Referat contabilitatea impozitului pe profit

Impozitul pe profit

Pentru scopul acestei publicatii, noul text este trecut in raster gri, iar textul sters din IAS 12 (revizuit 1996) este trecut in raster gri si taiat cu o linie. Sursa revizuirilor o constituie IAS 12 (revizuit 2000), cu exceptia cazului in care este specificat in notele de subsol IAS 40.Urmatoarele Interpretari SIC se refera la IAS 12:
SIC-21, Impozitul pe profit--Recuperarea activelor neamortizabile reevaluate; si

SIC-25, Impozitul pe profit - Modificari ale statutului fiscal al unei intreprinderi sau al actionarilor sai Standardul de fata ("IAS 12(revizuit)") inlocuieste IAS 12, Contabilitatea impozitului pe profit ("IAS 12 initial"). IAS 12 (revizuit) este in vigoare pentru perioadele contabile incepand de la 1 ianuarie 1998. Modificarile majore facute asupra versiunii initiale a IAS 12 sunt urmatoarele:

1. Versiunea initiala a IAS 12 solicita unei intreprinderi sa contabilizeze profitul amanat, utilizand fie metoda amanarii, fie metoda reportului variabil, care mai este cunoscuta ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 29kb
Downloads: 3
Materia: Economie

Impozitul pe profit

Rezolvare.
Determinarea profitului total:
Pt = (400 – 100) + (20 – 5) + 10 = 325 milioane lei
Deduceri fiscale = cheltuieli pentru deducerea riscului seismic al clădirilor = 20 milioane lei

Alte referate despre: calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit, impozit pe profit

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe
Profitul este o categorie economico-financiară specifică sistemului de piaţă fiind rezultatul obţinut în urma investirii unui capital.Impozitul pe profit este un venit datorat bugetului, fiind reglementat prin Legea nr.12 din ianuarie 1991, completată de reglementările ulterioare.

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

Contabilitatea cheltuielilor

Contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor

Potrivit legii contabilitatii, cheltuielile se urmaresc pe feluri de cheltuieli (dupa natura lor), care se grupeaza in cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare, cheltuieli exceptionale, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele, cheltuieli cu impozitul pe profit.

Alte referate despre: contabilitatea cheltuielilor, contabilitatea cheltuielilor si veniturilor, contabilitatea cheltuielilor de exploatare

Impozite directe, generalitati si cota de 16 l

Un alt element nou intervenit in sistemul de impozitare a profitului
este acela ca pirderea anuala declarata de contribuabili si care este
specificata in declaratia de impunere, se reporteaza si se scade din
profiturile impozabile realizate in urmatorii 5 ani. Recuperarea
pierderilor va fi facuta la fiecare termen de plata a impozitului pe
profit.

Alte referate despre: cota impozitelor directe in rm, cotele impozitelor directe in rm, cote de impozitare a impozitelor directe

Contabilitatea marfurilor

Contabilitatea marfurilor
Organizarea contabilităţii mărfurilor este influenţată de mai mulţi factori. Un prim factor îl reprezintă forma circulaţiei : cu ridicata (en gross) sau cu amănuntul (en detail). În cazul circulaţiei mărfurilor en-gros, vânzarea se face pe bază de documente, încasarea urmând a se realiza ulterior, prin virament, şi, de aici, necesitatea intervenţiei unui cont anume, 411 “Clienţi”, care să evidenţieze creanţele din momentul vânzării mărfurilor până în momentul încasării lor, în cazul circulaţiei en detail, vânzarea se face, de regulă, cu plata imediată, în numerar.

Alte referate despre: contabilitatea marfurilor, atestat contabilitatea marfurilor, contabilitatea marfurilor cu amanuntul

Profitul

Profitul Profitul, este in cel mai restrins sens, venitul pe care il obtin agentii economici, ca produs al utilizarii capitalului. in sensul cel mai larg, profitul este cistigul pe care-l obtin agentii economici, ca surplus peste costul de productie. De aici, rezulta ca profitul este avantajul realizat in forma baneasca dintr-o actiune, operatie sau activitate economica. Prin urmare orice agent economic nu poate progresa, nu se poate dezvolta daca nu obtine profit.

Alte referate despre: profitul, profit, calcul impozit pe profit

Contabilitate generala

I. Existenˇĺ ( solduri iniˇiale)
II. Modificĺri (+_ ) {majorĺri { intrĺri
micżorĺri} ieżiri}
III. decurge forma contractului

Alte referate despre: contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, contabilitate

Impozite si taxe

Impozitele sunt cea mai importanta resursa financiara a statului si cea mai veche, in ordinea aparitiei veniturilor publice . In acceptiune generala, impozitele reprezinta o prelevare 88888 la dispozitia statului a unei parti din veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice, in vederea acoperirii cheltuielilor publice . Aceasta prelevare se face in mod obligatoriu cu titlu nerambursabil si fara contraprestatie din partea statului .

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Rolul si functiile impozitelor

Teoria economica moderna aseaza la temelia explicarii necesitatii functiilor impozitelor si alte ratiuni, alaturi de cea financiara si anume functii economice si sociale legate de utilizarea acestora ca instrumente de interventie a statului in economie, avand calitatea de parghie fiscala.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

Fundamentarea teoretica a impozitelor

Dreptul de a introduce impozite revine organelor de stat - parlamentul, la nivelul intregii tari sau consiliilor (parlamentelor) locale la nivelul colectivitatiilor teritoriale, in virtutea suveranitatii fiscale a statului. In acest cadru, isi gaseste aplicare practica principiul incidentei generale a fiscalitatii - potrivit caruia niciun venit si nicio avere nu pot fi exonerate de la impunere.

Alte referate despre: fundamentele teoretice ale managementului, fundamentarea teoretica a procesului de integrare economica, prezentarea teoretica a impozitului pe profitul societatilor referat

Impozitul pe cladiri

a) cu 65% pentru prima cladire in afara celei de domiciliu;b) cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de domiciliu;c) cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de domiciliu;Ordinea cladirii se determina in functie de data inscrisa in actul de dobandire. Nu intra sub incidenta prevederilor acestui articol persoanele care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala si pe care le invitam sa depuna la sediul nostru declaratii rectificative in vederea scutirii de la plata majorarii de impozit.

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri

Impozitele

Impozite
Ansamblul pârghiilor, procedeelor, instituţiilor de administraţie şi reglementărilor fiscale, în curs de perfecţionare sau creare, va trebui să aibă în vedere starea economiei naţionale, strategia dezvoltării, asigurarea circulaţiei libere a capitalului, produselor şi serviciilor pe piaţa internă şi internaţională, necesitatea integrării economiei Republicii în circuitul european şi mondial.

Alte referate despre: impozitul pe venit, impozite directe, impozite indirecte

Contabilitatea muncii si retribuirii ei

"Contabilitatea muncii si retribuirii ei"
Calitatea muncii şi alte momente legate de noţiunea “munca” sunt reglamentate de Codul muncii a Republicii Moldova. În conformitate cu Constituţia Republicii Moldova fiecare om are dreptul la munca pe care şi-o alege singur sau este de acord cu propunerile făcute. Fiecare lucrător are dreptul: •la despăgubirile pricinuite sanătăţii sale, legate de lucru; •la zile de odihnă şi concediu; •dreptul la apărăre judecătorească a drepturilor sale de muncă.
"Contabilitatea muncii si retribuirii ei"

Alte referate despre: contabilitatea muncii si retribuirii ei, contabilitatea munci si retribuirile ei, proiect contbilitatea muncii si retribuirii ei

Organizarea contabilitatii drepturilor salariale la SC Aqua SRL

b. Contabilitatea periodica se refera la lucrari contabile efectuate la incheierea exercitiului financiar, moment in care se intocmesc lucrari de sinteza, centralizatoare, cum sunt bilantul contabil, situatia patrimoniului, contul de profit si pierdere. Lucrarile de sinteza se intocmesc la anumite termene, pe baza datelor din contabilitatea curenta care sunt prelucrate conform instructiunilor elaborate de Ministerul Finantelor.

Alte referate despre: speech despre organizarea contabilitatii drepturilor salariale, contabilitatea drepturilor salariale, calculul contabilitatea drepturilor salariale

Contabilitate publica

4. Actiuni economice : institutii specializate în cercetare stiintifică, unităti de cercetare pentru descoperiri de zăcăminte noi, protectia mediului de gospodărire a apelor etc.

Alte referate despre: contabilitate publica, contabilitatea publica, proiect contabilitate publica

Contabilitatea trezoreriei

"Contabilitatea trezoreriei" Informatii utile despre capacitatea intreprinderilor de a genera numerar si echivalente de numerar cat si despre utilizarea corespunzatoare a fluxurilor de numerar sunt oferite de operatiile cu numerar . Aceste informatii permit evaluarea variatiei activului net si al structurii financiare a intreprinderii concretizata in gradul de lichiditate si gradul de solvabilitate al acesteia, cat si asigurarea premiselor informationale necesare pentru elaborarea unui buget de trezorerie real, in deplina concordanta cu posibilitatile financiare ale acesteia.

"Contabilitatea trezoreriei"
Organizarea contabilitatii elementelor de numerar trebuie sa indeplineasca mai multe obiective astfel : realizarea unei coordonari riguroase a tuturor operatiilor privind, pe de o parte, activele ...

Alte referate despre: contabilitatea trezoreriei, contabilitatea trezoreriei referat, contabilitatea trezoreriei licenta

Contabilitatea unei societati - practica de specialitate

a)FORMA JURIDICA :
Subscrisa ASSA ABLOY OY , persoana juridica de nationaliatate finlandeza(reprezentata in Romania de o persoana fizica in calitate de mandatar) , a hotarat , in caliatate de asociat unic, infiintarea unei societati comerciale romane , cu sediul in Romania.
Forma juridica a societatii este de Societate cu Raspundere Limitata.

Alte referate despre: contabilitatea unei societati - practica de specialitate, contabilitatea unei societati practica de specialitate, contabilitatea unei societati-practica de specialitate

Elaborarea politicii de contabilitate

La elaborarea politicii de contabilitate întreprinderea alege acea metodă de calculare a uzurii, care corespunde modelului prevăzut de exploatare a unui obiect concret de mijloace fixe. S.N.C. 18 "Venitul" prevede două variante de constatare a veniturilor din prestarea serviciilor: pe fiecare tranzacţie sau pe stadii de finalizare a acesteia. Întreprinderea alege acea variantă, care permite determinarea mai exactă a mărimii venitului obţinut în cursul perioadei de gestiune.

Alte referate despre: elaborarea politicii de contabilitate, elaborarea politicii de contabilitate a unei intrprinderi, elaborare politici proceduri contabile
Referate afisate : 19
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles