Referat biblie

Mesajele ascunse din Biblie

Autorul Jefferey Satinover este un om de stiinta de suprafata, in sensul ca este cunoscut si are frecvent contacte cu confrati din diferite discipline stiintifice. De fapt are o pregatire multilaterala, fiind licentiat in matematica, statistica, mecanica cuantica si medicina.
Ca mai toti conationalii sai, a invatat biblia din frageda copilarie si, fara a fi habotnic (ortodox), respecta sarbatorile si traditiile.
Ca hobi, a studiat viata si activitatea marilor preoti (Rabini), concentrandu-se asupra modului cum acestia interpretau biblia. Astfel a intrat in preocuparile sale "marele secret" mesajul pe care l-ar ascunde biblia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 35kb
Downloads: 17
Materia: Romana

Mesajele ascunse din Biblie

Ce trebuie sa stim.Cum poti afla astazi ce se ascundea in capul unui autor de mult praf si pulbere? Zic unii ca, "daca Eminescu ar afla ce i-au pus in carca criticii operei sale, s-ar invarti in mormant".Si totusi ...Se poate determina, astazi cu ajutorul calculatorului, probabilitatea ca un anumit mesaj, de exemplu numele presedintelui Kennedy, sa apara intamplator in textul parinte, cu un coeficient de eroare corespunzator. Daca aparitia efectiva a mesajului este mult mai mare (sau mai mica) decat probabilitatea corectata, se poate presupune ca mesajul respectiv a fost intentionat inserat.

Alte referate despre: mesajul poeziei apa cristalina de liviu damian, mesajul morala fabulei doua poloboace alecu donici, mesajul meu antidrog

Animale Bolnave

Irina, care lipsise de acasă în noaptea crimei, este anchetatăşi reţinută, fiind eliberată abia a doua zi spre seară. Dan este înmormântat şi apoi Irina se întâlneşte cu soţii Pescariuşi cu o fostă iubită a lui Dan, Angela. Irina Dabici organizează o masă simplă.
Se află că Irina fusese în noapte crimei cu Titus Gârda. Gaşpar devine principalul suspect, dar nu sunt găsite amprentele sale la locul crimei şi se dovedesşte a fi nevinovat. Mateiaş îl interoghează pe Paul şi reuşeşte să afle nişte detalii importante.

Alte referate despre: animale bolnave, jocuri animale bolnave, animale bolnave rezumat

Gala Galaction

Devine defensor eclesiastic pentru eparhiile Râmnicului şi Argeşului (1909-1922), preot (1922) şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (1922-1926), profesor titular la catedra de Introducere şi Exegeza Noului Testament de la Facultatea de Teologie din Chişinău (1926-1941), decanul acesteia (1928-1930), profesor de Exegeza Vechiului Testament la Facultatea de Teologie din Bucureşti (1941-1947), membru în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Bucureştilor (din 1954).

Alte referate despre: gala galaction la vulturi rezumat, gala galaction, gala galaction la vulturi

Umanismul

Pico della Mirandola face parte din randurile filozofilor si savantilor umanisti, apreciati pentru eruditia lor. Difuzarea textelor este favorizata de descoperirea tiparului si perfectionarea imprimeriilor, dar si de dezvoltarea oraselor si universitatilor, locul de intalnire al invatatilor. Un eveniment important il constituie infiintarea "Academiei" din Florenta sub impulsul lui Cosimo de Medici, condusa de Marsilio Ficino - traducator al Dialogurilor lui Platon -, unde se intalnesc umanisti ca Pico della Mirandola, Pietro Bembo si Angelo Poliziano. "Academia" florentina este dedicata in primul rand filozofiei platoniciene, opunandu-se scrierilor lui Aristotel introduse in Europa de Averroes si Avicenna si acceptate de Biserica Catolica. Activitatea "Academiei" a exercitat ...

Alte referate despre: umanismul, umanismul romanesc, umanismul si renasterea

Preambul pentru o Biblie a umanitatii - secolului al XIX-lea

"Progresul este imaginea Diavolului" remarcă cei temători. "Le crépuscule des dieux a commencé pour nous", enunţă însă profetic, la 100 de ani de la descoperirea libertăţii de sine, în 1879, programul unei ligi antisemite.

Alte referate despre: stiintele socio umane in secolul al xix-lea, lumea la inceputul secolului al xix-lea, oras si sat in secolul al xix-lea

Irealismul Religiei

Irealismul si lipsa de rationalitate , pot fi regasite , frecvent , in orice religie existenta ,in Biblie fiind relatate nenumarate povestiri fantastice , ce contin presupusele minuni savarsite de Isus si Dumnezeu (despicarea marii,vindecari miraculoase,etc.)

Alte referate despre: referat religie, referate religie, dimensiunea religioasa a existentei

Palia de la Orastie

Tipărirea Bibliei în limba unui popor a fost întotdeauna un fapt istoric notoriu, făcând din centrele tipografice care au înfăptuit-o nişte mari repere pe harta creştinismului universal. O realizare ca aceasta este de natură să ridice însuşi prestigiul cultural şi ştiinţific al respectivei localităţi, care va fi glorificată prin chiar menţionarea de care se bucură alături de titlul celei mai prestigioase cărţi a lumii. În istoria cărţii la români diferenţiem cu ajutorul unor repere geografice Palia de la Orăştie din 1582, Noul Testament de la Bălgrad din 1648, Biblia de la Bucureşti din 1688 de Biblia de la Blaj din 1795 sau Biblia de Buzău din 1854-1856.

Alte referate despre: palia de la orastie, scriitori palia de la orastie, palia de la orastie 1582 rezumat

Sinuciderea

Sinuciderea:"Multi au motive puerile,dar mai sunt printre ei si altii care fac din sinucidere un ritual prin care cred ca vor ajunge mai repede si mai aproape de Dumnezeu,chiar daca vor plati pentru faptele lor necugetate"Dumnezeu ne-a dat viata numai El are dreptul sa ne-o ia: asa spune Biblia.Se spune ca viata terestra este foarte mportanta , ca e un fel de test rin care Dumnezeu ne verifica daca sunte apti de a ajunge in Rai. Daca se ajunge la sinucidere, tesul este anulat.Sinuciderea

Alte referate despre: sinuciderea, lenea este sinucidere blanda, referat sinucidere

God and Satan

It` s also known that at the beginning it was only God. Satan was an angel who wanted to be the creator and the ruler. So he wanted to take God` s place. But he was discovered and he was sent into purgatory by God. Pursuant to this , Satan was called . Starting with this it was always a war between God and Satan. Satan is considered the and he is known as the most malicious and the perfidious creature ever.

On the other hand there is a part of history that only a few people know it. It says that Satan was the creator of the man` s physical and God was the creator of his soul or of his mind. People attribute to Satan all the calamities that happened in the world. Many people think that Satan represents only their way to hall. So only a few people truly know who is Satan and what is his influence to the world. The best definition of Satan is written in the Satanic Bible:

I Satan represents indulgence, instead of abstinence
II Satan represents vital existence, instead of spiritual ...

Alte referate despre: happiness is the biggest achievement and wealth, and, robin hood and the black cloak

Martorii lui Iehova

6.Pamantul:Martorii cred ca scopul initial al lui Dumnezeu referitor la pamant va fi implinit;ca pamantul va fi populat in intregime cu o societate de oameni care ii vor aduce inchinare lui Iehova si care vor primi viata eternal ca oameni perfecti;ca mortii insisi vor fi inviati si vor avea posibilitatea sa beneficieze de aceste binecuvantari.

Alte referate despre: martorii lui iehova, martorii lui iehova referat, biblia martorilor lui iehova

Einstein despre religie

Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista.Ce spui de asta, fiule?Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.
Dle profesor, exista caldura?
Da

Alte referate despre: einstein despre religie, albert einstein si religia, einstein religie

Iubirea - eseu

Foarte multi scriitori au prezentat dragostea în operele lor. Cu toate
acestea însa, ea e definita mereu la fel si întotdeauna diferit. Asta
pentru ca nici un om nu poate exprima exact în cuvinte ceea ce simte,
si pentru ca dragostea nu e niciodata la fel. Nu s-au facut înca
cuvinte, nu s-au inventat înca leacuri, nu s-a gasit înca cheia care
sa deschida secretul iubirii.

Alte referate despre: iubirea eseu, iubire eseu, ce este iubirea eseu

Morala Religioasa si Femeia

Din cauza pacatului unii oameni nu-si pot trai viata.Cuvintul « viata » inseamna existenta si insusi dreptul la existenta,impreuna cu toate binecuvintarile legate de ea.Conform Bibliei,neamul pamintesc este bolnav corporal si spiritual.

Alte referate despre: morala religioasa si femeia, constiinta morala religie, norme morale religioase juridice diferente
Referate afisate : 14
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK