Referat compunerea fortelor

Calitatea motrica forta

-forta absoluta ( miscari de invingere a greutatii propriului corp) , forta relativa (implicand doar o grupa sau o regiune musculara, prin invingerea unui obstacol extern ori a gravitatiei prin tragere, impingere, saritura, flexie, extensie, ridicare), forta maximala(pt 1RM);

-forta in regim de viteza sau de rezistenta;
Metode de dezvoltare a fortei:
-aceasta poate fi dezvoltata ca si forta generala (miscari multiarticulare, exercitii in circuit, miscari de baza) sau specfifica, analitic (urmarind o anumita zona sau grupa musculara) prin exercitii specifice unei ramuri sportive.

-forta poate fi dezvoltata prin exercitii cu greutatea propriului corp (genuflexiuni, sarituri, tractiuni, flotari, ex la scara fixa, bare fixe, paralele) sau cu ajutorul unor greutati externe (haltere, gantere, helcometre, benzi elastice, mingi medicinale).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 2173
Materia: Fizica

Forta lui Arhimede

De bratul balantei Mohr-Westphal (fig. 244) se suspenda printr-un fir de platina un mic corp plutitor de sticla. Daca se cufunda corpul in apa, echilibrul se strica. El poate fi restabilit printru-un carlig de sarma (calaret) atarnat la crestatura 10, adica greutatea specifica a lichidului este exact egala cu 1. Alte doua carlige egale cu 1/10, respectiv 1/100, din greutatea calaretului celui mare, servesc la echilibrare, daca greutatea specifica este diferita de 1.

Alte referate despre: forta lui arhimede, forta lui arhimede referat, referat forta lui arhimede

Forta gravitationala

Forta gravitationala:Dar Newton s-a gandit mai departe: daca exista o forta de atractie între marul din copac si Pamant, atunci, trebuie sa existe o forta de atractie între oricare doua corpuri din univers. Astfel, exista forte de atractie între Pamant, Soare, Luna, sau alte planete, aceste forte de atractie mentin echilibrul sistemului solar.

Alte referate despre: forta gravitationala, forta gravitationala referat, referat forta gravitationala

Cazane cu circulatie fortata

Cazanele de abur se opresc planificat pentru reparatii si trecerea golurilor de sarcina si neplanificat in caz de avarii.De la prima inventie si pana acum cazanele au fost modernizate , ele fiind clasificate dupa tipuri : BENSON , SULZER , RAMZIN .In prezent se mai folosesc , dar pe o scara restransa , cele mai folosite fiind cazanele acvatubulare , datorita micsorarii pericolului de explozie .

Alte referate despre: cazan cu circulatie fortata, cazanul cu circulatie fortata lamont, cazan cu circulatie fortata spalare chimica

Forte electrice

Forte electrice - Inceputul perioadei de fundamentare a teoriei fenomenelor electrice este marcată de odţinerea legii care dă măimea fortei de interacţiune dintre doua corpuri , considerate punctiforme, electrizate.Această lege poartă numele fiyicianului care a stabilit-o,Charles Augustin de Coulomb.

Alte referate despre: forta electrica, forte electrice, fortele electrice

Forte de frecare

Sa consideram un corp care aluneca pe suprafata altui corp. Cele doua suprafete in contact, oricat de bine ar fi lustruite mai au inca asperitati pe care, chiar daca nu le vedem cu ochiul liber la putem vedea la microscop. Asperitatile acestea constituie tot atatea piedici si corpul, daca nu este in stare sa le sara, sa le rupa, sa le indoie, va ramane in repaus.

Alte referate despre: forta de frecare, forta de frecare in natura si in tehnica, referat forta de frecare

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

Oamenii de stiinta care au primit premiul nobel pentru fizica in anul 2004 au elucidat misterul celei mai puternice dintre cele 4 forte fundamentale ale naturii. Ei au aratat ca cei 3 quarkci care formeaza protonul pot fii uneori liberi, cu toate ca ei nu au fost niciodata observati astfel. Quarkcii au o proprietate care tine de mecanica cuantica , numita culoare , prin intermediul careia ei interactioneaza unul cu celalalt , schimband gluoni-“lipiciul naturii” (din engl. – glue= lipici)

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Actiunea fortelor asupra saniei

Dacă suntem atenţi,observăm că asupra oricărui obiect acţioneaza una sau mai multe forţe. Fiecare dintre aceste forţe au anumite caracteristici sau există numai în anumite situaţii(când corpul este într-o anumită poziţie,când asupra lui acţioneaza o altă forţă , sau când corpul este suspendat , sprijinit , sau în mişcare).

Alte referate despre: desen cu actiunea fortelor asupra saniei, care sint efectele actiunii fortelor asupra corpurilor, actiunea fortelor asupra corpurilor

Elicoptere si autogiruri

Pentru a putea ramane in aer, avioanele clasice trebuie sa aiba neaparat o miscare de inaintare. Cand aripile inainteaza in aer, se genereaza o forta ascensionala aerodinamica care egaleaza forta gravitationala. Elicopterul poate ramane in aer fara miscare de inaintare, deoarece forta ascensionala se genereaza prin rotatia aripilor. Aceasta forta, ca si la avioanele cu aripi fixe, este determinate de rezistenta aerului din jurul aripii.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Legi studiate in clasa a IX-a

7
Legea a III a a frecarii
Forta de frecare este direct proportionala cu forta ce apasa perpendicular pe suprafata de contact

Alte referate despre: legile studiate in clasa axa, legi studiate in clasa a ix a, legi studiate in clasa a 8-a

Facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca

Facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca
Somerii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj si care se angajeaza pentru un program normal de lucru si ca urmare a angajarii , beneficiaza din momentul angajarii, pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatie de somaj, de o suma lunara neimpozabila acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei pentru somaj, stabilita si dupa caz , reactualizata conform legii.

Alte referate despre: facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca, facilitati acordate de agentia somajului pentru forta de munca 2009, facilitati acordate angajatorilor prin somaj

Forta gandirii pozitive

Albert Bandula, psiholog la Stanford, rezuma eficacitatea personala astfel: “ Convingerile oamenilor despre capacitatile lor au un efect profund asupra acestor capacitati. Capacitatea nu este o proprietate fixa (…). Cei care au aceasta eficacitate personala se dau la o parte din calea esecului; ei abordeaza lucrurile in asa fel incat sa le poata stapani si fara sa se ingrijoreze in privinta dezastrelor posibile”/

Alte referate despre: forta gandirii pozitive, forta gandirii pozitive download, forta gandiri pozitive

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

Angajarea efectiva se face pe baza unei cereri adresate managerului general, in care cel care doreste sa se angajeze isi mentioneaza pregatirea sau calificarea, cat si motivele pentru care considera ca angajarea sa pe acel post ar fi benefica pentru ambele parti (angajtor- angajat) . Inainte de angajare, persoanei interesate i se prezinta viitorul loc de munca si cerintele acestuia, i se face o verificere teoretica si practica a cunostiintelor iar la posturile de importanta deosebita se organizeaza concurs.

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Aleodor imparat - Petre Ispirescu

Opera epica in proza in care se povestesc intamplari fantastice puse
pe seama unor personaje sau forte supranaturale in lupta cu fortele
raului pe care le inving se numeste basm.

Alte referate despre: aleodor imparat petre ispirescu, aleodor imparat petre ispirescu rezumat, aleodor imparat-petre ispirescu

Vectori

Matematica, fizica si tehnica utilizeaza marimi de natura diferita -
unele precum lungimile, ariile, volumele, masa, temperatura sunt
caracterizate prin numarul care reprezinta masura lor, si se numesc
marimi scalare - alteleprecum fortele aplicate asupra unui punct,
fortele aplicate asupra unui solid, vitezele, acceleratia sunt
caracterizate atit prin numarul care reprezinta masura lor cit si prin
directia si sens, si se numesc marimi vectoriale.

Alte referate despre: vectori, vectorii, referat vectori

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Tratatul expresie a acordului de voinţă între state de a avea, modifica sau stinge norme juridice, el este izvorul principal al D.I.U. Până în prezent au fost elaborate peste 250 de tratate internaţionale. Dacă iniţial caracteristica generală a tratatelor o reprezintă faptul că ele conţin clauza „si omnes” – (convenţia se aplică numai dacă şi adversarul este parte la ea), şi „clauza de reciprocitate” (neaplicarea de către una din părţi a unor norme de purtare a războiului dezleagă cealaltă parte de obligaţia respectării lor), după 1949, toate părţile contractante s-au angajat „să respecte tratatele şi să facă să fie respectate în toate împrejurările”.

Alte referate despre: fortele armate, controlul democratic asupra fortelor armate, fortele armate romane in sprijinirea popluatiei civile

Negocieri si diferente culturale

Americanii. Stilul de negociere american este probabil cel mai influent din lume. Este stilul care domina literatura si pe care multi oameni incearca sa-l copieze. Este caracterizat inainte de toate de personalitati debordante care transmit instantaneu sinceritate si caldura, personalitati care sunt increzatoare si sigure pe ele si care au usurinta de a trece imediat la o conversatie exuberanta. Negociatorul intra in camera de negocieri increzator si vorbind afirmativ.

Alte referate despre: negocierea si diferentele culturale, negocierea si diferente culturale, studiu de caz negociere comerciala diferente culturale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK