Referat budism

Budismul

La aceste întrebări, Siddarta Gaautama, Buddha, va da un răspuns original. Dacă el păstrează noţiunile vedice de karma şi samsara , refuză cu energie pe aceea de atman :pentru el, nu există Sine, nici în plan individual, nici în plan universal; s-a făcut deci identificarea Atman-Brahman instruită de Upanishade. Această doctrină anatta este întru totul fundamentală şi specifică budismului.

Pe de altă parte, Buddha refuză nu mai puţin energic să răspundă la întrebările referitoare la lume, la originea ei, la caracterul ei finit sau infinit, etern sau efemer: după el, aceste întrebări sunt plicticoase, întrucât răspunsurile care pot fi date nu eliberează nicicum omul de suferinţă.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 8925
Materia: Religie

Religia in Japonia

Cu toate ca japonezii nu sunt cu constiozitate shintoisti, multe din
obiceiurile specifice sunt inca practicate, din care as vrea sa enumar
cateva, considerate de referinta: vizitarea unui altar (shrine) in
timpul sarbatorilor de Anul Nou, participarea la festivale,
rugaciunile adresate zeitatilor shintoiste pentru succes la examenele
scolare, binucuvantarea copiilor de catre zeitati in cadrul sarbatorii
Shichi-go-san (7-5-3) si multe altele. Trebuie precizat de asemenea ca
majoritatea nuntilor sunt celebrate sub tutela acestei religii. In
general, japonezii apeleaza la aceasta credinta pentru succese
materiale sau reusita in viata, iar la religia budista pentru fericire
in viata de apoi.

Alte referate despre: religia in japonia, religii in japonia, ce religie au japonezii

Budismul - date generale

Budismul este astazi una dintre cele trei religii dominante din lume. El numara astazi intre 300-400 milioane de credinciosi, care traiesc mai ales in Asia de sud – est. Intemeiatorul budismului, Buddha, se naste in India, la sfarsitul secolului al VI-lea i.Ch. In aceasta epoca, toti indienii practica hinduismul pe care Buddha se bazeaza pentru a propovadui o noua doctrina. E vorba mai mult de o intelepciune, fara zei sau texte sacre si mai putin de o adevarata religie.

Alte referate despre: budismul date generale, budismul - date generale, budismul date statistice

Daca hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu

Budiştii nu se închină nici unui Dumnezeu. În general, oamenii cred că budiştii se închină lui Budha. Acesta însă nu a afirmat niciodată că are o natură divină, iar budiştii resping noţiunea de putere supranaturală. Universul operează în conformitate cu legile naturale. Viaţa este văzută ca o serie de experienţe dureroase, experienţa naşterii, a bolii, a morţii, acestora adăugandu-se nesfârşite perioade de tristeţe şi disperare. Majoritatea budiştilor cred că o persoană trece prin mii de reîncarnări, fiecare aducând cu ea durere.

Alte referate despre: adeptii new age, simboluri ale miscarii new age, mentalitatea new age

Budismul - religie istorica

Pe de alta parte, Buddha refuza nu mai putin energic sa raspunda la intrebarile referitoare la lume, la originea ei, la caracterul ei finit sau infinit, etern sau efemer: dupa el, aceste intrebari sunt plicticoase, intrucat raspunsurile care pot fi date nu elibereaza nicicum omul de suferinta.

Alte referate despre: religia budismul referat istorie, budismul referat istorie, referat budism religie

A crede sau nu in Dumnezeu

Un non-sens evident este conceptul ce sustine ca daca fiecare popor ,inca din antichitate , credea intr-o fiinta divina , in consecinta , rezulta ca aceasta exista. Deasemenea conceperea lumii este atribuita unei divinitati ,pe baza rationamentului :" nu se stie exact cum s-a produs Big-bangul , in consecinta este obligatoriu ca o divinitate sa fi fost implicata ".

Alte referate despre: credul meu fata de dumnezeu, referat la engleza daca credem sau nu in dumnezeu, a crede sau nu in dumnezeu

Religiile lumii

Noi toţi vrem să trecem prin viaţă cu succes, cu sentimentul că am făcut totul bine. Iar daca există oameni care cred că au găsit o cale spre a avea o astfel de viaţă, plină de satisfacţii, atunci merită să aflăm despre ce este vorba. Ce se poate spune despre cele mai cunoscute religii ale lumii?

Alte referate despre: religiile lumii, religiile lumii referat, religile lumii

Budhismul - Teorii asupra inceputurilor

Nascut print, intr-un mic regat nepalez, Terai, in sanul unei familii bogate, copilul, care se pare ca manifestase calitati iesite din comun, primeste numele personal Siddhartha, daca nu cumva, asa cum considera unii autori, nu este vorba de un titlu, in care caz numele sau personal ar ramane necunoscut. Numele sau de familie era Gautama. Tineretea lui a fost cea obisnuita pentru un tanar nobil din epoca sa: viata indestulata, studii, casatorie...

Alte referate despre: teorii asupra evolutiei omului, teorii asupra aparitiei si evolutiei mediului, teoria asupra evolutiei omului

Despre islam

Basileul iconoclast Leon al III-lea din dinastia Isauriotă a fost acela care le-a spulberat speranţele sarazinilor de a pătrunde în Europa prin Strîmtori. A urmat catastrofa de la Akroinon din anul 740 în faţa împăratului bizantin Constantin al V-lea care le-a pecetluit sarazinilor şi porţile Anatoliei.

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Japonia- tara turistica

Pentru promovarea turismului si popularizarea obiectivelor de interes turistic, initiativele nu au limite.
Se propun excursii in grup pentru a petrece cateva zile in stil japonez, pentru a participa la festivaluri religioase si folclorice, pentru a observa frumusetea naturii, bai termale, vulcani activi, vizitarea unor locuri istorice.

Alte referate despre: japonia tara turistica, japonia atractii turistice, japonia tara dezvoltata economic

Republica Populara Chineza

Un port bine cunoscut este cel din Hong Kong, care dateaza din 1842, iar azi este unul dintre cele mai bine cotate centre financiare.
De asemnea, portul Hong Kong ocupa locul 3 mondial in privinta traficului de marfuri.

Alte referate despre: republica populara chineza, republica populara chineza referat, statele care nu recunosc republica populara chineza

Marile religii ale antichitatii

Aparitia iudaismului este stans impletita cu istoria poporului evreu, fiind rodul unui proces desfasurat in mai multe etape.La baza gandirii iudaice se afla Biblia ebraica (Vechiul Testament), la care se adauga Talmudul si literatura evreiasca din Evul Mediu.

Alte referate despre: religii in antichitate, religia in antichitate, marile religii ale antichitatii

Violenta asupra animalelor

Scripturile Hinduse apartin sau se refera la perioadele Vedice care au fost pana in anul 500 inainte de Hristos, dupa cum considera istoricii.In religia vedica ,consumul de carne nu era interzis din principiu , insa era restrictionat de anumite reguli.

Alte referate despre: violenta asupra copiilor, efectele poluarii asupra animalelor, influenta omului asupra animalelor

Marile religii ale lumii

Sinagogile, apărute încă din timpul exilului babilonian, ca locuri de studiu şi de cult, au contribuit în perioada medievală la creşterea prestigiului rebinilor.
Supus persecuţiilor în Europa Occidentală, iudaismul medieval a beneficiat, de regulă, de toleranţa musulmanilor. Perioada stăpânirii musulmane în Spania, de exemplu, a reprezentat o adevărată „vârstă de aur” pentru evreii de aici, ai căror conducători au jucat rolul de intermediari între culturile arabă islamică şi creştină.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, religia in lumea contemporana, marile religii ale lumii contemporane

Lumea ca vointa si reprezentare

Dar prioritar pentru Nordic este "crearea in plan sufletesc a unui sud interior". Pentru ermitul Nordic "lucrul primordial si determinat este intotdeauna sudul ce urmeaza a fi anexat, sudul mult dorit". Asadar, nordicul isi confectioneaza o a doua natura, sudul, prin care ofera si risipeste, consuma, tot ceea ce acumulase ca nordic... O dualitate ce se manifesta ca unitate.

Alte referate despre: lumea ca vointa si reprezentare, lumea ca vointa si reprezentare rezumat, schopenhauer-lumea ca vointa si reprezentare

India - o tara a contrastelor

India este separată de restul Asiei prin masivul muntos Himalaya, cel mai înalt şi cel mai întins lanţ muntos de pe planetă, este marginită de trei mari întinderi de apă: Golful Bengal, Oceanul Indian şi Marea Arabiei. Intersecţie a unor importante drumuri comerciale, leagăn al unor importante culturi religioase ca Brahmanismul, Hinduismul, Budismul sau Jainismul, India, fosta colonie a Imperiului Britanic, şi a obtinut independenţa în 1947.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice, valahia o tara a contrastelor

Leonardo Benevolo - Orasul in istoria Europei

În acest capitol autorul dezbate începuturile oraşelor care a avut loc în perioada mileniul III şi II î. Chr., pe Valea Nilului, a Indului şi a Fluviului Galben ,dar şi despre rolul oraşului. De asemenea este menţionat oraşul grec,care este un “oraş deschis ”şi totodată arhitectura oraşelor care deţin sau nu fortificaţii. În zona mediterană imperiul reuneşte un mare număr de oraşe-stat sau chiar crează acolo altele noi.

Alte referate despre: leonardo benevolo orasul in istoria europei, leonardo benevolo-orasul in istoria europei, orasul in istoria europei leonardo benevolo

Marile religii ale lumii si crestinismul

Creştinismul (ca religie) ne luminează o axă centrală în univers şi în noi înşine. Aşadar, religiile (în grade diferite – aşa cum vom vedea în cel de-al treilea capitol) îl descoperă pe om sieşi, dar îi face comprehensibilă întreaga realitate, care, adesea, i se prezintă ca mister.
Religia a fost abordată în diverse moduri şi cu nuanţe diferite, în funcţie de scopul urmărit. A reprezentat obiectul filosofiei şi încă din perioada Antică, filosoful în virtutea îndatoririi sale de a căuta Adevărul, se pronunţă în acest sens şi creează „discurs” filosofic pe tema religiei. Datorită faptului că religia ţine strict de om, se încadrează şi în rândul istoriei. Se susţine chiar că: „Religia uneşte într-un tot organic filosofia şi istoria.”

Alte referate despre: marile religii ale lumii si crestinismul, religia in lumea contemporana crestinismul, referat religia in lumea contemporana crestinism

Istoria Chinei

Dupa “epoca celor cinci dinastii”, cand imperiul se destrama, dinastia Song de N (960-1127) reuseste sa restabileasca unitatea statala si sa consolideze autoritatea centrala, bazandu-se pe un aparat birocratic educat in spirit confucianist. Intre 1207-79 China este cucerita de mongoli, marele han Kubilai intemeind dinastia Yuan (1271-1368). O miscare populata ii izgoneste pe mongoli si aduce pe tron dinastia autohtona Ming (1368-1644) care asigura tarii o epoca de prosperitate economica.

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.26 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles