Referat australia

Australia

Cea mai mare parte a continentului are aspectul unui podis jos. Altitudinea medie a Australiei este de 305 m (cel mai jos dintre continente), predomina podisurile usor ondulate si campiile joase si plane. Campiile joase cu altitudini intre 0-200 m totalizeaza 32% din suprafata continentului, iar campiile inalte si podisurile cu inaltimi intre 200-500 m reprezinta 62%.

Este de remarcat ponderea redusa a muntilor de peste 1 000 m (1,3%), Australia constituind si din acest punct de vedere un continent unic.Aceste caractere se explica prin evolutia tectonica si prin denudatia suferita intr-o perioada foarte indelungata. Ocupa mai mult de jumatate din suprafata Australiei. Este o regiune tabulara, cu altitudini in general de 300-400 m, fiind cea mai caracteristica unitate de relief a Australiei prin morfostructura si prin altitudinile medii.

Fundamentul cristalin al Scutului Australian apare la zi pe suprafete extinse, dar in numeroase regiuni este acoperit de formatiuni sedimentare sau ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1454kb
Downloads: 1750
Materia: Geografie

Australia - prezentare power point

Intersectarea Desertului Simpson cu aceste bazine interioare estompeaza distinctiile fizice dintre aceste regiuni. In Australia activitatea vulcanica a incetat doar in ultimele milioane de ani si exista multa activitate seismica in Platoul Estic si Vestic. Cealalta caracteristica geografica importanta a Australiei este marea din dreptul coastei tropicale a Queensland-ului . Marea Bariera de Corali , cel mai mare recif coralier din lume , are o lungime de peste 2.000 km si este clar vizibila din cosmos.

Alte referate despre: australia, referat australia, australia referat

Proiect turism international - Australia

Adelaide
Primii colonizatori s-au stabilit in aceasta zona in anul 1836, intemeind o colonie britanica. Colonelul Light a ales locatia pentru a construi cladiri rectangulare si bulevarde elegante, numind orasul dupa sotia regelui William IV. Colonia a fost populata cu mesteri si muncitori priceputi, si nu cu condamnati la inchisoare, ca in alte cazuri, in timp ce refugiatii germani au cultivat vita-de-vie in partea de nord-est. Designul original se mentine si astazi: cladirile rezidentiale sunt inconjurate de spatii verzi, unde poti merge la un picnic, poti face un gratar, juca cricket sau poti fi spectator la cursele de cai.

Alte referate despre: turismul international australia, turismul international, turism international

Oceania si Australia

Transporturi si comunicatii: marile orase sunt legate intre ele pe cai
aeriene, feroviare sau rutiere. In orase, transportul este asigurat de
autobuze, metrouri si taxiuri. Sistemul de comunicatii este foarte
eficient, existand televiziuni si posturi de radio nationale si
comerciale, precum si cca. 500 ziare, din care 60 apar zilnic.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Australia - prezentare

VEGETATIA – Australia are o vegetatie speciala, pe care nu o mai intalnim in alte parti ale globului. Exista 12.000 de specii vegetale caracteristice, prezervate in peste 200 de parcuri nationale si rezervatii pentru flora si fauna. Desertul este si el pastrator de vestigii: Ayers Rosk, monolitii de 300 m inaltime. Vegetatia este formata din urmatoarele mari asociatii: padurea musonica ( eucalipt, palmieri, bananieri, liane, orhidee ), padurea australiane ( vesnic verde, eucalipti ), savana si stepa ( vegetatie erbacee ) si vegetatia de semidesert ( denumita “scrub” ) si desert in regiunile aride.

Alte referate despre: economia australiei, australia si oceania, australia capitala

Australia

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este , de asemenea , cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos . Contine mai mult desert decat orice alt continent .:doua treimi :intinderea sunt de aride sau semiaride.Are o linie de coasta de linire de coasta foarte scurta pentru o suprafata atat de mare:in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian , sunt foarte putine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coasta .

Alte referate despre: zonele naturale ale australiei, capitala australiei, referat despre australia

Australia

Sydney 3.6 milioane
Melbourne 3.1 milioane
Brisbane 1.5 milioane
Perth 1.2 milioane
Adelaide 1.0 milioane
Canberra 303,846

Alte referate despre: australia referat geografie, relieful australiei, marea bariera de corali din australia

Australia

Turismul,peisajele spectaculoase ala lantului muntos Hamersley din vestul Australiei atrag multi turisti,mai ales din Japonia,Noua Zeelanda si din Asia de Sud-Est.Aproape cinci milioane de turisti viziteaza Australia in fiecare an sporind veniturile tarii.Transporturile,cu un teritoriu atat de mare si cu tarile vecine atat de departate de marile centre,australienii se bazeaza foarte mult pe transportul aerian.

Alte referate despre: referat geografie australia, plante si animale originale din australia, clima si apele din australia

Australia

Cele mai remarcabile dintre aceste aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest . Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500 km , care formeaza Muntii Marii cumpene de Ape . Varfurile cele mai inalte au o inaltime de numai 1.500 m . Muntii New England si Muntii Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500 m.

Alte referate despre: referat australia geografie, marele recif de corali din australia, despre australia

Salvati Padurea Tropicala

Anual, 110.000 de hectare de paduri sunt defrisate. Pe de alta parte, in Australia exista un million de hectare de plantatii noi pentru productia de cherestea, urmand ca in 2020, acestea sa ajunga la trei milioane de hectare. In Tasmania, la vreo 100 km nord-vest de capitala statului, Hobart, defrisarea efectuata in Styx Valley a devenit o problema nationala.

Alte referate despre: salvati padurea tropicala, salvati padurile tropicale, salvati padurea tropicala-referate

Europa

|n republica Filipine din cele peste 7100 insule c#t compun ]ara,
numai 11 concentreaz` 97-98% din popula]ia ]`rii.

Alte referate despre: tari si capitale din europa, turismul in europa, europa

Asezarile rurale

Dupa functie, se disting ca fiind representative:
- satele cu functii predominant agricole. Acestea pot fi specializate fie in cultura cerealelor si a plantelor tehnice, fie in viticultura, fie in cresterea animalelor etc.
- satele agro-industriale, unde alaturi de practicarea agriculturii se disting si unele activitati industriale: prelucrarea lemnului, exploatarea resurselor minerale s.a.
- satele cu functii agricole si de servicii (comert, transporturi, turism). Practicarea turismului rural a luat o amploare deosebita, mai ales in regiunile montane ale tarilor dezvoltate.

Dupa numarul locuitorilor, exista:
- sate mici (sub 500 locuitori),
- sate mijlocii (500- 1500 de locuitori)
- sate mari (1500- 4000 de locuitori)
- sate foarte mari (cu peste 4000 de locuitori).

Satele mijlocii si mari se impun ca fiind cele mai numeroase pe toate continentele. Dupa modul de distribuire a gospodariilor, ies in evidenta trei tipuri majore de sate:
1. Satele risipite, proprii ...

Alte referate despre: asezarile rurale, asezari rurale, asezarile rurale din europa

Australia

Australia, island continent located southeast of Asia and forming, with the nearby island of Tasmania, the Commonwealth of Australia, a self-governing member of the Commonwealth of Nations. The Commonwealth of Australia is made up of six states—New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, and Western Australia—and two territories—the Australian Capital Territory and the Northern Territory.

Alte referate despre: asemanari si deosebiri dintre australia si africa, referate australia, clima australiei

Australia

Capitala: Canberra Alte orase: Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns, Adekaide, Perth, Darwin, Broome, Cooktown, Townsville, Hubart.
Seful statului: Regina ELIZABETH II (din 6 February 1952), reprezentata de Guvernatorul General Maj. Gen. (Ret.) Michael JEFFERY (din 11 August 2003) Seful guvernului: Prim Ministru: John Winston HOWARD (din 11 martie 1996) .Ziua Nationala : 26 ianuarie .Suprafata:O tara de 7,686,850 kmp, mai mare decat Romania (237,502 kmp) de 32 de ori si cu putin mai mica decat USA.

Alte referate despre: industria australiei, australia resurse naturale, suprafata australiei

Vodafone Group

Vodafone Group
Toti directorii coordoneaza cu cele 5 departamente,in vederea elaborarii,implimentarii si verificarii noilor strategii,pentru dezvoltarea afacerilor din subdiviziunile lor.Atit la nivel de corporatie cit si la nivel de filiale este pe larg intilnit principiul utilizarii potentialului uman.Acest lucru este necesar nu doar din necesitati manageriale,dar si din necesitati de ordin socio-cultural pentru fiecare tara in parte.

Alte referate despre: vodafone group strategii de piata, vodafone group, strategii de pret in cadrul companiei vodafone group

Queen Elisabeth

I choose to do my project about Elisabeth II because I was impressed by her evolution as a Monarch. She is an example not only for her nation, but for an entire world.
Elisabeth Alexandra Mary Windsor, born on 21 April 1926, is Queen of sixteen independent nations known as the Commonwealth Realms. These are :United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, Canada, Australia, New Zealand, Jamaica, Barbados, the Bahamas, Grenada, Papua New Guinea, the Solomon Islands, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent and The Granadines, Antigua and Barbuda, Belize, Saint Kitts and Nevis. By the Statute of Westminster 1931 she holds these positions equally; no one nation takes precedence over any other.

Alte referate despre: queen elisabeth, royal family - queen elisabeth ii, queen elisabeth ii

Pasari cinegetice

Având picioarele atat de puternice, de obicei preferă să scape de pericole prin fugă, mai degrabă decât prin zbor.Totuşi, dacă îşi iau zborul, ei sunt capabili să se ridice repede printre copaci şi să dispară în frunziş sau o data ajunşi deasupra, pot să zboare repede spre un loc ferit.Asemenea păsări cărnoase sunt atrăgătore pentru prădători precum vulpiile şi vulturii, astfel încât iscusinţa de ascăpa repede din situaţii periculoase este esenţială.Totuşi, este nevoie de multa energie pantru a alerga sau a zbura atât de rapid fazanii obosesc inainte de a ajunge prea departe.

Alte referate despre: pasari cinegetice, poze desene pasari cinegetice, somnoroase pasarele

Papagalii

Mulţi papagali sunt printre păsările cele mai viu colorate şi mai spectaculoase, chiar şi speciile cu un penaj mai mohorât, brun, cenuşiu sau negru au o pată strălucitoare de pene roşii sau galbene. Papagalul curcubeu din Australia, Noua Guinee şi Indonezia Şi-a primit numele datorită coloritului uimitor al penajului albastru, portocaliu, galben şi verde. Majoritetea papagalilor sunt, însă în principal verzi şi, în ciuda strălucirii penelor lor, această culoare le asigură un camuflaj excelent pe fondul frunzişului pădurilor. Petele de pene viu colorate estompează conturul papagalului şi în consecinţă, îl ajută să se ascundă de prădători .

Alte referate despre: papagalii, papagalul, specii de papagali
Referate afisate : 18
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles