Referat cernobal

Cernobal

Câte persoane au decedat în ultimii 20 de ani, drept consecinţă a accidentului nuclear de la Cernobâl? În timp ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică estimează un număr de 4.000 de decese, Academia de Ştiinţă din Rusia înregistrează peste 90.000 de victime.

Organizaţia ecologistă Greenpeace, care a analizat mai multe studii privitoare la Cernobâl, ajunge însă la concluzia că efectele accidentului sunt mult mai ample decât s-a considerat până în prezent. Mai mulţi oameni de ştiinţă estimează chiar peste şase milioane de victime. O cifră exactă nu a putut fi stabilită până în prezent, afirmă Thomas Breuer din partea Greenpeace:„Probleme ne creează practicile de după catastrofă, prin care Uniunea Sovietică a încercat să minimalizeze efectele accidentului.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 2984
Materia: Fizica

Centrale Nucleare

În schimbătorul de căldură, apa de vaporizează şi devine agentul producător de lucru mecanic în turbină. Lucrul mecanic este transformat de generator în energie electrică.

Combustibilul, moderatorul şi agentul de răcire formează aşa numita filieră a reactorului termic care determină caracteristicile specifice centralelor nucleare.

Combustibilul introdus în reactor are forma unor pilule compactate sub formă de bare.Între barele de combustibil se găsesc barele de control. Acestea conţin cadmiu (element chimic ce absoarbe neutroni). Ele au rolul de a regla numărul de neutroni ce pot produce noi reacţii de fisiune, astfel încât puterea produsă de reactor să rămână constantă în timp.

Pentru menţinerea reacţiei în lanţ, în unele tipuri de reactoare, ...

Alte referate despre: centrale nucleare, centrale nucleare referat, referat centrale nucleare

Centrala Nucleara

Totodata va putem recomanda pizzeria Sam-Sara. Exista mult mai multe posibilitati in Constanta, situata la 69 km de Cernavoda, unde alaturi de vestitele restaurante italiene (Scapino, Italian Club) exista o multime de alte locuri de agrement romanesti. Constanta beneficiaza de Opera, Balet si Teatru, precum si de citeva muzee interesante si locuri cu importanta istorica deosebita.

Alte referate despre: centrala nucleara, centrala nucleara referat, centrala nucleara cernavoda

Cernobal

Reactorul numărul 4 era un reactor cu grafit, care folosea ca agent de răcire apa. În acest tip de reactor, neutronii eliberaţi prin fisiunea nucleilor de uraniu-235 sunt încetiniţi (moderaţi) de grafit, pentru a se menţine o reacţie în lanţ. Căldura produsă de fisiunea nucleară în acest tip de reactor este folosită pentru a fierbe apa, iar aburul astfel obţinut pune în mişcare turbinele centralei nucleare. Acest tip de reactor a fost criticat de mulţi experţi în energie nucleară, în primul rând pentru că nu include o structură de siguranţă, dar consumă mari cantităţi de grafit pe post combustibil.

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Cernobal

In Europa postbelica, principala sursa de energie pentru producerea
electricitatii necesare industriei o constituia carbunele. Sistemele
de purificare a emisiilor nocive erau inexistente. Incepand cu anii
60, in timp ce Occidentul si-a restructurat productia, abandonand
carbunele in favoarea petrolului, gazelor naturale si energiei
nucleare, tarile Europei de Est s-au axat pe exploatarea propriilor
resurse: de exemplu, lignit sau sisturi petroliere de foarte proasta
calitate si cu un continut foarte ridicat de sulf. Activitatile
industriale au fost concentrate in apropierea minelor de carbune, in
"triunghiul negru" (regiunile frontaliere ale fostei Germanii de Est,
Cehiei si din sudul Poloniei), responsabile in mare masura pentru
poluarea atmosferica, ca si pentru precipitatiile ...

Alte referate despre: cernobal referat, accidentul de la cernobal, cernobal 1986

Resurse energetice - energia solara si eoliana

În sec. al XIX-lea cărbunele a devenit sursa principală de energie în ţările aflate în curs de industrializare. Trenurile, vapoarele erau alimentate cu cărbune şi cocs, obţinut prin arderea cărbunelui la temperaturi foarte ridicate, fiind folosit şi în prelucrarea fierului şi a oţelului. Datorită problemelor ridicate de transportul cărbunilor în primii ani ai revoluţiei industriale, oraşele industriale se dezvoltau mai ales în jurul bazinelor carbonifere, cum ar fi: Selby şi Cardiff din Ţara Galilor. Odată cu apariţia petrolului şi a gazelor naturale,care erau mai uşor de transportat industria se putea dezvolta oriunde. Actualmente 90% din energia destinată populaţiei este furnizată de combustibilii fosili, restul fiind acoperit de energia nucleară şi energia produsă de hidrocentrale.

Alte referate despre: resurse energetice - energia solara si eoliana, resurse energetice-energia solara si eoliana, download resurse energetice - energia solara si eoliana

Energia nucleara

Gazele naturale asigura cam 20% din energia mondiala.Ele au ca principal constituent gazul metan. Rezervele mondiale de gaze naturale au cam aceleasi dimensiuni ca si rezervele de petrol, desi se masoara in unitati diferite. Cel mai mare producator mondial de gaz metan este Rusia (657 mild. metrii cubi anual), urmata de SUA (487 mild. metrii cubi anual), Canada (96 mild. metrii cubi anual), Olanda (80 mild. metrii cubi anual), Marea Britanie (45 mild. metrii cubi anual).
In zonele in care resursele de gaze naturale sunt insuficiente oameniin recurg la gaze produse pe cale industriala. Materia prima pentru producerea acestora este carbunele.

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Efectele curentului electric asupra mediului si a persoanei

Consecinţă: Trecera unui curent prin organismul uman poartă numele de electorcutare şi aceasta se poate produce la o tensiune mai mare de 24V.

Alte referate despre: efectele curentului electric asupra mediului si a persoanei, efectele curentului electric asuprea mediului si a persoanei, rezumat efectele curentului electric asupra mediului si a persoanei

Dezastrul de la Cernobal

Accidentul de Cernobal a aparut in timpul unui test in care reactorul mergea pe energie redusa . Testul era programat sa coincida cu o inchidere de rutina a reactorului. In mod ironic testu era conceput pentru a arata ca in timpul unei intreruperi a energiei electrice reactorul ar functiona in conditii sigure. Centrala electrica nucleara de la Cernobal, Ucraina. Fotografia a fost facuta in 1996, la scurt timp dupa o noua scurgere din reactorul in care problemele incepusera cu 10 ani mai devreme.

Alte referate despre: dezastrul de la cernobal referat, referat dezastrul de la cernobal, efectele dezastrului de la cernobal

Dezastrul de la Cernobal

Dezastrul de la Cernobal pe data de 26 aprilie 1986 la ora locala 1 si 23 de minute, doua explozii au zguduit reactorul numarul 4 al centralei nucleare de la Cernobal. Incendiul a durat zece zile si au fost raspândite cantitati de substante radioactive în atmosfera de 400 de ori mai mari decat cele inregistrate in urma bombardamentului atomic de la Hiroshima.

Alte referate despre: urmarile dezastrului de la cernobal, dezastrele de la cernobal, referat despre dezastrul de la cernobal

Cernobal

"Cernobal"
Reactorul urma să fie setat să funcţioneze la numai 25% din capacitatea totală. Această procedură nu a funcţionat însă conform planului. Din motive necunoscute, reactorul a ajuns să funcţioneze la mai puţin de 1% din capacitatea sa, ca urmare a fost nevoie de un nou reglaj, pentru a determina o uşoară creştere a acestei cifre.
"Cernobal"

Alte referate despre: referat cernobal, explozie cernobal, explozia de la cernobal referat

Explozia de la Cernobal

Pagubele estimate pricinuite de accident constituie 32 de bugete ale anului 1985 ale Republicii Belarus si sunt apreciate de experti la valoarea de 235 miliarde USD.O problema foarte grava aparuta dupa explozia de la centrala nucleara Cernobil este inrautatirea sanatatii locuitorilor din raioanele afectate. Astazi in Belarus se numara 11.092 de invalizi, din care 1.320 sunt copii si adolescenti, a caror invaliditate este cauzata de catastrofa de la Cernobil, si mai mult de 115 mii de participanti la lichidarea urmarilor accidentului.

Alte referate despre: referat explozia de la cernobal, despre explozia de la cernobal, referat despre explozia de la cernobal

Poluarea radioactiva

Poluarea radioactiva
Accidentul de la Cernobal poarta in sine o crima dubla: prima, de sorginte tehnica, ca rezultat al nerespectarii tehnicii securitatii regimului de exploatare a centralei termonucleare, si a doua, de caracter statal –politic. Conducerea de varf a fostei URSS a incercat sa camufleze dimensiunile, proportiile si pericolul acestei tragedii, din care cauza nu s-au luat masurile de protectie corespunzatoare.

Alte referate despre: poluarea radioactiva, poluare radioactiva, poluarea radioactiva referat

Energia Nucleara

Intr-un reactor nuclear se obtine caldura prin dezintegrarea atomilor radioactivi de uraniu 235. Aceasta este folosita pentru a produce abur, care pune in miscare rotorul turbinelor, generand electricitate.
Uraniul 235 este un izotop relativ rar al uraniului, reprezentand doar 0.7% din cantiatea toatala de uraniu disponibila. Restul este uraniu 238.Un izotop este o forma a unui element identic chimic cu alt izotop dar cu masa atomica diferita.

Alte referate despre: referat energia nucleara, energia nucleara referat chimie, energie nucleara

Accidente nucleare

Exemple: 10n + 23592U ( 14556Ba + 8836Kr + 3 10n
10n + 23592U ( 14054Xe + 9436Sr + 2 10n
Definiţie: Fisiunea – este scindarea unui nucleu greu în două nuclee medii.
Explicaţia se poate face cu ajutorul modelului picătură al nucleului – un neutron lent (termic) captat de un nucleu greu, îi transmite acestuia energia lui de legătură şi energia lui cinetică (vezi figura) şi ca urmare creşte agitaţia termică a nucleonilor, nucleul începe să vibreze, se alungeşte învingând forţele de tensiune superficială, până când forţele de respingere electrostatică dintre nucleoni , îl rup în două părţi.
Energia din starea de excitare a nucleului care este supus fisiunii se numeşte energie critică; de exemplu 23592U are Wc = 6,5MeV; 23892U are Wc = 7MeV. Sunt mai uşor fisionabile nuclee cu număr de masă impar: (23592U, 239Pu) cu neutroni lenţi şi 23892U cu neutroni rapizi.
Cantitatea de energie eliberată este însemnată ...

Alte referate despre: accidente nucleare, accidente nucleare referat, referat accidente nucleare

Virusii

In anul 1986, niste programatori de la Basic&Amjad au descoperit ca un anumit sector dintr-un floppy disk contine un cod executabil care functiona de cate ori porneau computerul cu discheta montata in unitate. Acestora le-a venit ideea inlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat in orice discheta si lansat de pe orice calculator de tip PC. Ei au numit acest program virus, ocupand doar 360 KB dintr-un floppy disc.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Dezvoltarea durabila

Conceptul de dezvoltare durabila desemneaza totalitatea formelor si metodelor de dezvoltare socio-economica, al caror fundament il reprezinta in primul rand asigurarea unui echilibru intre aceste sisteme socio-economice si elementele capitalului natural.Cea mai cunoscuta definitie a dezvoltarii durabile este cu siguranta cea data de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare (WCED) in raportul "Viitorul nostru comun",cunoscut si sub numele de Raportul Brundtland[1]: "dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoile prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi".

Alte referate despre: dezvoltarea durabila, dezvoltare durabila referat, dezvoltarea durabila referat

Poluarea aerului atmosferic

Terra, “Planeta Albastra”, atat de interesanta si de misterioasa, unicul suport al vietii, se gaseste intr-un moment critic al existentei sale.Activitatile umane, din ce in ce mai intense si mai complexe, exercita o presiune accentuata, fara precedent in trecutul planetei noastre, asupra tuturor invelisurilor terestre: atmosfera(invelisul gazos), hidrosfera(invelisul lichid), litosfera(rocile si invelisul terestru), biosfera(plantele, animalele si omul).

Alte referate despre: poluarea aerului atmosferic in mun chisinau, poluarea aerului atmosferic, poluarea aerului atmosferic cu pacura carbune metan si butan
Referate afisate : 18
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK