Referat boala parkinson

Boala Parkinson

Referat despre Boala Parkinson
Sistemul extrapiramidal
Ansamblu de structuri etajate dispuse intre cortex si mezencefal, conectate complex intre ele in dublu sens - circuite inchise si conectate cu NMP prin alte doua circuite deschise

Functia sa este subordonata scoartei cerebrale- saingura in masura sa porneasca si sa opreasca miscarea-si impreuna cu cerebelul reprezinta unul din sistemele decontrol si reglare a motricitatii (tonus, postura si miscare )

Nivel: Facultate
Dimensiune: 283kb
Downloads: 3
Materia: Medicina

Boala Parkinson

3. Trenomorul parkinsonian, aparut uneori la debut, dar lipsa alteori in formele achinetice-hipertonice are caracter de de postura, apare in repaus si dispare cu ocazia miscarilor voluntare sau vorbirii;tremuratura este pseudogestulare,are un ritm de 4-6 cicli pe secunda,este distala:la degete stimuleaza miscarile de numaratul banilor, a facerii unei pilule sau rasucirea unei foite de tigara;la pumn imite miscarea de batere a tobei iar la picior de batere a tactului; barbia silimba tremura, dar miscarea involuntara nu se produce la cap; corpul nu tremura,el este antrenat de miscarile involuntare ale picioarelor.

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Boli SN

Coreea lui Huntignon este o boala ereditara a creierului care are ca rezultat miscari incontrolabile ale corpului si schimbari de personalitate. Ea este rara si nu poate fi vindecata. Consilierii genetici discuta efectele bolii,si probabilitatea ca copii sa fie afectati, cu membrii famililor in care apare.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului excretor la om, boli de ficat

Boala Marek

Tulpinile patogene de MDV izolate in teren, serotipul 1, pe baza oncogenitatii au fost clasificate in trei patotipuri:

Alte referate despre: boala marek, boala marek pui, boala marek tratament

Boala von Willebrand

Clinic acest tip de boala von Willebrand se manifesta prin hemoragii asemanatoare celor intalnite in hemofilii, precum si prin hemoragii caracteristice tulburarilor de hemostaza primara (mucoase si tegumentare).Tipul 2 de boala von Willebrand are doua variante:
varianta in care exista o sinteza normala de monomeri ai factorului von Willebrand si de FVIIIc dar, asamblarea in multimeri este deficitara. Manifestarile hemoragice se datoresc tulburarilor hemostazei primare.

Alte referate despre: von willebrand referat, boala von gierke, boala willebrand

Maladia Parkinson

Cuprinde sindroamele parkinsoniene ce au la origine o encefalita. Aparitia simptomelor poate coincide cu episodul encefalitic, insa mai adesea urmeza unui timp de latenta variabil, care uneori poate fi foarte lung (pana la 20 de ani).Parkinsonismul postencefalitic poate surveni la orice varsta nefiind neobisnuit la copil si adultul tanar.
1.2.2. Parkinsonismele simptomatice

Alte referate despre: maladia parkinson, referat maladia parkinson, maladia parkinson referat

Alzhaimer si Parkinson

Boala avanseaza in timp, insa rapiditatea cu care progreseaza depinde foarte mult de la o persoana la alta. De asemenea, nu toti pacientii pot intampina aceleasi simptome sau in aceeasi masura. Un lucru foarte important este acela ca o persoana poate trai in medie 10 ani de la aparitia simptomelor.

Alte referate despre: parkinson referat, parkinson, referat parkinson

Boala Burman - prezentare de caz

Investigatii in vederea eludidarii diagnosticului au fost radiografia de bazin, CT, RMN bazin, scintigrafia osoasa cu Technetiu 99 si ecografia abdominala si endovaginala si consultul chirurgical. Radiografie de bazin s-au descris: bazin asimteric, cu coxa vara sting, coxartroza discreta bilaterala, cu hipercondensarea sprincenelor cotiloide si discrete productiuni osoase marginale doar superior bilateral.

Alte referate despre: boala basedow aplicatii pe caz, boala basedow -aplicatie de caz, boala basedow aplicati de caz

Alcoolismul - boala psihica

Numeroase documente arheologice atesta cunoasterea si folosirea acestor bauturi. Astfel, in Danemarca, la Skydtsrup, au fost descoperite doua vase de baut din corn de animale, unul continand bere, iar celalalt o bautura din apa si miere. In Antalia, a fost descoperit un recipient folosit la fabricarea berii.Din intamplare band suc fermentat, omul s-a imbatat si apoi a avut o revelatie divina: "Noe a plantat vita de vie si a cunoscut betia" (Geneza IX 20).

Alte referate despre: boala psihica, referat boala psihica, violenta si boala psihica in lumea contemporana

Atitudinea individului fata de boala cronica

• Problemele şcolare sau sociale
• Respect de sine ↓
• Neajutorare sau lipsa speranţei
• Negarea sau ↓ complianţei terapeutice
• Anxietate, depresie, refractaritate.
• Probleme de comportament/ mâncare sau somn
.
Recomandările pentru managementul acestor familii includ : suport practic pentru toate aspectele medicale, echipe multidisciplinare şi auto-determinare. Pentru părinţi : să nu-şi neglijeze copiii sănătoşi, să le atragă atenţia copiilor asupra a ceea ce pot face, distrăgându-le astfel atenţia de la dizabilităţi şi să dea atenţie comunicării familiale.

Alte referate despre: atitudinea individului fata de boala cronica, referat atitudine individului fata de boala cronica, atitudinea batranilor fata de boala cronica

Protectia sociala a persoanelor cu handicap

Diferenţierea persoanelor cu handicap mintal este o problemă fundamentală a ştiinţei defectologice, o acţiune complexă care se realizează interdisciplinar (medicină, psihologie, pedagogie, etc.) axîndu-se pe particularităţile dezvoltării psihofizice individuale. Problema handicapului în rîndurile copiilor şi tinerilor este una dintre cele mai acute nu numai în domeniul de ocrotire a mamei şi a copilului dar şi în viaţa socială a ţării.

Actualitatea temei mai este determinată şi de un număr mare de factori:
nivelul înalt al handicapului şi tendinţa generală de creştere a acestuia cu implicaţii asupra stării de sănătate a tinerilor cu handicap mintal şi resursele muncitoare ale societăţii.

apariţia în familie a unui copil ce are un handicap şi mai ales cînd are un handicap mintal în 20% din cazuri afectează planurile profesionale a părinţilor dar mai ales a mamelor, în 80% din cazuri mamele ce cresc şi educă copii cu handicap neuro-psihic ...

Alte referate despre: protectia sociala a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie sociala a persoanelor cu handicap, principii fundamentale de protectie sociala a persoanelor cu handicap

Handicapurile de limbaj

Forma mixtă este mai gravă, deoarece sînt prezente caracteristicile primelor două, cu predominarea uneia dintre ele. Printre cauzele bîlbîielii menţionăm o serie de factori de natură psihologică ca: traumele psihice (sperieturi, emoţii, şoc pe fondul unei constituţii fizice debile sau ale unei imaturităţi afective); stări conflictuale de lungă durată, care creează o permanentă stare de nelinişte. În logopedie se menţionează şi ereditatea ca factor al bîlbîielii, dar este greu de precizat. De asemenea, întîrzierile în dezvoltarea psihofizică generală, tulburările endocrine, traumatismele suferite în timpul naşterii, bolile infecto-contaginoase pot constitui un fond favorizant instalării bîlbîielii prin acţiunea factorilor nocivi anterior menţionaţi.

Alte referate despre: handicapurile de limbaj, limbajul, limbaj

Psihopedagogia handicapului neuromotor

Psihopedagogia handicapului neuromotor
Nu e de conceput o deficienţă cu o funcţie unică pierdută. Cea mai pură deficienţă fizică – pierderea unui segment de membru – produce şi un şoc psihic, putând genera complexele de inferioritate.Sechelarul encefalopatic e un deficeint motor şi adeseori psihic. El este totodată şi un deficient senzorial, dacă nu în ceea ce priveşte auzul sau vederea, totdeauna în ceea ce priveşte propriocepţia.

Alte referate despre: psihopedagogia handicapului neuromotor, handicap neuromotor, handicapul neuromotor

Aspartam

Acidul aspartic din aspartam are aceleasi efecte nefaste ca si acidul glutamic. Dintre principalele efecte, amintim doar cateva: dureri de cap, greata, dureri abdominale, oboseala accentuata (prin impiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie, deficiente de vedere, atacuri de panica, depresie, astm si probleme severe de respiratie.
Persoanele care au consumat aspartam s-au plans cel mai adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, dupa numarul mare de cazuri.

Alte referate despre: aspartam, aspartam referat, aspartamul

Clonarea

O clonă se formează prin înmulţire somatică, fapt care nu presupune recombinarea genetică.Mielul rezultat era identic cu oaia donor a nucleului, o copie perfectă obţinută prin clonare. Succesul clonării unei oi adulte a reprezentat unul dintre cele mai dramatice exemple ale faptului că unele descoperiri ştiinţifice pot avea consecinţe publice.

Clonarea nu aduce îmbunătăţiri genomului uman, este o cale de duplicare a acestuia. Clonarea umană poate avea beneficii în cazul familiilor afectate genetic şi care doresc să aibă un copil sau în cazul transplantului de organe compatibile, dar este discutabilă clonarea propriei persoane.

Posibilitatea clonării umane a declanşat numeroase controverse în plan bioetic. Proiectele de lege anticlonare au fost introduse în legislaţia a peste 30 de ţări, dar cum tehnicile de clonare se dezvoltă rapid şi cum legile propuse au lacune, clonarea nu a putut fi interzisă în totalitate.

Legile ...

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Boala Aujeszky actualitati si perspective privind eradicarea

Ca urmare, în cadrul strategiilor de combatere, în multe ţări, s-a trecut la aplicarea programelor de eradicare bazate pe vaccinarea de necesitate şi eliminarea cazurilor seropozitive sau prin lichidarea întregului efectiv (stamping out). Astfel, la începutul anilor 1980, măsura lichidării efectivelor seropozitive a fost aplicată în Anglia şi a avut ca urmare obţinerea statusului de ţară liberă de boală, care se păstrează şi astăzi.

Alte referate despre: sensuri ale educatiei actuale si perspective de abordare, statutul justitiei actuale din perspectiva dea fi independenta, boala aujeszky

Boala lui Marek

Diagnosticul de boală poate fi suspicionat luând în consideraţie vârsta păsării (boala putând fi întâlnită de la vârsta de o lună până la patru luni), corelată cu semnele clinice şi leziunile de boală.

Alte referate despre: boala lui marek, vaccin boala lui marek, ce este boala lui marek

Concert din muzica de Bach - teme fundamentale din roman boala si moartea

Aceasta perspectiva este motivata de trecerea catre capitalism ce are loc in timpul vietii scritoarei. Ea surprinde exact colapsul atât din punct de vedere social cât si cultural.

Alte referate despre: concert din muzica de bach tema, concert din muzica de bach teme, tema familiei in concert din muzica de bach
Referate afisate : 18
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles