Referat craiova geografie

Craiova

Craiova se află pe malul stâng al Jiului la ieşirea acestuia din regiunea deluroasă, mai exact la 44 2` latitudine nordică, 23 5` longitudine estică, la o altitudine cuprinsă între 75 şi 116m. Craiova se află într-un climat temperat continental, cu influenţe mediteraneene caracteristice zonei de câmpie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 510kb
Downloads: 964
Materia: Geografie

Timisoara

Prima atestare documentară a localităţii Timişoara este destul de controversată, aceasta fiind plasată de specialişti fie în 1212, fie în 1266. În 1175 este menţionat comitatul Timiş, dar sursele nu menţionează care este centrul economic şi administrativ al acestuia. În momentul atestării sale acesta făcea parte din comitatul Timiş, o unitate administrativ teritorială a regatului ungar. Teritoriul cunoscut mai târziu ca Banat cu centrul administrativ în „Urbis Morisena” (apoi Cenad), fusese cucerit de către maghiari în jurul anului 1030 şi încorporat regatului ungar.

Alte referate despre: timisoara, referat timisoara, timisoara referat

Braila

• Prima mentiune documentara certa a orasului Braila ca important centru comercial dateaza din 1368 intr-un privilegiu acordat de Vlaicu Voda negustorilor brasoveni, care primeau astfel dreptul de a-si desface marfurile la Braila.

Alte referate despre: braila, referat braila, alunecari de teren in zona braila galati

Orasul Galati

Teritoriul Judeţului Galaţi aparţine în totalitate sectorului cu climă continentală(partea sudică şi centrală însumând mai bine de 90% din suprafaţă, se încadreaza în tinutul cu climă de câmpie, iar extremitatea nordică reprezentând 10% din teritoriu, în ţinutul cu climă de dealuri). În ambele ţinuturi climatice, verile sunt foarte calde şi uscate, iar iernile geroase, marcate de viscole puternice, dar şi de întreruperi frecvente provocate de advecţiile de aer cald şi umed din S si SV care determină intervale de încălzire şi de topire a stratului de zăpadă.

Alte referate despre: orasul galati, istoria orasului galati, orasul galati referat

Constanta

In aceste locuri, in iarna anului 101-102 au avut loc grele batalii intre romani si dacii aliati cu sarmatii. Impresionantul monument, de forma circulara, a fost ridicat din porunca imparatului Traian in anul 109. Scenele de lupta, reprezentand atat vitejia romanilor cat si eroismul dacilor, au fost sculptate in basoreliefuri pe blocuri mari de piatra (metope), ce inconjurau ca un brâu lat monumentul.

Alte referate despre: constanta, portul constanta, referat constanta

Calarasi

Clima este temperat continentala ,temperatura medie anuala fiind cuprinsa intre 10,3C la Fundulea si 11,3C la Calarasi .Maximele absolute inregistrate pina in prezent au atins la 10 august1957 , +44C la Valea Argovei si 41,4C la Calarasi (la nivel de tara +44,5C in judetul Braila la aceeasi data.) Minima absoluta a fost inregistrata la Calarasi , de -30,0C la 9 ianuarie 1938 fata de -38,5C valoarea nationala inregistrata la Bod (Judetul Brasov) la 25 ianuarie1942.In conditiile mentionate mai sus precipitatiile inregistreaza valori medii la fel de omogene ca si temperaturile intre 500-540 mm (in anii secetosi acestea scad sub 350mm).

Alte referate despre: orasul calarasi, calarasi, referat calarasi

Craiova

Zona de câmpie presupune vai cu lunci mai largi, iar suprafetele
netede dintre vai sunt presarate din loc în loc cu mici adâncituri
(crovuri) sau sunt acoperite cu dune de nisip.

Alte referate despre: craiova, referat despre craiova, referat craiova

Craiova

De-a lungul existentei sale, orasul s-a bucurat de conditii favorabile care l-au ajutat sa se dezvolte necontenit, aceasta si datorita pozitiei sale geografice. Craiova a beneficiat de o aparare naturala determinata de situarea sa intr-o mica depresiune marcata de dealul Bucovatului (la vest) de cel al Vulcanestilor (la est) de zona fostelor mlastini Facai – Balata Verde – Poveni (la sud) de balta Craiovitei si nodul hidrografic al Jiului, Amaradiei si Raznicul (la nord). Campiile, terasele si luncile inconjuratoare au prilejuit o diversitate de fauna si flora.

Alte referate despre: craiova referat, parcul nicolae romanescu craiova, poluarea in craiova

Craiova

Relieful orasului Craiova se identifica cu relieful judetului Dolj,
respectiv de câmpie. Spre partea nordica se observa o usoara influenta
a colinelor în timp ce partea sudica tinde spre lunca. Craiova face
parte din Câmpia Româna mai precis din Câmpia Olteniei ce se întinde
între Dunare, Olt si podisul Getic fiind strabatuta prin mijloc de
Valea Jiului.

Alte referate despre: poluare craiova, poluarea orasului craiova, orasul craiova descriere

Parcul Nicolae Romanescu-un parc de aur

Un vestit punct turistic din Craiova îl constituie Parcul Romanescu, unul dintre cele mai pitoreşti parcuri din ţară şi al treilea ca mărime din Europa. Această operă remarcabilă de arhitectură a fost realizată între anii 1901-1902, din iniţiativa primarului Nicolae Romanescu, după planurile arhitectului francez E. Redont.

Alte referate despre: parcul nicolae romanescu, parcul nicolae romanescu din craiova, parc nicolae romanescu

Imbunatatirea controlului calitatii la SC Avioane Craiova SA

Documente aplicabile:QM-Manualul Calitatii.PO3003-Monitorizarea satisfactiei clientului.PO5103-Analiza efectuata de management.
Audit intern.In cadrul organizatiei Avioane Craiova SA sunt efectuate audituri interne ale calitatii, in conformitate cu programul anual, pentru a determina daca sistemul de management al calitatii:
AZ este conform cu modalitatea de planificare, referitoare la cerintele standardului SR EN ISO 9001: 2001 si sunt cerintele sistemului de management al calitatii stabilit de catre organizatie.
AZ este efectiv implementat si mentinut eficace.

Alte referate despre: controlul calitatii, supravegherea si controlul calitatii aerului, controlul calitatii referat

Analiza Swot a SC Bere Craiova SA

Metoda de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pe care o prezint in continuare, este analiza SWOT.Prin intermediul sau si (sau) al altor analize cum ar fi: analiza situatiei industriei si a atractivitatii acesteia, analiza competitiei, autoanaliza firmei si a fortei ei competitive, managementul de varf al firmei poate anticipa schimbarile si elabora, implementa strategia optima pentru a asigura prosperitatea firmei.Metodele de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pot folosi si eventualilor investitori pentru a-si plasa investitiile sau firmelor de consultanta financiara.

Alte referate despre: analiza swot a sc bere craiova sa, analiza swot s c bere craiova, analiza financiara a sc bere craiova

Casa Baniei

Became state property, Casa Baniei worked for different institutions: school clerk, Court Craiova, between 1896 - 1914, College of teacher (1914 - 1924); School Brothers Buzesti - secondary school classes Theological Seminary; State Archives - for a short period, and from 1933 until 1948, became the seat of the Museum of Oltenia.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, ciocoii vechi si noi casa banului c

Structura retelei publice de transport

Structura retelei publice de transport
• reteaua de cai navigabile se situeaza in intregime in partea de sud si sud-est a Romaniei cu o densitate de 6,5 km/1000 kmp; lungimea retelei este de 1.779 km din care 1.075 km Dunarea navigabila internationala, 524 km bratele navigabile ale Dunarii si 91 km cai navigabile artificiale (canalele Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Navodari); in reteaua de cai navigabile interioare si Marea Neagra sunt integrate 35 porturi din care 3 porturi maritime, 6 porturi fluvio- maritime si 26 porturi fluviale. Porturile romanesti dispun de cca. 49.000 m constructii hidrotehnice pentru acostarea navelor, din care 18,1 % cu o vechime mai mare de 50 ani, care necesita urgente lucrari de reconstructie.

Alte referate despre: structura retelei publice de transport, structura serviciilor publice de transport bucuresti, structura retelei de transport aerian

Marin Sorescu - Biografie

Marin Sorescu - Poezia
A publicat primul său volum ("Singur printre poeţi") în 1964 şi de atunci a impus un stil degajat, uşor ironic, fantezist (care atenuează reflecţia gravă), deconcertant, de multe ori feroce în profundul sau simţ critic. Sunt foarte cunoscute şi volumele din ciclul "La lilieci", un univers poetic pornind de la un cimitir ce poartă acest nume. Ideea i-a venit lui Marin Sorescu în momentul în care acesta se afla cu o bursă în SUA la Universitatea din Iowa când i-a căzut în mână un volum al poetului american, Edgar Lee Masters intitulat Spoonriver, construit în acelaşi mod.

Alte referate despre: marin sorescu biografie, marin sorescu-biografie, marin sorescu biografia

Istoria Craiovei

Una dintre cele mai importante asezari geto-dacice de pe raza Craiovei s-a numit Pelendava, iar dupa cucerirea romana din 102 e.n. a fost construit un castru alaturi de care s-a dezvoltat o asezare civila. Prima atestare documentara a acestei asezari umane dateaza din anul 225, iar descoperirile arheologice si numismatice dovedesc ca in Pelendava viata era prospera.

Alte referate despre: istoria craiovei, istoria craiovei in limba engleza, referate istorie

Evaluarea impactului asupra mediului

Tot atunci a fost infiintat Sectorul de Exploatare Alexandria format din centrele Alexandria, Rosiori de Vede, Zimnicea, Turnu-Magurele, Videle din cadrul IRE Bucuresti. Pe 4 noiembrie 1965 a fost pusa in functiune linia electrica aeriana de 220 kV Slatina - Bucuresti Sud, cu gabarite de 400 kV.

Alte referate despre: evaluarea impactului asupra mediului, evaluarea impactului asupra mediului referat, referat evaluarea impactului asupra mediului

Evaluare impactului termocentralei asupra Jiului

In 1963, toate instalatiile de exploatare din subordinea sfaturilor populare sunt trecute in administrarea intreprinderilor regionale de electricitate (IRE). Astfel, ia fiinta IRE Oltenia. Tot atunci a fost infiintat Sectorul de Exploatare Alexandria format din centrele Alexandria, Rosiori de Vede, Zimnicea, Turnu-Magurele, Videle din cadrul IRE Bucuresti. Pe 4 noiembrie 1965 a fost pusa in functiune linia electrica aeriana de 220 kV Slatina - Bucuresti Sud, cu gabarite de 400 kV.

Alte referate despre: evaluarea impactului antropic asupra mediului, evaluarea impactului ecologic asupra mediului, evaluarea impactului ecotaxelor asupra calitatilor mediului

George Cosbuc - Biografie

1889Publica Nunta Zamfirei, capodopera care-i aduce mare succes. Chemat de Maiorescu, trece granita României si se stabileste definitiv la Bucuresti.
1890Poezia La oglinda în Convorbiri literare, Elaboreaza cu mai multi profesori un bun manual scolar: Carte româneasca de cetire.
1891-1892La Tribuna, apar poezii foarte bune; la fel si în revista magazin Lumea ilustrata (Fatma, Vestitorii primaverii, Noapte de vara, Vara)

Alte referate despre: george cosbuc biografie, george cosbuc biografia, george cosbuc biografie pe scurt
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK