Referat despre canada

Canada

Canada se autodefineşte ca fiind o naţiune bilingvă şi multiculturală. Engleza şi franceză sunt ambele limbi oficiale. La începutul anilor 1970, Canada începe să adopte concepte de diversitate culturală şi multiculturalism, concepte pe care mulţi canadieni le consideră astăzi ca unele dintre principalele caracteristici ale ţării.

Ţară industrializată şi avansată tehnologic, Canada este un exportator net de energie datorită rezervelor considerabile de combustibili fosili şi a generării de energie nucleară şi hidroelectrică. Economia diversificată se bazează mult pe abundenţa resurselor naturale şi a comerţului extern, în special cu Statele Unite, cu care Canada are o relaţie complexă şi de lungă durată, relaţie care poate fi descrisă ca cel mai strâns şi mai vast parteneriat comercial din istorie.

Politică
Canada este o monarhie constituţională şi o democraţie parlamentară cu un sistem federal de guvern parlamentar, bazat pe tradiţii ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 217kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Parcuri Nationale din Canada

Este unul din cele mai noi parcuri nationale ale Canadei, avand o suprafata de 22.200 km patrati. Fiind fondat in 2001, pe insula Bylot in nordul insulei Baffin, statul Nunavut. Smirmilik se afla cu 700 de km la nord de cercul polar si cu 600 de km la vest de Groenlanda. Parcul national Smirmilik este una din cele mai bogate zone din punct de vedere al faunei din tot statul Nunavut. O mare diversitate de pasari migratoare si mamifere de uscat sau marine isi gasesc locul in munti, fiorduri adanci, golfuri, ghetari, formatiuni hoodoo, tundre, stanci, pereti de granit si campii bogate.
Un parc national in aceasta regiune a fost pentru prima oara propus la sfarsitul anilor ’70 de inuiti. Planurile parcului au fost incluse in cererile teritoriale a statului Nounavut solicitate in 1993, dar deschiderea parcului a fost aprobata de parlament doar in luna februarie a anului 2001.
Parcul este impartit in 4 sectiuni distincte:
sanctuarul pasarilor migratoare din insula Bylot
uscatul ...

Alte referate despre: parcuri nationale din canada, parcurile nationale din canada, parcuri nationale in canada

Canada

Blocul Central al Parlamentului Canadian, Colina Parlamentului, Ottawa, Ontario. Patrierea Constituţiei a inclus şi adoptarea Cartei Canadiene a Drepturilor şi Libertăţilor, care garantează drepturi şi libertăţi fundamentale şi care nu poate fi, în mod normal, ignorate de nici unul dintre organismele legislative canadiene. Carta conţine, totuşi, o clauză care permite parlamentelor federal şi provinciale să promulge legi contrare unora dintre articolele Cartei, în mod temporar, pentru perioade de câte cinci ani. Monarh şi Guvernator General Regina Elisabeta a II-a, Regina Canadei. Michaëlle Jean, Guvernatoarea Generală a Canadei.

Alte referate despre: referat canada, canada referat, canada

Canada

Stâncile vechi şi dure, metamorfice ale Scutului Canadian ocupă o mare parte din nord, întinzându-se de la Munţii Stâncoşi până la Coasta Atlanticului şi de la sudul Bazinului Arctic până la Marile Lacuri. În regiunile centrale ale Canadei se întinde partea nordică a Câmpiilor Centrale. La sud-est de Scutul Canadian se află câmpiile fertile şi populate din Sf. Lawrence cu atitudine predominantă de 300-600 m şi Marile Lacuri. La vest de Scutul Canadian sunt Munţii Stâncoşi şi alţi câţiva munţi care se întind până la Oceanul Pacific. De-a lungul ţărmului Oceanului Atlantic se întind Munţii Apalaşi cu alt. medie de 500-700 m.

Bogăţiile subterane: vechile pietre cristaline sunt foarte bogate în minerale cum ar fi: cupru, zinc, nichel, plumb, argint, aur, diamante, crom, uraniu, ...

Alte referate despre: referat despre canada, canada tara francofona, canada referat geografie

Cascada Niagara

Goat Island (Insula Caprei), de pe marginea cascadei, desparte fluviul în doua.American Falls (Cascada Americana), în partea estica, formeaza o linie dreapta de aproape 300 m lungime; Horseshoe Falls (Cascada Potcoava), de partea Canadei, este de două ori mai lunga şi, aşa cum arată şi numele ei, are forma unei potcoave.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.
Pe tot cuprinsul Canadei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura si diferitele specii de plante si animale, aflate pe cale de disparitie. Suprafetele acestora variaza intre 44.807 km patrati si numai 5,9 km patrati. In total acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decit a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei. Nu numai zone uscate au fost transformate in rezervatii ...

Alte referate despre: wood buffalo - canada in limba franceza, parcul national wood buffalo canada, wood buffalo rezervatie naturala canada

Canada

In ansamblu predomina anglo-canadienii cca 45% si franco-canadienii
cca 30%, urmati de alti europeni. In numar redus exista amerindieni si
eschimosi.

Alte referate despre: referat canada geografie, referat geografie canada, cascada niagara canada

America

La sfarsitul secolului al XVII-lea, nemultumirea colonistilor a avut drept rezultat aparitia primelor miscari sociale impotriva Coroanei Portugheze. Una dintre cauzele acestor revolte a reprezentat-o slabirea economiei teritoriilor coloniale. Doua miscari din aceasta perioada - Inconfidencia Mineira (Nesupunera de la Minas Gerais) si Conjuracao Baiana (Conjuratia de la Bahia) - se remarca prin faptul ca scopul lor declarat a fost acela de a obtine independenta fata de Portugalia.

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

America de nord, America centrala si America de sud

Marile Campii
Marile Campii sau preriile din centrul Canadei si din partea de centru-vest a SUA sunt numite adesea ,,cosul cu paine“, deoarece mari cantitati din graul produs la scara mondiala sunt cultivate acolo.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

America

9. Regiunea North Pacific (Nord-pacifică)
Situată în extremitatea de nord-vest şi vest a ţării, în bazinul fluviului Columbia şi la ţărmul Oceanului Pacific, regiunea ocupă 9% din suprafaţa S.U.A., fiind locuită însă numai de 3% din populaţia ţării. Relieful montan predominant este străbătut de văi largi (Columbia, Snake, Willamette) favorabile dezvoltării agriculturii. Principalele bogăţii sînt pădurile (50% din rezervele naţionale) şi hidroenergia (40% din potenţialul hidroenergetic al rîurilor S.U.A.), cărora li se adaugă resursele miniere (aur, uraniu) şi pescuitul.
Pentru dezvoltarea economică a regiunii, valorificarea resurselor hidroenergetice a constituit un impuls deosebit, pe fluviul Columbia construindu-se numeroase hidrocentrale care au atras dezvoltarea industriei metalurgiei neferoase şi atomice şi totodată a permis irigarea unor terenuri întinse.
Ramurile industriale de bază sînt : industria aluminiului, industria de ...

Alte referate despre: continentul america, america centrala, statele unite ale americii

America de nord - resurse

Statele Unite dispun de mari cantitati de cupru, nichel, roci de fosfat si uraniu. Ca si celelalte, Mexicul dispune de rezerve importante de bariu, cupru, fluor, zinc, magneziu si sulf. Mentionam ca toate cele trei state detin depozite importante de aur si argint.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Porturile Americii

Porturile SUA la Oceanul Atlantic:
New York, Portland, Boston, Providence, Bridgeport, Philadelphia, Baltimore, Washington, Norfolk, Charleston, Savannah, Miami, Tampa, St. Petersburg, Mobile, New Orleans, Huston (Galveston), Corpus Christi.

Alte referate despre: porturi america, porturile americii, porturile americii de nord

Evolutia comertului Canadei

Clima determinate in general de pozitia geografica, clima Canadei este rece (polara si subpolara) in nord, in deosebi in Arhipelagul Arctic Canadian, si temperata in restul teritoriului. In zonele litorale climatul este temperat- oceanic, dar diferentiat: mai bland pe coasta Pacifica, datorita influentelor ramificatiilor curentului cald Nord-Pacific, si mai aspra pe coasta atlantica, aflata sub influenta curentului rece Labrador.

Apele Canda dispune de o retea hidrografica uriasa. Cursurile de apa se indreapta spre toate cele trei oceane care o limiteaza: Atlantic (Sf Laurentiu), Pacific (Yukon si Columbia), Arctic (MacKenzie, Churchill, Nelson). Fluviul Sf Laurentiu este imp pentru navigatie, langa Marile Lacuri cu oceanul Atlantic. Raurile Canadiene formeaza canioane si cascade (Niagara, Nahanni), ai debite bogate si potential hidroenergetic ridicat.

In Canada sunt numeroase lacuri ...

Alte referate despre: evolutia comertului canadei, aparitia si evolutia comertului, evolutia comertului international

Canada

Canada is bounded on the north by the Artic Ocean, on the west by the Pacific Ocean, and on the east by the Atlantic Ocean amd its associated bodies of water, including Baffin Bay and Labrador Sea. Its only international land boundary is with the United States - - on the northwest, beween Canada and the state of Alaska, and on the south, whwre the U.S- Canada border is 6t,416 km (3,987 mi) long.

Alte referate despre: referate canada, asemanari si deosebiri sua canada, asemanari economice intre sua si canada

Acordul Nord American de comert liber

O serie de restrictii asupra investitiilor americane in Canada au fost inlaturate, investitorii americani nemaiavand obligatia procurarii de inputuri din Canada sau a efectuarii unor anumite activitati de cercetare utilizand capacitatile din Canada. In comertul cu energie, SUA a primit asigurari ca livrarile canadiene de titei nu vor fi diminuate si ca pretul acestora nu va fi marit in perioada de deficit de energie, in timp ce SUA s-a angajat sa nu impuna taxe la importul de titei, gaze si energie electrica importate din Canada.

Alte referate despre: acordul nord american de comert liber, acordul nord-american de comert liber, acord nord american de comert liber

A propos de TV5

Fidèle aux valeurs d'ouverture, de partage et d'affirmation d'un esprit et d'une langue, TV5 est une chaîne à l'écoute du monde et qui s'adresse au monde ! Partenaire du deuxième réseau de télévision le plus largement distribué à travers le monde, TV5 Québec Canada se positionne favorablement au sein de la communauté francophone internationale et offre une vision et des points de vue différents pour aller au-delà des images.

Alte referate despre: a propos de paris, tv5 la francophonie, referat tv5

Queen Elisabeth

Elisabeth Alexandra Mary Windsor, born on 21 April 1926, is Queen of sixteen independent nations known as the Commonwealth Realms. These are :United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, Canada, Australia, New Zealand, Jamaica, Barbados, the Bahamas, Grenada, Papua New Guinea, the Solomon Islands, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent and The Granadines, Antigua and Barbuda, Belize, Saint Kitts and Nevis. By the Statute of Westminster 1931 she holds these positions equally; no one nation takes precedence over any other.

Alte referate despre: queen elisabeth, royal family - queen elisabeth ii, queen elisabeth ii

Energia nucleara

“O descoperire in sine nu este niciodata buna sau rea… Bunsau rau este numai modul in care oamenii o folosesc.”
Karl Winnacker

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.66 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles