetele lipite si 3 alunecari cu degetele larg deschise pentru a cuprinde o portiune cat mai mare de piele).rn rn

Alte referate despre: masajul regiunii fisiere, masajul regiunii cervicale, referat masajul regiunii lombare

Observatie sociologica

b) insusire care vizeaza masurarea si cuantificarea datelor sau traducerea cantitativa ainformatiilor calitative; observatorul sau operatorul de teren trebuie sa probeze rigoare si precizie in manipularea informatiilor “datatoare de seama”.

Alte referate despre: observatia sociologica, observatie sociologica, fisa de observatie sociologica

Fundatii

Clasificarea Fundatiilor:Dupa adancimea de fundare ( adancimea la care se gaseste terenul bun de fundare -adancimea de fundare =distanta masurata de la nivelul terenului natural sau sistematizat pana la talpa fundatiei):fundatii de suprafata ( de adancime mica , directe )transmit incarcarile direct terenului bun de fundare ;fundatii de adancime (indirecte)_transmit incarcarile terenului bun de fundare prin intermediul unor constructii : piloti , chesoane ,coloane , puturi , etc.

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Distributie si merchandising

Studiu de caz. Implementarea solutiei de automatizare a fortei de vanzari/merchandising la Promoterm Grup ."Am ales solutia de automatizare a fortei de vanzari Optimal Sales & Merchandising de la compania Optima Group pentru flexibilitatea optiunilor de lucru pe care le ofera pe intreg palierul de operatiuni specifice activitatii de distributie. In prezent solutia este utilizata de 40 de reprezentanti de vanzari pe un portofoliu de 800 de produse si face fata cu succes necesarului nostru de informatii. Pe masura ce utilizam aplicatia descoperim multiple posibilitati de dezvoltare, fapt care confirma asteptarile noastre.

Alte referate despre: distributie si merchandising, optimizarea activitatii de distributie si merchandising, principiile de distributie si merchandising
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles