Referat chimie freonii distrugerea stratului de ozon

Distrugerea stratului de ozon

Distrugerea stratului de ozon
Măsurătorile au arătat ca cea mai redusa concentraţie de ozon se observa primăvara iar vara, aceasta se reface parţial. Deoarece activităţile productive prin care se produc agenţii chimici care distrug stratul de ozon sunt inexistenţi la poli, iar avioanele supersonice nu au culoare de zbor in jurul polilorgeografici ai Pamatului, s-a pus problema cauzelor care produc aceasta „gaura” in stratul de ozon la poli si nu deasupra Americii de Nord sau deasupra Europei.

Distrugerea stratului de ozon
Marea stabilitate a freonului prezintă si incoveniente. El se acumulează la altitudini cuprinse intre 20-50 km. Când moleculele de freon pătrund in stratul de ozon, sub acţiunea razelor ultraviolete se rup legăturile C-Cl rezultând atomi liberi de Cl. Aceştia catalizează reacţia de descompunere a O3 in O2, reacţia (2). Rezultatul consta in mărirea fluxului de raze ultraviolete care ajung pe Pamant, determinat apariţia cancerului ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 27
Materia: Chimie

Stratul de ozon

Dar cum apare acest ozon? De ce apare el numai la altitudini mari? In primul rand, trebuie sa spunem ca ozonul este o molecula speciala de oxigen, care contine 3 atomi (O3), spre deosebire de molecula de oxigen obisnuita, care are numai 2 (O2). Inainte de a trece mai departe, va trebui sa facem cateva mici precizari, referitoare la radiatiile ultraviolete.

Stratul de ozon
Acestea sunt impartite in trei game, UV-A, cu lungimi de unda cuprinse intre 315 si 400 nm, UV-B, cu lungimi de unda cuprinse intre 280 si 315 nm si UV-C, cu lungimi de unda mai mici de 280 nm. Pentru formarea ozonului sunt importante radiatiile UV-C, care au suficient de multa energie pentru a rupe molecula de oxigen in doi atomi.

Alte referate despre: stratul de ozon, distrugerea stratului de ozon, stratul de ozon referat

Ozon

In condiţiile extreme de deasupra Antarcticii procesul este accelerat în prezenţa cristalelor de gheaţă din norii stratosferici, astfel explicându-se diminuarea mai accentuată a stratului de ozon de la acest nivel.

Alte referate despre: ozonul, ozon, diminuarea stratului de ozon

Ozonul in atmosfera

Straturile atmosferice se caracterizeaza prin diferente in compozitia chimica care da nastere la variatii de temperatura. Aceste straturi sunt troposfera, stratosfera, mezosfera, termosfera si exosfera si, in continuare ma voi referi doar la stratosfera si la termosfera.

Alte referate despre: rolul ozonului in atmosfera, rolul ozonului in atmosfera terestra, ozonul in atmosfera

Poluarea cu metale

Poluarea creste continuu nu numai datorita arderii combustibilului solid in centralele termice sau in industrie cat si datorita autovehiculelor si consumului casnic de energie al populatiei.

Alte referate despre: poluarea cu metale grele, poluare cu metale grele, poluarea cu metale

Biscuitii zaharosi

Fiecare grupa de biscuiti cuprinde numeroase sorturi care se diferentiaza prin compozitia specifica (reteta), prin format, glazura, umplutura de crema sau alte elemente ce le imprima o anumita particularitate.Calitatea produselor este definita prin totalitatea insusirilor concrete si a caracteristicilor care determina utilizarea lor in raport cu scopul pentru care au fost create, precum si eficienta lor economica.

Alte referate despre: defectele biscuitilor zaharosi, defectele biscuitilor zaharosi cauze si remed, biscuitii zaharosi

Poluarea si degradarea solurilor

Poluarea naturala - are importanta secundara in conditiile in care aportul antropic de poluanti devine tot mai grav: a) eruptiile vulcanice elimina gaze, vapori, particule solide, care sunt transportate pe mari distante de vant si curenti de aer.

b) Eroziunea solului, eoliana sau cauzata de ploi, este cu atat mai intensa cu cat solul este lipsit de vegetatie, in panta sau intr-o zona cu retea hidografica bogata c) Reziduurile vegetale si animale degaja in urma descompunerii o serie de substante gazoase poluante. Polenul sau fungii pot constitui arosoli naturali care sa influenteze negativ sanatatea populatiei umane.

Poluarea artificiala Initial produsele poluante erau de natura organica si usor biodegradate de bacterii si ciuperci. Pe masura dezvoltarii industriale si exploziei ...

Alte referate despre: poluarea si degradarea solurilor, poluare se degradarea solurilor, poluarea degradarea solurilor

Atmosfera

Deasupra ionosferei se afla magnetosfera. Aceasta este la limita
superioara a câmpului magnetic al Pamantului. Se comporta ca un magnet
urias: retine particulele cu energie ridicata, ferind Pamantul de ele.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera

Stratul de ozon - descriere

Dispus la altitudini cuprinse intre 19 si 30 km, stratul de ozon nu este nici pe departe o patura groasa. Concentratia acestuia, la altitudinile respective nu depaseste 10 parti la un milion, ceea ce, trebuie sa remarcam, inseamna foarte putin. Inseamna foarte putin din punct de vedere cantitativ, dar foarte mult din punct de vedere al efectelor sale benefice pentru viata de pe Terra.

Dar cum apare acest ozon? De ce apare el numai la altitudini mari? In primul rand, trebuie sa spunem ca ozonul este o molecula speciala de oxigen, care contine 3 atomi (O3), spre deosebire de molecula de oxigen obisnuita, care are numai 2 (O2). Inainte de a trece mai departe, va trebui sa facem cateva mici precizari, referitoare la radiatiile ultraviolete. Acestea sunt impartite in trei game, UV-A, cu lungimi de unda cuprinse intre 315 si 400 nm, UV-B, cu lungimi de unda cuprinse intre 280 si 315 nm si UV-C, cu lungimi de unda mai mici de 280 nm.

Pentru formarea ozonului sunt importante radiatiile ...

Alte referate despre: stratul de ozon - descriere, stratul de ozon descriere, descrierea stratul de ozon

Retinerea sau distrugerea de inscrisuri

Retinerea sau distrugerea de inscrisuri
Obiectul material:
Inscrisurile la care face referire tectul de lege.
Acesta este intotdeauna un inscris care poate fi emis de catre o autoritate judiciara, sau poate fi un alt inscris oficial sau sub semnatura privata, sau orice alt inscris care este emis ori apartine oricarei persoane fizice sau juridice.

Alte referate despre: retinerea sau distrugerea de inscrisuri, distrugerea de inscrisuri, cod penal distrugerea de inscrisuri

Efectele distrugatoare ale actiunii antropice

De asemenea, la pelicani si pescarusii argintii, o parte din oua sunt sterile si au coaja subtire si faramicioasa, puuiii murind inainte de a ajunge la dezvoltaea completa.

Alte referate despre: efectele distrugatoare ale actiunii antropice asupra mediului, efectele distrugatoare ale actiuni antropice asupra mediului, efectele actiunii antropice asupra mediului inconjurator

Sisteme ozonare

Aerul aspirat in uscator intra intr-un cilindru umplut cu o sita moleculara anorganica. Umiditatea aerului este absorbita de umplutura cilindrului si temperatura de iesire a aerului este de 40ºC. Sita moleculara este un material ceramic inert pe baza de silicat .
Daca nu este stricata de calitatea nepotrivita a aerului (in special umiditate mare), sau nu este distrusa mecanic, sau prin inghetare, durata de viata a materialului este aproape nelimitata.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de automatizare, sisteme de reglare automata

Degradarea stratului de ozon

Altă tulburare a echilibrului ecologic din atmosferă este provocată de anumite tipuri de pulverizatoare cu aerosol. Substanţe numite CFC-uri (clorofluorocarbonuri) au fost utilizate în spray-uri pentru expulzarea conţinutului.Aceste gaze au ajuns în stratul superior al atmosferei şi au deteriorat stratul de ozon al Pământului, care filtrează majoritatea radiaţiilor ultraviolete dăunătoare ale soarelui.

Alte referate despre: degradarea stratului de ozon, freonul degradarea stratului de ozon, degradarea stratului de ozon referat

Agentia Internationala pentru Energie Atomica si armele de distrugere in masa

Agentia are obiective cresterea contributiei energiei atomice in domeniul pacii, sanatatii si prosteritatii in intreaga lume. Agentia Internatioanala pentru Energia Atomica a fost creata pentru a supraveghea transportul nuclear, modul de folosire a acestuia de catre tarile semnalate ale Tratatului de Neproliferare si pentru a incuraja cercetarea, dezvoltarea si aplicatiile energiei nucleare.

In statutul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica de prevede ca repartizarea resurselor de care dispune s se realizeze altfel incat sa se asigure ca prin utiliarea acestora se va contribui la progresul tutror regiunilor lumii, dar in special al tarilor in curs de dezvoltare.

Ajutorul pe care il acorda Agwntia internationala pentru Energia Atomica statelor nu trebuie sa fie subordonat unor conditii politice, economice sau militare, respectandu-se, in acest sens egalitatea suverana a satatelor membre.

Odata cu amplificarea utilizarii energiei nucleare, dar si ...

Alte referate despre: energia atomica si armele de distrugere in masa, agentia internationala pentru energie atomica, agentia internationala pentru energia atomica

Poluarea apei, aerului si a solului

-alti oxizi,dar mai ales anhidrida sulfurica,care in conditii de umiditate admosferica in prezenta unui strat de aer cald,imbogateste atmosfera sub forma de aerosoli,formand un compus toxic numit smog(ceata).Acesta ingreuneaza respiratia vietuitoarelor si diminueaza expunerea la soare(fotosinteza).Poluarea apelor duce la diminuarea productiei de biomasa,uneori afectand pana la disparitie unele organisme;de asemenea,puternica dezvoltare a fitoplantonului poate duce la degradarea ecosistemelor respective ca urmare a lipsei de oxigen care se manifesta.

Alte referate despre: poluarea apei aerului si a solului, poluarea apei aerului si a solului referat, referat poluarea apei aerului si a solului

Igiena habitatului uman

Sterilizarea materialelor si instrumentelor refolosibile se face tinand cont de mai multi factori:felul materialului de sterilizat.mijloacele de care dispune spitalul.necesitatea in timp(cand avem nevoie de materialul sterilizat,cat timp trebuie stocat) Spalarea chirurgicala a mainilor are ca obiective distrugerea florei microbiene tranzitorii si reducerea florei microbiene rezidente. Ea se realizeaza cu apa sterila, sapun antiseptic lichid, perii sterile si substante antiseptice.Clasic, se fac trei spalari succesive cu sapun steril si perii sterile cate 5 minute pentru fiecare perie.

Alte referate despre: igiena habitatului uman, mediu si sanatate referat despre igiena habitatului uman, referat igiena habitatului uman

Poluarea solului

Alte persoane considera ca hartiuta pe care au aruncato nu conteaza foarte mult, dar ganditi-va ca 100.000 de persoane ar face acest lucru, orasul ar deveni o groapa de gunoi. Este nevoie de mai multa responsabilitate din partea fiecarui cetatean al Focsaniului pentru a trai intr-un mediu curat.Se pare ca oamenii trateaza cu neglijenta acest aspect al vietii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare si distrugere a mediului si implicit la distrugerea sanatatii fiecarui cetatean.

Alte referate despre: poluarea solului, poluarea solului referat, referat poluarea solului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK