Referat autism

Autismul

-dezvoltarea paradoxala pe diferite paliere (ex.: invata usor sa faca inmultiri,dar nu poate sa numere pana la 10);
-tulburarile actionale si comportamentale (stereotipii-gestuale sau sub forma activitatilor repetitive-comportamentale de automutilare si de autostimulare-tactila,kinestezica,auditiva,vizuala);
-intreaga activitate psihica presupune disfunctionalitati, acestea manifestandu-se la nivel afectiv-motivational (lipsa de interes pentru contact social sau pentru trairile celor din jur, imaturitate afectiva), cognitiv (anomalii in dezvoltarea aptitudinilor cognitive,etc.).

Capacitatea intelectuala a autistului nu poate fi calificata ca diminuanta sau absenta ca la copilul deficient mintal. La copilul autist se poate vorbi despre faptul ca isi pune in practica aceasta capacitate intelectuala numai intr-un mod foarte selectiv, nedezvoltand-o, in cele din urma manifestand carente si insuficiente la nivelul unei debilitati profunde. Astfel, deficientele de relationare si de comunicare,senzoriale, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 933
Materia: Psihologie

Autismul - incapacitate de interelationare

SOLCAN, RADU MIHAIL – „INTRODUCERE IN FILOSOFIA MINTII DIN PERSPECTIVA STIINTEI COGNITIEI” , EDITURA UNIVERSITATII DIN BUCURESTI, 2000.
MARCUS, STROE – „EMPATIE SI PERSONALITATE”

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Autismul

Termenul de autism (autos (gr.) - însuşi) a fost introdus la începutul secolului al XX-lea, de Bleuer, care îl defineşte ca pe o „detaşare de la realitate, însoţită de o predominare a vieţii interioare”. Leo Kanner caracterizează autistul ca fiind „retras, mulţumit de sine însuşi”. În 1940 acesta organizează activităţi logopedice cu o grupă de 11 copii autişti, iar în 1943 reuşeşte să diferenţieze autismul – sindrom comportamental (în toate sferele: acţional, verbal, afectiv, cognitiv etc.) prin trăsăturile sale specifice, de psihoză, schizofrenie sau handicap mintal.

Alte referate despre: autismul referat, autismul la copii, referat autism

Fundamentele psihologiei

6.Caracterul antientropic si antiredundant
Sistemul psihic uman este antientropic si antiredundant, ceea ce inseamna ca pe masura constituirii sale favorizeaza procesele de organizare si diminueaza efectele influentelor perturbatoare. Sunt eliminate informatiile de prisos, cele care si-au pierdut utilitatea sau cele care in loc sa organizeze sistemul il dezorganizeaza. Sunt retinute in schimb informatiile facilitatoare ale bunei functionalitati a sistemului. Mecanismele de selectie , abstractizare, uitare, transfer joaca astfel de roluri.

Alte referate despre: fundamentele psihologiei, fundamentele psihologiei- curs anul 1 psihopedagogie, fundamentele psihologiei de mielu zlate

Autismul - definitie, teorii si tratare

În general, simptomele se schimbă odată cu dezvoltarea şi se pot îmbunătăţi considerabil. Un mic segment de indivizi manifestă o înrăutăţire în timp a comportamentului ritualistic-repetitiv.

Alte referate despre: definitie teoria imigrationista, autismul definitie, definitia teoriei imigrationiste

Autismul

"Functii executive" este un termen care acopera o larga zona de
procese cognitive superioare cum ar fi capacitatea de a se libera de
context, inhibarea unor raspunsuri nepotrivite, planificarea,
îndeplinirea unei sarcini, schimbarea sarcinilor si monitorizarea lor.
Pentru examinarea acestor procese s-au creat niste teste
neuropsihologice cum ar fi Turnurile din Hanoi si Sortarea Wisconson a
cartilor de joc care au scos la iveala functii executive anormale în
autism. În particuar, deficitul în capacitatea de a trece de la o
sarcina la alta este considerat paralel cu acel comportament
ritualistic-repetitiv observat în autism si reprezinta caracteristica
definitorie a acestei boli.

Alte referate despre: autismul infantil, evaluarea teoriei mintii in autism, autism

Autismul

Autismul-una dintre 'enigmele' care de ceva timp au devenit fie marea provocare,fie marea necunoscuta,dar,in acelasi timp,si marea problema a numerosilor parinti,educatori sau chiar a unor specialisti in domeniul serviciilor psihopedagogice si sociale adresate copiilor/elevilor cu cerinte speciale.Experienta practica a identificat o categorie aparte de copii care prezinta dificultati de comunicare si relationare cu cei din jur, instabilitate emotionala,asociate nu cu deficiente de intelect, comportament stereotip si repetitiv,avand relevanta in desfasurarea normala a activitatiilor educative si de socializare a acestor copii,mai ales in primii ani de viata.

Alte referate despre: studiu de caz autism, teoria mintii in autism, cum se manifesta autismul

Autismul

Frecvenţa autismului este discutabilă, pentru că nu au fost efectuate statistici complete în nici o ţară. Un studiu efectuat în 1964 în Anglia, pe populaţia infantilă cuprinsă între 8-10 ani, a depistat 4-5 copii la 10.000, cu semne de autism. Un alt studiu făcut în Danemarca, confirmă acest lucru. Se constată că în ţările dezvoltate, frecvenţa autismului este mai mare faţă de ţările slab dezvoltate, ca urmare a mortalităţii crescute în cazul celor din urmă, copiii cu asemenea handicapuri necesitând o îngrijire medicală specială, realizată cu dificultate.

Alte referate despre: definitie autism, referate autism, referat despre autism

Autismul

Cercetarile imagistice ale creierului persoanelor cu autism au identificat anomalii in anumite zone cerebrale, inclusiv in acelea responsabile de emotie si de relationarea sociala.
Alte studii sugereaza ca persoanele cu autism au niveluri crescute ale neurotransmitatorului numit serotonina, o substanta chimica care trimite mesaje in interiorul creierului.
Totusi, aceste studii sunt preliminare si in prezent se desfasoara cercetari pentru a se explica modul de afectare a creierului in autism.

Simptome
Simptome principale
Severitatea simptomelor variaza semnificativ de la o persoana la alta. Totusi, toate persoanele cu autism au anumite simptome principale in urmatoarele domenii:

Alte referate despre: definitia autismului, referat autismul, plan de evaluare a mintii in autism

Forme de manifestare a tulburarilor de limbaj si terapia limbajului

Exista si situatii cand apar dificiltati im stabilirea diagnosticului diferential si acestea au la baza lipsa de experienta a evaluatorului, o examinare sumara, pripita, neluarea in considerare a tuturor manifestarilor si factorilor determinanti, ceea ce poate duce la confundarea unor tulburari de limbaj cu altele.

Alte referate despre: forme de manifestare a tulburarilor de limbaj si terapia limbajului, forme de manifestare a tulburarilor de limbaj, formele de manifestare a tulburarilor comportamentale

Tulburari de fond ale gandirii

Psihozele toxice sunt maladii psihice cu etiologie toxica: intoxicatii alimentare, efecte euforizante analgezice si hipnotice, care duc la dependenta fata de bauturi alcoolice sau de substante psihodipleptice.
Alcoolismul acut - betia simpla, care provoaca simptome de tulburari psihice stapanite de organism, atunci cand alcoolul nu are o concentratie mai mare de 1% in sange.

Alte referate despre: tulburari ale gandirii, tulburarile gandirii, tulburari ale gandirii referate ro

Tulburari de fond ale gandirii - tulburari toxice

In discutia cu pacientii apar idei logice, si de cele mai multe ori sunt dominante, desi nu mai corespund cu situatia reala a momentului. Pacientii cu tulburari de fond sunt deseori preocupati de idei morbide indreptate spre functionarea organelor proprii. Majoritatea pacientilor sunt nevrotici, psihopati, encefalopati post-traumatici sau epileptici. Ideile obsesive apar impotriva vointei individului si au un caracter parazitar. Starile obsesive pot fi de mai multe tipuri: amintiri obsedante, actiuni obsedante si fobii . Aceste stari apar deseori si in cazurile schizofreniei. Ideile delirante formeaza o categorie de tulburari ale gandirii si pot fi considerate o reflectare gresita a realitatii care domina constiinta pacientului.

Alte referate despre: referat tulburarile gandirii, tulburari ale gandirii-referat, tulburari de gandirii
Referate afisate : 12
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK