Referat beijing

Beijing

Beijingul este capitala si al doilea oras ca marime din Repubilca Populara Chineza. El este nu numai un centru commercial modern ci adaposteste si cateva dintre cele mai vechi constructii din China. Localizat in N-E chinei, la capatul Nordic al triunghiularei Campii Chineze de N., Beijingul este situat la aprox. 160 Km vest de golful Chihli de la Marea Galbena.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 5778
Materia: Istorie

Romania si conflictul chino - sovietic

Conducătorii ţărilor comuniste, cei ai diverselor partide (comuniste) nu mai erau ţinuţi într-o supunere absolută faţă de Moscova. Ei aveau de acum înainte, în caz de divergenţe, posibilitatea unui recurs: Beijing.

Alte referate despre: romania si conflictul sinu-sovietic, conflictul sino-sovietic, romania in conflictul sino-sovietic

Romania in Tratatul de la Varsovia

In timpul crizei cehoslovace, din primavara si vara lui 1968, Nicolae Ceausescu a actionat energic si curajos in condamnarea presiunilor exercitate de Kremlin si satelitii sai impotriva echipei lui Alexandrer Dubcek. Condamnarea raspicata a interventiei in celebrul miting din Piata Palatului, la 21 august 1968, i-a adus lui Nicolae Ceausescu un imens sprijin popular si un mare prestigiu international.

Alte referate despre: tratatul de la varsovia, romania si tratatul de la varsovia, romania in tratatul de la varsovia

A fost Marco Polo in China?

Cunoscută sub mai multe titluri 'Diversitatea Lumii' ,' Cartea Minunilor� sau �Milionul�, lucrarea veneţianului Marco Polo (1254-1324) este una dintre marile scrieri de călătorie din Evul Mediu şi prima care dezvăluie Occidentului European lumea imensă şi fabuloasă a Chinei şi a Asiei. Plecând în 1271, la numai 17 ani, împreună cu părintele său, Niccolo, şi fratele acestuia, Matteo, spre Asia, Marco Polo a ajuns în 1275 la curtea mongolă a lui Kubilai-Han. Funcţionar, apoi ambassador al dinastiei mongole Yuan, Marco Polo revine în Europa la 1295, după 24 de ani de şedere în Asia. Luat prizonier de genovezi, rivalii Veneţiei, în 1298, Marco Polo dictează în închisoare istoria călătoriei sale, care se va bucura curând de un imens succes.

Alte referate despre: cand a fost calatoria lui marco polo in china, cine a fost marco polo, calatoria lui marco polo in china

Orase si localitati

• Posibilitatea desfăşurării de activităţi de vînătoare şi pescuit sportiv: în pădurile din zonă trăiesc o mare diversitate de animale sălbatice, iar în lacul de acumulare se poate practica pescuitul sportiv şi vînatul la păsări de baltă.

Alte referate despre: orase si localitati, orase si localitati din romania geografie, toate orasele si localitatile din italia

China

Mai mult de o cincime din totalul populatiei Pamantului traieste in
China. China a dat nastere celei mai vechi civilizatii din lume si are
o istorie ce dateaza din urma cu 3500 de ani. "Zhonghuo", numele
chinezesc pentru "tara", inseamna "teritoriul central", o referinta la
credinta chinezeasca in care se spune ca tara era centrul geografic al
Pamantului si singura civilizatie adevarata. In secolul al XIX-lea,
China a devenit o natiune slaba din punct de vedere economic si
politic, dominata de puteri straine.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Marile orase

Situat prin pozitia geografica la o încrucisare de trasee maritime, între Oceanul Indian si Oceanul Pacific, Singapore a devenit unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, trãgând mari foloase din regimul de port liber instituit anume pentru facilitarea afacerilor. Orasul se caracterizeazã printr-o arhitecturã modernã ce se îmbinã plãcut cu traditionalele constructii chinezesti în formã de pagode.

Alte referate despre: ora de istorie marin preda, 2 ora de istorie de marin preda, ora de istorie de marin preda rezumat

Orasele Europei

- Biserica medievala Santa Maria din Araceli- se urca 124 trepte
- Scarile repale flancate in varf de statuile monumentale Castor si Polux
- In centrul actualei Rome- Piazza Venezia- la baza monumentului lui Vittoriana
-palat- a fost cartierul general al lui Moussolini- tinea discursuri de la balconul palatului- actual gazduieste colectii de picturi, sculpturi, tapiserii.
- Moussolini a daramat vestigii istorice
- Forumul lui Traian- columna
- Colosseumul- construit 79 d.H. cand imparatul Vespatian a secat lacul Casei de Aur a lui Nero.

Alte referate despre: orasele europei, orasele europei referat, referat orasele europei

Marile orase ale lumii

Dupa stabilirea ambasadelor straine ale Japoniei si tarilor vestice, Seulul a devenit zona de competitie politica, economica si diplomatica intre puterile straine. Impreuna cu adoptarea civilizatiei vestice, procesul de modernizare a inceput in toate domeniile.
Telegraful fara fir a fost stabilit intre Seul si Incheon, Uiju si Busan, in 1884. Calea ferata a fost deschisa 1n 1899, si primul automobil electric al tarii a fost pus in functiune intre Seodaemun si Hongneung, pe 8 aprilie 1899.
In anul 1943, chiar ianinte de Eliberarea Nationala, sistemul „GU” (district) a fost adoptat pentru a stabili 7 districte GU. Mapo-gu a fost adaugat celor 7 districte deja existente si astfel s-au format 7 Gu in Seul.
Structura urbana a Seulului, in perioada „usilor deschise” a fost influentata foarte mult de cetatenii straini si asezarile lor. Districtele din jurul Yongsan si Itaewon au fost transformate in baze militare japoneze si strada Hangango o fost construita pentru ...

Alte referate despre: marile orase ale lumii, cele mai mari orase din lume, cele mai mari orase ale lumii

Belarus

Populaţia este formată din bieloruşi 79%;ruşi,polonezi,ucraineni,evrei.În zona capitalei populaţia este cea mai concentrată;cea mai puţin densă este în zona mlăştinoasă din sud.
Rata natalităţii este de 15%;a mortalităţii de 10%.Rata populaţiei urbane este de 63%.

Alte referate despre: referat belarus, belarus referat, belarus

Cladiri avangardiste

Arhitecţii au trebuit chiar, la ordinul autorităţilor chineze, să coboare fundaţia clădirii cu mai mult de un metru, chiar dacă fusese terminată deja, pentru că structura era mai înaltă decât celelalte imobile din centrul vechi al Beijingului.

Alte referate despre: cladiri avangardiste, referat cladiri avangardiste, cladiri avangardiste din franta

China

Aderarea Chinei la Organizatia Mondiala a Comertului ,in 2001,a impus
schimbarea politicii de atragere a investitorilor straini.Pentru ca
legiile OMC interzic discriminarea fiscala intre companiile nationale
si cele straine,guvernul chinez este nevoit sa reformeze codul fiscal
in vigoare,actionand in doua directii.Prima consta in unificarea
cotelor de impozitare la 24%-27% pentru toate companiile de pe
piata,indiferent de originea capitalului.Cea de-a doua se refera la
taxa pe valoarea adaugata.In prezent este de 17% si se plateste de
catre toate companiile producatoare.Noul cod fiscal va stabili
posibilitatea unor deduceri substantiale ale TVA pentru impozitele de
echipamente ale companiilor din industria
chimica,metalurgica,IT,constructii de nave si automobile.

Alte referate despre: china referat, referat china geografie, referat despre china

Romania, tara evenimentelor in 2008

Au participat 204 tari si aproximativ 10.500 de sportivi. Ceremonia de deschidere a inceput in 8 august la ora 8:08 (ora locala), adica ora 15:08 ora Romaniei, fiind deschisa de catre presedintele Hu Jintao.
Cifrele 08.08.2008, 08:08 au fost alese intentionat, in cultura chineza numarul 8 fiind asociat cu prosperitatea.

Alte referate despre: tari destinatie turistica 2008, eveniment cultural 2008, un eveniment din tara noastra in care romanii si-au doveditfratia

Desertul Gobi

Deşertul este subîmpărţit în:
- deşertul Beishan limitat în sud de munţii Nanşan, în nord de graniţa mongolă, iar in est de râul Edsin Gol şi deşertul Alashan, deşertul este traversat de o şosea principală ce leagă Xiniang cu estul Chinei.
- deşertul Alashan este un deşert de nisip în sud vestul deşertului Gobi.Limitat in sud de munţii Nanshan, în nord de graniţa mongolă, în vest de deşertul Beishan iar în partea de est de Fluviul Galben. Altitudinea medie 1000 - 1500m.

Alte referate despre: desertul gobi, desertul gobi referat, referat desertul gobi

Hominidele

Astazi, nu cunoastem deplin arborele genealogic sau pedigree-ul omului, dar dovezile paleontologice se inmultesc teptat.В aceea , in familia hominidelor, una din clasificari distingea doua subgrupuri.

Alte referate despre: hominidele, caracteristicile hominidelor, evolutia specia hominidelor

Republica Populara Chineza

Nu departe de Guilin intalnim formatiuni carstice, imense si ciudat sculptate insotite de caverne imense create de-a lungul miilor de ani de curentul fluviilor si eroziune.Aceste piscuri figureaza des in literatura si arta chineza, fiind presupuse a fi piramide chinezesti.

Alte referate despre: republica populara chineza, republica populara chineza referat, statele care nu recunosc republica populara chineza

Cataclisme economice care zguduie lumea

Demografii apreciaza ca intre inceputul epocii neolitice si mijlocul secolului al XVII-lea, populatia lumii a crescut de la 100-120 milioane la 500 milioane, ajungand la un miliard de oameni spre 1840, 2 miliarde in 1930, peste 4 miliarde in mai putin de cinci decenii mai tarziu.

Alte referate despre: cataclismele economice care zguduie lumea, cataclisme economice care zguduie lumea revista transilvania, cataclisme economice care zguduie lumea i

Dinozaurii, stramosii pasarilor

Analizand firul evolutiei reptilelor, care s-a petrecut cu aproximativ 350 de milioane de ani in urma, reprezinta un nod evolutiv, fiind diferite pe de o parte amfibienii din care provin si pe de alta parte, de pasarile si mamiferele care au rezultat din reptile. Daca primele reptile se cunosc din Carboniferul superior, pasarile s-au desprins de grupul reptilelor in Jurasic cu aproximativ 250 de milioane de ani in urma. Linia pasarilor primitive a suferit in timp transformari continue pana cand acestea au ajuns sa se adapteze la zbor.

Alte referate despre: dinozaurii stramosii pasarilor, stramosii dinozaurilor, dinozauri pasari

Asia - primul continent al lumii

III. clima
Datorita pozitiei sale in emisfera N-E si intinderii sale foarte mari, Asia sintetizeaza toate zonele de clima ale globului. Clima este in proportie de 30% semi-arida sau arida. Astfel, in N Asiei, adica in Rusia se gaseste o clima polara si subpolara, in centru se gaseste o clima semi-desertica si desertica, in m-ti se gaseste o clima etajata, in pen. India si in pen. Mallaca se gaseste o clima tropicala, in arh. Indonezian se gaseste o clima ecuatoriala, in E se gaseste o clima temperat-umeda si continental-rece iar in pen. Arabia se gaseste o clima desertica.

Alte referate despre: cele 7 continente ale lumii, prima minune a lumii, primele state din lume dupa suprafata
Referate afisate : 19
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles