Referat braila

Studiul municipiului Braila

In cadrul tarii, municipiul Braila este situat in partea de est-sud-est a Romaniei, aproximativ la intersectia paralelei de 45As25' cu meridianul de 27As54' longitudine estica. Municipiul Braila este situat in nord-estul Campiei Romane, in Campia Brailei sau Baraganul Nordic, pe stanga Dunarii - in subsectorul baltilor, la 20 m altitudine.
In cadrul judetului Braila, orasul ocupa nord-estul judetului, (Figura nr. 1), fiind situat intr-o zona complexa de contact intre unitati fizico-geografice variate: Lunca Dunarii, Campia Brailei si Campia Siretului Inferior. Aceasta localizare geografica la contactul dintre lunca si campie , favorizata de conditiile naturale oferite de acestea doua, se resimt pregnant in aspectul exterior, structura functionala si textura orasului. Din suprafata totala a judetului Braila (4724 km2), orasul Braila are o suprafata de numai 3329 ha.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 4482kb
Downloads: 581
Materia: Geografie

Braila

• In 1462 orasului Braila a fost ars de catre o flota turceasca, in timpul unei campanii militare a lui Mahomed al II-lea impotriva lui Vlad Tepes; opt ani mai tarziu ostile lui Stefan cel Mare, aflate in razboi cu Radu cel Frumos, domn credincios turcilor, ajung la Braila si dau foc din nou orasului.

Alte referate despre: braila, referat braila, alunecari de teren in zona braila galati

Braila hidrologie

Colectează majoritatea râurilor din România cu excepţia celor din Dobrogea. Afluentii Dunarii sunt: Nera, Cerna, Topolnita, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut.
Apele freatice se gasesc in lunca si pe terase, sub ele exista si ape captive. Transportă anual cca 60 milioane tone aluviuni şi 200 miliarde m³ de apă. Prezintă importanţă deosebită pentru: navigaţie, hidroenergie, piscicultură, furnizând apă pentru industrie, agricultură, populaţie.

Alte referate despre: braila hidrologie, riscuri hidrologice braila, braila reteaua hidrologica

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Unele reziduuri “specifice” într-o industrie pot fi “curente”, în altele (de exemplu, sticla este specifică în industria sticlei şi curentă în industia de vagoane).

Alte referate despre: gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor referat

Municipiul Baia Mare

Orasul este ocupat de trupele poloneze ale printului Ioan Albert,pretendent al tronului Ungariei dupa moartea lui Matei Corvin.Aceasta invazie a pricinuit enorme distrugeri a patrimoniului minier si pagube in averile orasenilor.1506.Pe baza cercetarilor facute la fata locului de catre o comisie investita cu largi atributii,regele Vadislav al II-lea emite o diploma privilegiata in favoarea baimarenilor,prin care solutioneaza definitiv cel mai lung proces de hotarnicie(122 ani) iscat intre magistratul orasului si familia Dragosestilor(Dragffy).

Alte referate despre: www monografia municipiului baia mare ro, activitati economice specifice municipiului baia mare, impartirea administrativ teritoriala a municipiului baia mare

Municipiul Brasov - caracterizare

Clima judetului Brasov are un specific temperat-continental caracterizandu-se prin nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase. Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6ºC, temperatura maxima absoluta fiind de 37º C in luna august.

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. Existenta sa a fost atestata documentar din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionata in documentele teutonilor in 1211-1222.

Orasul este impartit in doua componente distincte: zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona intinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta ...

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Lacurile din Campia Romana

In judetul Braila se intilnesc lacuri de stepa si de lunca. O prima categorie o constituie cea a lacurilor cantonate in marele depresiuni de tasare in loess sau crovuri (Ianca 332 hectare, Plopu 300 hectare, Lutul Alb 357 hectare).
O alta categorie de cuvete lacustre o formeaza limanurile fluviatile. (Jirlau 1086 hectare, Ciineni 74 hectare, Ciulnita 92 hectare).
Lacurile de meandru si de brat parasit se gasesc indeosebi in lunca Dunarii (Blasova 400 hectare, Japsa Plopilor 76 hectare), pe terasa Calmatuiului (Sarat Batogu, Bentu Batogu) precum si in apropiere de Braila (Lacu Sarat).

Alte referate despre: lacuri de campie, lacuri din campia romana, lacurile din campia romana

Galati

Complexul arheologic de la Tirighina-Barboşi se întinde pe aproximativ 10 hectare şi cuprinde vestigii ale unui castru roman, un castellum de pământ, două necropole romane, dintre care una tumulară, trei depozite de amfore, aşezarea civilă din şesul Siretului şi vestigiile locuirii romane din zona de vest a cartierului gălăţean Dunărea.
Peste Complexul arheologic de la Tirighina-Barboşi se suprapune şi o rezervaţie paleontologică, denumită Punctul Fosilifer Barboşi-Tirighina, cu o suprafaţă de 1 ha.

Alte referate despre: orasul galati, galati, istoria orasului galati

Orasul Galati

În partea de răsărit a judeţului, pe teritoriul comunei Băneasa, între localităţile Băneasa şi Roşcani, se află Pădurea Băneasa, în care, pe lângă pădurea în sine este ocrotit şi bujorul sălbatic, pe seama căruia s-au creat legende şi o mare serbare populară care are loc în fiecare an. Se spune că bujorii ar fi apărut din sângele moldovenilor căzuţi în lupta de la Roşcani, de la 1574, când armata lui Ioan Vodă cel Viteaz a fost învinsă de turci datorită lipsei de apă. Şi în pădurea de la Hanu Conachi se desfăşoară în fiecare an, sărbătoarea salcâmului. Aceste două rezervaţii constituie nu numai obiective ştiinţifice, dar şi atracţii permanente pentru turişti.

Alte referate despre: orasul galati referat, referat orasul galati, caracterizarea orasului galati

Geografia Buzaului

Geografia Buzaului:Masivul Monteoru este situate in partea de sud a muntilor Siriului. Inaltimile , sub forma de semicerc , se mentin la peste 1000m , cu altitudinea maxima in varful Monteoru(1345m). Masivul Ivanetu este situate la sud de Basca Roziliei , cu orientare est-vest; face legatura cu zona subcarpatica. Ca aspect geografic si structura petrografica , se deosebeste prea putin de celelalte masive. Inaltimile maxime se mentin in jur de 1000m ( Ivanetu 1191m). De mentionat faptul ca in acest masiv isi are obarsia primul pinten paleogen (de Valeni) , care patrunde adanc in zona subcarpatica.

Alte referate despre: voronet de constanta buzea, buzele mamei comentariu, buzele mamei de grigore vieru

Dunarea si Delta Dunarii

Dunarea este un fluviu european care de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra traverseaza 10 tari si 4 capitale (Viena , Bratislava , Budapesta , Belgrad ) .

Alte referate despre: dunarea si delta dunarii, referat dunarea si delta dunarii, dunarea si delta dunarii referat

Mix si analiza Swot in firma Smile Travel Braila

Societatea industrializata ofera, prin organizarea stiintifica a productiei si a muncii, prin tehnologia moderna si concentrarea intreprinderilor producatoare, posibilitati nelimitate de crestere a productivitatii muncii, cu multiple efecte pozitive asupra membrilor societatii, printre care : cresterea veniturilor si a puterii de cumparare, sporirea duratei timpului liber, reducerea zilei si a saptamanii de lucru, prin marirea concediilor.

Alte referate despre: mix si analiza swot in firma smile travel braila, www analiza swot pentru firma smile travel braila, analiza swot in firma smile travel braila

Toate panzele sus - rezumat

Acest lucru i-a determinat pe cei doi prieteni sa se incapatinaze sa mearga intr-acolo. Au inceput pregatirile terminand scoala, luindu-si diploma de ingineri constructori de vapoare si prin a merge la Stambul. Acolo au lucrat la constructia de cai ferate si din banii obtinuti in cativa ani, au cumparat o goeleta de la un marinar batran, Marta, pe care au numit-o apoi L’esperance. Pierre Vaillant a plecat cu ea catre Sulina carand marfa iar Anton Lupan a ramas la Stambul muncind cat si pentru prietenul sau, deci luind salariu dublu.

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole

Balta Mica a Brailei

Aproape toate baltile din interiorul Baltii Brailei aveau legatura intre ele, dar si cu fluviul prin numeroase privaluri (Cluciu, Corotisca, Rusava etc) iar principalele cuvete lacustre erau conectate intre ele prin intermediul unor canale longitudinale (Filipoiu, Ulmu-Jachia, Brezoiasca...)

Alte referate despre: balta mica a brailei, parcul natural balta mica a brailei, parcul natural balta mica a brailei referat

Toate panzele sus - rezumat

. Mergand prin oras, a intrat la biroul domnului Iacomachi unde l-a intrebat de prietenul sau vechi Pierre Vaillant. Raspunsus fu negativ si eroul nostru iesi descumpanit din birou. Inaintand spre birja, Anton Lupan s-a oprit in fata unei tejghele unde se tragea cu pusca. Un ins zdrentaros s-a apropiat de taraba si ''si-a incercat si el norocul'', castigand toata averea proprietarului.Vazand indemanarea insului de a manui pusca, Anton Lupan l-a luat cu el. Intai i-a aflat numele, ca are un frate, apoi i-a facut o propunere de a-l insoti intr-o expeditie pana la capatul pamantului, iar raspunsul fu clar pozitiv.

Alte referate despre: rezumat toate panzele sus, radu tudoran toate panzele sus rezumat, rezumat toate panzele sus capitolul 11

Plan de management

Plan de management1.Asistenta complexa si completa a bolnavilor cu cardiopatii congenitale si in special a copiilor mici;
2.Crearea unei baze logistice de cercetare clinica si experimentala in domeniul chirurgiei cardiovasculare si cardiologiei;
3.Asigurarea asistentei medicale supraspecializate in domeniul cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare calitativ si cantitativ la nivelul institutiilor de profil din Europa si America de Nord.

Alte referate despre: plan de management, planul de management, plan de management spital

Ion Inculet

In cadrul sesiunii generale din octombrie 1918, desfasurata la Iasi, a
fost ales, între altii, si Ion Inculet.

Alte referate despre: ion inculet, ion inculet referat, ion inculet biografie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles