Referat carbune si petrol

Carbunele si petrolul

Carbunele si petrolul
La noi in tara (Ploiesti, Pitesti, Onesti langa Bacau, Media Navodari). Toata industria depinde de petrol, se formeaza prin descompuneria organismelor. Procesul dureaza milioane de ani. Titeiul este separat mai intai de apa sarata cu care este amestecat si apoi este supus distilari fractionate in coloane de distilare care pot atinge o inaltime de pana la 50 m. Petrolul brut incalzit la 400 grade celsius se introduce pe la baza coloanei de distilare si rand pe rand se separa in functie de volavilitatea urmatoarelor fractiuni.
-gaze (alcan,metan,propan,butan)
-benzine usoare (motorina,uleiuri grele,porofina,bitum)

Carbunele si petrolul
Dupa ce au fost separate sectiunile respective sufera diferite prelucrari pentru a putea fi apoi utilizate in diferite domeni de activitate.Numerosi derivati petrolieri sunt folositi ca materie prima pentru diverse substante din industria chimica.Titeiul m-ai este numit si "aur negru"Aproape peste tot exista bazine de extractie ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 9616
Materia: Chimie

Utilizarea carbonului

Utilizarea carbonului
Covalenta reprezinta numarul de electroni ai unui atom pusi in comun cu electronii altui atom.Legaturile covalente sunt orientate in spatiu, sunt rigide si mai puternice decat legaturile ionice.

Alte referate despre: utilizarea carbonului, importanta si utilizarea carbonului, utilizarea carbonului eseu

Carbunele de pamant

În timp se formau noi mlaştini şi noi straturi de turbă. Acest proces, numit sedimentare ciclică, s-a produs de mai multe ori. În regiunile carbonifere există un număr de zăcăminte, situate unul deasupra celuilalt, cuprinse între straturile de rocă sedimentară. Unele straturi de cărbune au o grosime de doar câţiva milimetri, altele ating grosimi de câţiva metri.

Clasificarea cărbunilor

Există trei categorii principale de cărbune. Tipurile acestora depind de gradul în care cărbunele s-a modificat în timp.Lignitul, numit şi cărbune brun după culoarea lui, este cel mai puţin modificat şi are cel mai mic conţinut de carbon, de aproximativ 30%. În timpul arderii acesta degajă mult fum şi relativ puţină căldură. Huila este cea mai răspândită ...

Alte referate despre: carbunii de pamant, carbunele de pamant, carbuni de pamant si carbuni artificiali

Carbunii

In urma cu cativa ani in ziare apareau mereu stiri despre inchiderea diferitelor mine de carbuni din tarile industriale de apus, in numele “modernizarii”, “rentabilizarii” sau “rationalizarii exploatarii carbunilor”. Nici astazi tendinta de scadere a productiei de carbune n-a putut fi gasita sau redresata in multe tari pe vremuri vestite pentru industria lor carbonifera: Franta, R. F. Germania (Olanda,care producea cateva milioane de tone de carbuni pe an, nu mai produce astazi nici o tona),desi pe plan mondial tendinta s-a schimbat in mod radical. Greva minerilor britanici din 1984-1985, inpotriva inchideri minelor este doar un aspect al luptei date in jurul supravietuirii industriei de extractie a carbunilor si a industrilor ce folosesc carbunele in aceste tari .

Alte referate despre: carbuni, carbunele, carbune

Carbunele

Carbunele.In cursul acestor transformari anaerobe, oxigenul continut in materialul initial s-a eliminat, in cea mai mare parte, sub forma de H2O si CO2, iar azotul sub forma de NH3 si N2. In cursul acestui proces lent de incarbonizare, continutul in carbon a crescut cu varsta zacamantului. Dupa urmele gasite au putut fi indentificate speciile botanice din care s-au format diferitii carbuni.

Alte referate despre: carbunii, petrolul si carbunii, carbuni referat

Petrolul

Petrolul sau ţiţeiul – in mod justificat numit si “aurul negru“, pentru calităţile sale ca şi pentru avantajele ce rezultă din prelucrarea lui – s-a numărat printr-o “continuitate remarcabilă” în ce priveşte utilizarea lui în cursul istoriei, “apărând pretutindeni, universal şi multiplu, etern şi misterios”. Neîndoielnic, petrolul nu a fost dintotdeauna la fel de râvnit şi apreciat, ci de-abia în ultimii 100 de ani, s-a impus ca un produs extrem de căutat, ca un element al solului indispensabil bunei desfăşurări a vieţii economice moderne şi ca un important factor al politicii internaţionale, promovând, în consecinţă dese şi internaţionale conflicte diplomatice, economice şi chiar militare.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrol

Petrol

Primele etape ale descompunerii fermentative se petrec chiar pe locul de origine si duc la o scadere a continutului in oxigen, azot si sulf a sedimetelor organice in straturi mai profunde.Etapele decisive au avut loc insa dup ace miscarile scoartei au antrenat depozitul de materii organice in straturi mai profunde. Aici procesul de transformare in hidrocarburi s-a desfasurat la presiuni si temperature inalte si a beneficiat de actiunea catalitica a rocilor cu care substantele organice veneau in contact.

Alte referate despre: referat petrol, chimizarea petrolului, distilarea petrolului

Petrolul

Petrolul
Picăturile de ţiţei s-au infiltrat în sus prin rocile permeabile – roci conţinând pori sau crăpături prin care pot pătrunde lichidele sau gazele. Ţiţeiul şi-a continuat drumul până când a întâlnit un strat impermeabil sau solid. Ţiţeiul a început apoi să se acumuleze în straturile de roci permeabile din imediata apropiere, numite de geologi “capcană”.

Alte referate despre: rafinarea petrolului, petrol si carbuni, utilizarea petrolului

Petrolul brut sau titeiul

Extractia petrolului. Petrolul brut din zacaminte se extrage cu ajutorul sondelor. Daca sonda atinge stratul de petrol, asa cum se reprezinta in figura 1, petrolul brut este impins in afara de presiunea gazului aflat in partea superioara, intocmai ca apa gazoasa dintr-un sifon. Daca stratul gazos natural a fost evacuat, petrolul este scos la suprafata prin pompare sau prin comprimare de gaze.

Alte referate despre: petrolul brut, petrol brut, prelucrarea petrolului brut

Petrolul

Petrolul
Prin urmare, conform primei teorii, petrolul se formeaza din substanta organica dispersata in rocile sedimentare depuse pe fundul bazinelor acvatice (mari, oceane, lacuri, lagune) in conditii anaerobe. Astfel de roci se numesc roci- mama. La cufundarea rocilor- mama in interiorul scoartei terestre la adancimi de peste 1 km, in urma actiunii proceselor tectonice se creeaza anumite conditii termodinamice, datorita carora, din substantele organice incluse in aceste roci se degaja hidrocarburile lichide si componenti gazosi (CO*2* si NH*4*). In urma compactizarii rocilor- mama, hidrocarburile si componentii gazosi migreaza in stratele de roci poroase (rezervoare naturale), acumulandu-se in asa- numitele ''captoare''.

Alte referate despre: poluarea cu petrol, petrolul referat, importanta petrolului

Petrolul si Gazele Naturale

Petrolul si Gazele Naturale
Din ţiţei se extrăgea doar păcura groasă, restul fiind considerat fără valoare. Se folosea doar la unsul osiilor, ca medicament pentru bolile de plămâni şi de piele şi, pe scară redusă, la iluminatul convoaielor de care sau al unor locuinţe boiereşti. Distileria de ţiţei (găzărie) realizată de Teodor Mehedinţeanu, în 1857, la Râfov lângă Ploieşti, marchează începutul exploatării la nivel industrial a petrolului românesc, precum şi etapa petrolului lampant. Denumită „Lumina“, găzăria avea o capacitate de 2 700 de tone pe an, obţinând la licitaţie iluminatul public al capitalei. În statistica mondială a anului 1857, România apare înregistrată cu 1 977 barili de ţiţei (275 de tone), fiind în plus singura ţară din lume care figurează cu o astfel de producţie pentru anii 1857 şi 1858 (S.U.A. apar în ...

Alte referate despre: petrolul si gazele naturale, petrol si gaze naturale, petrolul si gazele naturale referat

Petrolul

Petrolul
Astfel se obţin:alcooluri, detergenţi, cauciuc sintetic, glicerină, îngrăşăminte chimice, sulf care dezvoltat enorm industria petrochimică mondială o dată cu descoperirea lor, deci,implicit a petrolului.Pe lângă toate acestea se mai obţin:medicamente, nylon,, mase plastice, vopsele, poliester şi material explozibil. Aproape peste tot pe Glob există bazine de extracţie a petrolului.Cele mai mari sunt:Golful Persic (ţările din regiune sunt cele mai mari exportatoare de petrol din lume) ,Alaska(Prudhoe Bay-10 miliarde de barili* de petrol se presupune că adăposteşte acest bazin) dar şi unele mări cum ar fi Marea Nordului (platformele Norvegiei, în principal), Marea Neagră, Marea Ohotsk(în N Federaţiei Ruse) etc.

Alte referate despre: referat petrolul, petrolul referat chimie, petrol si carbune

Petrol

Petrol
Teoria organica se fundamenteaza pe mai mute ipostaze, si anume:
-titeiul este de origune vegetala (Figuier), formandu-se din plante, prin putrezirea acestora si transformarea lor in metan, bioxid de carbon si acizi grasi etc.;
-titeiul este de origine animala (Engler), rezultand din transformarea grasimilor animalelor marine, in special a pestilor, la temperaturi si presiuni mari in scoarta pamantului;
-titeiul este de origine mixta, vegetala-animala (Potonié): prin transformarea unor plante si animale marine microscopice, acoperite de namol, si sub actiunea unor bacterii anaerobe a rezultat o materie organica, numita “sapropel”, ...

Alte referate despre: referat petrolul si carbunii, extractia petrolului, petrolul si carbunii referat

Resursele litosferei

Rezervele de carbune ale Romaniei sunt evaluate la 1,1miliarde tone, din care 90% reprezinta carbuni inferiori (70% lignit si 30% carbune brun).

Alte referate despre: resursele litosferei, resursele litosferei referat, lupta pentru resursele litosferei in irak

Carbunele si petrolul

In timpul formarii turbei apare o degajare de gaz de mlaştina numit gaz metan. Pentru a se transforma in cărbune , turba trebuie sa fie presata. Un strat de turba cu o grosime de 10 si 15 metri va forma un strat de cărbune de doar un metru grosime. Primul stadiu al comprimării a avut loc in mlaştinile primitive, o data cu depunerea unor straturi succesive de vegetaţie intrata in putrefacţie, comprimând straturile inferioare sub greutatea lor.

Alte referate despre: carbuni si petrol, carbune si petrol, carbunele si petrolul

Oceania si Australia

Resurse naturale: bauxita, aur, cupru, argint, uraniu, nichel,
nisipuri minerale, zinc, diamante, gaze naturale si petrol.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Carbunele

Carbunele este zacamantul cel mai bogat in combustibil fosil. Rezervele mondiale cunoscute sunt estimate a fi suficiente pentru 200 ani, la o rata de consum cu cea actuala, si multi experti sunt de parere ca exista cam de 15 ori mai mult carbune ramas nedescoperit. Trei tari detin doua treimi din rezervele mondiale descoperite. SUA are 30% , Rusia si statele aliate cam 25%, iar China 10%. Restul rezervelor sunt situate in: (Australia, Canada, India, Germania, Polonia, Africa de Sud si Marea Britanie).

Alte referate despre: referat carbuni, carbunii referat, carbuni artificiali

Petrolul in Orientul Mijlociu

Aceste sfere culturale au origini lingvistice şi etnice diferite.
Termenul Orientul Mijlociu defineşte o zonă generală, deci nu există graniţe precise. Majoritatea geografilor consideră că acesta include Arabia Saudită, Bahrainul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Iranul, Turcia, Irakul, Israelul, Iordania, Kuweitul, Libanul, Omanul, Qatar, Siria, Yemen şi teritoriile palestiniene (Cisiordania şi fâşia Gaza).

Alte referate despre: petrolul in orientul mijlociu, petrolul din orientul mijlociu, conflicte pentru petrolul din orientul mijlociu
Referate afisate : 18
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles