Referat costa rica

Costa Rica

Produse industriale: energie electrica, petrol, ingrasaminte, cherestea, ciment, tigari, lapte, branzeturi, conserve, ulei de palmier, zahar, fructe(portocale, nuci de cocos), bumbac, cereale(porumb, sorg)Transporturi: cai ferate, cai rutiere(autostrada panamericana), transport aerian. Asigura legaturi intre capitala, marile zone agricole si porturi.
Turism: capitala si imprejurimile, Cartago (basilica NUESTRA SENORA DE LOS ANGELES), Irazu (in jurul vulcanului omonim), litoralul Oc. Pacific (cu insula Uvita) si a Marii Caraibilor si cascada OROSI.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 811
Materia: Geografie

America de Nord si Centrala

America Centrala constituie de fapt o legatura istmica si insulara intre America de Nord si America de Sud.Insulele din America Centrala sunt in general muntoase si vulcanice si grupate in 2 arhipelaguri : Antilele Mari(Cuba,Haiti,Puerto Rico,Jamaica) si Antilele Mici (Virgine,Dominica,Grenada,Barbados,Trinidad,etc).

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

Civilizatia Maya

Un vas de sacrificiu de pe capul sau continea o sabie reprezentand sacrificiul, si Kimi care reprezentau moartea. Ecliptica era uneori reprezentat ca o linie care intersecteaza principala axa a Copacului Lumii, facand o forma asemanatoare crucii crestine. Deasupra Copacului Lumii se gaseste o pasare numita zeita Printesa pasare sau Itzam Ye. Iar deasupra se vede Soarele asa cum apare Mayasilor la Solstitiul de Iarna.

In timpul iernii, cand asa-numita Cale Lactee de Iarna domina cerul, era numita si "Sarpele cu Oase Albe". Atunci nu este asa stralucitoare ca nebuloasele care domina cerul la Nord de Ecuator in timpul verii, dar observatorii din locuri intunecate pot vedea cu usurinta licarirea. Aici Ecliptica traverseaza Calea Lactee din nou, langa constelatia Gemenii, care era cam in locul in care era Soarele in timpul Solstitiului de Vara.M . Mayasii aveau cunostinta despre lunatie.

Au urmarit drumul Soarelui de la o eclipsa la alta. I-au urmarit drumul de-a lungul intregului ...

Alte referate despre: civilizatia maya, civilizatia maya referat, referat civilizatia maya

Civilizatia azteca

Dintre toate civilizaţiile care s-au perindat de-a lungul timpului prin Podişul mexican aztecii au fost ultimii veniţi şi ultimii stăpâni din podiş. Ca ultimi veniţi, evident că au putut beneficia de vasta şi îndelunga experienţă culturală a predecesorilor lor de pe podiş. Dar toate elementele de civilizaţie şi de cultură pe care le-au înprumutat, aztecii le-au asimilat, sintetizat şi reelaborat într-o formă mult mai bogată, mai complexă şi mai organic articulată decât la orice alt popor trăind în aceeaşi zonă geografică.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Civilizatia maya

Mayaşii aveau cel mai avansat calendar, o reţea de drumuri ce acoperea întreaga zonă, păstrând legăturile şi permiţând dezvoltarea comerţului între oraşe. Numele vechilor oraşe nu s-au păstrat. Cele care se folosesc astăzi sunt date de către exploratori, misionari sau arheologi. Unul dintre puţinele nume prehispatice care s-au păstrat este: Chichen Itza (Vrăjitorul Apelor).

Tikal
Uriaşa esplanadă a oraşului cuprinde 3 platforme pe care s-au construit clădirile piramidale, atât de des întâlnite în oraşele mayaşe. 10 astlfel de clădiri au fost construite in manieră simetrică, către est şi vest. În centru şi în sud mai sunt nişte platforme care nu fac decât să menţină atmosfera maiestuoasă.

Alte referate despre: referate civilizatia maya, referat despre civilizatia maya, despre civilizatia maya

Bastinasii Americii

I-au obligat sa renunte la propriile religii stravechi si sa treaca la crestinisrn. Spaniolii s-au stabilit la inceput pe teritoriile de sud-est ale Americii de Nord, iar apoi au populat si zona numita azi Texas. Sosirea lor a determinat schimbari uriase in viata multor popoare de indieni. Inaintea de aparitia omului alb nu existau cai in America; odata cu sosirea lor, bastinasii au inceput sa cumpere animale de la europeni.

Alte referate despre: bastinasii americii, bastinasii americii de sud, bastinasii americii de nord

Maiasii

Mayasii erau astronomi foarte priceputi. Pentru ei erau importante momentele zenitului, atunci cand Soarele traversa coordonatele imperiului Maya. Doar la Tropice erau posibile observatii asupra trecerii zenitale. Mayasii aveau un zeu care reprezenta acest moment al Soarelui numit Zeu . Mayasii reprezentau numerele pe baza numarului 20. Astfel ei reprezentau sistemul numerelor prin puncte si linii: un punct insemna 1, o linie insemna 5. Utilizand baza 20 ei puteau reprezenta numere foarte mari. Numerele erau scrise de jos in sus. Era deci foarte usor sa adune si sa scada, dar nu foloseau fractii. Negustorii mayasi foloseau de multe ori boabe de cacao, pe care le asezau pe pamant, pentru a face calculele.Tot baza 20 o foloseau si in celebrul lor calendar.

Calea Lactee era venerata de mayasi, care o numeau Copacul Lumii, care era reprezentat de un arbore inalt numit Ceiba. O mai numeau si Wakah Chan. Wak insemna sase sau a creste. Chan sau K'an insemna patru, sarpe sau cer. Arborele ...

Alte referate despre: maiasii, maiasi, istoria maiasilor

Cost productivitate, pret

Cost productivitate, pret. Importanta costului
In economia de piata, costul constituie un instrument economic extrem de util in fundamentarea si adoptarea deciziilor privind alocarea resurselor, volumul si structura productiei, marimea sau restrangerea ofertei de marfuri, inovarea tehnologica etc. Atunci cand efectele sau rezultatele variantelor de proiect sunt egale, criteriul de alegere a variantei optime il reprezinta nivelul mai scazut al costului. Totodata, se manifesta tendinta de calculare a costului in cele mai diferite structuri ale activitatii; astfel, prezinta interes nu numai costul de productie in general, ci si costul de distributie, costul muncii, costul educatiei, sanatatii, informatiei, administratiei, timpului, datoriei (imprumutului), costul vietii, inflatiei, somajului, crizei, reformei economice, costul combaterii crimei, arestarii si condamnarii, pedepsei, costul ecologic, costul externalitatilor negative etc.

Alte referate despre: cost productivitate pret, cost productivitate pret referat, referate cost productivitate pret

Comportam Intreprinzatorului, Red. costului

Comportam Intreprinzatorului, Red. costului
Curbele de productivitate si curbele de cost mediu si costul marginal. In figura 1 se observa dependenta curbelor de costuri de evolutia curbelor de productivitate. Pe baza graficului alaturat,se desprinde mai multe concluzii :
a)-cresterii productivitatii marginale ii corespunde scaderea costului marginal ;cresterii productivitatii medii ii corespunde scaderea costului mediu si,respectiv,scaderea productivitatii medii este insotita de cresterea costului mediu ;
b)-costul mediu este descrescator atunci cand costul marginal ii este inferior ; costul mediu este crescator atunci cand costul marginal ii este superior ;

Alte referate despre: comportamentul intreprinzatorului si reducerea costului, comportamentul intreprinzatorului in reducerea costului de productie, comportamentul intreprinzatorului in reducerea costului deproductie

Costul de productie

Costul de productie
Contabilitatea de gestiune13 este considerată a fi cea mai importantă sursă de informaţii privind activitatea economică atât la nivel microeconomic cât şi la nivelul economiei naţionale.Astfel apare necestitatea implementării unor variante dezvoltate de contabilitate de gestiune care să permită obţinerea unei acurateţi mai mari în calculaţia costurilor şi în mod deosebit să favorizeze apariţia unor noi sisteme informaţionale mai bine adaptate la nevoile utilizatorilor interni. 13 Budugan D., Contabilitate şi control de gestiune, Editura Sedcom Libris, Iaşi 2002, ediţia 2, pag.419, operă citată.

Alte referate despre: costul de productie, costul de productie referat, referat costul de productie

Conceptul de cost al capitalului

factor primordial in determinarea structurii optime a capitalului care cuprind o descriere asupra conceptelor teoretice privind capitalul intreprinderii, formele principale de manifestare ale capitalului, modul de formare a acestuia, teoriile de baza a structurii optime ale capitalului si costul capitalului ca factor primordial in determinarea structurii financiare optime.

Alte referate despre: costul formari capitalului uman, conceptul de cost de productie, costul formarii capitalului uman

Costul de productie

Bunurile economice obtinute presupun anumite cheltuieli; chiar si atunci cand ele sunt platite antreneaza un anumit consum de resurse.
Costurile de productie exprima totalitatea cheltuielilor facute de producator de la momentul realizarii bunurilor pana la desfacerea lor pe piata.Concret aceasta inseamna consum de materii prime, energie, combustibil, apa etc.Pentru orice intreprindere costurile sunt esentiale si reprezinta un indicator de baza al activitatii economice; mai mult, costul caracterizeaza si calitatea produselor.

Alte referate despre: cost de productie, cai de reducere a costului de productie, structura costului de productie

Referat in engleza - Costi Ionita

Chapter 1
„I HAD A VERY HAPPY CHILDHOOD“
„I had a very happy childhood – also due to my parents, who made sure I lacked nothing.“
He was born on 14 January, 1978 , in one of the neighborhoods of Constanta city. Costi was never what you would call a good child. When he was young he was a sort of neighborhood's bawdy. „ My mother always received  all kind of complaints from the parents of the children I used to scuffle and that is why she always strived to find various things for me to do, to keep me away from the streets.“ Except for music he also practiced a lot of sports: judo, wrestling, martial arts, (green belt in karate shotokan), field tennis, table tennis, basketball, handball, volleyball, swimming, athletics – owing the sports side of his „career“ to his father.

Alte referate despre: costi ionita, muzica costi ionita, costi ionita referat

Costul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Pe la sfirsitul razboiului, multe orase si orasele mari germane au fost reduse la cenusa, cu o crestere a mortilor civile din lovituri, explozii si furtuni -de-foc directe. Contrar asteptarilor multor strategistii pre-razboi ai aerului, razboiul aerian nu a scazut moralul dusmanilor cea ce ar fi facut guvernul lor sa vrea pace. Asistat de eforturile guvernului de a ameliora cele mai urate efecte ale bombardarii prin aprovizionarea de adapost, prim ajutor si alte precautii

Alte referate despre: cauzele celui de-al doilea razboi mondial, consecintele celui de-al doilea razboi mondial, romania in timpul celui de-al doilea razboi mondial

Costul mediu ponderat al capitalului societatii "Piete" SA

Aceasta tema prezintă un interes deosebit, deoarece capitalurile unei întreprinderi pot fi atât capitaluri proprii, cât şi capitaluri împrumutate, iar prin însumarea capitalurilor proprii cu datoriile pe termen mediu şi lung se obţine capitalul permanent.

Alte referate despre: costul mediu ponderat al capitalului societatii piete, costul mediu ponderat al capitalului societatii piete s a, costul mediu ponderat al capitalului

Amorul dintre Rica si Zita

Între Rică Venturiano şi Ziţa este o dragoste la prima vedere,de neânţeles de pe urma căreia are de suferit destul. Rică Venturiano o confundă pe Ziţa cu Veta sora ei,căreia îi face o declaraţie de dragoste. Rică este înebunit după Ziţa şi de amorul ei ”Sunt nebun de amor;da,fruntea mea î-mi arde ,tâmplele-mi se bat,sufer peste poate, parcă sunt turbat”,el este nefericit şi iubeşte la nemurire. Veta rămâne uimită şi speriată,amenintând-ul pe Rică Venturiano că va striga,dar într-un final Veta îşi dă seama că defapt Rică o confundase cu Ziţa sora ei şi nu dorea să se afle.

Alte referate despre: amorul dintre rica si zita, rica si zita, problema cuplului rica si zita

Mediul concurential al afacerilor

Compania aeriana WIZZ AIR ofera si ea zboruri pe ruta CLUJ-PARIS dar la un pret mai mare 99 euro si la o ora mai putin agreabila fara a oferii unele facilitati.Proiectul de infiintare a companiei Wizz Air s-a conturat in iunie 2003, in momentul in care sase persoane cu o experienta vasta in domeniul transporturilor aeriene si cu rezultate de exceptie in alte domenii industriale au facut echipa cu Jozsef Varadi, Directorul General Executiv al Companiei. In numai trei luni, Wizz Air era deja o companie inmatriculata si gata de zbor.

Alte referate despre: mediul concurential al afacerilor, mediul concurential al afacerilor referat, mediul concurential al afacerii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles