Referat cinstirea sfintei cruci

Iubire,Cruce si Lumina

Iubire: Cruce şi Lumină
În viaţa liturgică ortodoxă,avem în Postul Mare,două Duminici care se succed şi anume:Duminica Sfântului GRIGORIE PALAMA şi Duminica SFINTEI CRUCI; revelaţia Luminii şi revelaţia Crucii.
Să le unim! Să împletim lumina cu Iubirea!(Iubeşti ceea ce vezi).
Iubire: Cruce şi Lumină

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 160
Materia: Filosofie

Dumnezeu, intre filosofie si religie

Unul din cei mai importanţi este Platon, după care, după lumea noastră, pe care el o numea lumea peşterii există şi o altă lume, lumea ideilor, sau lumea superioară. Lumea peşterii poate fi cunoscută prin intermediul simţurilor, în timp ce lumea ideilor poate fi cunoscută doar prin intermediul raţiunii. Platon aseamănă această lume, a noastră, cu lumea simţurilor, care işi ia realitatea din lumea superioară, lumea ideilor unde predominant este soarele, identificat mai târziu, de Plotin cu Dumnezeu insuşi.

Alte referate despre: filosofie si religie, filosofia si religia, filosofia contemporana religioasa neotomismul

Dumnezeu-Concept filozofic

Dumnezeu.Concept filozofic
Se caută deci o existenţă în sine, o tangibilitate a inexplicabilului, a ceea ce depăşeşte omul, fie el şi dedublat (în corporal şi spiritual), ce depăşeşte limitele ştiinţificului, o existenţă (imanentă), suficientă sieşi, indiscutabilă din neştiinţă şi necesitate.
Toma d’Aquino relevă cinci modalităţi prin care afirmă că este atestată existenţa lui Dumnezeu.

Alte referate despre: dumnezeu concept filozofic, dumnezeu concept filozofic teza, conceptul filozofic de dumnezeu

Fuga de pe cruce - Pe culmile disperarii - Emil Cioran

Un capitol care a „zguduit” credinta din mine.M-a facut sa vad lucruri pe care,de altfel le percepeam dar le refuzam valabilitatea.Nu spun ca Cioran ar fi aceea dorinta,a fiecaruia de a se razvratii o data,cel putin,in fata Divinitati.El pur si simplu mi-a arat acea fata a lui Iisus si a crestinatatii in general,pe care „o stiam”: dar niciodata nu mi-o adusesem in prim-plan ca sa o analizez mai bine.

Alte referate despre: pe culmile disperarii emil cioran, pe culmile disperarii emil cioran rezumat, pe culmile disperarii emil cioran recenzie

Despre cunoasterea lui Dumnezeu

"Ce fel de crestin esti tu, cand ii simpatizezi pe lideAZrii talibani?" Nu ii simpatizez. Apreciez doar faptul ca sunt consecventi cu credinta lor. Mult mai consecventi decat crestinii care una cred si alta fac. Nu ma pricep la politica, si nici nu vreau sa ma pricep. Incerc sa ii judec pe musulmani numai din perspectiva religioasa.

Alte referate despre: cunoasterea lui dumnezeu, descoperirea si cunoasterea lui dumnezeu, cunoasterea lui dumnezeu in ortodoxie

Cunoasterea lui Dumnezeu

Iar mintea cunoscatoare (gnostica), intarita prin experienta cu lucrul, se ridica mai presus de patimi. Dar si mintea cuvantatoare de Dumnezeu gusta din experienta celei cunoscatoare, daca se face pe sine mai smerita, precum si mintea cunoscatoare gusta din virtutea contemplativa (vazatoare), daca isi pastreaza neratacita puterea discriminatoare a sufletului.

Alte referate despre: descoperirea si cunoasterea lui dumnezeu religie, cunoasterea lui dumnezeu referat, despre cunoasterea lui dumnezeu

Cel mai mare dar - eseu despre dragostea lui Dumnezeu si nerecunostinta omului

Cand Dumnezeu le-a dat oamenilor Edenul, Le-a spus ca daca vor manca
din pomul oprit vor muri. Insa nici acesta grozava amenintare nu a
fost de natura sa impiedece omul: a mancat si ... A murit oare? Nu, o
sa spuneti multi, daca ar fi murit, noi nu am fi fost astazi. Atunci
omul a murit spiritual, dar fizic a ramas in viata. Dumnezeu in marea
sa mila s-a indurat de om si nu L-a omorat, L-a lasat sa traiasca si
sa se caiasca de neascultare. Dar omul nu s-a cait; el si-a facut
fetisi si zei si a uitat de ceL care i-a dat suflare de viata si i-a
dat toata viata de pe pamant sa o stapaneasca. Omul si-a intors de
nenumarate ori fata de la Dumnezeu si a privit in jurul sau si s-a
inchinat creatiei uitand de Creator, de Cel caruia iI datoram totul.
De cate ori omul si-a intors fata de la Dumnezeu, de atatea ori
Dumnezeu a venit in intampinarea omului, chemandu-l la ascultare, la
impacare cu sine insusi. De ce a facut asta ? Dar noi de ce mergem
dupa copilul ...

Alte referate despre: eseu despre dragostea lui dumnezeu, eseu despre dragoste, eseu de dragoste

Despre dragostea de Dumnezeu

Si a mai spus odata ca”indiferent pe unde mergeti si indiferent ce faceti lasati lumii sa creada ca am fost si am trecut Eu.”, ptr . asta indiferent ce vor intelege ceilalti oameni merita sa ne luptam , ptr . El ne da multa , infinita dragoste si noi la fel trbuie sa -I dam , ptr . si el are nevoie , a investit mult in noi si noi trebuie sa fim roadele dragostei , credintei pe care el a revarsat-o asupra noastra . Ca sa rabd o asuprire din partea cuiva , o nedreptate , o durere , la toate trebuie rabdare multa , cum zice Apostolul Pavel : In lupta aceasta grea si mare , avem nevoie de rabdare .

Alte referate despre: dragostea de dumnezeu in versuri, dragostea lui dumnezeu fata de oameni, dragostea lui dumnezeu

Cinstirea Icoanelor

Icoana este o reprezentare în picturã a persoanei pe care o cuprinde icoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Maicii Domnului, a diferitilor sfinti pe care îi cinsteste Biserica, deci este o aducere în constiinta credinciosilor, prin mijloacele picturii, a persoanei cãtre care ne este cinstirea. Trebuie de precizat de la început si pentru totdeauna, cã noi nu cinstim icoana ca obiect, ci cinstim icoana ca reprezentare, sau nu cinstim propriu-zis icoana, ci cinstim pe cel pe care îl prezintã icoana.

Alte referate despre: cinstirea icoanelor, cinstirea icoanelor referat, referat cinstirea icoanelor

Cinstea juristului

Din partea Inspectoratului pentru cultura al jud. Alba, domnul prof.
Margineanu Ioan a salutat prezenta oaspetilor nostri la Alba Iulia si
a adresat în mod special un cuvânt de bun venit oaspetilor români de
peste hotare exprimându-si speranta ca vom putea trai clipa când vom
putea fi din nou împreuna. În final, poetul Ion Margineanu ne-a
delectat cu o poezie dedicata momentului pe care îl sarbatorim.

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, cinstirea sfintei cruci, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura

Crucea razasilor - Rezumatul capitolului al XIII-lea

Romanul istoric cu un pronuntat caracter social, "Neamul Soimarestilor" evoca intamplari dramatice din lupta taranimii libere din Moldova pentru pamant si libertate la inceputul secolului al XVII-lea impotriva boierimii lacome si tradatoare.Capitolul al XIII-lea, simbolic intitulat "Crucea Razasilor" prezinta momentul intoarcerii eroului in satul natal, dupa douazeci de ani, moment de rascruce in destinul acestuia. Acest capitol, care constituie intriga romanului, se remarca mai intai prin faptul ca el infatiseaza prima etapa a devenirii eroului, a evolutiei sale de la postura de "venetic", de ostean fara tara, la cea de reprezentant al neamului caruia ii apartine.

Alte referate despre: capitolul al xii lea primul volum morometii, referat tema capitolului al 15 lea ciocoii vechi si noi, referat capitolul al 2-lea din baltagul de mihail sadoveanu

Istoria localitatii Tetcani

Hramul bisericii era la 20 august, data la care ungurii din toata lumea cinstesc memoria regelui care i-a crestinat. La inceputul secolului XX hramul a fost schimbat in alta zi, iar vechea biserica a fost demolata. Marele dictionar geografic al Romaniei din 1898 prezenta astfel satul Tetcani:

Alte referate despre: istorie locala, istoria locala, elemente de istorie locala

Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial

Referat despre Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial
Pe teritoriul judetului sunt 55 de monumente ( eu prezint 25) ridicate in cinstea celor si-au dat viata in lupta pentru neatarnarea si unitatea nationala. Este o importanta contributie la cunosterea istoriei nationale si locale, avandu-se in vedere faptul ca astfel se poate contribui la intarirea sentimentului patriotic al locuitorilor judetului fiind, in acelasi timp si un puternic factor educativ, mai ales in domeniul invatamintului.

Alte referate despre: referate eroi romani in primul razboi mondial, monumente dedicate eroilor prahoveni, eroi din primul razboi mondial

Sfantul Ioan Gura de Aur

Sfantul Ioan Gura de Aur este cel caruia istoria Bisericii Universale i-a consacrat un loc privilegiat in sanul sau, Rasaritul readucandu-l in permanenta in amintire prin savarsirea liturghiei alcatuite de el, iar Apusul cinstindu-l cu asezarea moastelor sfantului in cel mai de seama loc al sau, in preajma bazilicii Sfantului Petru din Roma. Sfantul Ioan Gura de Aur

Alte referate despre: sfantul ioan gura de aur referat, sfantul ioan gura de aur, referat sfantul ioan gura de aur

Ion - personajul principal

Inca de la inceputul romanului este prezentata viata personajului principal prin drumurile satului.Ezitarile din drumul lui Ion dintre dragoste si avere.Drumul ce duce spre satul Pripas este un drum oscilatoriu ca si viata lui Ion , marcand ezitarile din viata lui.Imaginea unui sat care a uitat probabil de Hristos , tocmai prin imaginea crucii de la intrare, e un fel de anticipare a crimei si chiar prin ideea lui Ion de casatorie cu Ana si sa o distruga.

Alte referate despre: ion personaj principal, ion personajul principal, caracterizare ion personaj principal

Toma Alimos - Caracterizarea

In cantecele sale epice poporul si-a cantat eroii, a preamarit faptele lor de curaj si de vitejie, exprimandu-si dragostea, admiratia respectul si recunostinta fata de acestia , caci ei simbolizeaza cinstea , adevarul ,spiritul de dreptate , notiuni morale dragi omului din popor.

Alte referate despre: toma alimos momentele subiectului, toma alimos, toma alimos povestire pe momentele subiectului

Religia Egiptului

Preoţii
În fiecare templu, există mai mulţi preoţi, conduşi de un mare preot. Preoţii trebuie să ştie să citească şi să scrie. Funcţia lor se transmite din tată în fiu. Ei alcătuiesc un grup social bogat şi puternic, căci percep birurile cuvenite zeilor. Preoţii trebuie să fie raşi şi să poarte un veşmânt lung. Ei au grijă de zeul căruia îi este închinat templul. Întrucât se consideră că zeul sălăşluieşte în statuia care îl întruchipează, în fiecare dimineaţă preoţii trezesc această statuie. O spală, o înmiresmează, o îmbracă şi o hrănesc, după care depun ofrandele la picioarele ei.

Alte referate despre: religia egiptului, religia egiptului antic, religie egipt
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles