Referat carbunele si petrolul dcc97

Carbunele si petrolul

Carbunele si petrolul
Titeiul este inflamabil si are densitate m-ai mica decat apa,si se ridica la suprafata apei.Titeiul este materia prima cea mai importanta pentru prepararea combustibilului si lubrifiantilor dar si a altor produse chimice (cauciuc sintetic, inlocuitori de piele, detergenti). Compozitia chimica a titeiului este diferita de la o zona geografica la alta.

In urma analizelor facute s-a ajuns la concluzia ca titeiul este un amestec de alcani cicloalcani si arene. Extractia titeiului din zacaminte se face cu ajutorul sondelor de foraj care pot lucra de la adancimi de sute de metri pana la 7000 metri. Dupa extractia titeiul este supus unei prelucriri prin metode fizice si chimice,prelucrare ce se realizeaza in cadrul combinatelor petrochimice.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 9616
Materia: Chimie

Utilizarea carbonului

Diamantul este notat cu 10 pe scara Mohs, spre deosebire de grafit care este notat cu doar 1 pe aceeasi scara, putand fi zgariat cu unghia. Densitatea diamantului este de 3,5 g/cm3, iar cea a grafitului de doar 2.2 g/cm3.

Alte referate despre: utilizarea carbonului, importanta si utilizarea carbonului, utilizarea carbonului eseu

Carbunele de pamant

Benzile lucioase erau la origine material lemnos, iar straturile întunecoase s-au format din rămăşiţele plantelor mai mici. Huila conţine şi un alt compus, mai puţin dur, asemănător cu mangalul: acesta face cărbunele să murdărească în timpul manipulării.Antracitul este cărbunele superior. Se compune din 98% carbon şi este foarte greu se extras, dar este curat la manipulare. Arde cu o flacără foarte fierbinte şi degajă puţin fum, însă este foarte greu de aprins.

Alte referate despre: carbunii de pamant, carbunele de pamant, carbuni de pamant si carbuni artificiali

Carbunii

In urma cu cativa ani in ziare apareau mereu stiri despre inchiderea diferitelor mine de carbuni din tarile industriale de apus, in numele “modernizarii”, “rentabilizarii” sau “rationalizarii exploatarii carbunilor”. Nici astazi tendinta de scadere a productiei de carbune n-a putut fi gasita sau redresata in multe tari pe vremuri vestite pentru industria lor carbonifera: Franta, R. F. Germania (Olanda,care producea cateva milioane de tone de carbuni pe an, nu mai produce astazi nici o tona),desi pe plan mondial tendinta s-a schimbat in mod radical. Greva minerilor britanici din 1984-1985, inpotriva inchideri minelor este doar un aspect al luptei date in jurul supravietuirii industriei de extractie a carbunilor si a industrilor ce folosesc carbunele in aceste tari .

Alte referate despre: carbuni, carbunele, carbune

Carbunele

Carbunele
Desi aflorimentele de carbune au aparut din vremuri preistorice, utilizarea carbunelui drept combustibil este comparativ recenta.Timp de mii de ani carbunele era considerat o simpla piatra neagra.Exista dovezi ca britanicii antici au folosit carbunele drept combustibil si ca romanii au aflat de la ei valoarea sa.Prima referire scrisa la carbune apare intr-o cronica anglo-saxona din secolul X. Carbunele contine carbon,care-i ofera si acea culoare neagra, caracteristica, si gaze inflamabile cum ar fi hidrogenul, azotul si oxigenul.

Alte referate despre: carbunii, petrolul si carbunii, carbuni referat

Petrol

Prezenta acestuia din urma constituie unul din argumentele teoriei formarii petrolului prin fermentatie ,in absenta aerului, a resturilor de vietuitoare (mai laes microscopice)care s-au depus pe fundul marilor in epoci geologice. In acelasi sens pledeaza si analiza chimica a petrolului,care a pus in evidenta ramasite ale moleculelor caracteristice arsenalului chimic al celulei vii.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrol

Petrolul

Gazele naturale se formează la o adâncime mai mare decât ţiţeiul. Goelogii consideră că formarea gazelor naturale în sudul Mării Nordului a început în perioada carboniferă (acum 300 286 de milioane de ani), când a început acumularea straturilor de cărbune din plantele moarte ale mlaştinilor. Stratul carbonifer s-a scufundat şi a fost îngropat de straturile de roci. În final, la aproximativ 4 km sub sol căldura Pământului a provocat degajarea gazelor din cărbune. Gazele s-au ridicat prin rocile permeabile până când au întâlnit straturile impermeabile şi s-au acumulat “capcane”.

Alte referate despre: referat petrol, chimizarea petrolului, distilarea petrolului

Petrolul brut sau titeiul

Extractia petrolului. Petrolul brut din zacaminte se extrage cu ajutorul sondelor. Daca sonda atinge stratul de petrol, asa cum se reprezinta in figura 1, petrolul brut este impins in afara de presiunea gazului aflat in partea superioara, intocmai ca apa gazoasa dintr-un sifon. Daca stratul gazos natural a fost evacuat, petrolul este scos la suprafata prin pompare sau prin comprimare de gaze.

Alte referate despre: petrolul brut, petrol brut, prelucrarea petrolului brut

Petrolul

Petrolul
In ultimul secol acesta a devenit un produs extrem de cautat, absolut necesar desfasurarii vietii economice moderne, un factor important al politicii internationale si indispensabil in vreme de razboi, provocand dese si aprinse conflicte diplomatice si economice, batalii ''reci'' sau ''calde'', tensiuni si suspiciuni intre state si natiuni.

Alte referate despre: rafinarea petrolului, petrol si carbuni, utilizarea petrolului

Petrolul - power point

Petrolul - power point
Dintre diferitele teorii asupra formarii petrolului , teoria originii organice este cea mai acceptata . Conform acestei teorii , petrolul s-a format din malul rezultat din resturi de plante si animale inferioare din apele marilor (plancton) , care , prin depunere la mare adancime in fundul apelor , in decurs de milioane de ani , a suferit procese de descompunere si transformare .

Alte referate despre: poluarea cu petrol, petrolul referat, importanta petrolului

Petrolul si Gazele Naturale

Petrolul si Gazele Naturale
Concernul rusesc LUKOIL a preluat 51 la suta din actiunile marii rafinarii PETROTEL, de la Ploiesti. Uzina lucreaza acum cu petrol rusesc, au fost pastrate locurile de munca, LUKOIL s-a angajat sa achizitioneze in fiecare an pentru intreprinderile ei utilaje romanesti de prelucrare a titeiului in valoare de 10 milioane de dolari. De LUKOIL sunt legate si calculele Romaniei privind transportul petrolului din Marea Caspica, prin portul Constanta, catre vestul Europei. Este in curs de realizare cooperarea intre GAZPROM din Rusia, ROMGAZ din Romania si Compania americana GOWARD ENERGY, in scopul sporirii capacitatii de transport al gazelor naturale prin Romania.

Alte referate despre: petrolul si gazele naturale, petrol si gaze naturale, petrolul si gazele naturale referat

Petrol

Petrol .Compozitie
Din punct de vedere al compozitie chimice, titeiul este un amestec complex de hidrocarburi gazoase sau solide dizolvate in hidrocarburi lichide; de aceea se prezinta in natura in stare lichida. Titeiul mai contine compusi organici cu oxigen (fenoli, acizi naftenici), cu sulf (tiofen, mercaptani), cu azot (chinolina) etc. In hidrocarburi se gasesc hidrocarburi aciclice saturate (alcani sau parafine), hidrocarburi ciclice saturate (cicloparafine sau naftene) si hidrocarburi aromatice. Aceste trei clase de hidrocarburi in proportii diferite se gasesc in toate tipurile de titei.

Alte referate despre: referat petrolul, petrolul referat chimie, petrol si carbune

Resursele litosferei

-resurse energetice; -resurse metalurgice;
-resurse chimice; -resurse materiale de constructie;

Resursele energetice Toate domeniile de activitate folosesc energie. Acest fapt explica importanta combustibililor fosili si a altor resurse, care au o distributie neuniforma in scoarta terestra.Resursele energetice cuprind combustibili fosili (carbunele, petrolul, gazele naturale, sisturile bituminoase),substantele bituminoase radioactive (uraniu, thoriu,plutoniu) si alte resurse neconventionale.

Alte referate despre: resursele litosferei, resursele litosferei referat, lupta pentru resursele litosferei in irak

Carbunele si petrolul

Carbunele si petrolul - Cea mai mare parte a cărbunelui s-a format in urma cu aproximativ 360-286 de milioane de ani, intr-o perioada numita de geologi era carbonifera tocmai din cauza cantitatilor imense de cărbune care s-au format atunci. Acesta a luat naştere din pădurile tropicale preistorice, ce creşteau pe pământurile mlastinoase. Padurile se compuneau din arbori foarte diferiţi de cei care trăiesc in zilele noastre.

Alte referate despre: carbuni si petrol, carbune si petrol, carbunele si petrolul

Oceania si Australia

0x08 graphic
Cei mai multi australieni vorbesc engleza, desi imigrantii continua sa
vorbeasca limba lor nationalain familie si cercuri de prieteni.
Aborigenii obisnuiau sa aiba mai mult de 250 de dialecte, dar numai
cca. 50 din acestea s-au pastat.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Omogenizarea carbunilor de puteri calorifice diferite

Depunerea carbunelui , atat in stivele pentru pastrare , cat si ni cele de lucru , se va face in straturi alternative calitativ diferite .
Preluarea cu masini cu roata cu cupe se va face obligatoriu pe latimea stivei ( transversal pe stiva ) , pe verticala , astfel ca roata sa lucreze concomitant cel putin in patru straturi .

Alte referate despre: putere calorifica inferioara carbune, putere calorifica pacura, influenta sterilului asupra puterii calorifice

Carbunele

In America de Sud doar patru tari: Argentina, Brazilia, Chile si Columbia detin zacaminte situate in carbuni. Cea mai mare parte a carbunelui este ingropat adanc sub padurile tropicale unde este greu de exploatat. Dintre cele 52 de tari africane, doar 8 exploateaza: Africa de Sud si Zimbabwe, cu cele mai mari zacaminte, Algeria, Maroc, Mozambic, Tanzania, Nigeria si Zair.

Desi aflorimentele de carbune au aparut din vremuri preistorice, utilizarea carbunelui drept combustibil este comparativ recenta. Timp de mii de ani carbunele era considerat o simpla piatra neagra. Exista dovezi ca britanicii antici au folosit carbunele drept combustibil si ca romanii au aflat de la ei valoarea sa. Prima referire scrisa la carbune apare intr-o cronica anglo-saxona din secolul X. Carbunele contine carbon, care-i ofera si acea culoare neagra, caracteristica, si gaze inflamabile cum ar fi hidrogenul, azotul si oxigenul.

De-a lungul secolelor s-a raspandit utilizarea carbunelui pentru incalzirea ...

Alte referate despre: referat carbuni, carbunii referat, carbuni artificiali

Formatarea si compactarea stivelor de carbune

In functie de utilajele mecanice existente in depozitul de carbuni, stivele se formeaza prin aruncarea (lopatarea) si asezarea carbunilor cu un unghi apropiat de taluzul natural iar axa principala,longitudinala, a stivelor de carbuni va fi in general orientata pe directia vantului local predominant din depourile si statiile CFR,unde directia axei este data de traseele si aliniamentele liniilor ferate .

Unghiul de taluz natural este functie de natura si granulatia carbunelui si variaza intre 36-38º pentru huile mixte , 28- 32º pentru lignit concasat si 25-260 pentru lignit neconcasat .Stivele de carbuni se termina de obicei cu o panta egala cu taluzul natural sau cu un parapet din beton sau zidarie .

Se recomanda parapete construite din beton sau zidarie pentru folosirea mai rationala a suprafetelor de depozitare,precum si pentru preintampinarea pericolului de autoaprindere.
Sectiunea verticala a stivelor de carbuni vafi de regula trapezoidala .
...

Alte referate despre: formare si compactare a stivelor de carbune, cum s-au format carbunii, cum s-a format carbunele
Referate afisate : 18
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK