Referat biotop

Biotopul

Biotopul reprezinta un mediu de viata cu caracteristici ecologice relativ omogene pe care se dezvolta o biocenoza . In structura biotopului sunt incluse substantele anorganice, factorii geografici, mecanici, fizici, fizico-chimici si relatiile dintre acesti factori. Structura biotopului determina configuratia ecosistemului, ea putand fi caracterizata de diferite tipuri de mediu: continental, insular, edafic, acvatic etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 32kb
Downloads: 0
Materia: Biologie

Ecosistemul

Exemple de ecosisteme naturale:
- Parcul National Portile de Fier si Rezervatia biosferei Delta Dunarii sunt unicate ecologice, care trebuie protejate si conservate
- Raul, ecosistem acvatic in care structura biocenozelor este determinata de structura biotopurilor
- Marea Neagra, care este unica intre marile lumii prin caracteristicile biotopului si ale biocenozei

Alte referate despre: ecosistemul, ecosistemul marii negre, ecosistemul unei paduri

Ecosisteme

In fauna de stepa insectele sunt bine reprezentate, dintre ele caracteristice fiind numeroase specii de orthoptere-lacustele, cosasii, greierii grasi si calugarita. Dintre coleoptere, abunda scarabeii,cei care isi depun ouale in sfere mici de balegar pe care cu picioarele din spate le adapostesc in locuri sigure si bine adapostite.

Broasca raioasa verde si broastele Pelobates fuscus si Pelobates syriacus balcanicus sunt reprezentate ale batracienilor. Dintre testoasele de uscat amintim Testudo hermanni, Testudo graecalibera. Lacertinienii sunt soparle de stepa. Serpii sunt reprezentati de sarpele dungat, care traieste pe langa casa omului. In stepa se mai gaseste si sarpele saritor, un bun catarator, agresiv si rapid.

Alte referate despre: ecosisteme, omul si stabilitatea ecosistemelor, ecosisteme antropizate

Ecosistemul

O schema a modului de interactiune dintre componentele ecosistemului este prezentata in figura .Intr-un mod mai simplist, si reducand componentele ecosistemului la cele mai importante, putem afirma ca structura ecosistemelor este determinata de o varietate de factori care se manifesta interrelational, dintre care cateva din cele mai importante componente sunt solul, atmosfera, radiatia solara, apa - toate acestea caracterizand biotopul si organismele vii care ocupa acest biotop, reprezentand biocenoza sau comunitatea de plante si animale specifice unui anumit biotop.

Alte referate despre: ecosistemul unui lac, ecosistem, ecosistemul unei pesteri

Importanta elementelor retelelor trofice - eseu

Ecosistemele sunt unitati fundamentale functionale ale biosferei in care se realizează o corespondenţă între biotop şi organismele vii care-l populează. Ecosistemul se caracterizează printr-un tip de interacţiuni definite între biotop şi substanţa vie, prin circulaţia, transfomarea şi pierderea energiei, print-o structură spaţială definite.

Alte referate despre: importanta elementelor retelelor trofice referat biologie, importanta retelelor trofice, importanta retelelor trofice intr-un ecosistem

Relatii interspecifice

RELATII DE CONCURENTA (- -)corespund unei atitudini de intrecere, de concurenta intre 2 indivizi din specii diferite pentru aceleasi resurse de mediu hrana,umiditate,spatiu .Aici amintim exemple ca: plantele de primavara(ghiocei ,branduse, toporasi) care intra in competitie cu arborii pentru lumina astfel aceste plante isi desfasoara ciclul de dezvoltare pana la cresterea frunzelor arborilor sau soparlele mici Anolis din Republica Dominicana unde 7 specii ale acestei soparle traiesc in acelasi biotop (padure) hranindu-se cu aceleasi insecte dar avand abiceiul de a sta la panda in locuri diferite, unele stau pe frunze, altele pe crengute iar altele in partea superioara a coroanei sau cea inferioara.

Alte referate despre: relatii interspecifice, relatii interspecifice la animale, relatiile interspecifice

Lanturi trofice

Aceste substante sunt redate biotopului si vor fi folosite de plantele verzi in fotosinteza.Dintre descompunatori, bacteriile gasesc conditii favorabile de viata mai ales, in materialul de origine animala aflat in putrefactie, iar ciupercile, in materialul vegetal.Descompunatorii sunt prezenti in toate ecosistemele.

Alte referate despre: lanturi trofice, exemple de lanturi trofice, lanturi trofice exemple

Relatii trofice in ecosisteme

-Consumatori tertiari(de ordinul 3)-animalele care se hranesc cu consumatori secundari; ei sunt carnivore, de talie mare, care nu cad prada altor animale; se numesc si carnivore de varf(de exemplu, acvila, leul, rechinul)
-Consumatori cuaternari(de ordinul 4)-animalele care se hranesc cu consumatori tertiary(de exemplu, parazitii pasarilor rapitoare mari).Consumatorii care se hranesc numai cu alte animale se numesc animale zoofage.In categoria consumatorilor intra si animalele omnivore(porcul mistret, ursul), precum si animalele saprofage; ele se hranesc cu dijectii sau detritusul organic(de exemplu, ramele).

Descompunatorii(reducatorii) sunt bacteriile si ciupercile microscopice care descompun, prin oxidare sau reducere, substantele organice in substante anorganice, din material provenita dupa moartea producatorilor si a consumatorilor ...

Alte referate despre: relatii trofice in ecosisteme, relati trofice in ecosisteme, relatiile trofice in ecosisteme

Acidul azotic

Ochelarii,pixurile,riglele intr-un cuvint celuloidul contine acest acid.Acidul azotic se foloseste la prepararea colodiului si a reactivilor. Apa regala contine in sine un oarecare procent de acid azotic.

Acidul azotic are diverse sfere de utilizare.El etse folosit la producerea obiectelor din diverse categorii,majoritatea carora nu sunt daunatoare vietii omenesti,insa la prepararea lui exista un mare pericol pentru om si natura.

Alte referate despre: acidul azotic, utilizarea acidului azotic, acid azotic

Azotul

Azotul si fosforul :Fosforul nu se combina la temperatura obisnuita; nu se combina nici prin incalzira fosforului la 300OC in azot si in amoniac. Nitura de fosfor - PN - se formeaza la trecerea unor scantei electrice prin vapori de fosfor si azot. Niturile metalelor. Combinatiile metalelor cu azotul se formeazaprin actiunea azotului sau a amoniacului.

Alte referate despre: circuitul azotului in natura, azotul, circuitul azotului

Azotul si compusii lui

Azotul pur se obtine din combinatii ale azotului,de exemplu din azotit de amoniu (sau dintr-un amestec de NaNO2 si NH4Cl),care se descompune prin incalzirea solutiei apoase, conform ecuatie.

Alte referate despre: azotul si compusii lui, sodiu azotul si compusii lor, azotul si compusii sai

The birds of the Danube Delta

The great number of migratory species is explained by the optimal conditions of nesting and especially of feeding the deltaic biotopes are providing in the warm season of the year. This phenomenon is also supported by the presence – in different deltaic biotopes as against the common ones – of some species, which in the rest of their area cover other life environments.

Alte referate despre: the birds of the danube delta, danube delta, the danube delta

Ecosistemul urban

În ceea ce priveşte celelalte specii din teritoriul urban, se pot face următoarele consideraţii:fondul de specii din care este alcătuită biocenoza corespunde condiţiilor de existenţă din biotop.
Antropocenoza. Sistemul populaţiei umane prezintă caracteristici distincte în raport cu celelalte cenoze, în primul rând generate de gradul înalt de structu-rare social-economică, care îi permite pe de o parte manipularea unor mari cantităţi de materie şi energie, iar pe de altă parte o puternică acţiune modelatoa-re asupra mediului. Puternica mobilitate în teritoriu, precum şi viteza sporită de circulaţie a informaţiei constituie alte elemente definitorii ale antropocenozei, care îi permite modificarea relativ rapidă a mediului înconjurător pentru propriile nevoi. Datorită faptului că omul ajunge să-şi creeze ...

Alte referate despre: ecosistemul urban, ecosistem urban, referat ecosistem urban

Marea Neagra

Marea Neagra face parte din categoria ecosistemelor statatoare de apa sarata. Aceasta reprezinta un biom a carei caracteristica principala este existenta a doua straturi de apa suprapuse:Unul de suprafata , adanc de aproximativ 150 metri; Unul de adancime care coboara pana la fundul marii;Trei zone majore sunt prezentate de Marea Neagra:

Alte referate despre: marea neagra, referat marea neagra, marea neagra referat

Chestiunea ecologica in contextul teologiei sociale

Ameninţările la adresa mediului înconjurător global se împart in câteva tipuri de baza : poluarea, acumularea de resturi şi gunoaie, care nu pot fi distruse în scurt timp sau reciclate şi epuizarea unor resurse care nu se pot reface. Cantitatea de gunoi menajer – ceea ce se aruncă la tomberon – produsă în fiecare zi în ţările industrializate este uluitoare ; aceste ţari au fost numite uneori „ societăţii ale gunoiului „ datorită faptului că volumul lucrurilor aruncate este în realitate foarte mare . De exemplu, mâncarea este de cele mai multe ori cumpărată în ambalaje, care se aruncă. Unele dintre ele pot fi reprocesate şi refolosite, dar majoritatea nu . Unele tipuri de articole din material plastic folosite pe sacră largă devin pur şi simplu gunoaie inutilizabile; ele nu pot fi reciclate, aşa că trebuie arse în gropi speciale.

Când analiştii mediului înconjurător vorbesc despre materialele reziduale, ei nu se referă doar la bunurile, ...

Alte referate despre: chestiunea ecologica in contextul teologiei sociale, comunicarea profesionala in contextul comunicarii sociale, teologie sociala

Ecosisteme terestre

Prototipul structural si functional al ecosistemelor naturale îl constituie padurea, fiindca nici o alta unitate de lucru din ecosfera ( biosfera ) nu întruneste, în aceeasi masura, toate elementele alcatuitoare într-o stare de maxima stabilitate, în pofida extremei complexitati si diversitati.

Alte referate despre: ecosisteme terestre, poluarea si protectia ecosistemelor terestre acvatic si aerian, ecosisteme terestre antropizate

Ecosisteme terestre

În interiorul padurii pot fi identificate diverse laturi ale complicatei arhitecturi pe care o înfatiseaza un ecosistem natural, fiindca padurea este, înainte de toate, o fiinta colectiva, cea mai grandioasa din câte exista, înviorata de viata proprie, închegata, la rându-i, din milioane de vitei individuale, cât se poate de diverse, care impresioneaza coplesitor si într-un fel unic spiritul omenesc.

Ecosistemul de padure (forestier) manifesta o tendinta de maximizare a stabilitatii prin optimizarea structurii biocenozei, cresterea complexitatii relatiilor biocenotice si a diversitatii genetice a populatiilor din cadrul fiecarei comunitati de viata, întarirea controlului exercitat de biocenoza asupra biotopului, sporirea eficientei ecologice a sistemului. ...

Alte referate despre: ecosisteme terestre referat, ecosistemele terestre, referat ecosisteme terestre
Referate afisate : 17
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK