Referat canada

Canada

În realitate, Canada şi-a obţinut independenţa de Marea Britanie în mod paşnic, printr-un proces gradual început cu întemeierea Canadei în 1867 şi definitivat în 1982, când Canada a obţinut dreptul de a-şi modifica propria constituţie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenţa sunt:
- BNA Act (Documentul ce ratifică independenţa Canadei), 1 iulie 1867
- Statute of Westminster, 11 decembrie 1931
- Canada Act, 17 aprilie 1982.

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată, şef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al cărei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaëlle Jean. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 217kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Parcuri Nationale din Canada

Este unul din cele mai noi parcuri nationale ale Canadei, avand o suprafata de 22.200 km patrati. Fiind fondat in 2001, pe insula Bylot in nordul insulei Baffin, statul Nunavut. Smirmilik se afla cu 700 de km la nord de cercul polar si cu 600 de km la vest de Groenlanda. Parcul national Smirmilik este una din cele mai bogate zone din punct de vedere al faunei din tot statul Nunavut. O mare diversitate de pasari migratoare si mamifere de uscat sau marine isi gasesc locul in munti, fiorduri adanci, golfuri, ghetari, formatiuni hoodoo, tundre, stanci, pereti de granit si campii bogate.
Un parc national in aceasta regiune a fost pentru prima oara propus la sfarsitul anilor ’70 de inuiti. Planurile parcului au fost incluse in cererile teritoriale a statului Nounavut solicitate in 1993, dar deschiderea parcului a fost aprobata de parlament doar in luna februarie a anului 2001.
Parcul este impartit in 4 sectiuni distincte:
sanctuarul pasarilor migratoare din insula Bylot
uscatul ...

Alte referate despre: parcuri nationale din canada, parcurile nationale din canada, parcuri nationale in canada

Canada

Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai întinsă ţară a lumii după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii şi trei teritorii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se învecinează cu Statele Unite ale Americii.

Alte referate despre: referat canada, canada referat, canada

Canada

Relieful este reprezentat în cea mai mare parte de o câmpie cu reminiscenţe glaciare, având în est regiuni cu aspect de podiş, în vest fiind mărginită de masive muntoase (Sistemul Cordilierilor cu vârful Logan-6050 m- alt. maximală în limitele Canadei, care include: Munţii Stâncoşi- 3954 m, Mackenzie, Coastelor- 4042 m).

Alte referate despre: referat despre canada, canada tara francofona, canada referat geografie

Cascada Niagara

Goat Island (Insula Caprei), de pe marginea cascadei, desparte fluviul în doua.American Falls (Cascada Americana), în partea estica, formeaza o linie dreapta de aproape 300 m lungime; Horseshoe Falls (Cascada Potcoava), de partea Canadei, este de două ori mai lunga şi, aşa cum arată şi numele ei, are forma unei potcoave.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.
Pe tot cuprinsul Canadei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura si diferitele specii de plante si animale, aflate pe cale de disparitie. Suprafetele acestora variaza intre 44.807 km patrati si numai 5,9 km patrati. In total acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decit a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei. Nu numai zone uscate au fost transformate in rezervatii ...

Alte referate despre: wood buffalo - canada in limba franceza, parcul national wood buffalo canada, wood buffalo rezervatie naturala canada

America

De asemenea, republica este al patrulea cel mai mare producator de titei din lumeDatorita intelegerii NAFTA, comertul cu Canada si SUA s-a triplat din 1994. Din anii 1990, Mexicul s-a angajat in comert din ce in ce mai liber, introducand agremente de comert liber cu peste 40 de tari, inclusiv tarile Uniunii Europene si Japonia. Guvernul este in discutii cu blocul Mercosur pentru aranjamente de comert liber

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

America de Nord

Calatoirind din California catre coasta Atlanticului, terenul se inalta pe culmile muntilor de coasta josi si continua pe asprii Stancosi. La est de Muntii Stancosi se afla Marile Campii, intrerupte de Marile Lacuri. Nu departe de coasta de de est sunt domolii Munti Apalasi.

Zonele de clima

Alte referate despre: america de nord referat, referat america de nord, clima americii de nord

America

4. Regiunea West North Central (Central-nord-vestică)
Sub această denumire sînt cuprinse statele situate la vest de fluviul Mississippi, pînă la limita Munţilor Stîncoşi, spre sud pînă la valea rîului Arkansas, iar în nord pînă la graniţa cu Canada. Relieful regiunii, care mai este denumită şi „Vestul Mijlociu", este format din Podişul Preriilor şi din Podişul Missouri, continuate spre sud cu Podişul Ozark. Este patria întinselor prerii, cea mai mare zonă de cultură a cerealelor din S. U.A. Regiunea ocupă 19% din suprafaţa ţării şi are 9% din populaţia sa, fiind specializată în exploatarea minereului de fier (90% din producţia naţională), a minereurilor de plumb (50%) şi de zinc (25%), formînd, totodată, baza producţiei de grîu, de porumb şi de creşterea animalelor.
În afară de aceasta dispune şi de resurse de petrol în statele Kansas şi Missouri, unde se află şi o dezvoltată industrie de prelucrare şi chimizare, la Kansas City, Wichita, ...

Alte referate despre: continentul america, america centrala, statele unite ale americii

Statele Unite ale Americii - informatii generale

Statele Unite ale Americii , cunoscuta si ca United States, the U.S., the USA,) este numele unei republici constitutionale federale, constand din 50 de state si un district federal situata aproape integral in America de Nord, situata intre Canada si Mexic, respectiv Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific Statul Alaska este situat in extremitatea nord-vestica a continentului America de Nord, intre Canada la est si stramtoarea Behring la vest. Statul Hawaii este un arhipelag din Oceanul Pacific, situat la circa 3,200 km sud-vest fata de sud-vestul statului California. Tara poseda de asemenea niste teritorii in Pacific, respectiv in Caraibe.

Alte referate despre: statele unite ale americii informatii in engleza, informatii geografice despre statele unite ale americii, informatii despre statele unite ale americi

America de nord - resurse

Regiunea subpolara, restransa ca areal productiv si in care predomina pasunile naturale, pe baza carora se practica cresterea de tip transhumant a animalelor :reni, elani si altele(Tara de Foc, Canada). Se cultiva, pe suprafete restranse , si unele plante: orz, ovaz, cartofi. (Arhipelagul Canadian).Peisajele montane dezvolta etaje in functie de altitudine si latitudine unde se gasesc muntii.Tipice sunt colientele , templadele, friadele plasate in Mexic si stepele aride din Anzi.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Evolutia comertului Canadei

Clima determinate in general de pozitia geografica, clima Canadei este rece (polara si subpolara) in nord, in deosebi in Arhipelagul Arctic Canadian, si temperata in restul teritoriului. In zonele litorale climatul este temperat- oceanic, dar diferentiat: mai bland pe coasta Pacifica, datorita influentelor ramificatiilor curentului cald Nord-Pacific, si mai aspra pe coasta atlantica, aflata sub influenta curentului rece Labrador.

Apele Canda dispune de o retea hidrografica uriasa. Cursurile de apa se indreapta spre toate cele trei oceane care o limiteaza: Atlantic (Sf Laurentiu), Pacific (Yukon si Columbia), Arctic (MacKenzie, Churchill, Nelson). Fluviul Sf Laurentiu este imp pentru navigatie, langa Marile Lacuri cu oceanul Atlantic. Raurile Canadiene formeaza canioane si cascade (Niagara, Nahanni), ai debite bogate si potential hidroenergetic ridicat.

In Canada sunt numeroase lacuri ...

Alte referate despre: evolutia comertului canadei, aparitia si evolutia comertului, evolutia comertului international

Canada

In the subartic areas, winters are similarly long and bitterly cold, but summers are warm enough (more than 10 deg C/50 deg F) to support vegetation growth. Precipitation is generally light in the western areas of the arctic and subartic regions and heavier in nortern Quebec and Labrador. Despite the low precipitation. Snow covers the groumd permanently for more than 6 months of everi year.

Alte referate despre: referat canada geografie, referat geografie canada, cascada niagara canada

Cum puteti emigra in Canada

De la Ambasada Canadei va primi, o data cu formularele, un ghid care contine modalitatea de calcul a punctajului, enumerarea actelor necesare pentru depunerea dosarului si o lista cu meseriile cel mai bine cotate in Canada. Daca "scorul" rezultat este mai mic de 60 de puncte (pentru actualele criterii), candidatul nu are sanse sa ajunga la "pragul minim" de 70 de puncte, deoarece la acest punctaj se mai poate adauga doar nota de la interviu, cuprinsa intre 1 si 10. Unul dintre criteriile care ramin neschimbate in noua lege se refera la virsta aspirantului, acesta obtinind punctaj maxim (10 puncte) daca are virsta cuprinsa intre 21 si 44 de ani.

Alte referate despre: emigrarea in canada, franceza emigrarea in canada, emigrare in canada

Acordul Nord American de comert liber

Uzinele canadiene au avut posibilitatea de a se specializa in cateva modele de autoturisme, cea mai mare parte a productiei lor fiind trimisa in SUA in schimbul unor modele care nu se produceau in Canada. In perioada 1965 - 1985 a avut loc o revolutie in atitudinea oamenilor de afaceri din Canada fata de comertul liber cu SUA; aceasta a fost considerata intr-o masura crescanda drept cea mai buna speranta pentru a deveni competitiv in economia mondiala. Anul 1985 marcheaza initierea informala a negocierilor Canada - SUA pentru un acord general de comert liber. Acesta intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 1991.

Alte referate despre: acordul nord american de comert liber, acordul nord-american de comert liber, acord nord american de comert liber

A propos de TV5

En chiffres
Au Canada, TV5 rejoint 6,3 millions d'abonnés du câble et du satellite, dont 4,1 millions hors Québec, ce qui en fait l'une des télévisions de langue française les plus largement disponibles. Dans le monde : Plus de 135 millions de foyers pouvant recevoir TV5 par câble ou satellite, 24 heures sur 24, dans plus de 165 pays. Le succès de TV5 repose sur un réseau de partenaires qui nourrissent la chaîne de leur diversité et de leur pluralisme, avec des positionnements éditoriaux différents et qui offrent à son auditoire le meilleur des télévisions francophones.

Alte referate despre: a propos de paris, tv5 la francophonie, referat tv5

Imperiul in secolul al XIX-lea Anglia

III. In 1837 izbucni in Canada franceza o rebeliune care se extinse si in provinciile engleze. RepriAZmarea ei s a facut usor, dar numai un guvern incaAZpatanat sau orb ar fi putut sa nu tina seama de acele semne de nemultumire. Whigii avura inteliAZgenta sa trimita in Canada un om de stat care nu se temea de experiente. Lord Durham avea inima generoasa si un caracter detestabil, o combinatie destul de reusita pentru un sef. Dupa o sedere de cateva luni, se intoarse cu un remarcabil raport asupra situatiei din Canada.

Alte referate despre: imperiul rus in prima jumatate a secolului al xix-lea, anglia la sfarsitul secolului al xix-lea, lumea la inceputul secolului al xix-lea

Energia nucleara

“O descoperire in sine nu este niciodata buna sau rea… Bunsau rau este numai modul in care oamenii o folosesc.”
Karl Winnacker

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles