Referat despre avioane

Avioane

"Avioane"
Leonardo da Vinci, marele artist si inventator a fost obsedat de ideea de a zbura.A lasat in urma sa mai multe proiecte ale unor masinarii zburatoare imaginate de el. Au trecut insa 400 de ani pana s-a aflat secretul zborului.

"Avioane"
Primele tentative de zbor au avut de cele mai multe ori un sfarsit tragic. Unii dintre pilotii cu spirit de aventura si-au legat aripi, de brate dand din ele cu indirjire, pentru a se inalta la cer. Nici una dintre aceste incercari nu a dat rezultate, fiindca “pilotii” nu si-au dat seama ca atat forma, cat si miscarea aripii unei pasari are un rol important in zbor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 20
Materia: Diverse

MIG 29k

MiG-29K este folosit de către Forţele Aeriene şi Marina Rusă. Mig 29 – 30 şi 33 sunt cunoscute de către NATO sub numele de cod “Fulcrum”. Dintre ultimele comenzi făcute către OPAM MIG sunt 8 avioane pentru Bangladesh. Misiunile la care participă avioanele MIG-29 sunt de a doborî avioane inamice în limita acoperirii radarului şi de a distruge ţinte aflate la sol folosind armament neghidat.

Alte referate despre: istoria sporturilor de iarna - 29k -, sudarea mig mag, mig

Componenetele calculatorului

Pentru a putea fi utilizat un calculator mai are nevoie, pe langa hardware, si de alte componente numite software.
Software-ul reprezinta un anumit tip de informatie folosita de catre calculator pentru functionarea sa corecta. Imaginativa hardware-ul ca fiind televizorul dv., iar software-ul fiind programele TV. Fara programe TV, televizorul ar fi inutil. La fel, fara software, calculatorul este inutil.
Software-ul cuprinde toate informatiile care se gasesc depozitate pe hard disk-ul calculatorului: programe, imagini, texte, etc.
Programele reprezinta liste de instructiuni ce sunt citite de catre calculator in scopul indeplinirii unei anumite actiuni. Programele sunt scrise catre programatori folosind tastatura.

Alte referate despre: componenetele calculatorului, referat componenetele calculatorului, referate componenetele calculatorului

Transporturile si mediul inconjurator

Transporturile de toate categoriile au penetrat la inceput in zonele popu¬late, unde au contribuit la dezvoltarea lor economica, contribuind, in paralel, la ascensiunea unor regiuni vide, dar bogate in resurse si insuficient exploatate datorita populatiei putin numeroase. Ele s-au conturat in timp ca veritabile mijloace de extensie a oicumenei planetare, impunand noi dimensiuni referitoare la organizarea spatiului.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Elicoptere

Pentru mişcarea de deplasare, rotorul se înclină un pic în faţă. Pentru înclinarea rotorului se măreşte unghiul de poziţie a paletelor aflate în spatele elicopterului şi se micşorează unghiul celor din faţă. Forţa de ascensiune în spate este mai mare decât cea din faţă, de aceea rotorul se înclină.

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Transporturile aeriene

Persoanele fizice strĺine care vor face acte de comert peteritoriul Romaniei, sunt supuse legilor nationale. ĄN ceea ce priveste calitatea de comerciant în România a unei persoane straine,aceasta tine de conditia juridicĺ a strĺinului, supusĺ legii române.Organizarea activitatilor prevĺzute de acest act normativ, inclusiv cele prestate de persoanele fizice în mod independent se poate face
numai de cetatenii care au domiciliul în România.

Alte referate despre: transporturi aeriene, transporturile aeriene, transporturi aeriene referat

Armata sovietica -1944

La 25 august 1944 ministrul de externe al Finlandei a adresat guvernului sovietic o cerere de încheiere a armistiţiului între cele două state. La 29 august guvernul sovietic a acceptat cererea de armistiţiu iar la 4 septembrie Finlanda a rupt relaţiile cu Germania hitleristă. Tratatul semnat la 19 septembrie prevedea ca guvernul finlandez să-şi retragă trupele la frontierele din 1940, să dezarmeze trupele germane aflate pe teritoriul său, să cedeze U.R.S.S. regiunea Petsamo şi să rupă relaţiile cu statele satelite ale Germaniei. Guvernul finlandez a acceptat condiţiile stabilite, probleme ivindu-se doar în relaţiile cu trupele germane majoritatea retrăgându-se de pe teritoriul finlandez fară vărsare de sânge.

Alte referate despre: ziua armatei sovietice, armata sovietica, cauzele infringerii armatei sovietice in 2 razboi mondial

Transportul aerian

Transportul aerian a incetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transport se folosesc atat avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cat si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi incarcate in regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si in regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte intre companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate in chirie. Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate.

Alte referate despre: transportul aerian, transportul aerian national si international, transportul aerian referat

Imbunatatirea controlului calitatii la SC Avioane Craiova SA

In cadrul Organizatiei Avioane Craiova SA se urmaresc in permanenta planificarea si imbuntatirea proceselor de monitorizare, masurare, analiza si implemetare necesare pentru:
-a demonstra confomitatea produsului;
-a asigura conformitatea sistemului de management al calitatii;
-a imbunatatii continuu eficacitatea sistemului de management al calitatii.

Alte referate despre: controlul calitatii, supravegherea si controlul calitatii aerului, controlul calitatii referat

Al doilea razboi mondial - Batalia Angliei

Pe 12 august 1940, sub numele convenţional „Adlertag” (Ziua Vulturului), Luftwaffe (aviaţia germană) dezlănţuie bătălia aeriană contra Angliei. Luftwaffe şi-a început bombardamentul asupra staţiilor radar, fabricilor de aeroplane şi aeroporturilor britanice. În cursul celor 3 raiduri de lungă durată, din acea zi, staţiile radar şi aeroporturile au fost grav avariate, iar 13 avioane ale RAF au fost distruse. Însă Ziua Vulturului s-a încheiat, de asemenea, cu 46 avioane germane doborâte.
Atacul va fi urmat de raiduri zilnice asupra Angliei atingând punctul culminant în 7 şi 15 septembrie.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial batalia angliei, al doilea razboi mondial batalia angliei referat, al doilea razboi mondial- batalia angliei

Organizarea activitatii de transport aerian

In anii urmatori se mai infiinteaza alte companii, dintre care: AERFLOT (Rusia) in 1923, PAN AMERICAN AIERLINES (SUA) in 1927, SABENA (Belgia) in 1923, AIR FRANCE (Franta) in 1933, Lufthansa (Germania) in 1926, TAROM (Romania in 1944). Calatoria aeriana este o forma generala de transport a pasagerilor pe distante mari si singura alternativa rezonabila cand timpul este esential. Viteza mare a avioanelor corelata cu un sistem de preturi copetitive a condus la cresterea transpotului aerian si in specil a celui de pasageri.

Alte referate despre: organizarea activitatii de transport, organizarea activitatii de transport la sc, organizarea procesului de transport aerian

Servicii transport aerian

In conformitate cu nomenclatoruluiactivitatilorpropuse de UE, "sectorultransporturiloraeriene", cuprindecompaniile care activeazaexclusivsau in principal in transportul de persoanesi de marfuri, pecaleaaerului, in cursele de liniesau charter, precumsiactivitateaprestata cu elicoptere, avioane taxi sauavioane private.

Alte referate despre: numarul de angajati in serviciul transportului aerian, servicii transport aerian marfuri, serviciile de transport aerian in romania

Auzul la om

Cum auzim?
Urechea este impartita in 3 parti: urechea externa, medie si interna. De urechea externa apartine pavilionul, sigura componeneta vizibila, precum si conductul auditiv extern.

Partea vizibila a urechii numita pavilionul urechii, capteaza undele sonore din aer asemenea unei antene parabolice si le transmite prin canalul auditiv spre urechea interioara. Undele sonore captate de urechea exterioara trecand prin canalul auditiv exterior pun in miscare membrana timpanica aflata pe intrarea urechii medii.

Urechea medie reprezinta cam a opta parte din urechea externa, fiind de fapt o mica cavitate “sapata” in oasele craniului. Este delimitata spre exterior de membrana timpanica, dar printr-un conduct subtire, numit trompa lui Eustache, comunica si cu cavitatea nazala. Din acest motiv cavitatea externa corespunde cu presiunea din urechea medie. Daca presiunea atmosferica se modifica brusc, urechea se adapteaza in scurt timp la schimbare, dar pana atunci e posibil sa ...

Alte referate despre: deficienta de auz, deficiente de auz, mecanismul auzului

S.U.A

New York este si un mare nod de comunicatii, fiind primul nod maritim, portul, cu numeroasele sale avanporturi (Bayonne, Newark, Jersey City, Gulfport, Perth Amboy etc.), avînd cheiuri în lungime de peste 1500 km si un trafic anual de 149 milioane tone, detinînd primul loc între porturile tarii. Traficul de cabotaj este foarte însemnat, fiind reprezentat prin petrol (peste 40 milioane tone), peste, produse lemnoase si agricole. Pentru comertul international, portul New York se distinge prin traficul de produse industriale si importul de produse agricole tropicale, metale neferoase etc

Alte referate despre:

Transporturile aeriene in Romania

Investiţiile în transport şi depozitare în anul 2000 au fost de 10 650 805 mil lei, iar în anul 2001 de 20 700 511 mil lei
Incasările din transportul aerian de pasageri în anul 2001 au fost de 57 mil USD, iar plăţile de 26 mil USD.

Alte referate despre: referat transporturi aeriene, transporturile aeriene in romania, transporturi aeriene romania

Mijloacele de transport

Transporturile pe şine.
Trenurile de călători pot fi rapide, parcurgând sute de kilometri fără oprire, sau trenuri personale,care nu merg nici atât de departe nici atât de repede. Multe trenuri au în componenţă şi vagoane de poştă. În Franţa circulă cel mai rapid tren de pasageri din lume, care se deplasează cu mai mult de 300 km pe oră. El are tracţiune electrică. Alte tipuri de trenuri, sunt cele acţionate de aburi, folosite încă în unele ţări (India), cele acţionate de motoare Diesel, unde prin arderea motorinei se produce electricitatea care alimentează motorul. Trenurile cu cremalieră sunt proiectate pentru a urca terenurile foarte înclinate. Dinţii unei roţi centrale se prind între dinţii unei a treia şine, cremaliera, evitând orice alunecare.

Metrourile sunt trenuri subterane care transportă orăşenii pe sub străzile aglomerate ale oraşelor. În unele şări există monoraiuri: vehicule care se deplasează pe o singură şină. ...

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport

Elicoptere si autogiruri

In jurul anului 1500 Leonardo da Vinci a schitat proiectul unui elicopter actiont manual. Mai tarziu alti inventatori au executat diverse prototipuri actionate de motoare care se si ridicau in aer, dar elicopterele utilizabile au aparut doar la sfarsitul anilor 1930.

Alte referate despre: cele mai tari elicoptere, elicopterele, referat elicoptere
Referate afisate : 17
Medie note: 7.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles