Referat desertul gobi

Desertul Gobi

Referat despre Desertul Gobi
Deserturile sunt regiuni cu climat arid si semiarid, lipsite de precipitatii temperaturi ridicate, uneori cu diferente mari intre zi si noapte, cu vinturi puternice, conditionind o anumita flora si fauna. Dupa caracterul precipitatiilor si al pozitiei latitudinale, acestea se impart in trei grupe: tropicale, subtropicale si temperate. Desertul Gobi, care se gaseste in Asia Centrala, face parte din zona temperata. In ansamblu informatiile despre acesta erau foarte limitate anexinduse doar pe observatiile facute de putinii trecatori.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1034kb
Downloads: 2099
Materia: Geografie

Africa-continent al deserturilor

Punctul cel mai jos al Africii este Lage Assal (Etiopia),la 156m sub nivelul mării.În acelaşi timp,continentul este străbătut de cel mai lung fluviu din lume,Nilul-6671km.Pe teritoriul Africii s-a înregistrat la Aziziyah(Libia) temperatura de +58 grade C la 13 septembrie 1922.

Alte referate despre: africa continent al deserturilor in engleza, africa - continentul fenomenelor extreme, africa-continent al contrastelor

Desertul Sahara - geologie, asezari, animale

Clima este tropical-deşertică, cu temperaturi medii ridicate (38°C), deosebit de fierbinte şi uscată; vântul dominant tot timpul anului este vântul Pasat, un vânt uscat ce aduce ploi rare. Variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte au determinat formarea deşertului. Iarna, pe timpul nopţii temperatura scade până la -10 grade, pe când vara atinge în timpul zilei 58 de grade Celsius.

Alte referate despre: desertul sahara - geologie asezari animale, referat desertul sahara geologie asezari animale, desertul sahara geologie

Desertificarea

Deşerturile sunt regiuni caracterizate prin existenţa unor soluri degradate, adesea destructurate iar vegetaţia este cvasiinexistentă. Natural, deşerturile se formează în zonele aride (în astfel de zone, secetele pot dura mai multe zeci de ani, cum este cazul în Atacama sau Chile) şi/sau în condiţii climatice extreme (+60° în Sahara, Libia şi -89° în Vostok în Antarctica). Degradarea solurilor este adesea amplificată de puternica eroziune cauzată de vânt şi de diferenţele mari de temperatură din timpul zilei şi din timpul nopţii.

Alte referate despre: desertificarea, desertificarea referat, desertificare

Europa - un mare desert

Europa - un mare desert - Raportul analizeaza istoricul temperaturilor de vara din 16 mari orase europene si ajunge la concluzia ca media acestor temperaturi in ultimii cinci ani a fost cu un grad mai ridicata decat era in urma cu 30 de ani. Fundatia WWF considera ca principala cauza sunt emisiile de gaze de tipul dioxidului de carbon, provenite de la termocentrale si masini. Europa - un mare desert

Alte referate despre: europa un mare desert, europa-un mare desert, desert din europa

China

Campia din China Songhua Jiang are o dezvoltare tentaculara cu numeroase suprafete mlastinoase si lacustre. Pe substrat cristalin s-a format Podisul Guizhon (1400-1500m)-o unitate formata in urma cutarii scoartei terestre in mezozoic. Se constata prezenta unor forme carstice care se ridica deasupra platoului calcaros denudational.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Republica Populara Chineza

O colectie de 800 de cladiri formeaza Palatul Imperial din Orasul Interzis al Beijingului.Odata locuit de 2 dinastii, Ming si Qing, acum a devenit un muzeu cunoscut in toata lumea.

Alte referate despre: republica populara chineza, republica populara chineza referat, statele care nu recunosc republica populara chineza

Fenomenul Tunguska

Fenomenul Tunguska - Caravanele care strabateau desertul Gobi si regiunile de nord-vest ale Chinei s-au oprit o clipa din drumul lor ; oamenii si-au ridicat privirile , surprinsi si înfricosati , la trecerea globului de foc , care (dupa calculele stabilite ulterior) probabil ca dezvoltase la suprafata sa o caldura de aproximativ 3000 °C.

Alte referate despre: fenomenul tunguska, fenomenul tungusk, fenomenul tunguska referat

Desertul

Cauza lipsei de vegetatie dintr-un desert (pustiu) poate fi lipsa apei sau in regiunile arctice lipsa caldurii necesare vietii.

Alte referate despre: desertul sahara, desertul, desert

Deplasarea polilor

In anul 1981, scanarea cu un radar de mare altitudine a planetei Pamint, efectuata de la bordul unei nave cosmice americane in timp ce trecea pe deasupra Americii de Nord, a avut un rezultat curios. Inregistrarile radar nu lasau loc nici unei confuzii: ingropata sub nisipurile desertului Sahara, astazi pustiu si anodin, zace o vasta si foarte veche retea de albii ale unor riuri de mult disparute. Mai mult decit atit, scanarile radar ulterioare au aratat ca acestea, care altadata curgeau in directia opusa Nilului si afluentilor sai de astazi, trebuie sa-si fi avut originea in tinuturile muntoase, de mult disparute, din partea de nord-est a continentului, de unde ele curgeau catre sud-vest, adunindu-se treptat si intinzindu-si meandrele peste intinsele cimpii, cindva fertile, ale Saharei, acest stramos al Nilului se varsa in cele din urma, departe, in Atlantic.

Alte referate despre: deplasarea polilor terei, deplasarea polilor magnetici, polii magnetici deplasare

Africa

Africa este al doilea continent ca marime de pe Terra si cel mai populat dupa Asia. In Africa se gaseste Nilul, cel mai lung fluviu din lume si Sahara, cel mai mare desert din lume. Cel mai inalt punct al continentului este Muntele Kilimanjaro din Tanzania (5.895 m), iar cel mai jos punct este lacul Assal situat in micuta tara Djibouti (156 m sub nivelul marii). Africa are o suprafata de 30,244,050 kmAC incluzand si insulele adiacente, ocupa 20,3% din suprafata terestra a planetei. Cu peste 800 de milioane de locuitori in 54 de tari, Africa este gazda a unei septimi din populatia totala de pe glob. In Africa isi are originea rasa umana, de-a lungul vaii Marelui Rift African ce traverseaza Etiopia si Kenya fiind descoperite acolo cele mai vechi schelete ale inaintasilor oamenilor de azi.

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Peru

Agricultura
36 % din forta de munca lucreaza in agricultura, desi numai 3% din
suprafata tarii este cultivata iar alte 21% sunt folosite la pasunat.
Principala regiune cultivata se afla de-a lungul raurilor care strabat
desertul. Trestia de zahar si bumbacul se cultiva pentru export, iar
orezul pentru hrana. Vita de vie, masline, tutun, portocale si banane
se cultiva in Anzi, cerealele, fasolea si cartofii la altitudinile mai
mari. Pe pantele estetice se folosesc intinderi de pamant pentru
pasunat oi, lame si alpaca. Frunzele de coca pentru cocaina, se produc
pentru piata ilegala de droguri.

Alte referate despre: referat peru, peru, peru referat

Australia

Intre Scutul Vestic si Platoul Estic sunt trei bazine interioare
-Bazinul Murray , Bazinul Carpentaria , Bazinul Eyre . Acestea se
numesc impreuna Marele Bazin Artezian , care are in cea mai mare parte
mai putin de 300 m peste nivelul marii . In nord , partea mai mare a
Bazinului Carpentaria este inundat de Golful Carpentaria . Bazinul
Eyre contine Lacul Eyre care la 15 m sub nivelul marii este cel mai
jos din Australia . Intersectarea Desertului Simpson cu aceste bazine
interioare estompeaza distinctiile fizice dintre aceste regiuni

Alte referate despre: australia, referat australia, australia referat

Australia

Autobuzele,automobilele si trenurile sunt folosite doar pentru distante mici,in orase.Marfurile sunt transportate folosind camioane. Fauna,apa izoleaza Australia de mai bine de 30 de milioane de ani,ceea ce a permis evolutia multor animale si plante unice.Jumatate dintre marsupiale,cum ar fi koala si cangurul,traiesc doar in Australia,impreuna cu ornitorincul si echidna.

Alte referate despre: economia australiei, australia si oceania, australia capitala

India

Musonul de sud vest soseste din doua ramificatii: ramura golfului Bengal si ramura marii arabiei. Ultima se extinde spre o zona de joasa presiune deasupra desertului Thar si este aproximativ de trei ori mai puternica decat prima. Musonul ajunge de obicei pe teritoriul Indian in jurul datei de 25 mai, cand biciuieste insulele Andaman si nicobar din golful Bengal. El loveste teritoriul continental Indian in jurul datei de 1 iunie, furnizeaza peste 80% din aportul anual de precipitatii, mai intai aparand in apropiere de coasta Malabar a Keralei. Pana pe 9 iunie atinge Mumbai-ul; ajunge deasupra orasului Delhi pe 29 iunie.

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Alone on a desert island

I saw that it’s around six o’clock, and I was hungry, so I looked for something to eat. I found a kind of berry which looked eatable to me, and I tried it. It was sweet, and tasty, so I put some in my pockets too, and I returned to the shelter. I was waiting for someone to show up, but nobody did. I was all alone, and as the night settled in, I was starting to feel more and more frightened. I kept on hearing the sound of the ocean, the wind blowing through the trees and I couldn’t get any sleep all night.

Alte referate despre: alone on a desert island, desert island, alone on a deserted island

Civilizatia veche a Egiptului

Egiptul se situeaza in nord-estul Africii la intretaierea drumurilor care leaga trei mari continente, Africa, Asia si Europa o pozitie unica.Conditiile climaterice specifice zonei ne duc cu gandul la un imens desert, dar existenta fluviului Nil cu revarsarile sale periodice au transformat pamantul intr-o campie rodnica si bogata fiind cel care a dus la dezvoltarea civilizatiei egiptene cu toate caracteristicile sale unice, o civilizatie care nu a fost influentata de vecini,contribuind la caracterul sedentar al asezarilor. Fenomenul natural al revarsarilor care fertilizau solul a fost completat cu lucrari de irigatii si constructii hidrotehnice care au dus la dezvoltarea timpurie a unei economii agricole foarte performanta la acea data.

Alte referate despre: regatul vechi al egiptului, civilizatia si cultura egiptului antic, scrisurile vechi din egiptul antic

Expansiunea islamului

Raspandirea Islamului
Primul pas in expansiunea in afara Arabiei a avut loc in timpul domniri lui Abu Bahr(632-634),dar adevarata perioada adevaratelor cuceriri a fost perioada califatului Omar(634-644).In anul 635 a fost cucerit damascul iar in anul urmator marele conducator arab Halidibn-al-Valid a nimicit oastea bizantina in lupta de la Iarmuc si a alungat-o din Siria.Au invadat si Mesopotamia,cre se afla sub dominatia Persiei,iar din 642 au cotropit si Persia.In acelasi an prin cucerirea Alexandriei,s-a predat si Egiptul,acesta fiind mai departe un punct de plecare pentru campaniile duse pana in Africa de nord.In acest tinmp,in Imperiul Islamic,slabit de luptele intre triburi,care a unit diferite natii si regiuni,au aparut tensiuni.Al treilea calif,Osman(644-656) a fost ucis,succesorul lui a dedenit varul si succesorul lui Mahomed,Ali.Si sub domnia lui (656-661) s-au continuat miscarile religioase si tulburarile dintre triburi care au condus pana la urma la razboaie,lupte si la uciderea ...

Alte referate despre: expansiunea islamului, expansiunea islamica, islamul si expansiunea araba
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles