Referat despre craiova

Craiova

Una din asezarile geto-dacice mai importante de pe raza Craiovei (zona Mofleni) a purtat numele de Pelendava, datând din perioada 400-350 i.e.n. dupa cum indica descoperirile arheologice. La inceputul secolului al II-lea e.n. romanii au construit aici un castru , intai din valuri de pamant intarit , apoi din piatra si ceramica .

Craiova datorita poziţiei geografice favorabile, protecţiei castrului roman si a garnizoanei militare, Pelendava romana a cunoscut o viaţa infloritoare. Asezarea este menţionata pe Tabula Peutingeriana - o hartă a imperiului roman, realizata ca urmare a iniţiativei împăratului roman Caracalla. Anul 225 este considerat data primei menţiuni documentare a celei mai vechi aşezari din vatra actualului oraş.

Poziţia geografică a Craiovei
Craiova reprezintă reşedinţa judeţului Dolj ai carui vecini sunt : judeţul Vâlcea şi Gorj la nord, judeţul Olt la est, judeţul Mehedinţi la vest iar la sud este delimitat de graniţa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 510kb
Downloads: 967
Materia: Geografie

Timisoara

Timişoara (în germană Temeschwar, alternativ Temeschburg sau Temeswar, în maghiară Temesvár, în sârbă Temiąvar, în bulgară Timiąvár, în trad. „cetatea de pe Timiş”) este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Timiş, Banat, România. Numele localităţii vine de la râul Timiş, numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus. Conform ultimului recensămant din 2002, Timişoara avea o populaţie de 336.089 de locuitori.

Alte referate despre: timisoara, referat timisoara, timisoara referat

Braila

• In 1462 orasului Braila a fost ars de catre o flota turceasca, in timpul unei campanii militare a lui Mahomed al II-lea impotriva lui Vlad Tepes; opt ani mai tarziu ostile lui Stefan cel Mare, aflate in razboi cu Radu cel Frumos, domn credincios turcilor, ajung la Braila si dau foc din nou orasului.

Alte referate despre: braila, referat braila, alunecari de teren in zona braila galati

Orasul Galati

De asemenea, nu departe de Galaţi, şi anume la nord de oraş, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tuluceşti, în locul numit Râpa Bălaia, se află cea de-a doua rezervaţie paleontologică. A treia rezervaţie paleontologică se află lângă oraşul Tecuci, pe şoseaua Tecuci-Valea Mărului-Pechea-Galaţi, cu o suprafaţă de 1,5 ha. Rezervaţia se află pe terasa inferioară a Bârladului, la punctul numit “La Rateş”, adică acolo unde a fost cândva un han.

Alte referate despre: orasul galati, istoria orasului galati, orasul galati referat

Constanta

Monumentul n-a rezistat scurgerii atator veacuri, din el s-a mai pastrat numai partea centrala, ca o movila uriasa de pamânt, iar din cele 54 de metope au mai ramas 49. In apropierea monumentului se gasesc alte doua marturii ale evenimentului amintit: mausoleul unui ofiter roman cazut in lupta si, nu departe de acesta, altarul, inaltat din ordinul lui Traian, in memoria ostasilor care si-au dat viata in crâncele batalii.

Alte referate despre: constanta, portul constanta, referat constanta

Calarasi

1.Grup Scolar Economic
2.Liceul Stirbei
3.Liceul Mihai Eminescu
4.Grup Scolar Celuloza
5.Grup Scolar Danubius
6.Grup Scolar Auto
7.Grup Scolar Agricol Calarasi
8.Grup Scolar Agricol Dragalina
9.Grup Scolar Fundulea
10.Liceul Lehliu
11.Liceul Sarulesti
12.Liceul Nicolae Balcescu
13.Liceul Neagoe Basarab
14.Grup scolar de arte si meserii
15.Scoala profesionala auto Calarasi

Alte referate despre: orasul calarasi, calarasi, referat calarasi

Craiova

Condiţiile naturale de care a beneficiat Craiova ca aşezare au favorizat permanenţa vieţuirii populaţiei in aceste locuri si succesiunea civilizaţiilor: pretracica, traco-dacica, geto-dacica, daco-romana, daco-romana-bizantina si, mai apoi, românească. Una din asezarile geto-dacice mai importante de pe raza Craiovei (zona Mofleni) a purtat numele de Pelendava, datând din perioada 400-350 i.e.n. dupa cum indica descoperirile arheologice.

Alte referate despre: craiova, referat despre craiova, referat craiova

Craiova

In aceasta zona renumita pentru gradinile de zarzavaturi ce
aprovizioneaza Craiova, au fost amenajate sere modenrde cu cel mai inalt grad de concentrare a productiei intr-o singura unitate specializata (pe o intindere de 204 ha) si obiective industriale de importanta republicana: Termocentral si Combinatul de ingrasaminte chimice de la Isalnita, Fabrica de prefabricate din beton, Fabrica de bere, alaturi de statiunile experimentale din al caror profil nu lipsesc viticultura si pomicultura, complexele agroalimntare si C.A.P-urile din localitatile apartinand Craiovei; toate acestea asigura orasului o aprovizionare din abundenta in toate anotimpurile.

Alte referate despre: craiova referat, parcul nicolae romanescu craiova, poluarea in craiova

Craiova

Craiova se afla pe malul stâng al Jiului la iesirea acestuia din
regiunea deluroasa, mai exact la 44 2` latitudine nordica, 23 5`
longitudine estica, la o altitudine cuprinsa între 75 si 116m. Craiova
se afla într-un climat temperat continental, cu influente
mediteraneene caracteristice zonei de câmpie.

Alte referate despre: poluare craiova, poluarea orasului craiova, orasul craiova descriere

Parcul Nicolae Romanescu-un parc de aur

Un vestit punct turistic din Craiova îl constituie Parcul Romanescu, unul dintre cele mai pitoreşti parcuri din ţară şi al treilea ca mărime din Europa. Această operă remarcabilă de arhitectură a fost realizată între anii 1901-1902, din iniţiativa primarului Nicolae Romanescu, după planurile arhitectului francez E. Redont.

Alte referate despre: parcul nicolae romanescu, parcul nicolae romanescu din craiova, parc nicolae romanescu

Imbunatatirea controlului calitatii la SC Avioane Craiova SA

La stabilirea programului de audit se au in vedere modificarile importante in organizare si politica intr-un anumit domeniu, care pot influenta sistemul de management al calitatii, starea si importanta proceselor si zonelor care trebuie audiate, rezultatele auditurilor anterioare precum si cerintele contractuale si /sau de reglementare.

Alte referate despre: controlul calitatii, supravegherea si controlul calitatii aerului, controlul calitatii referat

Analiza Swot a SC Bere Craiova SA

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti "Strengthts" (Forte, Puncte forte), "Weaknesses" (Slabiciuni, Puncte slabe), "Opportunities" (Oportunitati, Sanse) si "Threats" (Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

Alte referate despre: analiza swot a sc bere craiova sa, analiza swot s c bere craiova, analiza financiara a sc bere craiova

Nicolae Titulescu

În vara anului 1918, împreună cu alţi fruntaşi români (Take Ionescu, Octavian Goga, Traian Vuia, Constantin Mille) înfiinţează la Paris "Comitetul Naţional Român", cu scopul de a propaga în opinia publică internaţională dreptul poporului român la unitatea naţională, comitet recunoscut oficial de guvernele puterilor aliate ca organ plenipotenţial al naţiunii române. În anii 1927 - 1936, Nicolae Titulescu a fost de mai multe ori Ministru de Externe.

Alte referate despre: nicolae titulescu, nicolae titulescu referat, referat nicolae titulescu

A beautiful singer - Alex Velea

Alex was born on May 13, 1984 in Craiova. A lucky day for his parents:). Zodiac sign Taurus is perfect, Alex is a young, passionate, jealous, easily spacious, full of ambition and perseverance, he knows the work you can reach your dreams.

Alte referate despre: despre alex velea, alex velea, referat alex velea

Structura retelei publice de transport

Structura retelei publice de transport
Drumurile comunale au o lungime de 30.622 km, din care 938 km modernizate, 4.440 km cu imbracaminti rutiere usoare, 18.022 km pietruite si 7.222 km de pamant. In cadrul programului de pietruire a drumurilor comunale, in ultima perioada s-au pietruit cca. 1.480 km.

Alte referate despre: structura retelei publice de transport, structura serviciilor publice de transport bucuresti, structura retelei de transport aerian

Economia Romaniei

Industriile uşoară si alimentară au tradiţie în România, deoarece există importante baze de materii prime autohtone. Importante sunt industria bumbacului, industria de prelucrare a lânii, a confecţiilor si tricotajelor la Bucureşti, Botoşani, industria zahărului, a uleiurilor, a vinurilor, a panificaţiei.

Alte referate despre: referate economie, referat economie, economie

Artele la 1848 in Tarile Romane

Subiectul alegoric al unirii este foarte frecvent. Printre cele mai importante lucrari sunt: Unirea Principatelor, de Szathmary; Unirea Principatelor dedicata Natiunii moldo- romane, de Gh. Tattarescu; cateva litografii ale lui Wenrich. Se fac si scene istorice cu aluzii la actualitate sau luate direct din actualitate: Intalnirea stindardului lui Stefan cel Mare cu al lui Mihai Bravu la Socola de Al. Asaki; La legi noi, oameni noi de Szathmary. Unirea a trezit sentimente artistice si la oamenii din popor, cum este cazul cu acel mester necunoscut care a realizat steagul breslei barbierilor in 1859.

Alte referate despre: artele la 1848 in tarile romane, revolutia de la 1848 in tarile romane, anul 1848 in tarile romane

Tudor Arghezi - biografie

1891 - 1896 Urmeaza cursurile Gimnaziului "Cantemir-Voda ", situatia familiala obligandu-l sa locuiasca la internatul "Sfantul Sava", din Bucuresti De la varsta de 11 ani este nevoiit sa se intretina singur, dand meditatii. Vacantele nu si le iroseste , isi gaseste diferite indeletniciri ce ii vor completa sursele de existenta
2. Debutul literar

Alte referate despre: tudor arghezi biografie, tudor arghezi biografie pe scurt, tudor arghezii biografie

Corneliu Baba

În 1988, pictorul s-a rănit grav într-o căzătură în atelierul lui şi a fost imobilizat mai multe luni. Deşi ultimii ani ai săi nu au fost printre cei mai productivi ai carierei sale, totuşi calibrul operei sale rămâne ridicat. Cu puţin timp înainte de moartea sa în 1997, Baba şi-a publicat memoriile sale, Notele unui artist din Europa de est. A primit, postum, premiul de excelenţă al Fundaţiei Culturale Române.

Alte referate despre: corneliu baba referat, corneliu baba, referat corneliu baba
Referate afisate : 19
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles